Lex 3: Een Doel te ver

Tekenaar(s)
Stéphane Collignon
Scenarist(en)
François Froideval
Uitgeverij
Arboris
Verschijningsdatum
augustus 2003

Amusante pulp

Lex is een goed verborgen New Yorkse organisatie die er naast het systeem van wet, orde en recht een eigen rechtvaardigheidsprincipe op nahoudt. Als een misdadiger zoals godfather Conchiglia dankzij omkoping, bedreiging en verkrachting van de jury vrijgesproken wordt, vindt Lex dat het een tweede oordeel moet vellen. Meestal is dat de doodstraf. En daarvoor kan het bogen op een kransje medewerkers, spitsen genoemd, die elk wat op hun kerfstok hebben. Ideale pionnen om de misdaad schaakmat te zetten.

In deel 3 woedt een bloederig en extreem gewelddadig spelletje tussen Lex en de maffia, die nodig moet uitgeroeid worden volgens Lex. Vooral spits Tanashta Weintraub, een intelligente kunstenares die klaarkomt bij spectaculaire ontploffingen en stunts, bewijst dat ze haar plaats waard is in het doodseskader. Het meer verfijnde werk is voor anderen: het zwembad van Don Conchiglia vullen met afgehakte maffiosihoofden bijvoorbeeld. Deze gebeurtenissen worden nauwlettend gevolgd door de gruwelijk verminkte ex-FBI-agent Johnson en de lesbische journaliste Tasha Rent die Lex willen ontmaskeren.

François Froideval levert opnieuw een compleet over the top en explosief verhaal terwijl Stéphane Collignon het midden houdt tussen contrastrijke comictekeningen en een soms klassieke, Europese bladindeling. Pulp, da's waar, maar dan van het onderhoudende, amusante soort.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Lex
Deel
3
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
detective
drama
thriller
Extra
laatste deel