Empire USA seizoen 2 1

Tekenaar(s)
Henri Reculé
Scenarist(en)
Stephen Desberg
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum
oktober 2011

RIP Duane

De eerste cyclus van Empire USA was een succes, en dus besloot uitgeverij Dargaud dat er ruimte is voor een tweede "seizoen". Ook nu weer zullen zes delen elkaar snel opvolgen omdat er met verschillende tekenaars gewerkt zal worden. Natuurlijk is Stephen Desberg weer de scenarist, en zoals we hem kennen van reeksen als De Schorpioen, I.R.$., 421, Black Op, Sherman, enzovoort, weten we dat hij weer een gedegen verhaal zal neerzetten. Hij zit dan ook al meer dan dertig jaar in het vak.

Het tweede seizoen van Empire USA draait om de start van een nieuwe koude oorlog. Rusland laat zijn tanden weer zien wanneer ze ingrijpen bij een gijzeling van bioscoopbezoekers in Estland. De VS begrijpen de boodschap en bereiden zich voor op een confrontatie. Tegelijkertijd zijn onze helden uit het eerste seizoen weer van de partij. Jared Gail is ontslagen bij de CIA vanwege zijn enorme schuldgevoel over de gebeurtenissen in seizoen 1. Nu is hij werkzaam als beveiligingsman bij Marlin Deckard, de bedenker van een soort facebook die daarmee enorm rijk is geworden. Zonder dat Gail het weet was waarschijnlijk ook Duane (zie seizoen 1) in dienst van Marlin, maar hij vind de dood bij zijn missie. Gaat het hier om een persoonlijke vete tussen Marlin en de Rus Illya? Hebben beiden verband met de op handen zijnde nieuwe koude oorlog? We hebben nog vijf delen om het hoe en waarom te gaan ontdekken. Dit deel is dan ook een goede opwarmer.

Tekenaar Henri Reculé heeft een heldere open stijl die toch wel wat stijfjes overkomt. Gezichtsuitdrukkingen zijn ook vrij vlak, maar zijn paginacomposities zijn dan wel weer in orde. We kennen Reculé van reeksen als De Onsterfelijken, Cassio, Het Laatste Jungleboek en natuurlijk van Empire USA seizoen 1.

ERIK HUBRECHSEN

Reeks
Empire USA
Deel
seizoen 2 1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
thriller
Extra
Deel 1 van zesdelige cyclus