De Havik 6: De Tranen van Tlaloc

Tekenaar(s)
Patrice Pellerin
Scenarist(en)
Patrice Pellerin
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum
december 2004

Duizend bommen en granaten

Met grenzeloze precisie werkt Patrice Pellerin verder aan een hoogstaand œuvre. Reeds vanaf zijn debuut voor de reeks Roodbaard combineert hij grafische perfectie aan een feilloze paginaopbouw en doortimmerde scenario's. Zijn reeks De Havik vordert dan ook maar met mondjesmaat. Zopas rondde hij een eerste cyclus af met het zesde deel, De Tranen van Tlaloc

Yann de Kermeur is een echte avonturier die leeft in de achttiende eeuw. Als kapitein van de Medusa is hij geliefd bij het volk, maar wordt hij gezocht door heel wat edelen. Wanneer de Bretoense graaf van Kermellec wordt vermoord, komt Yann in een lastig parket. Hij wordt beschuldigd, moet vluchten en tracht zijn onschuld te bewijzen. Er ontstaat een klopjacht waarbij een eeuwenoud afgodsbeeldje en een legendarische Aztekenschat een centrale rol krijgen. 

De Tranen van Tlaloc brengt het verhaal op een gedegen, weloverwogen manier tot een einde. De Havik is puur en onversneden avontuur en protagonist Yann bezit het talent om zich steeds in de meest benarde situaties te manoeuvreren. De Havik is dan ook een echt eerbetoon aan Jean-Michel Charlier, de grote scenarist van reeksen als Blueberry, Buck Danny, De Beverpatroelje en, jawel, Roodbaard. Het was overigens Charlier zelf die Pellerin indertijd aanzocht om Roodbaard over te nemen. De Havik is op een haast geruisloze manier tot de top van de hedendaagse strip gaan behoren en ook de auteur mogen we stilaan een van de grootmeesters van de realistische stijl noemen. 

MARC BASTIJNS

Reeks
De Havik
Deel
6
Collectie
Spotlight
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
piraat
Extra
laatste deel van de cyclus