Carthago 3: Het Monster van Djibouti

Tekenaar(s)
Milan Jovanovic
Scenarist(en)
Christophe Bec
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum
december 2013

Geduld is een schone zaak

We hadden de hoop al bijna opgegeven, maar ruim vier jaar na het verschijnen van het vorige deel hebben we nu toch eindelijk deel 3 van Carthago in handen. Waar ging het ook alweer over? Iets met haaien lijkt het wel, als we de covertekening van dit album mogen geloven. Oh ja, de zoektocht naar de Megalodon, de grote en veel oudere broer van Jaws, die grote witte haai, herinner je je het nog? In de eerste twee delen lazen we hoe dit prehistorische monster herontdekt werd, maar ook dat deze ontdekking geheim moest blijven. We maakten kennis met de schatrijke, excentrieke avonturier en verzamelaar Feiersinger die de bijzondere dochter van wetenschapper en onderzoekster Kim Melville gijzelde om Kim te dwingen samen met hem op jacht te gaan naar de Megalodon. Dat gebeurt ook allemaal, maar dit is slechts één verhaallijn van het web dat Christophe Bec spint in deze diepzeethriller. Wat hebben die geheimzinnige monolieten te betekenen, welke rol speelt de zoon van Feiersinger, wat is het geheim en de dubbele agenda van de verminkte ceo van oliemaatschappij Carthago en wat betekenen de rituelen van de Aboriginals? Veel vragen die Bec heel knap als puzzelstukjes neerlegt. In dit derde deel wordt meer duidelijk, maar er blijven nog genoeg vragen over en de puzzel is nog niet gelegd.

Het tekenwerk van Milan Jovanovic doet op geen enkele manier onder voor dat van de oorspronkelijke tekenaar van de reeks, Eric Henninot. Sterker nog, we zien bijna geen verschil en dat is een compliment. De strip leest fantastisch, de paginaopbouw is opvallend sterk en op het iets grotere formaat waarin Deadalus het album uitgeeft, komt dit extra sterk naar voren.

Geduld is een schone zaak luidt het spreekwoord, en zo is het. Dit spannende derde deel was het wachten waard. Maar dat neemt niet weg dat we niet wéér zo lang willen wachten op het volgende deel. Het feit dat Christophe Bec recent liet weten dat hij een contract heeft getekend met zijn Franse uitgever om de reeks tot deel 8 te laten duren en Milan Jovanovic aan zich heeft weten te binden om de rest van de reeks te tekenen geeft ons voldoende hoop op een wat vlottere verschijning van de komende delen. Jovanovic is gelukkig al begonnen aan deel 4.

JEROEN VERMEIJ

Reeks
Carthago
Deel
3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
drama
thriller