Terug naar overzicht

Trent integraal 3

7. Miss - 8. Kleine Trent

Tekenaar(s)
Leo
Scenarist(en)
Rodolphe
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum
december 2017

Dramatiek en actie

Met deze derde en laatste integrale uitgave binnen vier maanden nemen we alweer afscheid van de Canadese Mountie Philip Trent. We zullen hem herinneren als een brave, integere maar ook wat saaie held. Maar ook iemand waar we respect voor hebben en die ons in positieve zin zal bijblijven.

In het voorwoord van slechts één bladzijde vermeldt scenarist Rodolphe dat hij en tekenaar Léo hadden beslist met de reeks te stoppen ten voordele van Kenya. Die reeks is inmiddels opgevold door Namibia en Amazonia. Een besluit dat we respecteren, want veel series worden onnodig voortgezet om de inkomsten maar op gang te houden. Trent was een aangename reeks met acht afgeronde verhalen en het privéleven van Trent liep als een rode draad door de reeks. Deze laatste integrale uitgave bevat de albums 7 en 8, een geïllustreerd levensverhaal en een kort verhaal van vier pagina's.

Deel 7, Miss, begint met het huwelijk tussen Trent en zijn geliefde Agnes. Al tijdens de huwelijksviering duikt een spook uit Trents verleden op. Het is een voorbode van een teruggekeerde oude liefde. Ze heeft bepaalde plannen met de Mountie en diens huwelijksreis moet nog beginnen. In de lijn van de eerdere verhalen hoef je niet bang te zijn voor grote menselijke drama's met scheve schaatsen of dode bruiden.

Ook in het laatste deel, Kleine Trent, speelt een ex-partner een hoofdrol. Maar dit keer betreft het de ex-man van een vrouw die Trent moet begeleiden naar een terugkeer naar haar familie. Haar vader is een bekende, voormalige politicus en die heeft de hulp van Trent ingeschakeld om zijn dochter en haar zoon veilig te doen thuiskomen. Haar opvliegende ex-man denkt daar anders over en probeert van alles om zijn gezin weer te herenigen. Het laatste verhaal vonden we een van de beste uit de reeks. Dramatiek en actie in een fraaie combinatie.

Het geïllustreerd leesverhaal moet doorgaan voor een journalistiek verslag over een gepensioneerde Mountie op wiens leven de verhalen van Trent zijn gebaseerd. Persoonlijk hadden we hier meer van verwacht.

DAI HEINEN

Reeks
Trent
Deel
integraal 3
Pagina's
126
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
detective
geschiedenis
Extra
laatste deel
Terug naar overzicht