Esther 10: Aan Gene Zijde

Tekenaar(s)
Kim Duchateau
Scenarist(en)
Kim Duchateau
Uitgeverij
Oogachtend
Verschijningsdatum
oktober 2012

Inherente geilheid

Terwijl Kim Duchateaus collega's in P-Magazine komen en vooral gaan, blijft zijn rosse creatie Esther Verkest een vaste waarde in het weekblad. Met haar tiende album jubileert de knappe verschijning en ze lijdt nog lang niet aan bloedarmoede. De grappen die Kim rond haar bedenkt zijn even onvoorspelbaar als zij wispelturig is. De ene keer is ze een dominante bitch, de andere keer een lieflijk meiske. Zelfs haar cupmaat varieert van pagina tot pagina. Wie valt nou niet voor haar?

Na tien delen zijn we vertrouwd geraakt met enkele vaste nevenpersonages: haar (weinig) benijdenswaardige vriendje Arabella, haar secretaresse Siegried, haar onfortuinlijke zusje Rebecca,... Over andere nevenpersonages lijkt Kim uitverteld. In dit album geen duivelse kabouters met bloopermachines of de aandoenlijke Remi-Alleen-op-de-Wereld. Maar zeg hun geen vaarwel, met Kim of Esther weet je maar nooit. In dit album heeft Kim in de plaats alle mogelijke grappen gehaald uit Beatrijsje de Dood, het vrouwelijke equivalent van Pietje de Dood, met voetballen als valse borsten en die wikt en beslist over de dood. Esther zit bij haar gebeiteld, ze wint er een nieuwe vriendin bij, maar erg populair is Beatrijsje niet bij andere van Esthers kennissen. Een andere 'verhaallijn' bestaat uit de breuk met Arabella. Uiteindelijk komt het tussen de twee weer goed, tenminste zolang Arabella Esthers scheefpoeperij tolereert en haar fasicnatie voor seks op gevaarlijke plaatsen, zoals een café voor motards.

Verder blijft het ons opvallen met hoeveel inherente geilheid Kim zijn Esthertje blijft tekenen. Van haar strakke outfits over haar snuitje tot de glans in haar kapsel, Esther is gewoon een sexy beest. Mocht Oogachtend ooit om een uitgave verlegen zitten, dat ze dan snel een pin-up-boek uitbrengen met de titelprenten van elke gag. Succes verzekerd? Wij zouden het toch in huis halen. Je kan haar nu trouwens ook in 3D betasten met het beeldje dat vzw 't Mannekesblad van haar liet produceren. Meer informatie vind je op de voorlaatste pagina van het album.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Esther
Deel
10
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
Extra
gags