Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in november verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Blake en Mortimer
Blloan
Bries
Casterman
Concerto Books
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Graton
De Harmonie
De Harmonie / Uitgeverij Rainbow
Le Lombard
Oogachtend
Prestige
Saga Uitgaven
Sanoma
Scratch Books
Sherpa
Soul Food Comics
Standaard Uitgeverij
Syndikaat
Stichting Uitgeverij Stripstift
Uitgeverij Cliché
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Van Halewyck
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2019:
novemberdecember
2020: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktober
 
Arboris
30/11
TOP
• Indianenreeks: De Complete Serie 2: Wraak: 4. De Zang van de Prairiewolven - 5. De Weg van de Wraak - 6. De Welp en de Wolf (Hans G. Kresse) (HC/176p/€29,95)
• Indianenreeks: De Complete Serie 2: Wraak: 4. De Zang van de Prairiewolven - 5. De Weg van de Wraak - 6. De Welp en de Wolf (Hans G. Kresse) (HC/176p/€59,95) (luxe met ex libris)
> Alle verhalen van Hans G. Kresse zijn opnieuw geletterd en de kleuren opgefrist. Het dossier focust in dit tweede deel op de inhoud en de ontstaansgeschiedenis van de negen verschenen delen van De Indianrenreeks. Het onvoltooide deel 10 verwachten we dan nog in het afsluitende deel 3 van deze integrale reeks.


Ballon Comics
08/11
TOP
• Jommeke 297: Speelgoed Overboord (Philippe Delzenne) (SC/48p/€5,95)
> "Sinterklaas is met zijn boot vol speelgoed onderweg naar België, wanneer hij in een zware storm terechtkomt en een deel van zijn lading kwijtspeelt. Wat een ramp! De kinderen van Zonnedorp zullen dit jaar dus niets krijgen van Sinterklaas... Of toch? Sinterklaas roept de hulp in van zijn goede vriend Jan Haring. Samen met zijn scheepmaats Jommeke en Filiberke trekt die eropuit om de vermiste container op te sporen. Waar zou al dat speelgoed toch kunnen zijn?"


Blake en Mortimer
23/11
TOP
• De Avonturen van Blake en Mortimer 13: De Zaak Francis Blake (Ted Benoit + Jean Van Hamme) (SC/68p/€9,95) (herdruk)
De Avonturen van Blake en Mortimer 19: De Vloek van de dertig Zilverlingen 1 (René Sterne / Chantal De Spiegeleer + Jean Van Hamme) (SC/56p/€9,95) (herdruk)
• De Avonturen van Blake en Mortimer 21: De Eed van de Vijf Lords (André Juillard + Yves Sente) (SC/64p/€9,95) (herdruk)
De Avonturen van Blake en Mortimer 22: De Septimus-golf (Antoine Aubin / Étienne Schréder + Jean Dufaux) (SC/72p/€9,95) (herdruk)
De Avonturen van Blake en Mortimer 23: De Staf van Plutarchus (André Juillard + Yves Sente) (SC/64p/€9,95) (herdruk)
De Avonturen van Blake en Mortimer 26: De Vallei der Onsterfelijken 2: De Duizendste Arm van de Mekong (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (SC/56p/€9,95)
De Avonturen van Blake en Mortimer 26: De Vallei der Onsterfelijken 2: De Duizendste Arm van de Mekong (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (HC/48p/€55,00) (luxe met ex libris)
> Peter van Dongen en Teun Berserik kregen veel lof voor hun tekeningen. Ze zijn inmiddels gevraagd om het laatste Blake en Mortimer-scenario van Jean Van Hamme te tekenen. Dat album wordt in 2022 verwacht. Deel 26 is het slot van hun tweeluik op scenario van Yves Sente. "De wereld haalt opgelucht adem. Een escadrille van Zwaardvisjagers heeft het keizerlijk paleis van dictator Basam Damdu in Lhassa verwoest. Het einde van de Derde Wereldoorlog wordt gevierd. Maar in het naburige China strijden de communisten van Mao tegen de nationalisten van Chiang Kai-Shek om de heerschappij. Als twee honden vechten om een been... In Yunnan, in Zuid-China bereidt de wrede krijgsheer generaal Xi-Li op zijn beurt een machtsovername voor. Een belangrijk manuscript uit het oudste Chinese keizerrijk kan hem daarbij helpen. Bovendien krijgt Xi-Li de hulp van kolonel Olrik, die aan het bombardement ontsnapte. Omwille van de bedreigingen in de regio wordt kapitein Francis Blake gevraagd om de verdediging van de Britse kolonie Hongkong te organiseren, terwijl professor Mortimer in Londen een merkwaardig archeologisch artefact bestudeert uit... China."


Blloan
08/11
TOP
Slowburn (André Franquin + Marcel Gotlib) (HC/56p/€12,95)
> Heel bijzondere uitgave van een kortverhaaltje van André Franquin en Marcel Gotlib. "Slowburn is een gag in 'quatre-mains', gemaakt door Franquin en Gotlib voor Fluide Glacial nummer 9 uit februari 1977. Hij bestond uit drie pagina's. Het uitgangspunt was eenvoudig: Franquin tekende twee katten, in zwart-wit, in een aantal (compromitterende) poses. Gotlib verzon bij die platen tekstballonnetjes en ging aan de slag met het materiaal dat hij had. Hij kantelde de tekeningen, retoucheerde hier en daar iets en maakte zo een gag in zestig vakjes... terwijl Franquin er maar twintig had getekend! In deze uitgave zie je de volledige gag, aangevuld met twee originele platen van Franquin en een achtergronddossier. Op die manier krijg je een inkijk in de totstandkoming van de gag, de werkwijze van de auteurs en hun bedoeling." Dat korte verhaaltje met alle extra's wordt nu opengebroken naar een albumpje in hardcover van 56 pagina's.


Bries
16/11
TOP
Maelstrom (Céline Hudréaux naar hetkortverhaal van Edgar Allan Poe) (HC/120p/€27,00)
> Alle albums van Bries zijn speciaal, maar dit is er eentje voor de liefhebbbers van grafiek en literatuur. Maelstrom is namelijk een bewerking van het kortverhaal A Descent into the Maelström (Afdaling in de Maalstroom) van Edgar Allan Poe. Op een andere papiersoort staat achterin het album ook de door Simon Vestdijk vertaalde versie van het oorspronkelijke kortverhaal. De Maalstroom is een beruchte draaikolk ten zuiden van de Noorse eilandengroep de Lofoten die meer dan één schrijver inspireerde. In zijn kortverhaal voert Poe een schijnbaar oude man op die vertelt over hoe hij en zijn twee broers enkele jaren eerder op hun vissersboot werden meegesleept in de Maalstroom en hij als enige overleefde. De Franse kunstenares Céline Hudréaux heeft het verhaal, dat zich afspeelt in een vissersdorp rond het midden van de negentiende eeuw, getekend met haar favoriete medium: de etsplaat. Ze studeerde Beeldende Kunst in Nice en aan het Sint-Lucas in Gent waar ze nu woont en werkt. Ook in Antwerpen geeft ze tekenles. Bezoek hier haar website. Tot 1 december loopt de tentoonstelling Nature Morte met het werk van Hudréaux in The Bries Space. Van 3 december tot 19 januari kan je een expo bezoeken met de etsplaten uit Maelstrom in de expositieruimte The Gallery van het Belgisch Stripcentrum.


Casterman
23/11
TOP
Alex 38: De Helvetii (Marc Jailloux + Mathieu Bréda) (SC/48p/€7,95)
> "Alex moet bij de Helvetiërs het volk voor de Romeinse zaak winnen. Het wordt geen plezierreisje voor de zendeling van Caesar. Alex wordt op zijn missie bijgestaan door nieuwe gezellen: de jonge Lucius, zoon van een vriend van Caesar, en Audania. Zij moeten hem helpen vrede te brengen in de regio waar eerder de Gallische oorlog was ontstaan. Oude wrok en spoken uit het verleden duiken weer op en de nieuwe verbonden komen onder druk te staan."
Lefranc 28: Het Principe van Eisenberg (Christophe Alvès + François Corteggiani) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Rembrandt (Typex) (HC/264p/€29,95) (heruitgave)
> Heruitgave van dit meesterwerk uit 2013, aangevuld met zestien bonuspagina's, nu in hardcover met wikkel.


Concerto Books
30/11
TOP
Ongedierte (Piero Macola) (HC/120p/€24,99)
> Van de Italiaanse auteur Piero Macola zijn al vier one-shots in het Frans verschenen. Zijn debuut Ongedierte verschijnt nu in het Nederlands. "Een verhaal over illegalen en wettelozen, rampzalige liefdes en eenzaamheid. Het Ongedierte speelt zich af aan de oevers van de Italiaanse rivier de Po. De langzaam verdwijnende ochtendmist op de Povlakte weerspiegelt het desolate leven van Bruno, die probeert zijn geliefde Ennio te vergeten. Ennio liet Bruno achter met een gebroken hart. Bruno sleept zich voort door het leven, hier aan de waterkant. Hij trekt veel op met de oude Maria die in haar eentje aan de rivier woont sinds haar man is overleden. Samen proberen ze er het beste van te maken. Op de bouwplaats waar Bruno vroeger heeft gewerkt, ontmoet hij op een dag Anton. Anton is een jonge, ontsnapte illegaal uit Moldavië. Bruno verbergt Anton in zijn huis. Tussen de twee mannen ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar plotsklaps staat Ennio weer voor de deur..."
Rusty Brown 1 (Chris Ware) (HC/352p/€39,99)
> De auteur van onder meer Jimmy Corrigan en Building Stories heeft meer dan zestien jaar aan Rusty Brown gewerkt. En dit 352 pagina's tellende album is dan nog maar deel 1. "Chris Ware doet een poging de zin van het bestaan te vatten in één enkel, schitterend vormgegeven beeldverhaal. Rusty Brown volgt een halve dag lang de levens van drie mensen in het Amerikaanse midwesten. Chris Ware vervlecht het leven van de jongen die wakker wordt met superkrachten met het leven van de tiener die later als vader zijn teleurstellingen wegstopt op Mars en met het leven van de vrouw die naar de liefde van slechts één andere persoon op aarde verlangt. Rusty Brown is een minutieus uitgewerkte studie over intermenselijke relaties, twijfels en volharding tegen wil en dank."


Daedalus
30/11
TOP
De 7 Wonderen 7: De Kolos van Rhodos - 292 v. Chr. (Antonio Palma + Luca Blengino) (SC/56p/€9,95)
> Het laatste deel van de reeks, nu ook als softcover.
Androïden 5: Synn (Stéphane Louis) (SC/56p/€8,95)
Androïden 5: Synn (Stéphane Louis) (HC/56p/€19,95)
> Androïden deel 5 is de start van het tweede seizoen van de sf-reeks. Elk album is een compleet verhaal door telkens andere auteurs dat niets te maken heeft met andere albums in de reeks, behalve dat het over androïden gaat. Deel 5 is het werk van Stéphane Louis (Tessa - Intergalactische Agente, Khaal). "In een uiterst vijandige wereld waar het leven een voortdurende strijd is, wordt een androïde geobsedeerd door een idee dat ze nooit kan ervaren: de dood. Hoe kunnen we weten dat we leven, dat we een ziel hebben, zoals de verdwenen menselijke voorgangers, als we niet kunnen sterven? Wat als wat de mens een uniek wezen maakte, zijn sterfelijkheid was? Synn de androïde is hiervan overtuigd en ze zal er alles aan doen om te doen wat haar lichaam weigert te doen: sterven. En daarvoor heeft Synn de android een plan: mens worden."
Bloedkoninginnen: Fredegonde - De Bloeddorstige 2 (Alessia de Vincenzi + Virginie Greiner) (HC/56p/€19,95)
> Slot van het historische tweeluik. "Anno 560. Fredegonde, een mooie en intelligente vrouw afkomstig van het platteland, is de dienster van koningin Audovera, echtgenote van Chilperik, Zij wil echter meer. Zij verleidt de koning en weet hem zo een geheime trouwbelofte te ontfutselen. Ze stelt alles in het werk om zich te ontdoen van de regeren...".
• Brocéliande - Woud van het Kleine Volkje 5: De Feeënspiegel (François Gomès + Sylvain Cordurié) (SC/48p/€9,95)
> Nu ook als softcover.
• Dwergen 10: Abokar van het Schild (Nicolas Demare + Nicolas Jarry) (HC/56p/€19,95)
> "Krijgsheer Abokar is oud en ziek, hij is nog maar een schim van de krijger die hij vroeger was. Zijn lichaam verzwakt en zijn geest wankelt. Maar het laatste hoofdstuk van zijn leven moet hij nog schrijven, om zo de poort naar de legende open te beuken."
• Elfen 20: Zwartgeschubd (Dimat + Marc Hadrien) (HC/48p/€19,95)
> "Gaw'yn en Dyfeline vluchtten nog steeds naar Akrähyng, de stad waar draken worden opgevoed. Beiden zijn het slachtoffer van hun demonen. Gaw'yn moet absoluut de bloem van Thnen krijgen, de enige remedie om zijn bloedige impulsen tegen te gaan. Nu ze ver van de citadel van de Zwarte Elfen verwijderd zijn, denken ze te zijn ontsnapt aan hun moordenaars. Vastbesloten om een eerlijk inkomen te verdienen, gaan ze aan de slag bij de drakenboerderijen. Maar ze kunnen hun lot niet ontlopen."
Een Leven - De Teruggevonden Biografie: Winston Smith (1903/1984) 1: 1916 - Land Priors (Guillaume Martinez + Christian Perrissin) (HC/72p/€19,95)
> Een nieuwigheid is de start van de vierdelige reeks Een Leven, door Guillaume Martinez (De Wereld van Lucie, William Panama, Bellary's Vloek) en Christian Perrissin (Roodbaard, Kaap Hoorn, El Niño). Het hoofdpersonage Winston Smith is een fictief figuur. De auteurs vertellen zijn biografie en laten hem talrijke memorabele ontmoetingen hebben. Deel 1: "Juni 1984. Een taxi brengt Anna Laurens naar Grand Tetras, een hotel in Saint-Véran, Haut-Quéras. De hoteleigenaar stuurde een brief van een van zijn bewoners, Winston Smith, naar haar moeder. Hij verdween een paar weken geleden op 80jarige leeftijd in de bergen. Hij woonde al jaren in het hotel, en had de eigenaar een brief voor Anna’s moeder gegeven. Maar het is vier jaar geleden dat Anna's moeder stierf, dus ze kwam in haar plaats, geïntrigeerd door de boodschap van een man die ze niet kent en die zegt dat hij haar moeder goed kende in het verleden. In kamer van Winston Smith ontdekte ze een koffer met vele souvenirs en foto's. En een manuscript, getiteld Een Leven. Winston Smiths dagboek is geschreven voor haar moeder. Een manuscript dat al zijn vragen zou moeten beantwoorden en dat begint in 1916, aan het Lands Priors College in Engeland.
Een Leven - De Teruggevonden Biografie: Winston Smith (1903/1984) 2: 1917-1921 - King's Scholar (Guillaume Martinez + Christian Perrissin) (HC/72p/€19,95)
> "Wie was Winston Smith, de man die de moeder van Anna aanschreef? Deze Engelse schrijver en verslaggever, geboren in 1903 en overleden in 1984, zal de 20e eeuw doorkruisen en belangrijke ontmoetingen maken met onder andere Aldous Huxley en George Orwell. In dit tweede deel blijven we ontdekken wie Winston Smith als tiener was. Een student aan de prestigieuze en zeer chique universiteit van Eton."
• Olympus Mons 3: Loods 754 (Stefano Raffaele + Christophe Bec) (SC/48p/€9,95)
> "Wat was het echte doel van Operatie Mainbrace? Zal men de anomalie van de Barentszee ingaan? Zullen de onderzoekers hierdoor een apocalyps teweegbrengen? Artefacten worden onthuld, maar het mysterie wordt groter. Zowel op Mars als op aarde proberen teams van specialisten het mysterie van deze onderling verbonden anomalieën te ontrafelen. Aaron Goodwin, het medium, probeert de wereld te waarschuwen om het vreemde onderwaterschip niet te betreden. De toekomst van de planeet staat op het spel. Zijn woorden worden bevestigd door andere media, maar het team Ocean Pathfinder negeert het advies. Ze gaan verder met hun onderzoek."
• Orks & Goblins 4: Sa'ar (Bojan Vukic + Nicolas Jarry) (HC/56p/€19,95)
> "Sa'ar woont al zijn hele leven in het hart van de mangrove. Wanneer een Orkenheer zijn hele clan in slavernij dompelt, ontdekt de goblin de realiteit van een wereld waarin alleen de sterksten overleven. Hij zweert een eed: hij zal de plaats innemen van de meester van de Stad der Halfbloeden, een allegaartje van dieven, moordenaars en bastaards… Zelfs al moet hij daarvoor de smerigste van allemaal worden!"
• Prometheus 16: Dissident (Stefano Raffaele + Christophe Bec) (SC/48p/€9,95)
> "Op aarde organiseerden de overlevenden zich na de genocide van de mensheid door buitenaardse wezens. De sluier wordt opgelicht en de onthullingen zijn angstaanjagend. Tim Scott, ontvoerd door buitenaardse wezens, onderging een operatie om nanotechnologieën in zijn netvlies te implanteren. Hij verscheen in 1838 opnieuw aan de Engelse kust van Torquay om op zijn beurt Teki Turan dezelfde behandeling te geven. In Syracuse wordt ook een jonge man ontvoerd en geopereerd. Het lijkt erop dat het echte doel van buitenaardse wezens niet is wat wij denken."
Valois 2: Si Deus Pro Nobis, Quis Contra Nos? (Jaime Calderón + Thierry Gloris) (HC/48p/€19,95)
> "In de Renaissance, toen Napels het centrum van de wereld werd, probeerden twee mannen hun stempel te drukken op het politieke spel. Maar in deze wereld waar staten worden ontmanteld en pausen omvergeworpen, is het pad geplaveid met bloed. Op de vestingmuren van een vesting vechten Henri Guivre de Tersac en Blasco de Vilallonga in een duel met elkaar. Blasco krijgt eindelijk de overhand en speelt met zijn sidekick. Dit gevecht is een voorproefje van degenen die komen."
Het Venijn 1: Vuurregen (Laurent Astier) (HC/64p/€19,95)
> Daedalus lanceert de vijfdelige western Het Venijn in vertaling. De hardcover is inmiddels uitverkocht, op 13 december ligt de softcover in de winkel. Deze reeks is het werk van Laurent Astier, de tekenaar van de gangsterstrip Zo Maak Je Fortuin in Juni 1940. Emily komt met de trein aan in het mijnstadje Silver Creek, Colorado. Ze wil niet zoals haar moeder eindigen die zich prostitueerde in New Orleans. Omdat de man met wie ze zou trouwen niet opdaagt, zit ze zonder woonst en centen. De eigenaar van de saloon heeft een idee, maar is dat de enige optie? Bovendien heeft Emily enkele geheimen. Zo staat er bijvoorbeeld een prijs op haar hoofd en zit het detectiveagentschap Pinkerton haar op de hielen.
• Wunderwaffen 10: Wunderwaffennacht (Maza + Richard D. Nolane) (HC/48p/€19,95)
> "Terwijl de Amerikabomber met Murnau aan de stuurknuppel en de Bezoeker aan boord een gevaarlijke vlucht naar Duitsland aanvat, beslist Himmler de komst van de Amerikaanse superstraaljager te beantwoorden met een ongeziene machtsontplooiing. Drie prototypes van Wunderwaffen worden tijdens operatie Wunderwaffennacht gelijktijdig ingezet in Australië, voor de kust van New York en op het oostfront. Maar de Super-U-Boot, de raketbom met piloot aan boord en de gigantische tank moeten eerst een andere vijand het hoofd bieden: de interne intriges van het Reich."

1800

• Sherlock Holmes Society 2: Zwart Zijn Hun Zielen (Eduard Torrents + Sylvain Cordurié) (HC/56p/€19,95)
> "Vastbesloten om de criminelen achter de affaire in Keelodge’s te ontmaskeren, zet Sherlock, terug in Londen, zijn onderzoek voort. Aangezien zijn broer Mycroft hem van de zaak heeft afgezet, heeft hij weinig bewijs om het onderzoek vooruit te helpen. Het onderzoek neemt echter een beslissende wending wanneer de rechercheur geconfronteerd wordt met een zekere Edward Hyde, een weerzinwekkend mannetje, dat met de dood wordt bedreigd door degenen die het dorp hebben veroordeeld."


Dargaud
23/11
TOP
Krasse Knarren 4: De Sprinkhaan (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€13,95) (herdruk)
Namibia 1 (Bertrand Marchal + Rodolphe / Leo) (SC/48p/€7,95) (herdruk)

Undertaker 5: De Witte Indiaan (Ralph Meyer + Xavier Dorison) (SC/64p/€7,95)
> "Een diligence wordt brutaal overvallen door de Apaches van Salvaje. Ze tonen geen genade en slachten de blanken af die zich op hun grondgebied hebben gewaagd. Een van de aanvallers is echter een witte Indiaan... De jongeman heette vroeger Caleb en werd gekidnapt en gefolterd door de Indianen, die hem opleidden tot een van hun beste krijgers. Op die manier straften zij zijn moeder, Joséphine Barclay, eigenares van de gelijknamige onderneming, die ervoor had gepleit de spoorlijn door het grondgebied van de Apachen te laten lopen. Wanneer ze verneemt dat de witte Indiaan gedood zou zijn bij de overval van de koets, wil Mevrouw Barclay graag het lichaam van haar zoon bergen. Ze draagt sheriff Sid Beauchamp op de geknipte man te vinden voor deze missie. De keuze is snel gemaakt... als je op zoek moet naar een lijk, roep je de hulp in van Jonas Crow!"
XIII 23: De Boodschap van de Martelaar (Iouri Jigounov + Yves Sente) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
XIII 26: 2132 Meter (Iouri Jigounov + Yves Sente) (SC/48p/€7,95)
XIII 26: 2132 Meter (Iouri Jigounov + Yves Sente) (HC/48p/€15,95)
> Het speciale XIII deel 25 is nog maar recent verschenen of daar is deel 26 er al. "Jason Mac Lane is een bestuurder van de Mayflower-stichting geworden. Om de leden en Janet Sheridan-Fitzsimmons, het hoofd van de stichting, te bewijzen dat hij het meent, moet hij een schietproef doorstaan: hij moet een doel raken dat zich op 2.132 meter bevindt! Waarom die test? Moet hij iemand neerschieten? Kan hij tegenover de Stichting zijn geloofwaardigheid behouden op het beslissende moment, zonder een moordenaar te worden? Hij moet tijd zien te winnen, want de Stichting plaatst traag maar zeker haar pionnen om de macht te grijpen in de Verenigde Staten. De leiding van de Stichting weet dat ze de hand moeten leggen op de historische documenten die hun misdrijven bewijzen... en die nog steeds in handen zijn van XIII."


Dark Dragon Books
16/11
TOP
Agatha Christie: Hercule Poirot: Dood van een Huistiran (Marek Charlier + Didier Quella-Guyot) (HC/64p/€19,95)
> Vierde verstripping naar het werk van Agatha Christie. Marek Charlier en Didier Quella-Guyot (De Post- en Liefdebezorger, Het Eiland van de Wroeging, De Soldaat en de Negerin, Papeete 1914) buigen zich over het exotiche Hercule Poirot-verhaal Dood van een Huistiran. "In een sjiek hotel in Jeruzalem heeft Mrs. Boyton de reputatie een ware tiran voor haar omgeving te zijn. Wanneer het levenloze lichaam van de feeks wordt gevonden tussen de ruïnes van Petra, zijn al haar naasten potentiële verdachten. Lukt het Hercule Poirot om de dader te ontmaskeren? Naar een roman van Agatha Christie. Zij was zelf getrouwd met een archeoloog die zich hartstochtelijk bezighield met opgravingen."
• Artbook: The Big Kopinski (Karl Kopinski) (HC/296p/€70,00)
• Artbook: Ihsahnity (Ihsahnity) (HC/112p/€29,95)
• Artbook: Magic Graphite (Petar Meseldzija) (HC/112p/€29,95)
Berlijn Wordt Ons Graf 1: Neukölln (Michel Kœniguer) (HC/48p/€19,95)
> Nieuwe reeks van Michel Kœniguer (Misty Mission, The Bridge en het onlangs bij Silvester begonnen Bomb Road). "De 33. Waffen-Grenadier-Division der SS Charlemagne was een divisie van de Waffen-SS in de Tweede Wereldoorlog. De infanterie-eenheid, die meestal de 'Charlemagnedivisie' werd genoemd, bestond voornamelijk uit Franse vrijwilligers. Deze buitenlandse divisie van het Duitse leger vocht in april en mei 1945 mee tijdens de slag om Berlijn. Onder bevel van Hauptsturmführer Henri Joseph Fenet waren zij de laatste verdedigers van de Führerbunker."
• Cluster collector's pack: Historisch: Jos Beaugard + De Lange Stilte (2xHC/€49,95) (met sleeve)
• Cluster collector's pack: Sciencefiction: Retroworld + Na de Apocalyps (2xSC/€29,95) (met sleeve)
• Cluster collector's pack: Tweede Wereldoorlog: Typhoon + De Luchtvaarder (2xSC/€29,95) (met sleeve)
• Cluster collector's pack: Wild West: Het Goud van Morrison + Verdwaalde Kogels (2xHC/€29,95) (met sleeve)
Het Geheim van Victoria 1: Avontuur in Venetië (Eisa Ferrari + Éric Le Pape / Nathaniel Legendre) (SC/64p/€9,95)
> Voor de jeugd bedoelde strip, maar oudere lezers mogen meelezen. Het complete verhaal van Elisa Ferrari (Red Sonja, Jungle Girl) op scenario van Eric Le Pape en Nathaniel Legendre (De Kampioenen van Albion) speelt zich in het nog niet met overstroming bedreigde Venetië af, meer bepaald het jaar 1776. "Victoria, een heel jong meisje dat geen broertjes of zusje heeft, wordt door haar vader toevertrouwd aan Severina, haar gouvernante, die voor haar opvoeding moet zorgen... Bijna tien jaar later is Victoria een tiener die haar vader niet kent, en die er niet meer tegen kan om afgezonderd in een weelderige villa te wonen, met alleen wat personeel. Ze droomt van avonturen... Wanneer Severina plotseling ziek wordt, stuurt ze haar dochter Messalina om in haar plaats voor Victoria te zorgen. Naarmate de dagen verstrijken worden de twee meisjes vriendinnen, en vervolgens handlangers. Messalina vertelt Victoria dat haar moeder er slechter aan toe is sinds de doge van Venetië een schilderij van haar familie heeft gestolen dat hun enige fortuin is. De onverschrokken Victoria grijpt de gelegenheid aan en stelt voor om het schilderij terug te gaan halen. Om hen te helpen vluchten, neemt Messalina contact op met een oude vriend, bijgenaamd Cartouche..."
Kolonisatie 1: Schipbreukelingen in de Ruimte (Vincenzo Cucca + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€8,95)
Kolonisatie 2: Verderf (Vincenzo Cucca + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€8,95)
> Tekenaar Vincenzo Cucca kennen we nog van de sf-reeks Pandamonia en het soft-erotische Hot Charlotte. Denis-Pierre Filippi zien we regelmatiger passeren als scenarist, bij Dark Dragon Books bijvoorbeeld met 999, Dromen en het recentere De Buitengewone Reis. Samen publiceren ze bij voornoemde uitgeverij de nieuwe sf-reeks Kolonisatie waarvan nu de eerste twee delen in softcover verschijnen en in februari deel 3. De reeks loopt nog door tot deel 5. "Wat moet de mensheid doen om niet ten onder te gaan? 23ste eeuw. Dankzij een pacifistische en welwillende buitenaardse beschaving, de Atils, en hun geavanceerde technologie is de mensheid erin geslaagd een heleboel werelden te koloniseren. Maar vlak voor dit eerste buitenaardse contact zijn er heel wat ruimteschepen op verkenning de ruimte in gegaan, en de meeste daarvan zijn spoorloos. Verloren in de enorme ruimte zijn deze schepen zowel de prooi als de beloning geworden voor allerlei smokkelaars en piraten. Om deze schepen van de eerste kolonisten op te sporen, heeft het Agentschap elite-eenheden gevormd, waar Milla Aygon en haar team voor werken..."
• Mies (Agustín Ferrer Casas) (HC/216p/€29,95)
> 216 pagina's tellende biografie van architect Mies Van der Rohe door Augustín Ferrer Casas. "In 2019 is het vijftig jaar geleden dat Mies Van der Rohe stierf. Hij leidde de avant-garde Bauhaus-school tot deze moest worden gesloten door de komst van de nazi's. Tijdens de vlucht naar West-Berlijn in 1965 om de eerste steen van de New National Gallery te leggen, maakt de beroemde architect Mies de balans op van zijn leven met zijn kleinzoon, ook de architect Dirk Lohan. Herinneringen aan de meest krampachtige tijden van de twintigste eeuw waarin projecten, klanten, partners, tegenstanders, vrienden en geliefden door elkaar heenlopen... Kortom, een leven gekenmerkt door de ambitie om te bouwen. Maar bovenal, de duidelijke herinnering aan het feit dat je niet kunt vergeten en dat je altijd, voor iedereen geheim hebt gehouden."
Rum Erfgoed 1690-1699 1: Medicijn of Vergif? (Mateo Guerrero + Tristan Roulot) (SC/56p/€8,95)
> Strips over wijn, cognac, koffie, tabak, bier kennen we al wel. Met Rum Erfgoed komt er nog zo'n reeks bij. Deze nieuwe serie is het werk van Mateo Guererro (Gloria Victis) en Tristan Roulot (Gloria Victis, Hedge Fund, Irons). "Eind zeventiende eeuw, Frankrijk. Voor de Zonnekoning is suiker een kostbaar goed. Het is voor hem van belang om de driehoekshandel te intensiveren en meer werknemers aan te moedigen om naar de eilanden te gaan. En zo komen Jean Rouen, de zoon van een aan lager wal geraakte glasmaker, en Martin Labat, chemicus en botanicus, aan in Martinique om het grote avontuur dat 'Rum' heet, te beleven..."
• De Sage van Atlas & Axis collector's pack deel 1-2-3-4 (4xHC/€59,95) (met sleeve)
• Star Wars Filmboek: Solo, A Star Wars Story (Will Sliney + Robby Thompson) (SC/152p/€17,95)
• Thanos: Godengroeve 1 (Mike Deodato Jr. + Jeff Lemire) (SC/72p/€9,95)
• Thanos: Godengroeve 2 (Mike Deodato Jr. + Jeff Lemire) (SC/72p/€9,95)
> Tweede Thanos-tweeluik na Thanos Komt Terug door hetzelfde auteursduo Mike Deodato Jr. en Jeff Lemire. "Zie de gevreesde en levensgevaarlijke Thanos zoals je hem nog nooit eerder hebt gezien: volstrekt machteloos en helemaal alleen! Hij heeft er alles voor over om te overleven, zelfs als dat betekent dat hij hulp uit onverwachte hoek moet aannemen. Wanneer een nog groter gevaar opduikt dan de dwaze Titaan zelf, hangt het voortbestaan van het heelal af van de overlevingsdrang van de verzwakte Thanos! En dan is daar ook nog de mysterieuze godengroeve. Niemand is er ooit levend vandaan gekomen... en nu is het de beurt aan Thanos. Het aftellen naar het ultieme gevecht tussen Thanos en zijn zoon Thane is begonnen! Wie zal deze confrontatie overleven?"
Toen 1: Spits, de Bastaard (Jérôme Lereculey + Yann) (SC/56p/€8,95)
> Het prehistorische Toen, de nieuwe reeks van Jérôme Lereculey (Wollodrïn) en Yann (de huidige scenarist van Thorgal), verschijnt in vertaling niet bij Dupuis, maar wel bij Dark Dragon Books. Toen wordt een komische trilogie in softcover. Het verhaal verscheen in voorpublicatie in Spirou. Omdat oervrouwen nu eenmaal geen lingerie van Victoria's Secret of een ander merk droegen, lopen ze ook in de strip met ontbloot bovenstuk rond. Voor het jonge publiek van Spirou werd er bij de voorpublicatie creatief omgesprongen met censuurbalkjes, bijvoorbeeld met bijgetekende post-itjes. "Een humoristische kijk op de decadente leefwijze in de prehistorie. Toen kon je, als je een stamhoofd was, rondlopen in je nakie, meerdere vrouwen hebben en ze inruilen voor geiten. Toen kon je, als je een kind was, neushoorndrollen naar andere kinderen gooien, slapen met knuffelbeesten (echte!), van ze houden en voor ze zorgen, en ze dan aan het spit braden totdat ze gaar waren. Toen kon je, als je maar twee benen had, levend opgegeten worden door een sabeltandtijger of vertrappeld worden door een kudde mammoeten. Ah, dat was pas een tijd! Eigenlijk was het leven toen veel leuker... Toen."
• Unit 66 3: Dubbel K (André Le Bras + Romuald Pistis) (HC/48p/€19,95)
> Deel 3 en 4 zijn de laatste twee delen van de reeks. "Tijdens de jacht op illegale vissers met een revolutionaire drone verliest de Franse patrouilleboot L'Adroite opeens de controle over het toestel. De drone boort zich in een schip vol illegale vissers met een bloedbad tot gevolg. De aanslag is gepleegd door de terrorist Dubbel K en het was slechts een test voor een nog grotere en ambitieuzere terreurdaad. De missie van Unit 66 is dus duidelijk: de drones van Dubbel K moeten gestopt worden en de terrorist moet worden aangehouden voordat hij zijn duivelse plan ten uitvoer kan brengen! Maar kunnen de Rafales van Alf en Ming-Yue en het supervliegtuig Synapse van Harry tientallen drones tegelijk aan?"
• Unit 66 4: Black Out (André Le Bras + Romuald Pistis) (HC/48p/€19,95)
> "Na het verijdelen van de plannen van Dubbel K, die samen met een hacker terreur zaaide met gestolen drones, mogen Baron, Seiko en Alf opnieuw de degens kruisen met de meester-terrorist en zijn nieuwe duivelse missie. Want er gaat opeens van alles mis bij het controlecentrum van het project Galileo. Vreemde storingen ontregelen de CCRSAT en verstoren het mailverkeer en de GPS-signalen in heel Europa. Ex- hacker Tabatha is de enige in het centrum die vermoedt dat hackers bezig zijn de satelliet over te nemen. De drie helden van Unit 66 voeren op dat moment zesduizend kilometer verderop missies uit in Kameroen, geholpen door het buitengewone vliegtuig Synapse. Als daar ook de satellietsignalen beginnen te haperen, veranderen hun routinemissies al snel in levensgevaarlijke operaties.."
Viking: De Wortels van de Zwarte Orde (Laurent Sieurac + Patrick Weber) (HC/112p/€24,95)
> Laurent Sieurac (Arelate, De Boeken van de Zieners) en Patrick Weber (Alex, Lefranc, Glimlach 58, Leopoldstad 60) maakten in het Frans het tweeluik Viking dat Dark Dragon Books in een gebundelde uitvoering uitgeeft. Het album telt 112 pagina's, inclusief dossier. "Na duizend jaar leeft de saga van Rollo de Noorman weer op. In 1944 is een groep SS-ers in duistere wouden op zoek naar het verloren graf van Rollon, de eerste hertog van Normandië. Welke schat jagen de nazi’s zo verwoed na, zo lang na de komst van de Vikingen op Frankisch grondgebied? Op het oude continent wapperen nog overal hakenkruisvlaggen. De SS claimt de elite van het Arische volk te belichamen. In een schimmige wereld tussen wetenschap en propaganda verkennen deze in zwart geklede mannen de verre oorsprong van Europa en brengen ze oude mythen tot leven. Na de val van Hitler willen de erfgenamen er alles aan doen om het vuur van de hel weer te ontsteken."
X-Women (Milo Manara + Chris Claremont) (HC/80p/€19,95)
> Een al ietsje ouder, compleet verhaal van Milo Manara die zijn ding mocht doen met de vrouwelijke superheldinnen uit het X-Men-team. "Rogue en haar vriendinnen dachten rustig vakantie te kunnen vieren in Griekenland. Maar als Kitty wordt ontvoerd, gaan de dames er uiteraard achteraan. Een belangrijke regel voor de X-Women is dat nooit iets gemakkelijk gaat. Dat blijkt wel weer want bij de reddingsoperatie raken ALLE X-Women hun superkrachten kwijt in een zeer onnatuurlijke tyfoon..." Het album van 80 pagina's verschijnt in een hardcoveruitvoering op regulier Europees formaat. Aansluitend is een interview met Manara opgenomen en een covergalerij met variantcovers die hij maakte voor diverse Marvel-strips.


Dupuis
23/11
TOP
• Alleen integrale van de 1e cyclus: 1. Spoorloos - 2. De Meester van de Messen - 3. De Stam van de Haai - 4. De Rode Cairns - 5. In het Oog van de Maalstroom (Bruno Gazzotti + Fabien Vehlmann) (SC/264p/€29,95)
> Integraal van de eerste cyclus van Alleen met de eerste vijf delen van de succesreeks van Bruno Gazzotti en Fabien Vehlmann. Diezelfde cyclus werd inmiddels verfilmd in Frankrijk, maar het werd een commerciële flop. Deze integrale verschijnt in softcover zoals De Oorlog van de Lulu's al bij Casterman verscheen, zonder extra's.
De Avonturen van Buck Danny 2: Blackbirds 2/2 (André Le Bras + Frédéric Zumbiehl / Patrice Buendia) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• De Blauwbloezen 50: De Klopjacht (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
De Blauwbloezen 55: Mijn Broer de Indiaan (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
De Blauwbloezen 62: Salie (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
• De Blauwbloezen 63: De Slag van de Krater (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50)
> Raoul Cauvins voorlaatste De Blauwbloezen-verhaal brengt Blutch en Chesterfield in het heetst van de strijd. "Wanneer generaal Grant bijstand vraagt aan generaal Alexander stuurt die laatste hem Blutch en Chesterfield. Het 22ste cavalerieregiment is na een nieuwe aanval van kapitein Stark toe aan herstel, en de generaal houdt niet van werkloze soldaten. Eenmaal ter plaatse, treffen de twee soldaten een belegering die blijft aanslepen. Twee eenheden proberen de stad Petersburg in te nemen, die wordt verdedigd door de Zuidelijken. Twee eenheden die elkaar haten, de ene bestaat uit blanken en wordt geleid door een alcoholist, de andere uit zwarten, die zeer tegen hun zin onder het bevel van een blanke staan. Een uitzichtloze situatie. Tot een jonge luitenantkolonel aankomt met een wild idee: een tunnel graven vanuit een oude mijn om de vijandelijke linies van onderuit te laten ontploffen. Blutch en Chesterfield grijpen de spade en de houweel vast en beginnen aan hun graafwerk…"
Game Over 2: No Problemo (Adam / Midam + Adam / Virginie Augustin / M. Fourrier / Midam) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Game Over 3: O, Wat Schattig! (Adam / Midam + Midam / Noblet) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
Game Over 18: Bad Cave (Adam / Midam + Midam / Thitaume) (SC/48p/€6,95)
> Game Over verhuist van Ballon Comics naar Dupuis. Ook Kid Paddle is terug bij deze uitgeverij. Rechtenkwesties en zo. In het Frans zaten beide reeksen bij Glénat nadat ze eerst bij Dupuis gelanceerd werden. Van Game Over verschijnt nu deel 18. "Eenvoudiger wordt een videogame niet: een kleine held met twee linkerhanden, een domme prinses, hysterisch en bijna even onhandig als haar redder, en dan een bende Blorks, de ene nog lelijker, wreder en gemener dan de andere. Zij hebben maar een doel in hun leven: voorkomen dat de held de prinses bevrijdt. En als ze die zo nu en dan kunnen afslachten, gaan ze zich niet inhouden. Hun samenspel leidt naar het onvermijdelijke 'Game Over' waarop elke gag uitmondt. Op dat ritme serveert Midam een symfonie aan woordeloze en meedogenloze gags die steeds hun doel treffen."
• Huisdiergeheimen 2 (Jean-Michel Goum + Lapuss') (SC/48p/€6,95)
> "Wat zou jij doen als je het huis of het appartement een hele dag helemaal voor jezelf had? En wat als je een kat, hond, hamster of konijn bent? Zodra hun baasjes gaan werken, hebben zij immers alle ruimte voor zich, en kunnen ze genieten van hun dag. Tijd voor avonturen en voor feest. Af en toe halen ze ook kattenkwaad uit… maar ze zijn zo schattig dat we hun alles vergeven! Pompon waant zich een superkonijn. Daisy, een nieuwkomer, roept de hulp van Superpompon in. Max heeft wat stress sinds de komst van de baby. Hij moet op bezoek bij een speciale dierenarts om daarna stage te lopen aan de zijde van Rooster, een hond die voor niets bang is. Gidget gaat les volgen bij Chloé om een echte kattin te worden. En Pops, de oude basset, heeft een ‘ongehoorzaamheidsschool’ geopend voor alle puppy’s uit de wijk. Geen tijd om je te vervelen dus! Ze zijn al wereldberoemd dankzij de eerste film Huisdiergeheimen (The Secret Life of Pets) van Universal Pictures en Illumination Entertainment, dus je kent ze vast al... Hier zijn Max, Duke, Mel, Gidget, Pompon, Chloé, Ozone en de anderen. Volg hun avonturen in gags van een of twee pagina's."
• Jeremiah 37: Het Beest (Hermann) (SC/48p/€7,95)
• Jeremiah 37: Het Beest (Hermann) (HC/48p/€15,95)
> "Jeremiah en Kurdy zijn in een godvergeten oord beland, tussen de weiden waar schapen grazen. Ze willen alleen maar iets drinken en, als het even kan, wat geld winnen bij het pokeren. Maar de landbouwgronden zijn niet meer dan braakliggende grond die nauwelijks door herders wordt bezocht. Woeste en wilde dieren teisteren de kuddes en vallen de mensen al een tijdje aan. Virna, een jonge herderin die het niet zo nauw neemt met de wet, brengt Jeremiah en zijn gezel naar de ranch van haar familie. Het tweetal is van plan er maar een nacht te blijven, maar raakt betrokken bij een oorlog om de gronden. Een deel van de bevolking wil zijn gronden verkopen aan een rijke edelman uit de streek, terwijl andere boeren hun kuddes willen laten grazen. Maar de wolven laten hun geen keuze. Als de mist komt opzetten, roeit een gigantisch beest de schapen en hun bewakers uit. Door Virna’s mooie ogen besluit Jeremiah partij te kiezen en te strijden in een oorlog die bij voorbaat verloren lijkt."
• Kid Paddle 5: Gratis Monster met Slagroom (Midam) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
Largo Winch 17: Zwarte Zee (Philippe Francq + Jean Van Hamme) (SC/48p/€7,95)
Largo Winch 20: 20 Seconden (Philippe Francq + Jean Van Hamme) (SC/48p/€7,95)
Largo Winch 22: Scharlaken Zeilen (Philippe Francq + Éric Giacometti) (SC/48p/€7,95)
Largo Winch 22: Scharlaken Zeilen (Philippe Francq + Éric Giacometti) (HC/48p/€15,95)
> "Largo Winch en de effectenmakelaarster, Mary Stricker, hebben geen toegang meer tot JONAS, de supercomputer die de beurscrash in Chicago veroorzaakte. Eindigt hun onderzoek hier, in de bloedhete serverruimte? En wat dan met de diefstal van de tien onderdelen van Groep W? Pope, de meedogenloze tegenstander met methodes die lijken op die van Igor Maliakov, heeft ze gestolen om ze aan een Russische oligarch te schenken die het op Largo Winch gemunt heeft. Hij vraagt om losgeld voor deze papieren, een eis die de jonge directeur niet naast zich kan neerleggen. Maar kan hij wel onderhandelen als hij bedreigd wordt door zijn vijanden? Largo gaat toch op hun verzoek in en vliegt naar Sint-Petersburg. Aan de andere kant van de wereld dringen de FBI en de SEC de hoofdzetel van Groep W binnen om de krach te onderzoeken. Mary Stricker blijft — bij gebrek aan bewijs — hun hoofdverdachte." Van deze strip verschijnt in december nog een luxe op groot formaat.
Minions 4: Paella dé Lundo (Renaud Collin + Lapuss') (SC/48p/€6,95)
> "De Minions zijn er weer! Ze blijven beginnende boosdoeners dienen, zo goed als ze kunnen (heel slecht dus) en ze doorkruisen de wereld op zoek naar de best mogelijke werkgever (een die blijft leven dus). Ze reizen van New York naar Peru, langs Spanje en Schotland. De lokale bevolking maakt al snel kennis met hun grenzeloze vindingrijkheid. Of ze nu melk moeten halen, gevogelte slachten, een vuur doven, een ijsje maken of een lekkere paella bereiden... de Minions kunnen alles aan, maar ze doen zelden wat hun meester wil… Een nieuw avontuur van deze schattige en hilarische wezentjes, die voor het eerst opdoken in Despicable Me, maar nadien ook al een eigen film maakten. Grappige beproevingen voor de hele familie."
De Muziekdoos 1: Welkom in Pandoria (Gijé + Carbone) (SC/56p/€6,95) (herdruk)
Orval: integrale editie (Jean-Claude Servais) (HC/136p/€24,95) (herdruk)
Robbedoes: Hoop in Bange Dagen 2: De Gruwel Neemt Toe (Émile Bravo) (SC/92p/€9,95)
Robbedoes: Hoop in Bange Dagen 2: De Gruwel Neemt Toe (Émile Bravo) (HC/92p/€59,95) (luxe in doosje met ex libris)
> Het vierluik Robbedoes: Hoop in Bange Dagen zal tegen eind volgend jaar compleet zijn. Deel 2 telt alweer 92 pagina's. "Op het einde van het eerste deel van Hoop in Bange Dagen zien we hoe Kwabbernoot op de trein naar Duitsland stapt. Vallen zijn artikels zo in de smaak bij de Duitsgezinde redactie van Le Soir dat hij een promotie krijgt? Slaagt Robbedoes erin het gekke plan uit zijn hoofd te praten? De Tweede Wereldoorlog is in volle gang, en ook onze twee vrienden ontsnappen niet aan de harde realiteit. Robbedoes houdt vast aan zijn ijzersterke principes, maar er moet brood op de plank komen, en hoe moet hij zijn huur betalen? Bovendien blijft Kassandra steeds maar door zijn hoofd spoken... In een wereld waar goed en kwaad in elkaar overvloeien, proberen onze vrienden het rechte pad te kiezen. Door zichzelf te blijven spelen ze een aanzienlijke rol in de strijd en worden ze voor velen ook letterlijk hoop in bange dagen."


Glénat
08/11
TOP
Gunfighter 1 (Michel Rouge + Christophe Bec) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
Super Mickey (Pieter De Poortere) (HC/64p/€24,95)
> De allereerste Mickey Mouse-strip door een Vlaamse tekenaar, Pieter De Poortere, bekend van Boerke. "Paniek in de zoo! Wie gaat er schuil onder het kostuum van Super-Goofy? Voor Mickey en zijn vrienden blijft het een mysterie! De aandachtige lezer weet al dat het niemand minder is dan Goofy die de superheldencape draagt. Dankzij magische pindanoten heeft hij superkrachten gekregen! Deze superheld zet boeven achter slot en grendel, redt katten uit een boom en haalt een passagiersschip uit woelig water. Op een dag is hij snipverkouden en niest hij zo hard dat hij in volle vlucht al zijn magische pindanoten kwijtraakt! De noten belanden midden in de zoo waar ze worden opgesmikkeld door de dieren, die de zoo en de hele stad op stelten zetten, tot groot jolijt van Boris Boef en zijn bende. Zij profiteren van de afwezigheid van Super-Goofy. Gelukkig waakt Mickey, die geen seconde twijfelt en de heldenplunje aantrekt zodat er weer orde heerst in de stad! Pieter De Poortere, de auteur die naam maakte met Boerke, vertelt een hilarisch avontuur van Mickey! Hij maakt in dit album geen gebruik van zijn trashy humor, maar houdt wel vast aan woordeloze gags en zijn onnavolgbare visuele humor in dit album dat groot en klein aan het lachen zal brengen."


Graton
08/11
TOP
Michel Vaillant seizoen 2 3: Hoogspanning (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
Michel Vaillant seizoen 2 4: Crash (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
Michel Vaillant seizoen 2 5: Heropstanding (Marc Bourgne / Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
Michel Vaillant seizoen 2 7: Macau (Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€7,95) (herdruk)


De Harmonie
30/11
TOP
Cassandra Darke (Posy Simmonds) (SC/96p/€24,90)
> Posy Simmonds is gekend van Gemma Bovery en Tamara Drewe, beide verfilmd met Gemma Arterton in de hoofdrol. Haar nieuwste worp heet Cassandra Darke. "Cassandra Darke is een egocentrische Londense kunsthandelaar. Ze heeft het voor elkaar gekregen de reputatie van een galerie op West End te bezoedelen, zich een veroordeling voor fraude op de hals te halen en de complete inhoud van haar bankrekeningen aan advocaten op te maken. Hierdoor is ze verstoten uit de betere sociale kringen, maar dat kan haar niet zoveel schelen, en fraude vindt Cassandra als misdaad niet bijzonder spannend, aangezien er niet eens geweld, een wapen of een lijk aan te pas komt. Maar in de kelder heeft haar jonge ex-huurder Nicki een verrassing achtergelaten die hint naar op zijn minst geweld en waarschijnlijk ook een lijk."
• Dat Krijg Je Dat Weer in Duizend-en-Een Tekeningen (Peter van Straaten) (SC/256p/€19,90)
> Groot overzichtsboek van alle thema's die in de cartoons van Peter van Straaten werden aangekaart.
• Sigmund 29: Negenentwintigste Sessie (Peter de Wit) (SC/72p/€10,90)
> "De praktijk van dokter Sigmund wordt bevolkt door uitbehandelde patiënten, meeroudergezinnen, oude mensen die met zaken zitten die maar niet voorbijgaan en dan ook nog meneer Baltus. Geïnspireerd door het succes van de Top 2000 komt de kleine psychiater met de Top 100 van populairste stoornissen op Psycho Radio. En niet gehinderd door #MeToo betreedt hij wekelijks vol zelfvertrouwen zijn favoriete uitgaansgelegenheid met de gevreesde strijdkreet: Mr Masturbation is back!"


De Harmonie / Uitgeverij Rainbow
23/11
TOP
• Weet Mama Hiervan? (Peter van Straaten) (HC/160p/€10,00)


Le Lombard
23/11
TOP
• Dan Cooper: De Integrale 6: 15. De "Black Jets" - 16. S.O.S. in de Ruimte - 17. Dan Cooper in Noorwegen - 18. De Verdwenen Piloten (Albert Weinberg) (HC/180p/€29,95)
> Van de klassieke luchtvaartreeks Dan Cooper zullen twaalf integrales verschijnen. In dit zesde deel staan de verhalen De "Black Jets", S.O.S. in de Ruimte, Dan Cooper in Noorwegen en De Verdwenen Piloten, meer bepaald de delen 15, 16, 17 en 18 in de reguliere albumreeks.
Duke 1: Modder en Bloed (Hermann + Yves H.) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
Kinderen in het Verzet 2: Eerste Repressie (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Kinderen in het Verzet 4: Steeds Eger (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Lonesome 2: De Ruffians (Yves Swolfs) (SC/56p/€7,95)
Lonesome 2: De Ruffians (Yves Swolfs) (HC/56p/€15,95)
> Vervolg van de vierdelige reeks. De hardcover werd weer op een te lage oplage gedrukt volgens de vooruitbestellingen van winkeliers en klanten.
De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil 1: Black Program 1 (Philippe Aymond + Laurent-Frédéric Bollée) (SC/56p/€7,95)
> Le Lombard heeft er een handje van weg om oude reeksen te reanimeren en er "De Nieuwe Avonturen van" voor te plaatsen. Na Clifton, het inmiddels gestopte Bob Morane (die wel een een nieuwe start krijgt bij Soleil) en Rik Ringers is Bruno Brazil aan de beurt, nu het werk van Philippe Aymond (Lady S.) en Laurent-Frédéric Bollée. Black Program is het eerste deel van een tweeluik dat verder gaat waar William Vance en Greg de reeks hebben gestopt. Daarna zien we nog wel. Van dit album verschijnt ook nog een luxe bij Khani. "Bruno Brazil en zijn kaaimancommando hebben met succes de gevaarlijkste missies volbracht. Maar de laatste missie is misgelopen en meerdere leden van zijn team zijn gedood of zwaar verminkt. Een paar maanden later is Brazil nog niet helemaal bekomen van de tragedie. Maar er duikt een nieuwe dreiging op. Een ongrijpbare misdadiger vermoordt alle oude vijanden van het commando. Deze nieuwe tegenstander bereidt een grootse operatie voor, gelinkt aan de verovering van de ruimte. De overlevenden van het kaaimancommando hebben geen tijd meer om te treuren of hun wonden te likken... Ze moeten opnieuw samenkomen."
• The Regiment - Het Verhaal van de SAS 3 (Thomas Legrain + Vincent Brugeas) (SC/64p/€7,95)
• The Regiment - Het Verhaal van de SAS 3 (Thomas Legrain + Vincent Brugeas) (HC/64p/€15,95)
> De vorige albums van The Regiment - Het Verhaal van de SAS zijn al een paar keer herdrukt. Goeie zaak, deel 3 is nu ook een feit. "Om het hoofd te kunnen bieden aan de verpletterende superioriteit van het Afrikakorps van Rommel, vatten enkele officieren het idee op een klein regiment hypergetrainde manschappen op te richten, uitsluitend gericht op de strijd achter vijandige linies. Na hun training en wat verkenningsmissies, begint de SAS met hun eerste raids op Duitse vliegvelden."
Thorgal 31: Het Schild van Thor (Grzegorz Rosinski + Yves Sente) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Thorgal 37: De Kluizenaar van Skellingar (Fred Vignaux + Yann) (SC/48p/€7,95)
Thorgal 37: De Kluizenaar van Skellingar (Fred Vignaux + Yann) (HC/48p/€15,95)
> Thorgal begint aan een nieuw hoofdstuk in handen van Grzegorz Rosinski's opvolger Fred Vignaux en Yann. Hun eerste verhaal in de hoofdreeks: "Thorgal heeft zijn familie eindelijk teruggevonden. Maar voor hij in vrede met hen kan samenleven, moet hij nog een spook uit zijn verleden verslaan: Shaïgan, de beruchte piraat die hij was geworden toen hij aan geheugenverlies leed. Thorgal vertrekt richting het eiland van Skrellingar. Op die verlaten en ontoegankelijke plek moet hij een bizarre cultus het hoofd bieden, die zijn aanhangers tot zelfmoord dwingt." Behalve een softcover en hardcover verschijnt er ook nog een luxe van 72 pagina's waarvoor Vignaux de cover heeft geschilderd in tegenstelling tot de cover van het reguliere album dat Rosinski nog heeft geschilderd. De gewone hardcover kende een misdruk, in december wordt de voorraad aangevuld met een bijdruk zonder verschil.
• De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 2: De Straf van de Walkuren (Giulio De Vita + Yves Sente) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 3: Een Koningin Waardig (Giulio De Vita + Yves Sente) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 4: Bondgenootschappen (Giulio De Vita + Yves Sente) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - Wolvin 1: Raïssa (Roman Surzhenko + Yann) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - Wolvin 2: De Afgehakte Hand van de God Tyr (Roman Surzhenko + Yann) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Yakari - Nieuwe Avonturen 2: De Geest van de Paarden (Derib + Joris Chamblain) (SC/48p/€6,95)
> De Nieuwe Avonturen van Yakari is eigenlijk een foefje voor de Nederlandstalige uitgaven, want de reeks van Derib en Job werd na deel 35 gestopt in vertaling. Bij het Franse deel 40 nam scenarist Joris Chamblain de taak van Job over waarop Le Lombard de reeks weer opnieuw begon uit te geven na dat gat onder de nieuwe reeksnaam De Nieuwe Avonturen van Yakari. Het Franse deel 41 is De Nieuwe Avonturen van Yakari deel 2. En dat album vertelt het volgende: "Het is winter. Yakari en zijn dorpsgenoten moeten hun kamp opbreken en naar het zuiden trekken. Maar onderweg loert een mustang kwaadwillig naar hen. Wat verwijt hij de jonge papoose en Kleine Donder? En waarom wil hij hun kwaad doen? Onze twee vrienden zullen elkaar meer dan ooit moeten helpen om de bedreiging af te wenden... Gelukkig waakt de Geest van de paarden over hen."


Oogachtend
16/11
TOP
• Congé Dessiné: 12 Landen, 153 Kanttekeningen (Frederick Feyfer) (HC/168p/€38,00)
> In dit schetsboek op liggend formaat verzamelt grafisch vormgever en illustrator Frederick Feyfer zijn getekende en neergeschreven indrukken en ontmoetingen die hij de afgelopen twintig jaar opdeed en aan het papier toevertrouwde in twaalf landen op vier continenten.


Prestige
23/11
TOP
• Iguana (Domingo R. Mandrafina + Carlos Trillo) (HC/84p/€24,95)
> Sequel (in kleur) op Het Grote Bedrog van het duo dat ons inmiddels Spaghetti Bros. bracht. "'Iguana' was een dictator, een perverse sadist en zo hevig gevreesd dat zelfs na zijn onmiskenbare dood de doodsbange bevolking van La Colunia geen rust kon vinden. De research van een ambitieuze Amerikaanse journalist brengt bijgeloof, sentimenten en angsten aan het licht die nog steeds volop leven.Carlos Trillo en Domingo R. Mandrafina, twee grootheden uit de wereld van de Zuid-Amerikaanse strip, vertellen hier een aangrijpend relaas over totalitarisme, met sarcasme en een vleugje zwarte humor."


Saga Uitgaven
23/11
TOP
PAKKET: Een Klein Boekje deel 1-2 (Mig + Jim) (2xHC/€15,00)
> Compleet tweeluik in hardcover, nu tijdelijk te koop tegen 15 euro voor beide delen samen. Deze actie past in het verjaardagsjaar van Saga Uitgaven.

Chick Bill integraal 7: 18. Territorium 22 - 53. Drie Schoten voor de Senator - 19. 36 Sterren - 55. Kid de Revolverheld - 20. Roze Stormwind (Tibet + Greg / André-Paul Duchâteau) (HC/252p/€34,95)
> In de zevende integrale van Chick Bill staan vijf komische westernavonturen: Territorium 22, Drie Schoten voor de Senator, 36 Sterren, Kid de Revolverheld en Roze Stormwind. In het dossier worden acrostichons van Tibet verzameld die hij schreef en tekende voor familie en vrienden (onder wie héél bekende tekenaars) en hij vertelt ook over originele platen en wat daar soms mee gebeurde. Vanaf de volgende integrale worden een tijdlang telkens zes verhalen gebundeld.
Jean van Florette 2 (Christelle Galland + Serge Scotto / Éric Stoffel naar de roman van Marcel Pagnol) (HC/72p/€19,95)
> Van Marcel Pagnols Jean van Florette verschijnt het slot van het tweeluik. Het vervolg daarop, Manon van de Bronnen (naar de roman en film Manon des Sources) is ook al in de maak en dat wordt getekend door Christelle Galland, de tekenares van Moses Rose, tevens de vriendin van Morgann Tanco die al vier andere romans van Marcel Pagnol verstripte. De inhoud van Jean van Florette deel 2: "Om zijn neef een eigen woonplaats te geven, heeft Papet zijn oog laten vallen op de grond van zijn buurman. Hij weet dat daar een vergeten waterbron te vinden is: een ware schat in de warme zon van de Provence! Tot grote verrassing van het hele dorp erft de gebochelde Jean van Florette de grond van zijn oom Pique-Bouffigue. Hij vestigt er zich met zijn vrouw en dochter en begint konijnen te kweken. Maar hij heeft water nodig en ondanks zijn wetenschappelijke berekeningen en zijn moed zwoegt hij zich kapot... Nochtans is er water. Maar om de stadsmens ertoe te bewegen te vertrekken, hebben Papet en zijn neef Ugolin de bron dichtgemaakt..."
De Minimensjes integraal 8: 1989-1991: 25. Minimensjes en Minigagagas - 26. De Reis tussen 2 Werelden - 27. C + C = Boem - 28. De Catherinettes (Pierre Seron) (HC/224p/€34,95)

> De integrale reeks van De Minimensjes is aan deel 8 toe met daarin de verhalen Minimensjes en Minigagagas, De Reis tussen 2 Werelden, C + C = Boem en De Catherinettes, oftewel "een ode aan Pierre Serons vrouw, een luchtig verhaal zónder verhaal, een spel met tijd en ruimte, een explosieve afrekening tussen duplicaten en een groepje jonge, ongehuwde vrouwen". In juni gaven we je nog dit volledig overzicht van alle gebundelde verhalen per integrale en welke nog moeten verschijnen.

Collectie Bamboe
Detox 1: De Ontkenning (Jim / Antonin Gallo + Jim) (SC/88p/€11,95)
> Van Detox deel 1 verschijnt de softcoverversie. De hardcoveruitvoering verscheen in oktober.
Het Meisje van de Wereldexpo 2: Parijs, 1867 (Étienne Willem + Jack Manini) (HC/64p/€19,95)
> Het concept van Het Meisje van de Wereldexpo is dat elk per album afgerond verhaal zich afspeelt tijdens een van de vele Wereldexpo's die in Parijs plaatsvonden. Die vormen het decor voor de belevenissen van Julie, die in deel 2 vierentwintig jaar is. Ze leert de liefde kennen, maar ze beleeft ook een #metoo-moment met grote gevolgen. "Iedereen vecht om de gunst van Julie, de mooie waarzegster aan de ingang van de Expo. Een romantische bohemien-student, een anarchistische duikerstweeling, een onwettige zoon van de tsaar, een kozakkenstalknecht en Jules, een stuurman van een rivierboot. De arrivistische verleider Jules wil Julie inzetten om enkele intimi van de keizer te beïnvloeden en zo een promotie bij de rivierbotenmaatschappij in de wacht te slepen. Maar zijn al die aanbidders oprecht? Hebben ze geen ander doel dan het hart van de schone te veroveren? Willen ze niet eerder haar helderziende gave gebruiken om de Franse keizer en de Russische tsaar ten val te brengen?"


Sanoma
08/11
TOP
• Jan, Jans en de Kinderen 63 (Studio Jan Kruis) (SC/48p/€6,25)


Scratch Books
23/11
TOP
Hondsdol (Victor Meijer) (HC/160p/€29,90)
> Debuutalbum van Nederlander Victor Meijer met een grote invloed van Mœbius. "Toen hij nog maar halverwege was, namen buitenlandse uitgevers al opties op het werk. Victor Meijers werk kennen we al, want hij tekende de kop van Hendrik Groen en schreef de roman Snoepreis. Nu is hij helemaal in zijn element. Op betoverende wijze vertelt hij het verhaal van een jongen die aan zijn ouders ontsnapt en een onvergetelijke (droom?)reis maakt. Dit wordt een historisch debuut. Een volwassen verhaal over verwerking van tegenslag en de zoektocht naar de beste weg."
• Het Konijn (Sascha Jovanovich) (HC/240p/€29,90)
> "Het was altijd al Sasha Jovanovichs ambitie om van elke kunstvorm minstens één werk te maken. Het Konijn is tegelijkertijd de graphic novel die er wel, en de film die er waarschijnlijk nooit zal komen, want zo’n verhaal maak je niet zonder gigabudget. Het Konijn is een spectaculair, dystopisch sciencefictionverhaal dat menig lezer verbijsterd achter zal laten. Dit boek getuigt van Jovanovichs liefde voor comics, sci-fi en Amsterdam, maar laat ook zijn walging voor oorlog en voor de grote corporaties die die oorlogen vaak beginnen zien. Sasha kwam als kunstenaar uit het ontploffende Joegoslavië naar Amsterdam en belandde op de Rietveld Academie. Hier zijn we dan, suizend door de ruimte op een planeet die we zo bezeerd hebben dat die ons probeert te vernietigen. Of zijn wij het die de planeet willen vernietigen omdat ze ons gemaakt heeft tot wat we vandaag zijn? Stoelriemen vast."


Sherpa
16/11
TOP
• Bernard Prince 3: 5. Brand in de Oase - 6. De Wet van de Orkaan (Hermann + Greg) (HC/128p/€75,00) (luxe met twee ex librissen)
• Bernard Prince 4: 7. Verschroeide Aarde - 8. De Groene Vlam van de Conquistador (Hermann + Greg) (HC/128p/€75,00) (luxe met twee ex librissen)
> Luxe-edities van de eerder verschenen albums op groot formaat. Bij elke luxe horen twee prenten, waarvan er telkens één is gesigneerd door Hermann.


Soul Food Comics
08/11
TOP
De Dolende God (Fabrizio Dori) (HC/152p/€26,00)
> "Eustis de zwerver kan waarzeggen als de beste. Daar is niks vreemds aan, ooit was hij immers een sater en een van de gezellen van Dionysos, god van het voorspellen en de wijn. Verbannen door de goden zwerft hij tegenwoordig tussen de mensen in een wereld verstoken van magie. Op een dag stuurt Hekate, koningin van het geestenrijk, hem op pad met een opdracht. Als hij die volbrengt, maakt hij kans terug te mogen keren naar de godenwereld. Eustis gaat op pad en wordt al snel vergezeld door een eigenaardige geest en een kleine, bijziende professor. De dolende god is een feelgoodverhaal over drie metgezellen met elk hun eigen missie. Tijdens hun reis worden ze geholpen door diverse Griekse goden, komen ze op magische plekken terecht en kletsen ze wat bij met Vincent van Gogh. Het verhaal is geschilderd in bonte kleuren en fraaie composities vol verrassende, visuele vondsten."


Standaard Uitgeverij
08/11
TOP
• De Avonturen van K3 3: Circus Gaga (Dirk Stallaert + Bruno De Roover) (SC/32p/€6,50)
> Inmiddels is de stekker uit deze stripreeks getrokken wegens onvoldoende verkoop. Deel 3 is het laatste deel. Bruno De Roover schrijft onder meer wel nog de Vikingstrip Jylland en voor Dirk Stallaert staat de voltooiiing van het Suske en Wiske-verhaal De Sonometer te wachten. Over Circus Gaga: "Circus Gaga slaat zijn tenten op in het dorp. De meisjes van K3 genieten samen met Marcel en Guus van een leuke show met clowns en acrobaten. Even later stapt Mister Woezie in de piste: een hypnotiseur. Maar zijn trucs mislukken allemaal. Marcel vindt dat heel grappig, en lacht de artiest heel luid uit. Mister Woezie is boos op Marcel en straft hem door hem te betoveren. Marcel denkt dat hij een aap is en zet het dorp op stelten. Marthe, Klaasje en Hanne trachten hun vriend weer normaal te krijgen. Maar dat lukt niet! Er gebeuren nog veel vreemdere dingen met Marcel. En ook K3 wordt slachtoffer van de betoveringen van Mister Woezie!"
• De Avonturen van Urbanus 186: Urbanus Voedt zijn Eigen Ouders op (Willy Linthout met medewerking van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€6,99)
> "Nadat de hele wereld de lucht is ingegaan, wordt Urbanus honderd jaar later terug tot leven gebracht door aliens. Urbanus kan echter door de Timetravel-betonmolen van dokter Schrikmerg terugkeren in de tijd. Al loopt er iets mis, want hij komt terecht in de tijd waar zijn ouders nog kinderen zijn... en moet zijn eigen ouders opvoeden!"
• De Buurtpolitie - Echte Verhalen 7: De Magneetvisser (Nix / Benus / Phaedra Derhore + Nix) (SC/32p/€6,50)
> "Stafke heeft een nieuwe hobby: magneetvissen in het kanaal. Aanvankelijk haalt hij alleen rommel boven water: oude munten, een verroeste fietskader of een antieke aansteker. Maar wanneer hij op een gesloten brandkast stoot, gaat de bal aan het rollen en is de Buurtpolitie erg geïnteresseerd."
• F.C. De Kampioenen Special: Movie-special: 79. De Kampioentjes van de Filmset - 87. DDT op het Witte Doek - 97. Allemaal Cinema! (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/120p/€12,99)
> Eind dit jaar komt de vierde film van F.C. De Kampioenen in de zalen met de titel Viva Boma!. Patatten en Saucissen!, het in december te verschijnen album van de stripreeks borduurt verder op die film zonder die na te vertellen. In de Movie-special staan de eerdere filmverhalen De Kampioenen van de Filmset, DDT op het Witte Doek en Allemaal Cinema! samen met enkele pagina's spelletjes.
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 29: Gewichtige Zaken (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€6,50)
> "Bieke en Mark hebben te doen met Fernand, want die wordt te dik. En dat is uiteraard ongezond. Ze raden hem aan een vermageringskuur te volgen in een kuuroord dat Bieke voor hem heeft uitgezocht. Wanneer ze echter na enkele weken niets meer horen van Fernand, worden ze ongerust. Ze besluiten een kijkje te gaan nemen in het kuuroord. Er binnendringen lijkt echter niet zo makkelijk. Wat is er met Fernand en de andere gasten aan de hand? Het lijkt wel of ze gevangenzitten in een sekte."
• Suske en Wiske hommage 3: De Kwakkelende Kwakzalver (Jean-Marc Krings + Zidrou) (SC/48p/€7,99)
• Suske en Wiske hommage 3: De Kwakkelende Kwakzalver (Jean-Marc Krings + Zidrou) (SC/52p/€59,99) (luxe met ex libris)
• Suske en Wiske hommage 3: De Kwakkelende Kwakzalver (Jean-Marc Krings + Zidrou) (SC/52p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> Dit is het derde hommagealbum van Suske en Wiske door Jean-Marc Krings (Fanny K., De Sliert) en Zidrou (De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers, De Sliert, Mooie Zomers, Shi en tal van andere reeksen en one-shots) na de albums door Gerben Valkema & Yann en Steven Dupré & Conz. Van dit verhaal met veel inside jokes naar het stripwereldje én een rol voor Willy Vandersteen verschijnen ook twee luxe-uitvoeringen in hardcover. Ook de Franse editie is in hardcover. Dit is een voorstelling van het verhaal: "Suske, Wiske, Lambik, Jerom en Sidonia zijn wereldberoemd in Vlaanderen en Nederland. In Frankrijk zijn deze populaire personages, grote voortrekkers van de Belgische strip, minder bekend. Of toch niet? Wat zou er gebeuren als ze voet zetten op Franse bodem? En wat zou Asterix, om maar iemand te noemen, ervan vinden? Voor dit derde hommagealbum aan Suske en Wiske plaatsen tekenaar Jean-Marc Krings en scenarist Zidrou de humor weer helemaal centraal in de door Willy Vandersteen geschapen wereld van Suske en Wiske. Met als resultaat een hilarisch eerbetoon aan de man die door Hergé 'de Bruegel van het beeldverhaal' werd genoemd."


Stichting Uitgeverij Stripstift
23/11
TOP
• Stripschrift 460 (diverse auteurs) (SC/44p/€8,25)
> De hoofdmoot is een interview met Jean-Claude Servais.


Syndikaat
30/11
TOP
• Brugpieper Roos Vink 2: Fantastisch! (Jan Vriends) (SC/48p/€8,95)
> "Roos Vink is de allerkleinste en jongste brugklasser op de grootste school van het land, het Enigma college. Ze vind het verschrikkelijk en wat ze daar allemaal wel niet meemaakt... Thuis is het gelukkig erg gezellig samen met haar vader, moeder, broer en kleine zusje! De strips van Roos Vink staan sinds 2006 elke week in tijdschrift Tina en worden gemaakt door Jan Vriends." Het bij Syndikaat verschenen deel 1 wordt in december herdrukt. De voorraad gags is groot en deze reeks zal daarom verder uitbreiden met nieuwe delen.
• Helemaal Wild! - De Leukste Dierenstrips uit Quest Junior (Jan-Willem Spakman) (SC/48p/€8,95)
> "Waarom plakt de versierkrab zeewier op z'n poten? Hoe vaak poept een luiaard? Hoe romantisch is een nijlpaard? Waarom zijn olifanten bang van muizen? En wat is nou het allerallerallergrootste dier? De leukste dierenstrips uit Quest Junior zijn nu verzameld in deze geweldige dierenstrip boordevol weetjes over wilde dieren. Er is altijd wat te leren voor jong en oud."
• Ridiculand 2: Ridder Dance-a-Lot (Wouter Goudswaard) (SC/48p/€8,95)

> "De driekwartsmaat kent men alleen uit verhalen en legenden. Niemand kan zich precies herinneren hoe de driekwartsmaat gaat. Al jaren zijn er geruchten dat de maatvoering zich in Ridiculand bevindt. Choreografen en muzikanten van over heel de wereld reisden af naar Ridiculand om de driekwartsmaat te vinden... Zonder succes. Ridder Dance-a-Lot kent de legende ook en gaat samen met zijn nichtje en zijn trouwe paard Vaslav op onderzoek uit. Wie of wat houdt de driekwartsmaat gevangen? Heeft Balthasar er iets mee te maken? Of zitten de Russen erachter? Bereid je voor op een nieuw verhaal uit Ridiculand met nieuwe personages en oude bekenden."


Uitgeverij Cliché
16/11
TOP
• Tom Poes 8: En de Jonge Schicht (Marten Toonder) (SC/40p/€9,50)
• Tom Poes 8: En de Jonge Schicht (Marten Toonder) (HC/40p/€17,50)
• Tom Poes 8: En de Jonge Schicht (Marten Toonder) (HC/40p/€59,00) (luxe met prent)
> "Als tijdens een zware storm op Bommelstein de oude eik wordt getroffen door de bliksem, vindt heer Bommel aan de voet een vreemd ventje. Heer Ollie ontfermt zich over de jongeman en probeert als een heer hem op te voeden. Tom Poes vertrouwt de situatie niet, zeker niet als het kereltje zich blijkt te voeden met elektriciteit en er daardoor voor zorgt dat heer Bommel onderweg naar de dokter van Rommeldam in lastige situaties terecht komt. Als dan in heel Rommeldam de elektriciteit op is, moet Tom Poes een list bedenken om dit tot een goed einde te brengen."


Uitgeverij L
23/11
TOP
• Argus: Het Nieuwsoverzicht van 2019 in meer dan 200 Cartoons (René Leisink) (SC/64p/€8,95)


Uitgeverij Personalia
23/11
TOP
• Noortje 29: Ruimt op (Jan Steeman + Patty Klein) (SC/40p/€5,95)
> De gagreeks uit Tina verschijnt voortaan bij Uitgeverij Personalia. Scenarist Patty Klein overleed eerder dit jaar, tekenaar Jan Steeman stierf vorig jaar. De reeks wordt tegenwoordig gemaakt door Lucas Steeman (Jans zoon) en Frank Jonker.
• Prinses Simone 1: Een Doodgewone Prinses (Robbert Damen) (SC/40p/€5,95)
> "Prinses Simone staat wekelijks in het meidenblad Tina. Zij is de kroonprinses van het bergstaatje Eenderland. Alle gewone meisjes van Eenderland dromen ervan om Simone te mogen zijn. En Simone... die droomt ervan om gewoon te zijn! Of haar dat ooit gaat lukken?"
• Sfinx 4: Zet Alles op het Spel! (René Bergmans) (SC/40p/€5,95)

> Zeven kortverhalen uit het meisjesblad Tina met een meidenbandje in de hoofdrol.


Van Halewyck
08/11
TOP
• De Keuze van Marec: Mijn Favoriete Cartoons van Vroeger tot Nu (Marec) (SC/208p/€19,50)
> Dikke bloemlezing uit Marecs dertigjarige cartooncarrière met favoriete cartoons in twintig hoofdstukken die worden ingeleid door de cartoonist zelve. Meerd an zomaar een cartoonbundel, je krijgt inzichten over hoe hij te werk gaat, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt, wie zijn voorbeelden zijn, met welke cartoons hij letterlijk geschiedenis heeft geschreven en zoveel meer.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips