Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Tussen 10 en 16 maart verschenen 45 nieuwe uitgaven bij onderstaande uitgeverijen. Nieuw verschenen strips worden voorafgegaan met
Arboris
vzw Arcadia
Bonte
Dark Dragon Books
Hauwaerts Uitgeverij
Librero
Oogachtend
RoaRrr Uitgeverij
Real Comics
Standaard Uitgeverij
Uitgeverij Cliché

Klik verder naar de eerder in maart verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
vzw Arcadia
Ballon Comics
Blloan
Bonte
Casterman
Concerto Books
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
De Harmonie
Hauwaerts Uitgeverij
Librero
Le Lombard
Lucky Comics
Oogachtend
Prometheus
Querido
RoaRrr Uitgeverij
Real Comics
Standaard Uitgeverij
Uitgeverij Cliché
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: aprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2019: januarifebruarimaart
 
Arboris
16/03
TOP
• Kronieken van de Zwarte Maan Special 3: Parsifal (Franck Tacito + François Froideval) (SC/56p/€8,95)
• Kronieken van de Zwarte Maan Special 3: Parsifal (Franck Tacito + François Froideval) (HC/56p/€18,95)
> In deze spin-offreeks van Kronieken van de Zwarte Maan wordt telkens een van de hoofdfiguren van de reeks belicht. Dit keer is de beurt aan prins Parsifal. "In dit album lezen we alles over zijn woelige leven en zijn strijd tegen de krachten van het kwaad in de tijd vóór zijn ontmoeting met Wismerhill. De tekst van deze speciale uitgave is zoals altijd van François Froideval, terwijl de tekenaar van dit spectaculaire heroï fantasyverhaal niemand minder is dan Franck Tacito, bekend van de serie 666, die ook door Froideval wordt geschreven, en van Magika, waarvan Tacito de tekst verzorgt."
• De Vuurpoel 1: Montaillou (Matt Smith + Nathan Fairbarin) (SC/48p/€8,95)
• De Vuurpoel 1: Montaillou (Matt Smith + Nathan Fairbarin) (HC/48p/€18,95)
> De Vuurpoel is een nieuwe historische spektakelreeks van de Amerikaanse tekenaar Matt Smith en de Canadese scenarist én inkleurder Nathan Fairbairn. "Het jaar is 1220, in de Franse Pyreneeën leidt baron Simon van Montfort al jaren een kruistocht tegen de Katharen. Als een ruimteschip met weerzinwekkende buitenaardse wezen neerstort in de bergen, worden beide partijen met nieuwe gevaren geconfronteerd, die ze amper kunnen bevatten..." Deze reeks zal in drie delen verteld worden. De Amerikaanse editie verschijnt bij Image.


vzw Arcadia
16/03
TOP
Arcadia Archief
• 47. Dokter Zwitser: Het Koninkrijk der Katten (Marc Wasterlain) (HC/56p/€23,95)
• 47. Dokter Zwitser: Het Koninkrijk der Katten (Marc Wasterlain) (HC/56p/€46,005) luxe met prenten in doos)

> Vervolg op én slot van de comeback van Dokter Zwitser. Van Marc Wasterlain loopt vanaf dinsdag trouwens een grote overzichtsexpo lopen in het Belgisch Stripcentrum. Momenteel werkt hij aan een nieuw album van Sarah Spits. "Nadat de Vorks in een ultieme strijd het onderspit moeten delven voor de geallieerde troepen van de katten, beren en honden, lijkt de rust te zijn weergekeerd op de Kattenplaneet. Dokter Zwitser die zich klaar maakt om terug te keren naar de aarde, ziet zich door een technisch probleem aan de teletijdmachine genoodzaakt een maand langer door te brengen aan de zijde van zijn dierenvrienden. Geen man overboord, want dit geeft de brave dokter de kans de kroning van Ury bij te wonen. Voor het zover komt, zijn er echter nog enkele andere katten te geselen. Zo hebben de verraderlijke wolven het nog steeds op het leven van de kleine kat gemunt. Bovendien ziet niet iedereen aan het hof te wachten op de komst van de kattenprins, en alsof dat nog niet genoeg is, lijken de dagen van Ury als vrijgezel zo goed als zeker geteld. Gelukkig voor hem, is Dokter Zwitser altijd in de buurt, om alles mee in goede banen te leiden."


Ballon Comics
09/03
TOP
Dirk: Het Leven is een Strijd Waard (Mario Boon + Luc Colemont / Mario Boon) (SC/56p/€8,95)
> "Vijftig worden is tegenwoordig geen prestatie meer. Ook niet voor Dirk. Uit liefde voor zijn dochters en de eeuwige stad, Rome, overwint hij zijn vliegangst nog één keer. Toch duiken donkere wolken op wanneer bij terugkomst darmkanker vastgesteld wordt. Hij komt terecht in een rollercoaster van emoties, van diepe dalen tot nieuwe liefdes. In het Antieke Rome duurde het gemiddeld zes maanden om van iemand een gladiator te maken. Chemotherapie voor darmkanker duurt ongeveer even lang en dat is in dit verhaal geen toeval. Zowel Decius als Dirk ontdekken dat het leven een strijd waard is. Darmkanker is een ziekte waar nog steeds onvoldoende aandacht aan besteed wordt. Dokter Luc Colemont en zijn vzw Stop Darmkanker strijden onvermoeibaar om mensen te informeren over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Hoe meer informatie, hoe minder darmkanker. Kennis delen kan levens redden." Deze strip verschijnt in drie talen, ook nog in het Frans en Engels. Alle exemplaren zijn momenteel uitverkocht bij de uitgever.
• Jommeke 185: De Modekoningin (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
• Jommeke 194: Dinopolis (Jef Nys) (SC/48p/€5,95) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Respectievelijk de derde en vierde druk.
• Sisters 13: Zot Veel Geluk (William + Christophe Cazenove / William) (SC/48p/€6,95)
> "Marine heeft een nieuwe bevlieging. Ze wil zichzelf zwaar op de proef stellen en om haar kansen te verhogen speurt ze naar een klavertjevier. Wendy ziet haar kansen dan weer somber in. Ze is ervan overtuigd dat Maxence haar links laat liggen en haar beste vriendin Sammie verkiest boven haar. Daar heeft ze flink de pest in. Het maakt haar bijna juist zo woedend als wanneer haar zusje haar dagboek steelt. Kortom, weer weinig kans tot verveling bij de Sisters!" Je kan de zusjes intussen in geanimeerde vorm bekijken op Ketnet.


Blloan
09/03
TOP
De Delicatesse (Cyril Bonin naar de roman van David Foenkinos) (HC/96p/€19,95)
> Het drieluik Amorostasia wordt in mei afgerond, maar dat belet Blloan niet om er een nog niet vertaalde titel van Cyril Bonin tussen te gooien, of veeleer zachtjes neer te leggen. De Delicatesse is een verstripping van de roman van David Foenkinos uit 2009 waarvan al een miljoen exemplaren werden verkocht in Frankrijk. De roman raakte ook vertaald in het Nederlands, Foenkinos won er een aantal literaire prijzen mee en het raakte in 2011 verfilmd met Audrey Tautou (Amélie Poulain) in de hoofdrol. Het verhaal, vertelt op 96 pagina's: "Nathalie en François zijn een dolgelukkig jong koppel. Het leven lacht hen toe. Tot François omkomt in een ongeluk... Het verdriet van de knappe weduwe snijdt diep en treft haar als een ongeneeslijke ziekte. De onverwachte dood van haar man lijkt haar liefde voor altijd te hebben verzegeld. Nathalie sluit zich af van de wereld en is blind voor de aandacht van mannen. Maar de chemie van de liefde is fabelachtig en uiteindelijk onweerstaanbaar. Nathalie en haar sullige collega Markus beleven een hevige romance, eerst nog verstijfd uit angst om voor elkaar te vallen, tot ze zich helemaal aan elkaar overgeven."


Bonte
16/03
TOP
• De Avonturen van Nero en C°: De Totentrekkers (Marc Sleen) (SC/48p/€14,95)
> Tussen 30 oktober 1971 en 12 januari 1972 verscheen het Nero-verhaal De Totentrekkers in De Standaard en Het Nieuwsblad. Voor de albumuitgave paste Standaard Uitgeverij de tekst aan omdat ze het te Vlaams vonden. Nu verschijnt dit verhaal bij Bonte met de oorspronkelijke tekst zoals die te lezen was in de krant. Het album zoals Marc Sleen het dus oorspronkelijk had bedoeld, verschijnt in zwart-wit. Dirk Stallaert tekende er een gloednieuwe cover voor. De oplage bedraagt vierhonderd exemplaren in softcover (een pak minder dan Bontes vorige Nero-uitgave Sleenovia). De twaalf extra pagina's (in kleur) zijn samengesteld uit een uitgebreide versie van een artikel dat Yves Kerremans en Noël Slangen in Brabant Strip Magazine nummer 212 publiceerden. Het gaat over het taalgebruik in Nero en de taalzuivering waarmee Marc Sleen te kampen had. Er volgt daarop ook een artikel over het schilderij van Jheronimus Bosch dat in De Totentrekkers voorkomt.


Casterman
09/03
TOP
Een Stukje Spinazietaart 1: Lieve Groeten uit Machy (Javier Sánchez Casado + Philippe Pelaez) (HC/48p/€13,95)
> Nieuwe komische reeks op scenario van Philippe Pelaez wiens werk de laatste paar jaar vertaald raakte: Oliver & Peter bij Dark Dragon Books en Parallel bij Microbe. De tekeningen zijn van Javier Sánchez Casado die een hoog Mooie Zomers-gehalte hebben. De kroostrijke moeder Marie-Madeleine Madac-Miremont leeft van de verkoop van haar spinazietaarten, maar dat brengt niet veel op. Op een dag krijgt ze uit Jemen een pakje met kruiden. Zodra ze die heeft geproefd, begrijpt ze welk voordeel ze daaruit kan halen. Het gaat meer bepaald om Khat, een Afrikaanse drug met euforische effecten. Het pakje werd echter per vergissing bij haar geleverd, maar daar malen zij en haar klanten niet om. Hun humeur kan niet meer stuk...


Concerto Books
09/03
TOP
• Leren Signeren: Stap-voor-stap Handleiding (Peter de Wit) (SC/48p/€4,99)
> "Leren Signeren is een stap-voor-stap handleiding voor schrijvers, dichters en tekenaars om signeersessies zo aangenaam en succesvol mogelijk te laten verlopen. Dit informatieve en rijk geïllustreerde boekje geeft op humoristische wijze antwoord op vragen als: wat trek ik aan? Hoe laat moet ik arriveren? Kan ik tijdens het signeren wel of niet eten? En bovenal: hoe zorg ik er voor dat ik naam van de persoon voor mij niet fout schrijf. Met deze handzame uitgave, die in elk colbert of handtas past, gaat iedere auteur goed voorbereid en zelfverzekerd op pad. Bovendien ook leuk voor lezers!"


Dargaud
09/03
TOP
Aristophania 1: Het Koninkrijk Azuur (Joël Parnotte + Xavier Dorison) (SC/64p/€7,95)
> Aristophania is een nieuwe reeks in vier delen vol magie en mysterie door Joël Parnotte en Xavier Dorison na hun one-shot De Wapenmeester. Door de cover mag je gerust denken aan Mary Poppins, het verhaal is alleen wat grimmiger. "Marseille, 1899. Arbeider Clément woont in een bescheiden optrekje met zijn vrouw Adèle en hun drie kinderen, Basile, Victor en Calixte. Een Jan Modaal, en toch lijkt Clément wat te verbergen hebben... Als hij in het gezelschap van gravin Aristophania Bolt wordt aangevallen door de kolos Barboza schiet hij er, na een gewelddadig gevecht, het leven bij in. Aristophania spoort zijn vrouw aan om weg te vluchten met de kinderen, ver weg van Marseille en het dreigende gevaar. Ze vertrouwt Basile, de oudste van de drie kinderen, een dobbelsteen toe waarmee hij haar kan oproepen in geval van nood. Gennevilliers, negen jaar later. Adèle en Basile werken nu in een fabriek terwijl Victor en Calixte nog school lopen. Het zijn harde tijden. Er broeit een revolutie onder de arbeiders. Dan belandt Adèle op totaal onrechtvaardige wijze in de gevangenis. De kinderen zijn op zichzelf aangewezen en hebben al snel door dat ze worden opgespoord. De wanhoop nabij gebruikt Basile de dobbelsteen die Aristophania hem jaren geleden gaf. En ja hoor, prompt verschijnt de oude dame! Ze stelt voor hen mee te nemen naar haar kasteel tot hun moeder weer vrijkomt."
Arthus Trivium 4: Het Onzichtbare Leger (Juan Luis Landa + Sandro Raule) (SC/48p/€7,95)
> Slot van het tweede tweeluik van de occulte thriller Arthus Trivium. "Nostradamus' zoon en volgelingen zijn verdeeld. In het atelier van de schilder Caron zoeken Angelique en Angulus naar een spoor van de verdwenen Gabrielle. Angelique laat zich in trance brengen en krijgt een visioen. Daarin ziet ze dat het meisje werd aangetrokken door een groep vrijgevochten vrouwen. Aan de andere kant bieden Arthus en Cesar het hoofd aan de vrouwen van Cucuron. Onder leiding van de heks Melisande willen die hun dochters wreken die verkracht en vermoord zijn door de mannen van dorp. Niets kan de emancipatie van de vrouw nog stuiten. De vrouwen vormen front met maar één doel: de macht terugeisen die hen is afgenomen! De mannen zetten zich maar beter schrap want het onzichtbare leger rukt op. En Arthus lijkt er zich persoonlijk mee te gaan moeien..."
Emma en Charlotte 1: Een Droom voor Drie (Lena Sayaphoum + Jérôme Hamon) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
Katanga 3: Verbrokkeling (Sylvain Vallée + Fabien Nury) (HC/68p/€17,95)
> Sylvain Vallée en Fabien Nury sluiten de wrede trilogie Katanga af die onprettige herinneringen aan ons koloniaal verleden oprakelt.
• Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht 1: Vriend Javin (Dominique Lidwine + Serge Le tendre / Régis Loisel) (SC/64p/€9,95) (herdruk)
Shi 1: In het Begin Was Er Woede... (José Homs + Zidrou) (HC/64p/€16,95) (herdruk)
Shi 2: De Demonenkoning (José Homs + Zidrou) (HC/64p/€16,95) (herdruk)
Undertaker 1: De Goudvreter (Ralph Meyer + Xavier Dorison) (SC/48p/€7,95)
• De Werelden van Aldebaran 3e cyclus: Antares integraal (Leo) (HC/312p/€37,50)
> Net zoals Aldebaran en Betelgeuze verschijnt de derde cyclus van De Werelden van Aldebaran in een integrale. Deze cyclus telde één album meer dan de voorgaande cyclussen en dat levert een integrale van 312 pagina's op. Nog eens het verhaal: "Kim keert terug naar de aarde om op adem te komen. Maar als leidster van de groep van de Mantrisse is ze er nu een beroemdheid. Ze wordt geen moment rust gegund en wordt benaderd door een mysterieuze organisatie die de planeet Antares wil koloniseren. Een groepje verkenners is vooruitgestuurd om te kijken of de planeet leefbaar is voor de toekomstige kolonisten. Maar dan grijpen er vreemde en verontrustende fenomenen plaats. De top van de organisatie rekent op Kim en haar ervaring op Aldebaran en Betelgeuze." Intussen loopt de vierde cyclus Terug naar Aldebaran. Over enkele maanden verschijnt deel 2.


Dark Dragon Books
16/03
TOP
PAKKET: De Aphrodieten deel 1-2 (Emmanuel Murzeau naar de roman van Andréa Nerciat) (2xHC/€29,95)

• De Aphrodieten 1: Agatha (Emmanuel Murzeau naar de roman van Andréa Nerciat) (HC/48p/€19,95)
• De Aphrodieten 2: De Blinddoek (Emmanuel Murzeau naar de roman van Andréa Nerciat) (HC/48p/€19,95)
> Tijd voor een streepje erotiek met deze verstripping van een roman, meerbepaald van Andréa Nerciat uit 1793 die volgens toenmalige kritieken "prima met één hand te lezen is". De Aphrodieten is een vierdelige reeks. "Van kamer naar kamer en van bed naar bed. Persoonlijke vrijheid begint met seksuele vrijheid Daar draait het om in de libertijnse levensfilosofie, en daar draait het om in dit verhaal in vier delen. De ridder komt thuis na lange afwezigheid, stort zich in de armen van zijn oude leermeesteres in de liefde, en van menigeen in haar omgeving."
• Artbook: Nick Sharma: Kingdom under the Sun (Nick Sharma) (HC/64p/€25,00)

• Bij de Marine 1: Fort van de Zeeën (Luc Brahy + Thierry Lamy) (SC/48p/€8,95)
> Tekenaar Luc Brahy kennen we nog van Insiders Genesis, Cognac en de luchtvaartreeks De Blauwe Verten. Bij Silvester is recent de nieuwe reeks Café Noir van start gegaan . Scenarist Thierry Lamy heeft de western Promise op zijn actief. In deze nieuwe reeks werkt heldin Morgane De Seeg als fotoreporter voor de Franse zeemacht. Ze wordt naar het vliegdekschip Charles de Gaulle gestuurd die in de Perzische Golf vaart in de strijd tegen IS. Omdat ze een vrouw van de actie is, wordt ze soms meer dan enkel een getuige met een fototoestel... Bij de Marine kan op ondersteuning van de werkelijke Franse zeemacht rekenen.
• De Buitengewone Reis 1 (Silvio Camboni + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€8,95)
• De Buitengewone Reis 2 (Silvio Camboni + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€8,95)
> Vorig jaar kon je je in vertaling vergapen aan het verbluffende tekenwerk van Silvio Camboni voor het Mickey Mouse-verhaal De Verloren Oceaan, een origineel steampunkverhaal. Op scenario van Denis-Pierre Filippi (Dromen, Robbedoes door, De Kapers van Alcibiades, 999 - De Dageraad van het Niets) tekent hij de serie De Buitengewone Reis. "Groot-Brittannië, 1927. Naomi en Emilio zijn nicht en neef uit een rijke familie en hebben het grootste deel van hun jeugd doorgebracht op een kostschool ver van hun ouders! Uiteindelijk zijn ze gewend geraakt aan dit onafhankelijke leven, ver van het oorlogsgeraas. De hoogbegaafde kinderen hebben hun eigen wereld geschapen in hun boomhut, hun toevluchtsoord, waar ze experimenteren met allerlei uitvindingen. De ouders van Naomi, die verslaggevers zijn, keren op een dag weer terug in het familielandhuis en sturen dan een bediende om de kinderen op te halen. Het huis is betoverend! Er zijn allemaal kamers die vol staan met de creaties van Emilio's vader, die zelf overigens vreemd genoeg nergens te vinden is! Is er misschien een verband tussen zijn verdwijning en de machine die hij aan het maken was voor de Jules Verne-wedstrijd? Of heeft het iets te maken met die vreemde derde macht en zijn ongelooflijke robots die ellende veroorzaken op het slagveld? Eén ding is zeker: om erachter te komen, zullen Naomi en Emilio een buitengewone reis moeten maken!"
Cynocefalen 1 (Stefano Tamiazzo + Gris de Payne) (HC/48p/€18,95)
Cynocefalen 2 (Stefano Tamiazzo + Gris de Payne) (HC/48p/€18,95)
> "Parijs, 1914. De Dog-bende heeft weer toegeslagen en opnieuw een perfecte misdaad gepleegd. De politie tast volledig in het duister. Wie zijn zij? Wie verstopt zich achter deze hondenmaskers? Twintig jaar daarvoor. Een man — hij ziet er althans uit als een man — gaat op weg naar een ontoegankelijke plek in de bergen. Hij wil zich bij zijn volk voegen, de Cynocefalen, die leven in de schaduw van de mens, want hoewel sommigen een voorkomen hebben waarmee ze zich onder de mensen kunnen begeven, hebben anderen een hondengezicht. Er broeit een crisis. Sommige leden willen in de openbaarheid leven en zijn bereid om voor dit recht te vechten."
• Imperium (Régis Penet + Laurent-Frédéric Bollée) (HC/88p/€24,95)
> Toegegeven, de cover van Imperium is allerminst aantrekkelijk. Het strekt tot aanbeveling om het album over de legendarische Romeinse generaal Sulla eens te doorbladeren zodra je de kans krijgt, want het binnenwerk is een heel pak beter. De tekeningen zijn van Régis Penet die al wist te overtuigen met de trilogie Gevilde Nachten en zijn medewerking aan de reeks Roma. Laurent-Frédéric Bollée (Laowai, De Pijl van Nemrod, XIII Mystery) levert het verhaal van het gebundelde tweeluik inclusief dossier. "Griekenland, 85 voor Christus. Nadat hij de legers van de beroemde koning Mithridates VI heeft verslagen, eist de Romeinse consul Sulla iets bijzonders: diens persoonlijke arts Narcès. Als schepper van de gifgeneeskunde, zou die de basis hebben gelegd voor Mithridates' bijzondere weerstand. Sulla weet best welke persoonlijk prijs voor die kracht betaald moet worden. De Romeinse generaal heeft echter een zware terugreis naar Rome voor de boeg, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Want hoe zal Rome reageren als een van de grootste veroveraars uit haar geschiedenis weer thuiskomt?"
Jos Beaugard (Majo + Thomas Mosdi) (SC/104p/€14,95)
> Nu ook verkrijgbaar als softcover.
• Leren Lezen met Star Wars: Groeiboek 1 (Pilot Studio + Michael Siglain) (HC/96p/€19,95)
• Leren Lezen met Star Wars: Groeiboek 2 (Pilot Studio + Michael Siglain) (HC/96p/€19,95)
> Twee nieuwe "groeiboeken" van Star Wars voor jonge lezertjes. Elk boek is geschikt voor drie opeenvolgende leesniveaus.
• De Levende Dood (Alberto Varanda + Olivier Vatine naar de roman van Stefan Wul) (HC/72p/€19,95)
> Wellicht de allermooiste romanbewerking van de laatste jaren is De Levende Dood naar de roman van Stefan Wul door Alberto Varanda (Verloren Paradijs, Elixers, De Orde van de Drakenridders) en Olivier Vatine. Varanda werkte hier vele jaren aan en het resultaat is er aan te zien. Elke pagina lijkt wel een gravure. "Joachim, een jonge geleerde die bezig is met verboden onderzoek, wordt benaderd door Martha, een machtige en geheimzinnige vrouw uit de Oude Wereld. Om het drama te verwerken dat haar al maanden achtervolgt, vraagt ze hem het onmogelijke: het weer tot leven brengen van haar dochter Lise die een dodelijke val maakte tijdens een archeologische opgraving. Joachim ziet hierin de kans om zijn onderzoek voort te zetten en accepteert. Dankzij het fortuin van Martha verkrijgt hij al het benodigde materiaal en begint aan zijn taak, die lastiger blijkt dan gedacht. Want men pakt niet ongestraft het leven terug van de Dood."
• My Little Pony 3: Het Spijkerharde Avontuur van Big Mac (Andy Price + Katie Cook) (SC/48p/€8,95)

• Night of the Living Deadpool 1 (Dalibor Talajic + Cullen Bunn) (SC/48p/€8,95)
• Night of the Living Deadpool 2 (Ramon Rosanas + Cullen Bunn) (SC/48p/€8,95)
> Hier is Deadpool weer. In het knettergekke Night of the Living Deadpool (de knipoog naar een bekende horrorfilm is je wel duidelijk) krijgt de superheld te maken met een zombieplaag. "Als Deadpool uit een voedselcoma ontwaakt, blijkt er een zombieapocalyps plaats te hebben gevonden! Kan het botte monster met de grote bek niet een monster in hun zombiebek worden? Opgewonden door het vooruitzicht om een afgrijselijk, rottend vleesmonster te bestrijden, is Deadpool door het dolle heen als er ook talloze zombies te bestrijden zijn!"
Papeete 1914 (Sébastien Morice + Didier Quella-Guyot) (HC/112p/€24,95)
> Papeete 1914 is gebaseerd op een onbekend historisch feit. Het gebundelde tweeluik (inclusief dossier) is een vroege samenwerking van het getalenteerde duo Sébastien Morice en Didier Quella-Guyot die bij Saga Uitgaven al De Post- en Liefdebezorger, De Soldaat en de Negerin en Het Eiand van de Wroeging publiceerden. "Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in Europa verandert niets aan de feestgewoonten van de jetset op Tahiti. Ondertussen bedreigen twee Duitse cruisers het paradijselijk eiland. Dat zorgt voor paniek op Tahiti! Het zorgeloze en hemelse eiland wordt gebombardeerd door Duitse kruisers! In deze chaos waagt een meedogenloze seriemoordenaar zijn kans en vermoordt jonge Hula-meisjes. Simon Combaud, een jonge Parijzenaar is net op het eiland gearriveerd, en meent het spoor te volgen van een misdaad die vijftien jaar eerder in Parijs plaatsvond. Deze lijkt verband te houden met de recente moorden. Maar in de beroering van de Eerste Wereldoorlog blijft de kleine gemeenschap verenigd tegen deze vreemde indringer. Hij kan alleen op zichzelf vertrouwen om deze gruwelijke misdaden op te lossen."
• Solo: Beschreven Routes (Alvaro Sanchez + Oscar Martín) (SC/80p/€9,95)
> Het post-apocalyptische wereldje van de reeks Solo vormt het toneel voor dit spin-offalbum, getekend door Alvaro Sanchez. In dat complete verhaal volgen we een wit poesje. "Na een vreselijk ongeluk onderneemt de piepjonge Fortuna een lange tocht om herenigd te worden met haar familie. Tijdens de terugreis door een post-apocalyptische wereld, herbeleeft ze bitter de gebeurtenissen, vindt ze de liefde, verandert ze in een volwassen vrouw en ontdekt, tenslotte, haar doel in het leven."
• Solo deel 1-2-3-4-5 collector's pack (5xSC/€39,95) (met sleeve)
Star Wars cyclus 10: Vervlogen Hoop 1 (Salvador Larroca / Giuseppe Camuncoli + Kieron Gillen) (SC/64p/€9,95)
Star Wars cyclus 10: Vervlogen Hoop 2 (Salvador Larroca + Kieron Gillen) (SC/64p/€9,95)
> Vervlogen Hoop is de tiende cyclus van de lopende Star Wars-reeks. "Nadat hun geliefde koning is vermoord, is er openlijk een opstand ontstaan op Mon Cala! Dankzij een tijdige tegenaanval van admiraal Ackbar en de heldendaden van Luke Skywalker, prinses Leia en Han Solo staat de machtige Mon Calamari-vloot nu klaar om met de Rebellenalliantie voor vrede en gerechtigheid te vechten. Gewapend met nieuwe schepen en nieuwe bondgenoten kan de Opstand het sterrenstelsel eindelijk heroveren uit de grip van het Keizerrijk. Maar de rebellen danken hun recente overwinning ook aan koningin Trios van Shu-Torun, die naar hun kant zou zijn overgelopen. Koningin Trios van Shu-Torun, de sleutelfiguur in het uitrusten van de machtige nieuwe vloot van de Opstand, heeft haar bondgenoten bij de Alliantie verraden en de belangrijkste bedieningssystemen van hun kruisers gesaboteerd. De Rebellenvloot is zo goed als hulpeloos tegenover de macht van Darth Vader en de keizerlijke marine. Prinses Leia moet snel een manier vinden om de vloot — en de Opstand zelf — te redden van een zekere ondergang."
• Strange Fruit (J.G. Jones + Mark Waid / J.G. Jones) (HC/120p/€24,95)
> Deze miniserie van J.G. Jones (Before Watchmen, Wanted, Wonder Woman: De Hiketeia, Final Crisis) en Mark Waid (die voor Nederlander Minck Oosterveer nog The Unknown heeft geschreven) verscheen in 2015 in het Engels. Het verhaal speelt zich af in een dorpje in de Amerikaanse staat Mississippi. Bij de grote overstroming van 1927 treden rivieren buiten hun oevers, breken de dijken en raken ook sociale en raciale spanningen verhit. Op een hoogtepunt, waarbij Ku Klux Klan-plunjes worden aangetrokken, stort een ruimtetuigje neer en stapt een superman het verhaal binnen die de inwoners van het dorpje komt helpen... een zwarte superman. Strange Fruit, naar het liedje van Billie Holiday, een zwarte zangeres, weekte in de Verenigde Staten wat controverse los, onder meer omdat net twee blanken een warrig verhaal vertellen over racisme. Het had zijn hevige voor- en tegenstanders. Wie Strange Fruit nog niet kon lezen omdat het niet vertaald werd, kan zich nu s zelf een mening vormen.
• U-47 5: Voor de Poorten van New York (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€17,95)
> De hardcoverdelen 5 en 6 zijn nieuw. In mei start de reeks in softcover, een maand later liggen de hardcoverversies van deel 7 en 8 in de winkels. De samenvatting van deel 5: "Nu de Verenigde Staten deelnemen aan de oorlog wil Duitsland direct een offensief lanceren om Uncle Sam zo snel mogelijk op de knieën te krijgen. Admiraal Dönitz denkt aan een aanval op de Amerikaanse kust. Wederom moet de U-47 op een gevaarlijke en risicovolle missie. Een spion zou hierbij handig kunnen zijn. Alleen, de Britten hebben die ook."
• U-47 6: Amerika in Oorlog (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€17,95)
> "De Kriegsmarine wil de U-47 inzetten als vervolg op eerdere succesvolle acties tegen weerloze Amerikaanse schepen. De bemanning van de U-47 is er niet enthousiast over. Bovendien krijgen ze plotseling de vermaarde Britse kapitein Walters weer achter zich aan. De combinatie van beide gegevens zou weleens het eind kunnen betekenen voor de U-47 en haar bemanning."


Dupuis
09/03
TOP
De Avonturen van Buck Danny 1: Blackbirds 1/2 (Francis Bergèse + Jean-Michel Charlier / Frédéric Zumbiehl / Patrice Buendia) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Buck Danny 55: Defcon One (Gil Formosa + Frédéric Zumbiehl) (SC/56p/€7,95) (herdruk)
De Avonturen van Buck Danny"Classic" 2: Duel boven Mug Alley (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Avonturen van Buck Danny"Classic" 3: De Spoken van de Rizjende Zon (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Marniquet / Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Lady S. 13: De Judaskus (Philippe Aymond) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Lucky Luke 26: De Daltons Kopen zich Vrij (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)
Natasja: De Integrale 2: 1970-1978: Het Avontuur Tegemoet: 4. Een Troon uit de Lucht - 5. Kaapvlucht - De Avondster - Vlucht voor Vingervluggen - 6. De Dertiende Apostel (François Walthéry / Mittéï + Maurice Tillieux / Mittéï / Gos / Lemasque) (HC/176p/€27,95)
Natasja: De Integrale 2: 1970-1978: Het Avontuur Tegemoet: 4. Een Troon uit de Lucht - 5. Kaapvlucht - De Avondster - Vlucht voor Vingervluggen - 6. De Dertiende Apostel (François Walthéry / Mittéï + Maurice Tillieux / Mittéï / Gos / Lemasque) (HC/176p/€75,00) (luxe met ex libris)
> In de tweede integrale van Natasja zijn de reguliere albums Een Troon uit de Lucht, Kaapvlucht en De Dertiende Apostel opgenomen. Kaapvlucht bestaat uit drie kortere verhalen, De Avondster en Vlucht voor Vingervluggen zijn de twee andere. In deze periode kon François Walthéry rekenen op scenario's van Maurice Tillieux, Mittéï, Gos en een zekere Lemasque, een eenmalig pseudoniem van Jacques Stoquart. Een samenvattingetje: "De dynamische en ondernemende Natasja is een vat vol tegenstrijdigheden... én verrassingen voor haar entourage. In deze tweede integrale bundeling van haar avonturen wordt ze gedwongen om een vlucht om te leiden door snoodaards die een miniatuurbom in haar lichaam hebben gestopt. Vervolgens wordt ze uit staatsbelang opgevorderd als gezelschapsdame van een Afrikaanse vorst die omringd wordt door louche raadgevers. En ze springt tenslotte in het heldere water voor de kust van Turkije om het graf van apostel Mathias terug te vinden. Keer op keer weet de sexy luchtstewardess zich te redden ook krijgt ze het daarbij soms kwaad. Op die momenten is ze een vrouw zoals alle anderen, met haar zwakheden en emoties. Want ook al toont ze zich vaak als een onverschrokken heldin, Natasja blijft in de eerste plaats een diepmenselijk personage."
Natasja 23: In het Spoor van de Blauwe Sperwer (François Walthéry naar een verhaal van Sirius) (SC/48p/€7,50)

> Bovenstaande integrale verschijnt samen met het gloednieuwe deel 23, In het Spoor van de Blauwe Sperwer, het vervolg op De Blauwe Sperwer naar een verhaal van Sirius en met Natasja's oma in de hoofdrol. "Natasja verdiept zich verder in het avontuurlijke dagboek van haar oma — die al even sexy was — en de grootvader van Walter. Aan boord van De Blauwe Sperwer zetten onze helden koers naar Jane. De piraat Blackmoon heeft haar broer gedood om in het bezit te komen van een begeerde schatkaart. Natasja en Walter verzeilen op het Polynesische eiland Tuatupuri waar ook Lee Kong vertoeft, een kompaan van de boeven. Maar dat weet Natasja niet..." François Walthéry voegt in deel 24 nog een vervolg aan die bewerking toe zodat het tweeluik een drieluik wordt. Hij is nu bezig met het storyboard daarvan. De luxe van deel 23 verwachten we trouwens nog bij Khani.
Yoko Tsuno integraal 3: De Tijd Achterna: 11. De Tijdsspiraal - 17. De Danseres van Bali - 20. De Astroloog van Brugge (Roger Leloup) (HC/176p/€24,95) (herdruk)

Vrije Vlucht

Portret van een Zuipschuit (Olivier Schrauwen / Florent Ruppert / Jérôme Mulot + Florent Ruppert / Jérôme Mulot) (HC/184p/€29,95)
> Enkel Griffo en Marvano gingen Olivier Schrauwen als Vlamingen voor met albums in de prestigieuze auteurscollectie Vrije Vlucht. Voor het 184 pagina's tellende Portret van een Zuipschuit gaat Schrauwen, de auteur van de internationaal opgemerkte albums My Boy, De Man die zijn Baard Liet Groeien en Arsène Schrauwen, in zee met Florent Ruppert en Jérôme Mulot (De Grote Odalisk). Hun eigenzinnige piratenverhaal: "Guy is een piraat. Een échte piraat welteverstaan: zonder geweten, zonder normbesef, zonder ballen. Hij is een obscuur bemanningslid, een onverbeterlijke leugenaar, een zuipschuit, een dief en een luiwammes. Kortom, Guy heeft niets, maar dan ook niets te maken met de gemiddelde piraat zoals we die kennen uit de boeken en de films. Hij is authentiek galgenaas, geen ersatz zeerover zoals die in onze cultuur zo vaak wordt opgevoerd. Tussen de schermutselingen, zeeslagen en braspartijen door doet Guy je zijn verhaal. Hoe hij achter de vrouwen aanzit, hoe hij je onder tafel drinkt, hoe hij zijn tegenstanders bij de keel grijpt. Waar blijft de rum?!"


Glénat
09/03
TOP
De Prins van de Nacht 8: Anna (Thimothée Montaigne + Yves Swolfs) (HC/52p/€15,95)
> De prequelcyclus over het verleden van vampier Kergan in de reeks De Prins van de Nacht vervolgt in deel 8 en is getekend door Thimothée Montaigne (Het Vijfde Evangelie, Het Derde Testament - Julius). "Kergan zwerft al achthonderd jaar door de steppen en wouden van Centraal-Europa. Eeuwen van nachtelijke jachtpartijen, samen met zijn opwekster Arkanea, hebben hem de kracht en ervaring opgeleverd van een oude vampier... In 1013 houden de twee halt in Kiev waar de heer Vladimir de plak zwaait. De stad vormt het decor waarin Kergan besluit om voortaan zijn eigen instinct te volgen en zich te bevrijden van Arkanea. Nu is het aan hem om zijn tanden in de loop van de geschiedenis te zetten..." Jaren geleden opperde Yves Swolfs nog het idee voor een sequelcyclus in de nabije toekomst waarin Kergan andermaal terugblikt yop zijn leven, maar hij vindt er vooralsnog geen tekenaar voor.
• Samber VIII: Zij die mijn Ogen Niet Meer Zien... (Bernard Yslaire) (HC/72p/€16,95)
> Voorlaatste deel van het dramatische familie-epos. Bernard Yslaire maakt zich sterk het laatste deel volgend jaar te kunnen publiceren. Hem kennende: eerst zien en dan geloven.

H.G. Wells
• De Onzichtbare Man 2 (Chris Regnault + Dobbs naar de roman van H.G. Wells) (HC/56p/€16,95)
> Slot van het tweeluik naar de beroemde en veelvuldig bewerkte roman van H.G. Wells.


De Harmonie
09/03
TOP
• Hoe Was Je Dag, Schat? (Peter van Straaten) (HC/160p/€10,00) (heruitgave)
> Tweede heruitgave van een Rainbow Pocket uit 2011 n een eerste uitgave uit 2009 op groter formaat, nu met linnen rug en in hardcover.
• Sigmund Weet Wel Raad met 12: Opvoeden (Peter de Wit) (HC/96p/€12,90)
> Twaalfde thematische selectie.
• Sigmund: Pillen, Praten en Patiënten (Peter de Wit) (HC/96p/€12,50) (heruitgave)
> Heruitgave van een Rainbow Pocket uit 2008, nu met linnen rug en in hardcover, naar aanleiding van vijfentwintig jaar Sigmund in De Volkskrant.
• Uit m'n Hoofd: Getekende Herinneringen (Peter van Straaten) (HC/132p/€15,50) (heruitgave)
> "'De titel van dit boek moet letterlijk genomen worden. Het leek mij boeiend om na te gaan hoeveel en hoe nauwkeurig ik de dingen van vroeger uit mijn herinnering kon tekenen. Uit mijn hoofd wil zeggen dat ik geen foto's heb geraadpleegd, noch dat ik naar de plaatsen, die ik getekend heb, ben teruggegaan. (…) De lezer mag het allemaal vergelijken en controleren. Ik durf niet.' Aldus Peter van Straaten (1935-2016) over de uitgave Uit m’n Hoofd. Uit deze volledig getekende weergave van destijds blijkt het fenomenale visueel geheugen van van Straaten. We zien de jaren die de tekenaar in Arnhem en Amsterdam doorbracht in beeld gebracht aan de hand van zijn favoriete plekken en de mensen die hij daar zag, de kamers die hij bewoonde, zijn hospita's en jeugdliefdes. Uit m’n Hoofd is een beeldschoon tijdsdocument dat nu in nieuwe uitvoering eindelijk opnieuw leverbaar is."


Hauwaerts Uitgeverij
16/03
TOP
• Midnight Moon (Ersel + Renot) (HC/56p/€24,95)
> Het gangster- en pulpverhaal Midnight Moon was oorspronkelijk bedoeld als derde deel in de reeks Black Crow door Ersel en Renot waarvan de eerste twee delen nooit verder raakten dan enkele platen. Het complete Midnight Moon wordt nu alsnog uitgegeven met extra inleiding en een nawoord van Renot die samen met Ersel strips maakte als Medea, Sluiers en De Zouaaf.


Librero
16/03
TOP
• De Kunst van het Oorlogvoeren (Pete Katz naar de verhandeling van Sun Tzu) (HC/128p/€9,95)
> "Oorlogvoering is een serieuze onderneming. Het is een zaak van leven of dood. Een weg naar voortbestaan of ondergang. Er moet dan ook heel zorgvuldig over worden nagedacht. In deze bewerking van Sun Tzu's (die vermoedelijk tussen 544 en 496 voor Christus heeft geleefd) beroemde verhandeling over militaire strategie geeft een leraar zijn leerling les in de subtiele kunst van het oorlogvoeren. De illustraties van de meermaals bekroonde Pete Katz tonen gevechtsscènes en strategische scenario’s die de eeuwenoude militaire principes tot leven brengen voor een heel nieuwe generatie lezers."


Le Lombard
09/03
TOP
• Dan Cooper: De Integrale 4: 9. 3 Kosmonauten - 10. Spook 3 Antwoordt Niet Meer - 11. Luchtacrobaten (Albert Weinberg) (HC/200p/€29,95)
> De vierde van twaalf geplande integrales van Dan Cooper bundelt de reguliere albums 3 Kosmonauten, Spook 3 Antwoordt Niet Meer en Luchtacrobaten.
Kinderen in het Verzet 1: Eerste Acties (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Steven Sterk: De Integrale 5: 12. Chocolade en Bittere Strijd - 13. John-John - 14. Op het Spoor van de Witte Gorilla (Pascal Garray + Thierry Culliford / Pascal Garray / Frédéric Jannin / Luc Parthoens) (HC/190p/€29,95)
> De vijfde integrale van Steven Sterk is ineens de laatste. Behalve de oudere delen 12 en 13 staat ook het laatst verschenen verhaal 14 erin. Dat album uit 2015 door Pascal Garray en Thierry Culliford verscheen echter niet in het Nederlands en verscheen toen in het zog van de Franse verfilming (een flop) van het allereerste Steven Sterk-verhaal De Rode Taxi's. Enkel voor de vijfde integrale is het album dus alsnog vertaald.
Tango 1: Een Zee van Rotsen (Philippe Xavier + Matz) (SC/72p/€7,95) (herdruk)
Thorgal 30: Ik, Jolan (Grzegorz Rosinski + Yves Sente) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
Thorgal 33: De Zwaardboot (Grzegorz Rosinski + Yves Sente) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
De Werelden van Thorgal - De Jonge Jaren 1: De Drie Zussen Minkelsönn (Romzn Surzhenko + Yann) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Lucky Comics
09/03
TOP
• Lucky Luke 42: De Witte Ridder (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)


Oogachtend
16/03
TOP
• De Ridder 2: Willen Ze Bijten? (Frodo De Decker) (SC/48p/€9,95)
> Na één album verhuist De Ridder van Frodo De Decker van uitgeverij. Deel 1 verscheen bij Syndikaat, deel 2 nu bij Oogachtend. Die verhuis heeft geen invloed op de inhoud van de geestige stripjes die je ook tweewekelijks kan lezen in Eppo.


Prometheus
09/03
TOP
• Openbaringen (Job van der Molen + Miquel Bulnes) (SC/176p/€24,99)
> "Als een aan lager wal geraakte neonazi in stukken gesneden wordt aangetroffen in zijn appartement, is het aan inspecteurs Elvira Muller en Andrej Ruzedski de moord te onderzoeken. Uit de hand lopende massabetogingen en tegenwerkende veiligheidsdiensten maken dat echter nagenoeg onmogelijk. Elders in de stad begint een zichzelf drogerende arts zijn grip op de werkelijkheid te verliezen, waardoor hij zelfs verdachte wordt in het moordonderzoek. Miquel Bulnes en Job van der Molen werkten Openbaringen uit als graphic novel en tevens als roman. Daarmee is het voor het eerst dat een verhaal door de oorspronkelijke auteurs als beide vertelvormen tegelijk wordt uitgebracht."


RoaRrr Uitgeverij
16/03
TOP
• Streamliner 4: Death Talk ('Fane) (HC/70p/€19,95)
• Streamliner 4: Death Talk ('Fane) (HC/70p/€49,95) (luxe/speciale editie met alternatieve cover en ex libris)
• Streamliner 4: Death Talk ('Fane) (HC/70p/€89,95) (luxe/verzamelaarseditie met alternatieve cover en drie gesigneerde ex librissen)
> Laatste deel met aansluitend ene interview. Het album is opnieuw verkrijgbaar als reguliere hardcovereditie op duizend exemplaren, een speciale luxeversie op honderdvijfentwintig exemplaren met alternatieve cover, linnen rug, luxepapier en genummerde ex libris en een verzamelaarseditie op vijfendertig exemplaren met alle voornoemde extra's, een leeslint en drie door 'Fane gesigneerde en genummerde ex llibrissen.


Querido
09/03
TOP
• De Aankomst (Shaun Tan) (SC/128p/€15,50) (heruitgave)
> Herdruk in softcover van het tekstloze album dat in 2008 in hardcover verscheen. Lees hier onze bespreking van toen.
Hartenstorm / Stormhart (Katrine Clante / Rasmus Bregnhøi + Annette Herzog) (SC/128p/€16,99)
> "Hartverwarmende en humoristische graphic novel over de liefde. Met bijzondere vorm: een omkeerboek. Viola is verliefd op Storm, en Storm op Viola, maar dat weten ze niet van elkaar. Twijfel houdt hen wakker: wat als hij voor een ander kiest? Wat als zij hem laat vallen? Ze zeggen de verkeerde dingen. En tot overmaat van ramp kust Storm het verkeerde meisje... Annette Herzog schetst in deze graphic novel het hele universum van verliefd zijn tot liefdesverdriet en weer terug. Katrine Clante en Rasmus Bregnhøi hebben ieder de helft van dit omkeerboek geïllustreerd."


Real Comics
16/03
TOP
• Verhalen van Vrouwen (Aarti Jainath / Alex Skim / Aloys Oosterwijk / Amanda Majoor / Amanda van Laar / Beldan Sezen / Doeke van Nuil / Els Deckers / Floor Koens / Jan Cleijne / Joris Diks / Kim Duchateau / Manon Bijkerk / Marcel Ruijters / Mas Hab / Marloes Messemaker / Megan McNulty / Mei-Li Nieuwland / Melissa Brouwer) (SC/98p/€14,95)
> "Zestien verhalen van vrouwen die geweld is aangedaan en die deze pijn in de ogen kijken. De verhalen zijn stuk voor stuk unieke samenwerkingen met tekenaars, maatschappelijke organisaties en iconische vrouwen. De verhalen zijn door tien tekenaars met uiteenlopende stijlen en achtergrond omgezet in een serie van zestien beeldverhalen. De beeldverhalen zijn intieme, open en vaak confronterende verhalen over geweld. Hiermee wordt een beeld geschetst van de impact van geweld op vrouwen en de onvoorstelbare veerkracht die deze vrouwen bezitten. De verhalen zijn een ode aan alle vrouwen die slachtoffer zijn of zijn geweest van geweld."


Standaard Uitgeverij
16/03
TOP
• F.C. De Kampioenen 102: Bibi Carmen (Tom Bouden) (SC/32p/€6,50)
> "Carmen heeft dankzij Paulien de mogelijkheden van het internet ontdekt. Op een dag krijgt ze een mail uit het Zuid-Afrikaanse staatje Oekandana. Een notaris laat weten dat ze een huis heeft geërfd van een grootoom, die jaren in dat land heeft verbleven, maar inmiddels is overleden. Carmen is zijn enige erfgename, ook al wist ze niets af van het bestaan van haar grootoom. De Kampioenen vinden het allemaal maar vreemd, maar Carmen wil natuurlijk niet naar goede raad luisteren. Ze vertrekt met Xavier halsoverkop naar Afrika, om haar huis in bezit te nemen." Dit verhaal is volledig getekend en geschreven door Tom Bouden.
• Suske en Wiske 347: Lambik Plastiek (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/56p/€6,99)
• Suske en Wiske 347: Lambik Plastiek (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/56p/€59,99) (luxe met ex libris)
• Suske en Wiske 347: Lambik Plastiek (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/56p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> "Wanneer onze vrienden een aangespoelde walvis redden, die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Maar dat komt ter ore van Polly Ettileen, een plasticfabrikante die er een ongezonde liefde voor het materiaal op nahoudt. Zij kaapt de uitvinding van de prof en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. Wat volgt is een race tegen de klok vol verrassende wendingen. Kunnen onze vrienden plastic Polly stoppen?" Aansluitend zit een dossier vban acht pagina's met meer uitleg over de plasticsoep en wat er momenteel tegen gedaan wordt. Met dit album in de hand krijgt één kind onder begeleiding van minimum één betalende, volwassen bezoeker tot eind dit jaar gratis toegang tot Sea Life in Blankenberge of Scheveningen.


Uitgeverij Cliché
16/03
TOP
• Panda en de Spiegelbloemen (Piet Wijn) (SC/32p/€8,95)
• Panda en de Spiegelbloemen (Piet Wijn) (HC/32p/€16,95)
> "Het verhaal Panda en de Spiegelbloemen zou oorspronkelijk in de jaren 1980 bij uitgeverij Oberon in boekvorm verschijnen. Panda en de Spiegelbloemen is het derde verhaal dat Piet Wijn als ballonstrip tekende, en hoewel Wijn in 1983 er een omslagtekening voor maakte, is het nooit als album uitgebracht. Vermoedelijk sloeg het afwijkende vierkante formaat, met drie stroken per pagina, niet aan. Vanaf 1984 verschenen oudere, ingekleurde verhalen met smallere stroken, waarvan er vier op een bladzijde pasten. Onlangs dook de omslagtekening van Piet Wijn weer op, wat de albumuitgave door Uitgeverij Cliché zeker rechtvaardigt."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips