Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Tussen 27 november en 3 december verschenen 12 uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Bries
Catullus
Pelikaanpers
RW Uitgeverij
Sherpa
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat


Klik verder naar de eerder in december verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Bries
Catullus
Pelikaanpers
RW Uitgeverij
Sherpa
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
 
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
 
Bries
03/12
TOP
Over God z'n Broer en Andere Fijne Vleeswaren (Jan Truyens) (HC)
> Door het formaat, de afwerking en de lage oplage (490 genummerde exemplaren) zou het one-shot Over God z'n Broer en Andere Fijne Vleeswaren te duur uitvallen voor uitgeverij Bries. Daarom werd er in het voorjaar van 2016 een crowdfundingcampagne opgestart. Tekenaar (en kok) Jan Truyens wist daarmee voldoende centen te vergaren en sinds afgelopen week ligt het hardcoverboek met 72 pagina's effectief in de winkel. Een beetje meer introductie: "Wanneer de oude Anton sterft, komt hij in het hiernamaals daarnamaals terecht. Hij moet er eerst een volgnummer trekken om zich te laten registreren. Maar het ticketje dat Anton trok, brengt heel wat teweeg. Gelukkig schieten Gods broer Guido, Devodius de manvogel en Marcel het zeteldier Anton te hulp. Het verhaal is soms absurd (riep daar iemand "Kafka"?), dan weer spannend, humoristisch, of teder. Over God z'n broer en Andere Fijne Vleeswaren is volledig in kleur getekend, geschilderd, geplakt en in elkaar geknutseld in verschillende technieken en stijlen. Jan Truyens werkte met potlood, waterverf, acrylverf, inkt, kleurpotloden, verfstiften, vetkrijt, plakaatverf, collage of foto's. Soms gebruikte hij alleen potlood, andere keren alleen inkt, maar dikwijls alle materialen en technieken door elkaar. Voor een scène in de strip bouwde hij zelfs een maquette: daar nam hij foto's van en tekende nadien op deze foto's."


Catullus
03/12
TOP
• Fokke & Sukke: Het Afzien van 2016 (Jean-Marc Van Tol + Bastiaan Geleijnse / John Stuart / Jean-Marc Van Tol)
> Jaarlijkse selectie van de actualiteit in cartoonvorm. De pietendiscussie haalt de cover.


Pelikaanpers
03/12
TOP
• De Keizer die zijn Land Ontvluchtte - Een Historisch Beeldverhaal (Hennie Vaessen) (HC)
> "De Duitse keizer Wilhelm II is een markant figuur in de wereldgeschiedenis. Dit stripboek laat zijn opkomst en ondergang zien. Ooit was Wilhelm een machtig heerser. De belangrijkste man van een groot rijk, waarnaar iedereen moest luisteren. Aan het einde van zijn leven is hij een vergeten oude man. Niemand luistert meer naar hem. Behalve misschien de eenden die in Huis Doorn door Wilhelm elke dag gevoerd worden."


RW Uitgeverij
03/12
TOP
• Batman: Detective Comics 4: Wrath (Jason Fabok / Andy Clarke / Jaime Mendoza + John Layman) (HC)
> "Een gewelddadige moordenaar die zichzelf Wrath noemt heeft de oorlog verklaard aan het voltallige politiekorps van Gotham en houdt Batman in zijn bloederige greep. Naast deze maniakale copkiller is er ook de dreiging van de losgeslagen Man-Bat en de hebzuchtige Keizer Penguin. Gotham City en de mensen die de stad beschermen — of ze nu een uniform of een kostuum dragen — zullen wellicht nooit meer de oude zijn... Batman is zonder twijfel Gotham City's beroemdste beschermer. Of hij het nu opneemt tegen een virus dat gewone burgers in nachtmerrieachtige monsters verandert, zijn krachten meet met een ambitieuze gangsterbaas die het gemunt heeft op zowel helden als schurken, of al zijn gevechtstechnieken moet gebruiken tegen een moordenaar met mystieke krachten... de Duistere Ridder gaat tot het uiterste om zijn stad te redden. Maar achter Batman bevindt zich de wet. De mannen en vrouwen van het Gotham City Police Department stellen elke dag hun leven in de waagschaal om de onschuldigen te beschermen en de schuldigen voor het gerecht te brengen. En nu worden die levens in hoog tempo opgeëist door een seriemoordenaar die opereert onder de naam Wrath..."
• Batman and Robin 3: Dood van de Familie (Adrian Syaf / Patrick Gleason / Greg Capullo / Cicente Cifuentes / Mick Gray / Keith Champagne / Jonathan Glapion + Peter J. Tomasi / Scott Snyder) (HC)
> "Bruce Wayne is Batman, de duistere ridder van Gotham City. Damian Wayne is Robin, zijn partner in de strijd tegen de misdaad... en zijn zoon. Dit dynamische duo wordt echter ook nog verbonden door iets wat veel belangrijker is dan het bloed dat door hun aderen stroomt: vertrouwen. Maar wat gebeurt er wanneer dat vertrouwen wordt beschadigd? Na een jaar van stilte weerklinkt de maniakale lach van de Joker weer door de straten van Gotham. Hij is uit op wraak en wil Batman isoleren van zijn vrienden en bondgenoten. En hoe kan hij dat beter doen dan vader en zoon tegen elkaar op te zetten en uit te spelen? Damian moet tot het uiterste gaan wil hij deze beproeving overleven. Is zijn wilskracht sterk genoeg voor de gestoorde manipulaties van de Joker?"
• Fables Deluxe 7 (Mark Buckingham / Steve Leialoha / Andrew Pepoy / Gene Ha / Joshua Middleton / Inaki Miranda / Michael Allred / Aaron Alexovich + Bill Willingham) (HC)
> "Fables Deluxe 7 bevat de verhaallijnen De Zonen van het Rijk en Vader en Zoon en de op zichzelf staande verhalen Vadertje Kerst en Het Verjaardagsgeheim, die oorspronkelijk verschenen in de delen 52 tot en met 59 en 64 van de bekroonde Vertigo-serie, alsmede een voorwoord van de eindredactrice van DC Comics, Jenette Kahn, en een speciale schetsboeksectie met werk van Fables-tekenaar Mark Buckingham."
• Watchmen Absolute (Dave Gibbons + Alan Moore) (HC) (heruitgave)

> RW Uitgeverij publiceerde tevoren de complete reeks Before Watchmen en geeft nu de hoofdreeks Watchmen opnieuw uit in een Absolute-editie op groter formaat, dus groter dan je Watchmen ooit in het Nederlands gelezen zal hebben en voor het eerst in hardcover. Deze uitgave bevat de opneiuw ingekleurde pagina's van de oorspronkelijke reeks, diverse schetsen, nooit eerder gepubliceerd bonusmateriaal en een inleiding van Dave Gibbons. Van de editie van De Vliegende Hollander raakten naar verluidt dik vijfduizend exemplaren verkocht.


Sherpa
03/12
TOP
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 8: 19. Het Hellevuur - 20b. Het Eiland van de Verdwenen Schepen (Jijé / Lorg + Jean-Michel Charlier) (HC)
> Vervolg van het verhaal De Helleschuit (dat in integrale 6 stond) met de eerste verhalen die zijn getekend door Jijé (en zijn zoon Lorg). Eveneens uitgebreid met een groot dossier. Hierna verschijnen nog vier integrales van de hoofdreeks en ook de spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard wordt gebundeld. Check hier een overzicht.


Strip2000
03/12
TOP
• Beestjes 7: Gezellig (Schwantz)
> Geslaagde strookjesstrips met dieren in de hoofdrol.
• Louca 4: Geestdrift (Bruno Dequier)
> Met de vertaling van dit album zijn momenteel alle Franse albums beschikbaar in het Nederlands. Het is nu dus wachten op een nieuw deel.


Strip2000 / Syndikaat
03/12
TOP
• Piet Paaltjens in Beeld (Marc Weikamp naar de gedichten van Piet Paaltjens) (HC)
> Piet Paaltjens in Beeld is een bundel verstripte gedichten van de negentiende-eeuwse, Nederlandse dichter Piet Paaltjens, het pseudoniem van François Haverschmidt. Debutant Marc Weikamp maakt zich de gedichten eigen door ze in stripvorm te presenteren.
• Tijl 1: De Twist in het Sticht (Ron Schuijt)
> Eerste deel van een vierdelige reeks van Ron Schuijt (Tussen Katers & Spraakwater) met voor Vlamingen wel heel erg bekende figuren. "Tijl is een avontuurlijke miniserie over de val van de Bourgondische Nederlanden rond 1470. We volgen Lamme Goedzak, Tijl Uilenspiegel en andere figuren uit volksverhalen langs een adaptatie van diverse historische gebeurtenissen zoals de Hoekse en Kabeljauwse twisten, de Utrechtse burgeroorlog en de Bourgondische oorlogen."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
Compleet