Wolf 1: Het Roze Kristal

Tekenaar(s)
Steven Dupré
Scenarist(en)
Anch
Uitgeverij
Bee Dee
Verschijningsdatum
september 2004

Een sprintje voor een heerlijk kleurloze Wolf

In 1987 (hij was toen 20), begon Steven Dupré samen met Anch aan de krantenstrip Wolf, een heerlijk frisse strip vol verwijzingen naar de Noorse mythologie, voorzien van een humoristische knipoog. De eerste twee delen werden in albumvorm gegoten door een intussen reeds ter ziele gegane uitgeverij. Dan werd het stil rond de vikingversie van Asterix. Steven Dupré bleef echter niet stil zitten. Even later creëerde er Sarah en Robinwaarmee hij heel wat lof oogstte bij het grote publiek. De grote doorbraak en erkenning kwamen er met Coma: hij werd wereldberoemd, in Vlaanderen. Sinds kort (Steven is er ondertussen... euh, 37) vond uitgeverij Bee Dee het dan ook de hoogste tijd om Wolf terug op het voorplan te brengen. Geheel de wetten van de logica respecterend, werden achtereenvolgens delen 3, 6, 9, 4 en 5 op de markt gegooid. Nu is er dus ook een heruitgave van deel 1. Juicht, allen, juicht!

In Het Roze Kristal biedt Wolf zich als vrijwilliger aan om op het eiland Ini het roze kristal te gaan zoeken. Zijn rivaal is een Tjerk, Ramm, die ook het kristal wil. Het kan immers ingeruild worden voor Meging Jardar, de riem die Thor zijn kracht schenkt. De rivalen worden op het eiland echter vrienden voor het leven. De volgende negetien delen van de reeks worden ze een oersterk team, net als het metaal waarnaar hun gecombineerde namen verwijzen.

Dit album betekent voor heel wat fans het einde van een al dan niet wanhopige zoektocht naar de oude uitgave van deel 1. Laat het feit dat deze nieuwe versie in zwart-wit is de pret niet drukken want we kunnen met de hand op het hart getuigen dat een “kleurloze” Wolf beter is dan het ingekleurde exemplaar van toen. Ook voor de gelukkigen die Het Roze Kristal al in bezit hebben, is de Bee Dee-uitgave een must have, alleen al voor het nooit eerder gepubliceerde korte verhaal Kiplekker. Bovendien bevat het een hommage aan Wolf door de vrienden van Dupré: Kristof Spaey (Steven tekende ook een kleine bijdrage in diens eersteling Hoop), Mario Boon en Randall Casaer (werken samen met Dupré aan het webzine Pulp Deluxe), Marvano (laat zijn kippen altijd tekenen door Dupré), Charel Cambré (De Pfaffs zijn immers overal), André Massee, Al Séverin, Erik Wielaert en als afsluiter de Meester Hemzelf. Alles samen maakt van dit eerste deel van Wolf een uitgave die gisteren al in je kast moest liggen. Een sprintje naar de dichtstbijzijnde stripwinkel is geen overbodige luxe, want net zoals van de andere delen verschenen ook nu slechts 500 exemplaren in eerste druk. Ready? Set! Go!

PETER D'HERDT

Reeks
Wolf
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
fantasy
humor
Extra
deel 1 van twintigdelige reeks