De Onderzoeken van Nicolas Le Floch 3: Het Spook van de Rue Royale

Tekenaar(s)
Chaiko
Scenarist(en)
Eric Corbeyran
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Twee voor de prijs van één

Commissaris Nicolas Le Floch deelt een gave met heel wat fictieve speurders. Hij ontwaart regelmatig misdaden op plekken waar ogenschijnlijk niets aan de hand is. Le Floch wordt van hogerop belast met het onderzoek naar een fataal afgelopen ordehandhaving, wanneer hij opmerkt dat een van de slachtoffers onmogelijk daar overleden kan zijn. Plots heeft hij twee onderzoeken lopen. Hij zet zijn volmachten in om uit te zoeken of beide zaken verband houden.

Voor de derde keer wordt een Le Floch-verhaal verstript. Voor de vorige twee albums was Dobbs de scenarist die Jean-François Parots romanpersonage in stripvorm goot. Dit keer is die plaats voorzien voor de ervaren veelschrijver Eric Corbeyran (Imago Mundi, Dierenriem, Châteaux Bordeaux, 14-18). Omdat de strip gebaseerd is op een boekenreeks, verandert een andere scenarist uiteraard geen fundamentele zaken in de benadering van de verhalen. De aanpak blijft volledig dezelfde. Dit blijft de herkenbare detectivestrip die het voorheen was. Ook de directe vertelstijl blijft overeind. Dat de verhalen zonder omwegen worden gebracht, wil overigens niet zeggen dat ze niet complex (genoeg) zijn. Er is voldoende intrige en verrassing aanwezig om te boeien, maar verwacht je niet aan franjes.

De tekenaarsstoel werd niet ingeruild, Chaiko heeft het zitje intussen namelijk mooi verdiend. Zijn stijl past uitstekend bij de verhaalsetting en zijn kleurkeuzes dragen en kenmerken de reeks. Ook na dit derde deel blijft ons oordeel dus overeind.

Le Floch doet wat je verwacht. Zonder extraatjes. Alhoewel...

DIEDERIK VAN DE VELDE

Reeks
De Onderzoeken van Nicolas Le Floch
Deel
3
Gebaseerd op
de roman van Jean-François Parot
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
detective
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Prijs
hardcover
€ 19,95