India Dreams 2: Wanneer de Moesson terugkomt

Tekenaar(s)
Jean-François Charles
Scenarist(en)
Maryse Charles
Jean-François Charles
Uitgeverij
Casterman
Verschijningsdatum
mei 2003

Bescheiden meesterwerk

Indiër Jarawal neemt nog steeds het lieflijke meisje Emy op sleeptouw op zoek naar haar roots in het Indië van 1945 dat snakt naar onafhankelijkheid.

Je zou moeten aannemen dat dit tweede deel het genomen paadje van een dromerig detective- en reisverhaal verder bewandelt, maar meer nog dan in het eerste deel moet je het tekenaar/schilder J.F. Charles en zijn medescenarist, tevens echtgenote, Maryse nageven dat ze verdorie veel geluk hadden met hun ongetwijfeld razend interessante gids die met hen in het land rondtoerde. Dat het heeft mogen leiden tot dit bescheiden meesterwerk, waarvoor Charles zijn tekenstijl heeft aangepast tot een meer fragiel niveau, zal in de eerste plaats hemzelf plezieren, pas dan de lezers die zich willen laten meedrijven naar andere tijden en exotische locaties.

Hadden we het geld en de tijd, we waren al onderweg naar Indië waardoor we dus deze woorden niet hadden kunnen typen. En dan had jij misschien onterecht dit album laten staan bij een volgend bezoek aan je favoriete stripspeciaalzaak.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
India Dreams
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
deel 2 van negendelige reeks