Kid Paddle 16: Kids 'n Roses

Tekenaar(s)
Midam
Ian Dairin
Scenarist(en)
Midam
Patelin
Gof
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum
november 2020

Rock on!

Toen we enkele maanden terug de nieuwste Game Over lazen, dachten we er nog aan; wanneer komt er eindelijk nog eens een Kid Paddle uit? We hebben er een hele poos op moeten wachten, want ruim tweeënhalf jaar na Men in Blork is Midam er weer met het zestiende album. Tijd voor een flinke dosis kinderlijke vetzakkerij vol monsters, gamegeweld en huiselijk getreiter!

De succesformule blijft dus al zestien albums lang min of meer dezelfde: Kid wil met zijn vrienden binnenraken in de bioscoop bij een horrorfilm, ze brengen hun weekends door in de lokale gamehal, Kid die erop los fantaseert... Kortom: onderwerpen waar Midam en zijn team nog lang mee door kunnen gaan.

Voorbeelden van Kids rijke verbeeldingsvermogen zijn talrijk in het nieuwe album. Zo dagdroomt hij dat zijn cornflakesspeeltje zijn zus aanvalt, het grasmaaiermes van zijn vader een bankoverval verhindert en we kunnen zo blijven doorgaan. Dat doen we niet, want dan zouden we te veel verklappen. Ook het riddertje van nevenreeks Game Over passeert regelmatig de revue, waar hij keer op keer faalt in zijn missie om de prinses te redden. Tot grote frustratie van Kid, uiteraard.

Het tekenwerk komt dit keer niet alleen van Midam, maar ook van Ian Dairin. Hij tekent onder andere Katz, een strookjesreeks die in het Franstalige stripweekblad Spirouverschijnt. Wiens werk we ook terugzien in een gag, is dat van Dany. Midam gaf in het interview met onze eigen Wouter Porteman aan dat hij niet goed vrouwen kon tekenen. Dan doet hij maar beroep op een van de beste tekenaars van het vrouwelijk schoon die de klus dan even klaart.

Ook de inspiratie is niet meer van Midam alleen. Patelin is al ruim een decennium een medewerker van de tekenaar (vooral bij nevenreeks Game Over) en ook nu zorgt hij mee voor enkele gags. We blijven fan van de pretentieloze, soms ietwat platvloerse pipikakahumor — letterlijk, want er is een gag over de weg die een stukje koek aflegt van het begin tot het bittere eind.

Achterin het album vinden we nog enkele schetsen en tekeningen terug die altijd mooi meegenomen zijn. We hebben ons alleszins geamuseerd, maar Midam: laat ons voortaan niet té lang meer wachten. Rock on, Kid!

SEPPE COOLS

Reeks
Kid Paddle
Deel
16
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
jeugd
Extra
gags