In de Buik van de Draak 1: Udo

Tekenaar(s)
Christophe Swal
Scenarist(en)
Mathieu Gabella
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Heb je een vuurtje voor mij?

Jona zocht soms zijn heil in een walvis, Pinokkio verkende de ingewanden van een potvis en onze lintworm houden we wel koest door hem af en toe een portie kroketten toe te stoppen. Het zit schijnbaar in de menselijke/poppelijke/dierlijke natuur om — als het écht nodig is — het binnenste van een of ander groot zoogdier aan een nader onderzoek te onderwerpen.

In deze In de Buik van de Draak gaat Udo, de laatste afstammeling van de drakendodersdynastie van de Winkelfrieds met een heel team de binnenkant van een draak opzoeken. Het is volgens ons van Jommeke in Bobbejaanland geleden dat een titel van een strip nog zo de lading dekte!

De laatste jaren verschenen er in het zog van Game of Thrones en co nogal wat reeksen waarbij draken een hoofd- of bijrol vertolken. Scenarist Mathieu Gabella verzet hier geen bakens in het genre, maar levert wel een vlot leesbaar verhaal af dat het niet alleen van de actie moet hebben, maar ook inzet op een degelijke karaktertekening van mens én draak. Tekenaar Christophe Swal illustreerde al heel wat boeken en boardgames en penseelt nette plaatjes bij het verhaal. Door een soms wat te felle inkleuring verliezen ze op sommige pagina’s wel wat van hun power.

Dit album is een van de betere pulpverhalen die we recent gelezen hebben en nu zijn we zelfs benieuwd hoe de vurige avonturen van drakendoder Udo en de zijnen een verder verloop zullen krijgen. Als het over thematische monsters gaat, kan de Brewmaster van Gulden Draak ons beter bekoren, maar dit album is voorlopig toch een goeie tweede!

MARIO STABEL

Reeks
In de Buik van de Draak
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 21,95