Daedalus Don Lawrence Collection Saga Uitgaven  
 
Stripinvasie

Tussen 19 en 25 maart verschenen 3 nieuwe uitgaves bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
De Harmonie
Lannoo
Scratch Books

Klik verder naar de eerder in maart verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Arcadia vzw
Ballon Comics
Blloan
Casterman
Dargaud
Don Lawrence Collection
Dupuis
Glénat
Le Lombard
Loeb
Lucky Comics
Saga Uitgaven
Sherpa
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Strip2000
Strip2000 / Syndikaat
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Memphis Belle
Uitgeverij Personalia
Uitgeverij SubQ
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2016: aprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2017: januarifebruarimaart
 
Arboris
11/03
TOP
Auguria 1: Ecce Signum (Peter Nuyten) (HC/80p/€18,95) (heruitgave met dossier en nieuwe cover)
Auguria 2: Gaeso Dux (Peter Nuyten) (
HC/64p/€17,95) (met dossier)
> Nadat Peter Nuytens western Apache Canyon van Silvester naar Arboris verhuisde, volgt nu ook de Romeinse, historische strip Auguria dezelfde weg. De reeks vertelt over de Bataafse opstand in Germanië in 69 na Christus. De heruitgave van deel 1 (met nieuwe cover) én het nieuwe deel 2 verschijnen in een gelimiteerde hardcoveruitvoering. De softcovers volgen in juni. Deel 1 is volledig herzien (er stonden inderdaad heel wat schrijffouten in en de tekst las heel stroef) en er is een dossier aan toegevoegd. Het album telt nu tachtig pagina's. "In dit tweede deel volgen we de hoofdpersonen naar Brittannië, waar de Romeinen — geholpen door een groot contingent Bataafse legionairs — een verwoede strijd voeren tegen de vanuit het noorden aanvallende inheemse stammen." Deel 3 is al in voorbereiding.
• Durango 5: Woeste Sierra (Yves Swolfs) (SC/48p/€7,95) (herdruk)

• Willems Wereld 18: Vind Ik leuk (Aloys Oosterwijk) (SC/48p/€7,95)
• Zuster Fidelma 2: Een Lijkwade voor een Aartsbisschop (Carlos Vila + Antonio Muñoz naar de roman van Peter Tremane) (SC/56p/€8,95)
• Zuster Fidelma 2: Een Lijkwade voor een Aartsbisschop (Carlos Vila + Antonio Muñoz naar de roman van Peter Tremane) (HC/56p/€18,95)
> Over het eerste deel van Zuster Fidelma, de stripversie van de romans van Peter Tremane, schreven we deze bespreking. In Een Lijkwade voor een Aartsbisschop gaat het moordonderzoek van zuster Fidelma van Kildare verder.


Arcadia vzw
11/03
TOP
Arcadia Archief
• 38. Elmer en Ik 2: De Regels van het Spel (André Benn) (HC/56p/€23,95)
• 38. Elmer en Ik 2: De Regels van het Spel (André Benn) (HC/56p/€46,00) (luxe met 2 ex-librissen in doos)
> Vervolg en slot van het tweeluik (zie onze bespreking van deel 1). Aansluitend zit een epiloog als een geïllustreerde tekst en een mooi geïllustreerd interview met André Benn. Arcadia vzw viert dit jaar zijn twintigste verjaardag en dat wordt prima ingezet met dit album.


Ballon Comics
04/03
TOP
• Bff's 3: Modelvriendinnen (Philippe Fenech + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
> "Jessica heeft veel BFF's. Zelfs te veel! Misschien wordt het tijd om een selectie te maken en enkel haar echte vriendinnen te behouden. Maar hoe weet je wie je beste vriendinnen zijn? Is dat het meisje waarmee je altijd overeenkomt? Of juist degene die je eerlijk zegt waar het op staat? Degene die haar smartphone aan je uitleent? Of degene die al je oproepen beantwoordt, zelfs 's nachts? Het wordt nog moeilijker als er nieuwe vriendinnen bijkomen. Jessica ziet maar een manier om in haar opdracht te slagen: hulp vragen aan haar vriendinnen!"
• Jommeke 101: Het Monster in de Ruïne (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
> Dit is de achtste druk. deel 116 is de zevende druk en de andere twee heruitgaven met aangepaste coverlay-out zijn pas toe aan de tweede druk.
• Jommeke 116: De Gelukzoekers (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
• Jommeke 237: Het Roze Olifantje (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
• Jommeke 250: Savooien op de Galapagos (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
• Sisters 11: Ze Is Gewoon Zo! (William + Christophe Cazenove / William) (SC/48p/€6,95)
> In Sisters 11 staat een boom centraal. "Toen Wendy twee was, plantte ze samen met haar vader een jonge struik in de tuin. Deze struik is doorheen de jaren de bevoorrechte getuige geweest van het dagelijkse leven van onze sisters: dynamisch, springerig, soms luidruchtig maar altijd vol zusterliefde."


Blloan
04/03
TOP
Bouncer Cyclus 2: 3. Het Recht van de Slang - 4. De Wraak van de Beul - 5. De Prooi van Wolvinnen (François Boucq + Alejandro Jodorowsky) (HC/180/€34,95)
> Integrale uitgave van de tweede cyclus die uit drie delen bestaat.
• De Wezentrein 7: Roots (Xavier Fourquemin + Philippe Charlot) (HC/48p/€15,95)
De Wezentrein integraal 1: 1. Jim - 2. Harvey (Xavier Fourquemin + Philippe Charlot) (HC/104p/€24,95)
> Van De Wezentrein verschijnen twee uitgaven. Ten eerste is er deel 7, het begin van het laatste tweeluik. Maar Blloan bundelt ook al het eerste tweeluik in een integrale me teen extra dossier over de historische achtergrodn van het verhaal, foto's en illustraties. De inhoud van deel 7: "Eind jaren 1920, Cowpoke Canyon. De vrouwen van de wezentrein nemen het heft in eigen handen. De jonge Lisa verzet zich tegen de werkgevers van de stad omdat zij de weeskinderen verbieden naar de avondschool te gaan. De weduwe Goswell heeft beslist dat Coleman, haar verloofde, de volgende burgemeester van de stad zal worden. Maar Coleman is een laffe vrouwenhater die niets van politiek kent. Hij is totaal onbekwaam en slaagt er niet in de problemen van de stad aan te pakken. Voor de weduwe wordt het teveel en ze stemt in met het advies van Lisa: het is aan de vrouwen om de zaken in handen te nemen. Zeventig jaar later kwijnt Joey weg van eenzaamheid na het overlijden van Lisa. Zijn enige verbinding met de buitenwereld is de radio. Het is via die weg dat hij de jonge Louisa leert kennen. Zij leeft afgelegen, op een Iers eiland..."


Casterman
04/03
TOP
De Orde 1: Tannhauser (Luc Jacamon + Benjamin Legrand naar de roman van Tim Willocks) (SC/80p/€9,95)
> Softcovereditie. De hardcover in beperkte oplage vesrcheen vorige maand al.


Dargaud
04/03
TOP
Veel Liefs uit Brussel (Alain Goffin + François Rivière) (HC/64p/€16,95) (heruitgave met nawoord)
> Dit verhaal speelt zich af net voor de Tweede Wereldoorlog. Thierry Laudacieux (nu Cloeckx gedoopt voor de Nederlandse vertaling: een kruising tussen Ragebol, Luuk Sterrekers en Kuifje) komt een spionagenetwerk op het spoor en weet zo de oorlogszuchtige Duitsers de nodige stokken in de wielen te steken. Het one-shot in de klare lijn verscheen in 1982 in de collectie Een Strip, een Auteur van Casterman. In deze heruitgave is een nawoord toegevoegd van François Rivière en gegevens over locaties in Brussel die in de strip voorkomen.


Don Lawrence Collection
04/03
TOP
De Vries 4: Opgesloten (Patrick Van Oppen + Sytse Algera) (SC/48p/€8,95)
> "Journalist John de Vries belandt achter tralies nadat in het vorige verhaal een jongeman de dood vond door zijn ondoordacht handelen. Eenmaal in de gevangenis is De Vries zijn leven niet zeker en besluit hij mee te doen aan een uitbraak waardoor hij opnieuw in een levensgevaarlijke situatie belandt." Opgesloten is het vierde en laatste album van de reeks.
• Douwe Dabbert 11: Het Flodderwerk van Pief (Piet Wijn + Thom Roep) (SC/48p/€8,95) (heruitgave)
• Douwe Dabbert 11: Het Flodderwerk van Pief (Piet Wijn + Thom Roep) (SC/56p/€16,95) (heruitgave met dossier)
> "Douwe Dabbert verdwaalt in een moeras waar het niet pluis is. Daar vindt hij een kasteel van een magiër, wiens zoontje onhandige pogingen doet het tovervak onder de knie te krijgen. Als zijn vader weg wordt geroepen, wordt Douwe zijn oppas en samen maken ze door oneigenlijk gebruik van toverboeken een chaos van het kasteel. Maar gelukkig weten ze het gevaar nog juist op tijd te keren." Alleen in de hardcovers zijn er achtergrondpagina's opgenomen, geschreven door Thom Roep.
• De Kaart (Fred de Heij) (HC/48p/€16,95)
> In Eppo verscheen het one-shot De Kaart van Fred de Heij die voor hetzelfde blad de stripreeks Haas maakt. "De avontuurlijk aangelegde Isa vaart samen met Paul Stark een boot naar een ver gelegen eiland. Eenmaal op zee zien ze na een aantal weken een bootje dobberen met daarin een jonge vrouw. Volgens de wetten van de zee redden ze de schipbreukeling, maar daarmee beginnen ook de problemen, want er zitten een aantal schurken achter haar aan, die maar één ding willen: de kaart."
• Liberty Meadows 4: Bijsluiter niet Inbegrepen (Frank Cho) (SC/48p/€8,95)
> Het gaat snel voor de strookjesstripbundelingen van Liberty Meadows. Sinds maart 2016 zijn er vier delen verschenen.
• Storm - De Kronieken van Roodhaar 3: De Ark van Noorach - dossiereditie (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC/64p/€39,95) (luxe met dossier)
> Op 250 exemplaren gelimiteerde editie met achtergronddossier.


Dupuis
04/03
TOP
De Avonturen van Buck Danny 1/2: Blackbirds (Francis Bergèse + Jean-Michel Charlier / Frédéric Zumbiehl / Patrice Buendia) (SC/48p/€7,95)
De Avonturen van Buck Danny 1/2: Blackbirds (Francis Bergèse + Jean-Michel Charlier / Frédéric Zumbiehl / Frédéric Marniquet) (HC/48p/€13,95)
> Bovenop de reeks Buck Danny en de spin-off Buck Danny "Classic" is er nu een eerste buitenreeksalbum. Het album De Blackbirds (met een cool vliegtuigtype) is in feite een voltooiing van De Zwarte Vogels, een oud verhaal van Buck Danny-medebedenker Jean-Michel Charlier. Bij zijn overlijden in 1989 waren er zestien afgewerkte pagina's die Francis Bergèse had getekend. 28 jaar later verschijnt het complete album alsnog. Fréderic Zumbiehl en Patrice Buendia hebben Charliers verhaal afgewerkt en ook Bergèse werd na een lange onderhandelingsfase bereid gevonden om het te tekenen. Het is het eerste deel van een tweeluik met de volgende inhoud: "Buck, Sonny en Tumbler worden gedeporteerd naar de luchtmachtbasis van Kadena in Japan om levensgevaarlijke spionagemissies uit te voeren op het noordoostelijke deel van de Sovjet-Unie. Ze vliegen met het spionagevliegtuig U2, dat net zoals het beroemde verkenningsvliegtuig Blackbird vliegt aan een hypersonische snelheid van mach 3. Maar de Russen bedachten een geheim wapen dat de loop van de geschiedenis kan veranderen..." In 2017 is het zeventig jaar geleden dat Buck Danny voor het eerst op papier vloog. Het verolg van dit tweeluik zal door iemand anders getekend worden. De hardcovereditie is bij de uitgever uitverkocht en is niet meer na te bestellen.
Guust: Flaters Verjaardag (André Franquin / Jidéhem + André Franquin) (SC/56p/€7,95)
> Compilatiealbum met de beste gags om de zestigste verjaardag van Guust Flater op 28 februari te vieren.
• Guust verzamelbox deel 1-19 (André Franquin / Jidéhem + André Franquin) (19xHC/48p/€95,00)
> Via Humo liep vorig jaar een actie waarbij wekelijks een Guust-album in hardcover op kleiner formaat kon gekocht worden. Bij de albums hoorde een verzamelbox. De restanten werden achteraf aan de winkels aangeboden, maar de volledige oplage is inmiddels uitverkocht.
Robbedoes door... 11: De Meester van de Zwarte Hosties (Olivier Schwartz + Yann) (SC/64p/€9,95)
> "Brussel, 1946. De hoofdstad kreunt onder een meedogenloze hittegolf en de naweeën van de oorlog. Over de daken vlucht een luipaardvrouw, achternagezeten door twee sinistere robots die eruitzien als reuzenpygmeeën. De vrouw glipt het Moustic Hotel binnen via een dakvenster, recht in de kamer van kolonel Van Praag, een opvliegende oudkolonist. Ze wordt gered uit de handen van de driftkikker door een haast onherkenbare Robbedoes, die aan de drank is geraakt nadat zijn liefde voor Audrey onmogelijk blijkt te zijn. Voor de piccolo werkt de ontmoeting met de luipaardvrouw als een soort elektroschoktherapie. Het is het startschot voor een spannend (semi-)Afrikaans avontuur waarin gezocht wordt naar het verdwenen beeldje van een Afrikaanse stam." Vervolg en slot van het tweeluik dat begon met De Luipaardvrouw en samen met Piccolo in Veldgroen een trilogie vormt. Yann heeft al een idee voor een volgend verhaal, maar eerst lanceert hij samen met Olivier Schwartz een nieuwe polar die zich in de jaren 1940 en 1950 afspeelt met een groep hoofdpersonages.
De Rode Baron 2: Bloedregen (Carlos Puerta + Pierre Veys) (HC/48p/€14,95)
> Tweede deel van de trilogie. De reeks is al internationaal opgepikt. Op vakantie in Barcelona zagen we de Brugse Halletoren op de cover van deel 1 namelijk ook als een Spaanse vertaling liggen in een van de vele, vele stripwinkels in de Catalaanse stad. De hardcovereditie is bij de uitgever uitverkocht en is niet meer na te bestellen. Volgende maand verschijnt de softcoverversie.


Glénat
04/03
TOP
De Meesters van de Gerst integraal 1: 1. Charles, 1854 - 2. Margrit, 1886 - 3. Adrien, 1917 - 4. Noël, 1932 (Francis Vallès + Jean Van Hamme) (HC/208p/€39,95) (herdruk)
De Meesters van de Gerst integraal 2: 5. Julienne, 1950 - 6. Jay, 1973 - 7. Frank, 1977 - 8. De Steenforts (Francis Vallès + Jean Van Hamme) (HC/208p/€39,95)

> Tweede en ook laatste integrale met de overige vier delen van de complete reeks. Het achtste album, beter bekend als "het gouden album" is een buitenbeentje, want het zijn voornamelijk teksten met losse stripscènes als aanvulling op alle albums in de reeks. Dat album was lange tijd onvindbaar. De eerste integrale was al snel uitverkocht. De herdruk hadden we nog niet in onze lijst opgenomen.

Collectie Manara
De Schakelaar integraal 1 (Milo Manara) (HC/112p/€22,50)
> Kijk eens aan. Het Franse Glénat gaf de voorbije jaren heel wat verhalen van Milo Manara uit in mooie integrales. Die verschijnen nu ook in het Nederlands. Er wordt begonnen met het erotische De Schakelaar waar trouwens ook — we hebben ons erin verdiept — een tekenfilm en een film van bestaan. "Milo Manara is de koning van de erotiek. Zijn tekenwerk is adembenemend en ondertussen wereldberoemd. Hij wordt gezien als een van de auteurs die de strip verhief tot de negende kunst. De Schakelaar is een van zijn meest iconische erotische reeksen. De vier delen worden nu in twee integrales gebundeld. Claudia is een knappe, jonge vrouw. Helaas is ze frigide. Het woord seks alleen al laat haar rillen van afschuw. Dokter Fez plant, zonder dat Claudia het weet, een piepklein ontvangertje in haar hoofd. Eén klik met de schakelaar en Claudia verandert in een sensuele vamp. Vanaf dat moment is de arme Claudia in zijn macht. Op de meest onverwachte ogenblikken schakelt de wellustige dokter het zendertje in waardoor de verbaasde Claudia steeds weer super opgewonden wordt."


De Harmonie
25/03
TOP
Sigmund Weet Wel Raad Met 11: Narcisten (Peter de Wit) (HC/96p/€12,50)
> Elfde thematische selectie. Deze is er voor het IK-tijdperk.


Lannoo
25/03
TOP
De Laatste Braedy: Van Passendale naar Cambrai (Ivan Petrus Adriaenssens) (HC/128p/€19,99)
> Van dezelfde auteur als Afspraak in Nieuwpoort en Elsie en Mairie is er deze nieuwe graphic novel over de Eerste Wereldoorlog. Een tank speelt mee de hoofdrol. "Vicky is enig kind, en de laatste persoon met de familienaam Braedy. Haar betovergrootvader kent ze alleen uit de brieven op haar zolder. Als ze ontdekt dat ze zwanger is, wil ze tot elke prijs meer weten over haar roots. Het enige dat ze weet is dat hij honderd jaar eerder stierf op de slagvelden van Passendale, vlakbij de legendarische tank Fray Bentos. Zowel zijn lichaam als de tank is nooit gevonden. Alle sporen leiden haar van Passendale naar Cambrai, net als de tanks in 1917. Ze is vastbesloten om de mysterieuze dood van haar betovergrootvader te ontrafelen. Wat heeft zijn dood met de tanks te maken? Is ze echt de laatste Braedy?"


Le Lombard
04/03
TOP
Duke 1: Modder en Bloed (Hermann + Yves H.) (SC/56p/€7,95)
Duke 1: Modder en Bloed (Hermann + Yves H.) (HC/56p/€13,95)

> Er verschijnen dezer dagen veel albums van Hermann. Hij is al 78 jaar en lanceert doodleuk een nieuwe westernreeks Duke. Het album op scenario van Yves H. verschijnt in zowel softcover als hardcover, maar de hardcover is al uitverkocht bij de uitgever en niet meer na te bestellen. "Duke Finch is hulpsheriff. Samen met zijn baas, de (omkoopbare) marshall Sharp, zit hij een misdadiger op de hielen: McCaulky. Die heeft, in opdracht van de mijneigenaar, Mr Mullins, de vrouw en het kind van een mijnwerker vermoord die goud zou hebben gestolen. Maar ook de andere mijnwerkers hebben het gemunt op McCaulky, die zich verschanst heeft in een bordeel. Als de beschuldigde mijnwerker, stomdronken en gek van verdriet, zelfmoord pleegt, is het hek helemaal van de dam..."


Loeb
18/03
TOP
• Garfield 126: Een Echte Vriend (Jim Davis) (SC/32p/€5,95)
• Garfield Pocket 95: De Denker (Jim Davis) (SC/120p/€5,95)

Garfield Pocket 97: Schopt Raak (Jim Davis) (SC/120p/€5,95)
Garfield Pocket 98: Moet op Dieet (Jim Davis) (SC/120p/€5,95)


Lucky Comics
04/03
TOP
Lucky Luke 32: De Postkoets (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€6,95) (heruitgave)
• Lucky Luke 48: De Schat van de Daltons (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€6,95) (heruitgave)


Saga Uitgaven
18/03
TOP
• Boes 3 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
• Boes 4 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
• Boes integraal 3 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (HC/96p/€29,99)
Hee, Nick! Droom Je? integraal (Hermann + Morphée) (HC/160p/€49,99) (met ex-libris)
> Dit dromerige uitstapje en een hommage aan Winsor McCays Little Nemo is het herontdekken waard. Hermanns schoonbroer Philippe Vandooren alias Morphée schreef de verhalen begin jaren 1980 voor de eerste publicatie in het weekblad Robbedoes. De drie oorspronkelijke albums zijn opnieuw geletterd. Een achtergronddossier van zestien pagina's plaatst Nick in Hermanns carrièreoverzicht, presenteert een artikel over Little Nemo en bundelt enkele redactionele pagina's, covers en zelfs een vergeten stripje van Hermann uit Robbedoes. De oplage is beperkt en Hermann signeerde een ex-libris die bij deze integrale hoort.

Het Kasteel van m'n Moeder (Morgann Tanco + Serge Scotto / Éric Stoffel naar de roman van Marcel Pagnol) (HC/96p/€24,95)
> De Triomf van m'n Vader, de eerste vertaling van een collectie met verstripte romans en toneelstukken van de in Frankrijk gerespecteerde roman- en toneelschrijver en filmmaker Marcel Pagnol (1895-1974), is al verschenen. Het Kasteel van m'n Moeder is het tweede deel van een autobiografische trilogie over Pagnols jeugd. Ook Het Kasteel van m'n Moeder is een hardcoveralbum van 96 pagina's, nogal briljant getekend door Morgann Tanco (Het Rechte Pad). "Na de jacht op de steenpatrijs, die de triomf van zijn vader betekende, ontmoet de jonge Marcel Pagnol Lili des Bellons met wie hij bevriend raakt. Het einde van de zomer is een drama voor Marcel die zijn dierbare heuvels moet achterlaten om terug naar school te gaan. Maar het gezin keert voortaan elke donderdag terug naar het buitenhuis La Bastide Neuve. De weg is lang. Gelukkig reikt Bouzigue, de vaartketser van het kanaal van Marseille, hun de oplossing om de waterloop te volgen door privédomeinen en zo kostbare tijd te winnen. Maar als dieven langs kastelen gaan, is een angstaanjagende beproeving. In het bijzonder voor Marcels moeder, vooral wanneer een opzichter hen op een dag betrapt."
• Succubus 6: Xue Dan (Marco Dominici + Thomas Mosdi) (HC/48p/€19,99)
> Succubus 6 is opnieuw getekend door Marco Dominici die ook al deel 4 tekende. Deze keer verplaatsen we ons naar het Verre Oosten. "Cidália komt uit Lissabon aan in de klamme hitte van Macao in de lente van 1706. Portugezen en de dynastie van de Manchu’s, de nieuwe meesters van China, besturen samen de stad. In deze verstoorde en corrupte context ontmoet Cidália de Chinese Xue Dan. Ze voeren elk een moeilijke missie uit. Ze beramen een gedurfd plan vol gevaren!"
Topaze 1 (Eric Hübsch + Serge Scotto / Éric Stoffel naar het toneelstuk van Marcel Pagnol) (HC/72p/€24,95)
> Marcel Pagnol ken je misschien uitsluitend door de films Jean de Florette en Manon des Sources. Zijn toneelstuk Topaze werd meermaals verfilmd door Pagnol zelf en door andere regisseurs, een enkele keer met Fernandel in een hoofdrol. Het verhaal verschijnt als tweeluik in de maanden maart en april. Eric Hübsch, gekend van de komische reeks Excalibur en de Lanfeust van Troy-spin-off Ploneïs de Onzekere, beiden op scenario van Christophe Arleston, zette zijn beste beentje voor. "De goedgelovige en goudeerlijke Topaze is leraar in een pension onder leiding van de strenge meneer Muche, een tiran voor zijn ondergeschikten en kruiperig voor de rijke ouders van de leerlingen. Hij wil die ouders niet mishagen! En dat is precies de fout die Topaze begaat wanneer hij weigert goede punten te geven aan een leerling die ze niet verdiende. Als Muche er bij toeval achterkomt dat Topaze met zijn dochter wil trouwen, ontslaat de kwade Muche hem stante pede. De ontslagen leraar vindt een nieuwe job als secretaris bij een poliicus die er een twijfelachtige moraal op nahoudt. Topaze krijgt te maken met louche zaken die wel wat anders zijn dan de lessen moraal die hij aan zijn leerlingen onderwees. Het schaap wordt een wolf..."
• Washita 2 (Thomas Labourot + Séverine Gauthier) (HC/56p/€19,99)
> Saga Uitgaven beloofde een maandelijkse verschijning van de vijfdelige reeks Washita en het houdt woord. "Equani gaat verder naar het westen waar hij denkt de oorzaak te vinden van de ziekte die alle fauna en flora in het oosten verwoest. Hij komt erachter dat de ziekte zich veel verder heeft verspreid dan zijn eigen land. Maar een rivaal achtervolgt met zijn kompanen de jonge jager om hem te doden. Equani wordt wel de hand boven het hoofd gehouden door diverse dieren die in hem een kans zien om aan de epidemie te ontsnappen. In een brutaal aangevallen dorp zijn de bewoners bijna allen besmet. Daar stemt Equani ermee in om de kleindochter van het stamhoofd mee te nemen. Zij is de laatste hoop op overleven voor zijn volk."


Scratch Books
25/03
TOP
• Iedereen op Claudia (Sam Peeters) (HC/208p/€34,90)
> Na zijn one-shot Fucking Hell publiceert Sam Peeters met Iedereen op Claudia een nieuw, compleet tekstloos one-shot, deze keer een pak dikker: 208 pagina's alsjeblieft. "Claudia is het mooiste meisje van de klas. Sexy, slim, lief, grappig. En onbereikbaar. Vanaf het eerste moment dat hij haar zag, is de naamloze hoofdpersoon van Iedereen op Claudia stapelverliefd op haar. Ze kruipt onder zijn huid, nestelt zich in zijn brein, zijn hart. Maar hoewel hun liefde duidelijk voorbestemd is, komen ze steeds toch nét niet bij elkaar. In zijn herkenbare beeldtaal vertelt Sam Peeters vrijwel zonder woorden een liefdesgeschiedenis die draait om de vraag: is de liefde voorbestemd, of hebben we haar toch zelf in de hand?"


Sherpa
18/03
TOP
• Arman & Ilva 16: De Kolonisten (Thé Tjong-Khing + Lo Hartog van Banda) (HC/96/€24,95) (HC)
> De Kolonisten is het laatste verhaal van de atypische sf-reeks van Thé Tjong-Khing en Lo Hartog van Banda. In het extra dossier staat een interview met de in 2006 overleden scenarist. Het voorwoord is deze keer van Hans van Oudenaarden (Rhonda).
• Ravian 8: De Helden van de Equinox (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/64p/€24,95) (heruitgave met extra kortverhaal Het Ding Fflumgluff)
> Dit verhaal leest als een superheldenstrip met Ravian in een heldenrol die het in een competitie moet opnemen tegen drie andere uitdagers.
• Ravian deel 6-7-8 (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/€165,00(3 x HC/luxe met ex-libris)


Standaard Uitgeverij
18/03
TOP
• De Avonturen van Urbanus 173: Amedee Stopt Ermee (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€5,99)
> "Met een toverdrankje kan Amedee alles tot leven wekken. Hij heeft het drankje van de rommelmarkter van Sprookjesland. In het verhaal komen de grappigste dingen tot leven en worden er heel wat geheimen onthuld... Ze vinden zelfs een Romeinse ruïne onder het huis van de familie Urbanus."
• F.C. De Kampioenen 93: Supermarkske Is Weer Proper (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99)
> "Mark Vertongen wordt op een ochtend wakker en blijkt in één nacht veranderd te zijn in SUPERMARKSKE. Intussen is iedereen in de ban van STOPMICROB, een product dat alle microben doodt. Alle Kampioenen gebruiken het en ze geloven dat ze daardoor in een gezondere omgeving zullen leven. Ze beginnen zelfs te spreken in reclameslogans. Wanneer een reclamemaker Supermarkske opmerkt, komt hij op het idee hem te gebruiken in de reclamecampagne voor STOPMICROB."
De Kronieken van Amoras 1: De Zaak Amoras 1 (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/56p/€6,99)
> Voortaan staan de namen van Marc Legendre en Charel Cambré broederlijk naast die van Willy Vandersteen op de cover. Zonder die laatste geen Suske en Wiske, zonder die andere twee geen Amoras, zonder Amoras geen De Kronieken van Amoras. Onder die reeksnaam zullen er de volgende jaren korte cyclussen verschijnen van twee of drie albums met een uitbreiding en interpretatie van vergeten of nooit verklaarde feiten uit de reeks Suske en Wiske terwijl ze zullen aansluiten bij de cyclus Amoras. De Zaak Krimson opent deze spin-off met een cyclus die drie delen zal tellen. Marc Legendre en Charel Cambré hebben er het volgende over te vertellen. Marc Legendre: "Van toen ik als snotaap Het Rijmende Paard las, vroeg ik mij af hoe het kan dat Lambik in dat album de enige is die Krimson kent. Was er iets gebeurd, deelden die twee een verleden? Toen Charel en ik klaar waren met Amoras en we ons afvroegen 'what's next?', kwam die scène uit Het Rijmende Paard dan ook snel op tafel. En het was meteen duidelijk, niet alles is verteld." Charel Cambré: "Nog niet alles is verteld en getekend. Dit gevoel overheerste toen Marc en ik wat afstand namen van Amoras. We gingen op zoek naar nieuwe uitdagingen en projecten, maar steeds kwamen we terug op hetzelfde punt, Amoras. Net nu ik me goed begon te voelen bij de tekenstijl (deze week toch erg af van mijn andere werk), zouden we ermee ophouden? Niet dus, gelukkig waren we niet de enigen die hier zo over dachten. Maak jullie klaar voor een rollercoaster waar je niet zomaar van kan afstappen!"
De Smurfen: En het Verloren Dorp (Alain Maury / Jeroen De Coninck / Miguel Díaz / Laurent Cagniat + Alain Jost / Luc Parthoens) (SC/48p/€5,99)
> Volgende maand komt een nieuwe film van De Smurfen uit. Hij wijkt af van de vorige, want het is een volledig geanimeerde versie met de titel The Lost Village. Daarin gebruiken Smurfin, Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf een mysterieuze kaart om een spannende tocht door het Verboden Bos te ondernemen. In het bos wonen vele magische wezens. Het leidt naar de ontdekking van het grootste geheim in de Smurfengeschiedenis, maar daar mag Gargamel niet achterkomen. Over dat geheim lichtten de erfgenamen van Peyo de voorbije jaren al een tipje van de sluier. Er komen namelijk een heel pak nieuwe personages bij: Meisjessmurfen! Nu kan je er al mee kennismaken, want het speciale Smurfen-album Het Verloren Dorp bundelt vijf kortverhalen van elk acht pagina's met de Smurfen en de Meisjessmurfen in de hoofdrollen. Het is een spin-off van de animatiefilm. Het grootste verschil met de klassieke strips, is de inkleuring met meer schaduwen en effecten om meer aan te sluiten bij de 3D-animatie van de film.
• Urbanus Vertelt: Mieleke Melleke Mol 24: Foppertje Fop (Dirk Stallaert + Urbanus) (SC/32p/€5,99)
> "Het is al sinds grootmoederstijd een gewoonte dat mensen op 1 april grapjes uithalen met elkaar. Dat vinden Mieleke, Melleke en Mol natuurlijk superplezant. Ze staan te popelen om iedereen te foppen en beet te nemen, want op Foppertjesdag mag dat, zonder dat je daarvoor wordt gestraft. Maar onze drie rakkertjes kunnen zich natuurlijk niet inhouden en het loopt toch al snel mis met de grapjes die ze uithalen. Wat gebeurt er toch allemaal? Zijn Mieleke, Melleke en Mol te ver gegaan met hun gefopper!?"


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
18/03
TOP
De Kronieken van Amoras 1: De Zaak Amoras 1 (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€65,00) (luxe met ex-libris)
De Kronieken van Amoras 1: De Zaak Amoras 1 (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€100,00) (superluxe met ex-libris)


Strip2000
11/03
TOP
Dating for Geeks 6: Action Packed (Kenny Rubenis) (SC/48p/€8,95)
> "Dating. Een noodzakelijk kwaad voor de eenzame vrijgezel op zoek naar een partner. Maar wat als jouw ideale man geen deel uitmaakt van jouw cinematic universe? Of als jouw Khaleesi het te druk heeft met vijanden aan haar draken voeren? Dating for Geeks is een strip voor iedereen die op zoek is naar een Fantastic Beast om mee oud te worden, iedereen die de droid waar ie naar op zoek was al lang gevonden heeft en iedereen die toch liever in z'n eentje met action figures speelt."
• Snippers 6: Episch Verantwoord (Aimée de Jongh) (SC/48p/€8,95)
> "Epische internetfilmpjes, hardnekkige meditatiestress en boze brievenbusspoken: alles kan in het leven van de altijd nuchtere huisgenoten Aimée en Stef. De dagelijkste belevenissen van Aimée en haar huisgenoot Stef. Deel 8 alweer van deze geweldige serie. Snippers staat dagelijks in de Metro en is beoordeeld als een van de meest favoriete items uit de krant."


Strip2000 / Syndikaat
11/03
TOP
• Evert Kwok 1 (Eelke de Blouw / Tjarko Evenboer) (SC/80p/€8,95) (heruitgave als pocketeditie)


Uitgeverij De Boemerang
18/03
TOP
• The Champions 12 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• The Champions 14 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Rooie Oortjes 16 (Dany) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe cover)
• Rooie Oortjes 31 (Gurcan Gürsel + Rob Harren) (SC/48p/€7,95) (herdruk met nieuwe cover)


Uitgeverij HUM!
11/03
TOP
Philemon 2 (T): De Verkleinkijker (Fred) (HC/48p/€19,95)
> Dit jaar krijgen we nog de abums T en O van Philemon zodat de letters op de rug bijna de woorden "Atlantische Oceaan" vormen. Of om het minder moeilijk te maken: het gaat om de delen 2 en 12 in de reeks. Beide verhalen, De Verkleinkijker en De Herherinnering, waren nog niet vertaald. Met die twee albums erbij staat de teller op veertien verschenen albums. Daarna nog drie en de reeks is voor het eerst compleet.
Tex Willer 2: De Held en de Legende (Paolo Eleuteri Serpieri)
(SC/48p/€8,99)
> De fetisjreeksen van Uitgeverij HUM! zijn Philemon en Tex Willer. In de reeks reguliere albums in kleur verschijnt na het gesmaakte album van Mario Alberti en Mauro Boselli een nieuwe album waarvoor een bekende Italiaanse tekenaar een eenmalige bijdrage levert. De Held en de Legende is het werk van Paolo Eleuteri Serpieri (bekend van Druuna) en hij vertelt hoe Tex en Kit Carson elkaar voor het eerst ontmoeten. Het volgende album is getekend door Giulio De Vita (De Werelden van Thorgal: Kriss van Valnor).


Uitgeverij L
11/03
TOP
• Agent 327 Dossier 1: Dossier Dozijn Min Eén (Martin Lodewijk) (SC/48p/€8,95) (heruitgave van deel 6 met nieuwe cover)
• Agent 327 Dossier 1: Dossier Dozijn Min Eén (Martin Lodewijk) (HC/48p/€16,95) (heruitgave van deel 6 met nieuwe cover)
> Opnieuw ingekleurde editie van het oorspronkelijke deel 6. Nu is de reeks in chronologische vorm beschikbaar, want het begon allemaal met een reeks kortverhalen waarvan in dit album de eerste elf gebundeld staan. Ook het nog te verschijnen deel 2 (een heruitgave van het oorspronkelijke deel 8) bestaat uit kortverhalen.
Moréa - De Strijd tussen Draken en Engelen 6: De Dood in het Bloed (Laurent Libessart + Dominique Latil / Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
Moréa - De Strijd tussen Draken en Engelen 6: De Dood in het Bloed (Laurent Libessart + Dominique Latil / Christophe Arleston) (HC/48p/€16,95)
> Voorheen onvertaald deel met een nieuwe tekenaar en een co-scenarist.
• Trollen van Troy 6: De Beproeving van Tetram (Jean-Christophe Mourier + Christophe Arleston) (SC/56p/€8,95) (heruitgave)
• Trollen van Troy 6: De Beproeving van Tetram (Jean-Christophe Mourier + Christophe Arleston) (HC/56p/€18,95) (heruitgave)
• Trollen van Troy 7: De Veren van de Wijze (Jean-Christophe Mourier + Christophe Arleston) (SC/56p/€8,95)(heruitgave)
• Trollen van Troy 7: De Veren van de Wijze (Jean-Christophe Mourier + Christophe Arleston) (HC/56p/€18,95) (heruitgave)
Trollen van Troy 8: Trollenrockers (Jean-Christophe Mourier + Christophe Arleston) (SC/56p/€8,95) (heruitgave)
Trollen van Troy 8: Trollenrockers (Jean-Christophe Mourier + Christophe Arleston) (HC/56p/€18,95) (heruitgave)

• Ythaq 5: De Laatste Toevlucht (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
Ythaq 10: Terugkeer naar Nehorf (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95) (herdruk)


Uitgeverij Memphis Belle
11/03
TOP
Overlevenden van de Holocaust (Zane Whittingham / Ryan Jones) (HC/96p/€14,95)
> "Tussen 1933 en 1945 waren Adolf Hitler en zijn nazipartij verantwoordelijk voor de vervolging, mishandeling en dood van miljoenen Europese Joden. Deze graphic novel vertelt de verhalen van zes joodse kinderen die de Holocaust hebben overleefd. Je leest onder andere over de angstige Kristallnacht, over een gewelddadige nazi-inval in het door oorlog verscheurde Parijs, over de verschrikkelijke bombardementen op de Engelse plaats Coventry en over de deportatie naar en aankomst in het gruwelijke Auschwitz. Elk verhaal is waargebeurd en toont de enorme overlevingskracht van de mens. In 2014 werd van deze verhalen een documentaire gemaakt: Children of the Holocaust."


Uitgeverij Personalia
11/03
TOP
• StripGlossy 4 (diverse auteurs) (SC/130p/€8,95)
> Opnieuw een nummer vol interviews, artikels en speciaal voor dit blad gemaakte strips en previews, al hebben we wel al lang schoon genoeg van de 'voorpublicatie' van De Moordenaar van Lucky Luke. Ruime aandacht gaat naar Willem Ritstier, de kersverse winnaar van de Stripschapprijs voor het geheel van zijn oeuvre. De cover wordt gesierd door de nieuwe held Saul van Apri Kusbiantoro (De Verloren Verhalen van Lemuria) en Ritstier. De gelijkenissen met Storm liggen er vingerdik op.
Terug naar Studio Arnhem (René Meulenbroek / Aloys Oosterwijk / Hanco Kolk / Gerard Leever / Evert Geradts / Frenk Meeuwsen) (HC/80p/€19,95)
> "Op 1 januari 1981 werd Studio Arnhem opgericht. Op dat moment werd er stripgeschiedenis geschreven, al konden de oprichters het op dat moment niet bevroeden. In Studio Arnhem werd de basis gelegd voor succesvolle carrières van enkele grote namen uit de Nederlandse stripwereld. Populaire strips zagen hier het levenslicht, waaronder Gilles de Geus, Cor Morelli, de pornoparodie van Suske en Wiske: De Glunderende Gluurder, De Alsjemaar Bekend Band, Cor Daad, Oktoknopie en De Vloek van Bangebroek. Na dik zevenendertig jaar vonden de oude studiomakkers René Meulenbroek, Aloys Oosterwijk, Hanco Kolk, Gerard Leever en Evert Geradts de tijd rijp om ongepubliceerd en onbekend materiaal uit de studiotijd te verzamelen en dit te bundelen in deze bloemlezing opgedragen aan hun overleden vriend en Studio Arnhemman pur sang, Ben Jansen. Waarvan akte…"


Uitgeverij SubQ
11/03
TOP
Kakkerlak (Halfdan Pisket) (SC/136p/€17,50)
> Dit vervolg van de trilogie die na het album Deserteur verschijnt, gaat over het leven van Halfdan Piskets vader die opgroeide in een welvarende familie in een klein dorpje in Oost-Turkije. "Eind jaren 1970 wordt Piskets vader ontslagen uit de Turkse gevangenis. Hij gaat aan het werk als gastarbeider in Denemarken, waar de meisjes het mooist zijn. Daar begint hij in een champignonkwekerij, maar lijkt ongeschikt voor een gewoon leven, voor gewone liefdes. Hij dealt drugs, heeft de verkeerde vrienden en glijdt af naar een crimineel bestaan."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel