De Stem van het Volk 2: De Vermoorde Hoop

Tekenaar(s)
Jacques Tardi
Scenarist(en)
Jacques Tardi
Uitgeverij
Casterman
Verschijningsdatum
december 2002

Op het lijf geschreven

Parijs staat op zijn kop. Het volk heeft de regering verjaagt. De Commune heerst over de stad. Maar dat zal Tarpagnan allemaal saucisse wezen. Hij heeft enkel belangstelling voor Caf'conc'. De ontmoeting met het meisje in Het Glazen Oog is kort en loopt pijnlijk af. Maar hij geeft de moed niet op. Hetzelfde kan gezegd worden van Grondin. Hij wil dolgraag Tarpagnan ontmoeten. Zijn drijfveer is evenwel niet liefde maar wraak. Grondin moet echter nog wat geduld uitoefenen, want hij ligt gewond in bed.

Weinig verrassingen in dit tweede deel. Jacques Tardi gaat gewoon op zijn elan verder. Zijn krachtige en bezielde zwart-wittekeningen blijven indruk maken. Het verhaal is hem op het lijf geschreven. Een historische gebeurtenis, gezien door de ogen van kleurrijke personages die niet echt beseffen wat er gaande is, maar zich veeleer laten meeslepen door hun eigen besognes.

Voor wie doof was voor De Stem van het Volk en het eerste deel niet kocht, schreeuwen we het nogmaals uit: deze reeks is een van de hoogtepunten uit Tardi's imposante œuvre!

JEROEN FRANÇOIS

Reeks
De Stem van het Volk
Deel
2
Gebaseerd op
de roman van Jean Vautrin
Pagina's
88
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
deel 2 van vierdelige reeks