Terug naar overzicht

Optic Squad 1: Mission Seattle

Tekenaar(s)
Stéphane Bervas
Scenarist(en)
Sylvain Runberg
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum
oktober 2020

Dosering

Het jaar 2098 in Seattle, een stad in de Western States, samen met Saint Union en Eastern Democracy een van de drie grote gebieden die nu de Verenigde Staten omvatten. Kathryn is een jonge vrouw die zich aansluit bij de Optic Squad, een elite-eenheid van de VN die instaat voor de bestrijding van internationale misdaad. De rekrutering is hard en dat vergde ook chirurgische ingrepen, bijvoorbeeld om nanocamera's in haar ogen te transplanteren of trackers die haar op afstand kunnen stimuleren, kalmeren of doden. Haar eerste missie bestaat in het infiltreren van een machtige organisatie die minderjarige kinderen als omgebouwde sekslaafjes aanbiedt aan rijke smeerlappen. Tijdens haar missie wordt Kathryn nauwlettend in de gaten gehouden door haar oversten. Zo komt er ook een deel van haar verleden naar boven dat de missie dreigt te doen mislukken.

Als de naam van scenarist Sylvain Runberg op een sciencefictionalbum prijkt, weten we dat we niet ontgoocheld zullen worden. Orbital, Warship Jolly Rogers, Op Mars_ gingen er allemaal even vlotjes in als Luke Skywalkers aanval op de Death Star in de eerste Star Wars-film. Voor zijn nieuwe sf-project Optic Squad werkt hij samen met Stéphane Bervas, die deelnam aan de conceptreeks Orakel en verder de tekenaar is van Sherlock Holmes - Society en Zombie Nechronologies. We zijn al wat vertrouwd met zijn schetsmatige realisme dat het overtekenen van gefotografeerde personages moet verdoezelen. Het is geen euvel, het valt wel op.

Voorlopig schaart Optic Squad zich nog niet bij voornoemde topreeksen van Runberg, hoewel de spanning wel in een hoog tempo wordt aangehouden terwijl Runberg met bravoure actie, onthullingen en een beetje drama doseert.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Optic Squad
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Terug naar overzicht