Vortex 1-2

1. Campbell, Reiziger in de Tijd - 2. Tess Wood, Gevangene van de Toekomst

Tekenaar(s)
Stan
Vince
Scenarist(en)
Stan
Vince
Uitgeverij
Talent
Verschijningsdatum
augustus 2000

Uniek project

Dit kan weleens een uniek project worden. De serie Vortex verzamelt namelijk twee verschillende series die eenzelfde verhaal vertellen. 1937, op zoek naar twee gevaarlijke spionnen wagen geheim agent Campbell en wetenschapster Tess Wood een sprong in de tijd, meer bepaald de eenendertigste eeuw. Daar aangekomen worden ze door een ontploffing elk in een verschillende richting geslingerd waardoor ze elk hun eigen avonturen meemaken. 

Tekenaar Stan neemt de bizarre belevenissen van Cambell voor zijn rekening terwijl Vince de groenogige Tess op papier zet. En als je je eenmaal verbindt aan een gemeenschappelijk project, moet je ook zorgen voor een gelijklopende uitvoering. Het duo koos daarom voor een tekenstijl die veel weg heeft van typisch ouderwetse comics, evenwel in een ultramodern jasje. Ultramodern in die zin dat de spetterende actie al eens ontaardt in verwrongen en uiteengereten lichamen met — inderdaad — rondspetterend bloed en in het rond vliegende ledematen. En vergeten we uiteraard niet de, in dit soort genre, verplichte aanwezigheid van een occasionele blote tiet. 

Een aanrader voor liefhebbers van middelpuntvliedende perspectieven, anatomische hoogstandjes of gewoon voor lezers die houden van een origineel verhaal.

TOM DE LENTDECKER

Reeks
Vortex
Deel
1-2
Collectie
Collectie 500
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
Deel 1 en 2 van elfdelige reeks (na twee delen stopgezet in het Nederlands)