De Belofte van Schildpadeiland 1: Vuile Spelletjes

Tekenaar(s)
TieKo
Scenarist(en)
Stéphane Piatzszek
Uitgeverij
Arboris
Verschijningsdatum

Een goed begin

Het eiland Île de la Tortue is beter bekend onder haar Spaanse naam Tortuga en striplezers met een voorkeur voor piraten zullen het eiland herkennen onder de naam Schildpadeiland. Het hedendaagse Schildpadeiland behoort tot Haïti en de piraten uit het verleden zijn er lang geleden vertrokken. Haïti is tegenwoordig helaas een van de armste landen ter wereld en toen een verwoestende orkaan in 2004 over het eiland trok, werd zelfs enkele dagen gevreesd dat Schildpadeiland in de golven was verdwenen. Door haar rijke historie is Schildpadeiland een ideale omgeving om striphelden hun avonturen te laten beleven, zoals Roodbaard die er strijdt, filmheld Jack Sparrow uit Pirates of the Carribean er de weg kent en Robert Louis Stevenson zijn boek Schateiland op inspireerde.

Met hun nieuwe reeks De Belofte van Schildpadeiland doen de auteurs TieKo en Stéphane Piatzsek een duit in de piratenbuidel. De drie vrouwen Quitt, Apolline en Louise sluiten aan boord van het schip dat hen naar het eiland brengt de belofte dat ze elkaar nooit in de steek zullen laten. Samen met vele andere vrouwen zijn ze vanuit de Franse gevangenis verscheept naar deze afgelegen Franse kolonie om te zorgen dat de aanwezige vrijbuiters zich er gaan vestigen. Bij aankomst worden ze verkocht op een slavenmarkt en ieder van hen krijgt een nieuwe bestemming. Quitt wordt de minnares van de Franse gouverneur, Louise van een vrijbuiter en Apolline van een inheemse soldaat. Het leven op het eiland is een hard bestaan en Quitt heeft persoonlijke redenen om terug te willen keren naar Parijs. Daarbij heeft ze hulp van haar vriendinnen nodig. Maar deze hebben hun eigen leven en plannen. Op de achtergrond sluimert het gevaar dat de Spanjaarden het eiland willen innemen.

TieKo is bekend als tekenaar van de reeksen Hindenburg en Tomoë en zijn tekenstijl lijkt op die van Marc Bourgne (onder andere Roodbaard en Michel Vaillant).  Piatszek (bekend van De Eenhoornridder en Een Familie in Oorlog) bouwt zijn verhaal goed op en zorgt voor aangenaam vertier zonder te veel dingen te willen vertellen.

De Belofte van Schildpadeiland is van de beste B-strips die we de afgelopen maanden hebben gelezen. Een goed begin van deze reeks met veel potentieel.

DAI HEINEN

Reeks
De Belofte van Schildpadeiland
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Extra
Deel 1 van trilogie
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95