Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in april verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
vzw Arcadia
BBNC
Bonte
Brul
Condor
Daedalus
De Eenhoorn
De Geus
INdruk
Le Lombard
Lucky Luke
Matsuoka
Sanoma
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Tsjernobylkinderen
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Zwijsen
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2020: februarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2021: januarifebruari
 
Arboris
03/05
TOP
De Complete Guus Slim 6: Speuren naar Spoken: 14. De Spoken - 15. Een Luizige Langspeler - 16. Tussen Wal en Schip (Gos / Maurice Tillieux + Maurice Tillieux) (HC/160p/€27,95)
De Complete Guus Slim 6: Speuren naar Spoken: 14. De Spoken - 15. Een Luizige Langspeler - 16. Tussen Wal en Schip (Gos / Maurice Tillieux + Maurice Tillieux) (HC/160p/€59,95) (luxe met ex libris)
> We nemen definitief afscheid van Guus Slim met dit zesde en laatste deel van De Complete Guus Slim. In Speuren naar Spoken staan de lange verhalen De Spoken, Een Luizige Langspeler en Tussen Wal en Schip. Deze verhalen zijn getekend door Gos (De Katamarom) en geschreven door Maurice Tillieux. Daarnaast zijn er ook vijf kortverhalen en geïllustreerde leesverhalen opgenomen waarvan er enkele nog nooit in het Nederlands zijn verschenen. Een deel van deze bonusverhalen is ook nog getekend door Tillieux. Het begeleidende achtergronddossier wijkt af van het Franse dossier omdat Arboris zich extra inspande door rekening te houden met de geschiedenis van de stripreeks in het Nederlands.
• De Metabaronnen - Castaka Compleet: 1. Dayal, de Eerste Voorouder - 2. De Rivalen (Das Pastoras + Alejandro Jodorowsky) (HC/112p/€24,95)

> Bundeling zonder extra's van het tweeluik Castaka, een spin-off van De Metabaronnen.

Arboris XL
• 4. Monet - Een Regenboog Boven Giverny (Fabrice Le Hénanff + Jean-François Miniac) (SC/72p/€9,95)
• 4. Monet - Een Regenboog Boven Giverny (Fabrice Le Hénanff + Jean-François Miniac) (HC/72p/€19,95)
> Op scenario van Jean-François Miniac schildert Fabrice Le Hénanff (herinner je zijn ijzersterke Wannsee) het levensverhaal van de bekende kunstschilder en impressionistische pionier Claude Monet.


vzw Arcadia
25/04
TOP
Arcadia Archief
• 51. Archie Cash (16): Wie Heeft Jack London Vermoord? (Malik + Jean-Marie Brouyère) (HC/48p/€24,95)
• 51. Archie Cash (16): Wie Heeft Jack London Vermoord? (Malik + Jean-Marie Brouyère) (HC/48p/€48,00) (luxe met ex libris in doos)
> "'Never say never again' betekende midden jaren 1980 een (eenmalige) terugkeer van Sean Connery naar het grote scherm als James Bond. Niemand had ooit gedacht dat de Schotse acteur zich nogmaals de rol zou aanmeten van de charismatische womanizer en superspion. Wat moet dan gezegd van de op Charles Bronson geïnspireerde Archie Cash, van wie tussen 1973 en 1988 vijftien strips verschenen bij uitgeverij Dupuis. Met Curare leek er een definitief einde te komen aan de exotische avonturen van de spierbalrollende actieheld, maar dat was dan zonder striptekenaar Malik gerekend. Na ettelijke albums van de kleine liefdesgod Cupido, vond de auteur met Aziatische roots de tijd gekomen om zijn wenkbrauwfronsende krachtpatser nieuw leven in te blazen met een nieuw en spannend avontuur. In Wie Heeft Jack London Vermoord? gaat Archie Cash op zoek naar Jack London, een tweederangsschrijver die er meerdere namen op na houdt en die meer weet over de boot van onze gespierde held die hem in het midden van de Amazone ontstolen werd. Dat de zoektocht van Cash niet over rozen zal gaan, wordt hem al snel duidelijk als er duistere figuren hem het leven zuur maken. Wie Heeft Jack London Vermoord? is niet alleen het resultaat van het creatieve talent van tekenaar Malik, maar eveneens van Jean-Marie Brouyère (1943-2009), geestelijke vader van de stripreeks Archie Cash, en eveneens scenarist van avonturen van Zakkenloper en Blasius (Bernard Hislaire), De Blauwe Sperwer (Sirius) en Tommy Banco (Eddy Paape)."


BBNC
03/05
TOP
Rare Planeet (Nathan W. Pyle) (HC/144p/€12,99)
> "Gebaseerd op het immens populaire Instagramaccount Strange Planet is dit, recht uit het brain van bestsellerauteur Nathan W. Pyle. Deze verzameling cartoons over het leven van aimabele ruimtewezens schetst een lieflijk en diepzinnig universum in harde kleuren. Het is een aandoenlijke en hilarische kijk op een verre planeet met heel aardse gewoonten en emoties, maar laat ons bovenal zien hoe vreemd wij aardbewoners eigenlijk zelf zijn."


Bonte
25/04
TOP
• Supers: Rubine & Natasja (Pascal Schokaert) (HC/60p/€24,95)
> In navolging van Strips op Wielen publiceert de Vlaamse tekenaar Pascal Schokaert een tweede hommagealbum. Wagens uit bekende stripreeksen wisselt hij nu in voor twee bekende heldinnen. In Supers: Rubine & Natasja brengt hij namelijk een hommage aan de luchtstewardess Natasja en Rubine, een flik uit Chicago. Beide heldinnen zijn gecreëerd door François Walthéry. Voor Rubine werkte Walthéry samen met Dragan de Lazare die de eerste acht albums hielp tekenen. Walthéry en de Lazare gaven hun toestemming voor deze hommage. Het album van zestig pagina's met illustraties in zwart-wit met daarnaast de ingekleurde versie verschijnt in hardcover. Pascal Schokaert heeft al een derde hommagealbum in voorbereiding met films als thema.


Brul!
25/04
TOP
• Brul! 3 (Flo De Goede / Jeroen De Leijer / Charlotte Dumortier / Jeroen Funke / Lae Schafer / Yasmine Sheikh / Tommy A. / Rob Van Barneveld / Michiel Van de Pol / Roel Venderbosch) (SC/40p/€5,00)
• Brul! 4 (Flo De Goede / Jeroen De Leijer / Charlotte Dumortier / Jeroen Funke / Lae Schafer / Yasmine Sheikh / Tommy A. / Rob Van Barneveld / Michiel Van de Pol / Roel Venderbosch) (SC/40p/€5,00)
> De nummers 3 (najaar 2019) en 4 (winter 2020) van het stripblad voor kinderen met een ietwat tegendraadsere inhoud dan doorsnee kindertijdschriften bieden. Volwassenen kunnen gewoon meegenieten.


Condor
03/05
TOP
• Chaos United (Rudi Jonker + Gerard van Gemert) (HC/224p/€14,99)
> "Humoristische graphic novel over het rommeligste voetbalteam dat je maar kunt bedenken. Aan de rand van de grote stad, in de achterstandswijk Donkersloot, zijn Milan en zijn vrienden elke dag buiten aan het voetballen. Ze wonen in dezelfde flat en hebben een eigen stukje grond als veld geclaimd. Met zelfgetimmerde doelen en een een heus clubhuis. Aanvoerder Milan heeft grote plannen met het team, zoals hij grote plannen heeft met alles wat hij bedenkt. Er zijn alleen een paar problemen. 1: Hij heeft geen voetbaltalent. 2: Er groeit geen gras in Donkersloot. En 3: Alles wat Milan bedenkt, loopt anders dan hij dacht..."
• Watkat 1: Dat Ben Ik (Jim Bentom) (SC/128p/€5,95)
> "Ontplofte kapsels, slechte hotels en instortende regenbogen. Welkom bij Watkat. Watkat is altijd chagrijnig. En zijn vriend BLURMP is steevast vrolijk. Dat kan alleen maar misgaan. En dat doet het ook... Het eerste deel in een stripserie vol hilarische en bizarre grappen! Denk aan Garfield, maar dan nog iets gekker. Oké, veel gekker." 


Daedalus
03/05
TOP
Androïden 6: De Deserteurs (Erion Campanella Ardisha + Christophe Bec) (SC/56p/€9,95)
> Tweede deel van het tweede seizoen, maar elk album is toch een compleet verhaal door telkens andere auteurs, in dit geval Erion Campanella Ardisha en Christophe Bec. "Om te anticiperen op een invasie op aarde, wordt er een oorlog uitgevochten op een verre planeet. De Mantas die de mensheid bedreigen hebben de macht om de menselijke troepen te vernietigen door ze te bestrijden met een leger van androïden. De hogere klasse, 'Wander', is uitgerust met een verhoogde kunstmatige intelligentie. Robots ervaren geen stress, angst, kou, vermoeidheid en komen nooit in opstand. In de gevechtszone lijken twee eenheden echter uit de hand te lopen. Hoe ondenkbaar het ook is, het zijn deserteurs!"
Brocéliande - Woud van het Kleine Volkje 6: Het Dal zonder Terugkeer (Paul Frichet + Stéphane Betbeder) (SC/72p/€9,95)
> Zesde en voorlaatste deel van de fantasyreeks. "Alle dorpen van Paimpont tot Tréhorenteuc nemen deel aan een wedstrijdje soule. Om Fanchin te verslaan, de grote onoverwonnen kampioen, sluit een jongeman een pact met een heks. Hij neemt de soule mee naar het Dal zonder terugkeer, een plek waar duizenden verdoemde zielen opgesloten zitten. Ongewild zet hij zo de doorgang open tussen de wereld van de levenden en die van de doden. Alleen bovennatuurlijke wezens zijn in staat hem weer te sluiten. Maar waar schuilen de wezens die een catastrofe kunnen verhinderen, in een wereld waar de Mens alles heeft ingenomen?"
De Buit (Éric Stalner + Cédric Simon / Éric Stalner naar de roman van Émile Zola) (HC/128p/€24,95)
> Dit dik one-shot opent een collectie verstrippingen naar de romans van de Franse schrijver Émile Zola door Éric Stalner en Cédric Simon. In het Frans is al een tweede verstripping aangekondigd naar de roman Verscheurde Hartstocht (Pot-Bouille in het Frans). Dat album verschijnt later dit jaar in het Nederlands. Beide romans zijn vertaald en ook verfilmd. Een voorstelling van De Buit: "'Goud en genot', zo vatte Émile Zola De Buit samen. Het goud, dat is Aristide Saccard. Die hebzuchtige burgerman zonder scrupules wil Parijs laten bloeden en zich verlustigen op het geld dat door de aderen stroomt van de hoofdstad, die overhoop is gehaald door de werken van Haussmann. Zonder scrupules bedriegt, steelt, liegt en manipuleert hij... zelfs zijn naasten. Het genot, dat is Renée, de tweede echtgenote van Saccard. Ze is de praal en de ijdelheid beu en probeert haar verveling te doorbreken door haar fortuin te verkwisten en taboes te schenden. Of is er misschien iets immoreler dan een hartstochtelijke relatie met de stiefzoon die je zelf hebt opgevoed?"
De Kathedraal van de Afgrond 1: Het Evangelie van Ariathia (Sébastien Grenier + Jean-Luc Istin) (SC/56p/€9,95)
> Alweer een nieuwe fantasyreeks van scenarist Jean-Luc Istin, getekend door Sébastien Grenier. "Een wereld gescheiden door een scheur, de grens, twee grote voorouderlijke rijken en drie gekken die ervan dromen om ze samen te brengen door een grote kathedraal te bouwen! Sinead was tien jaar oud toen ze werd opgenomen door Simon, een Tempelier. Hij leerde hem de profetie van de afgrond: hoe de goden, moe van de oorlogen tussen het Noorden en het Zuiden, besloten om een gigantische kloof tussen hen te creëren. De voorspelling zegt dat op een dag een kathedraal de twee rijken met elkaar zal verbinden en dat de Messias zal komen. Als volwassene zocht Sinead een evangelie met betrekking tot profetie. Tegelijkertijd sloot de architect Pier de La Vita zich aan bij de stad Anselme om een geschil te beslechten. Een zeer gevaarlijke reis begint, want ook deze is verbonden met de profetie."
Een Leven - De Teruggevonden Biografie: Winston Smith (1903/1984) 3: Maart 1925 - April 1926: A Chinese Year (Guillaume Martinez + Christian Perrissin) (HC/56p/€19,95)
> A Chinese Year, deel 3 van het zesdelige Een Leven, speelt zich af tussen maart 1905 en april 1906. "Wie was Winston Smith, de man die de moeder van Anna aanschreef? Deze Engelse schrijver en verslaggever, geboren in 1903 en overleden in 1984, zal de twintigste eeuw doorkruisen en belangrijke ontmoetingen maken met onder andere Aldous Huxley en George Orwell... In dit derde deel trekt Winston Smith naar Shanghai om zijn eerste jobervaring op te doen..."
De Meester-Chocolatier 1: De Boetiek (Chetville + Eric Corbeyran / Bénédicte Gourdon) (SC/72p/€9,95)
> De Meester-chocolatier past in het genre van Châteaux Bordeaux, Cognac, Café Noir en andere reeksen over alcohol of drank. Eric Corbeyran is de schrijver van dat alles. Voor de trilogie De Meester-chocolatier mag hij zich buigen over de chocolade-industrie. Waar anders zou het gesitueerd zijn dan in België, meer bepaald Brussel? Tekenaar Chetville kennen we nog van de bij Saga Uitgaven gepubliceerde reeksen Sienna en Sam Lawry. "Alex Carret is een echte chocoladekunstenaar met een passie voor smaken. Met de hulp van zijn jeugdvriendin Clémence, de ambitieuze Benjamin en de handige Manon gaat hij eindelijk zijn professionele en persoonlijke dromen waarmaken en met innoverende ideeën een frisse wind door het conservatieve chocolademetier jagen."
• Simak 1: Klopjacht op Solar Corona (Jean-Michel Ponzio + Jerry Frissen) (SC/56p/€9,95)

• Simak 1: Klopjacht op Solar Corona (Jean-Michel Ponzio + Jerry Frissen) (HC/56p/€19,95)
> Simak is een tweeluik dat zich afspeelt in het universum van Meta-Baron, die sinds deel 5 wordt uitgegeven door Daedalus. Jerry Frissen schrijft eveneens Simak. De tekenaar is Photoshopartiest Jean-Michel Ponzio (Het Chimpansee-syndroom, Experience Death, Het Pelikaanprotocol). De ttel van deel 1 luidt Klopjacht op Solar Corona... rustig, rustig. "De maan Hesperia. Phoenix, een begaafde agent die aan geheugenverlies lijd, is getuige van de moord op zijn partner. Zijn onderzoek leidt hem naar Solar Corona, de planeetstad van alle losbandigheid. Hij kruist er het spoor van Simaks, transhumans ontworpen voor prostitutie en schijnbaar uitgeroeid. In het hart van dit gewelddadige en corrupte universum zal zijn dorst naar gerechtigheid Phoenix leiden naar sporen van zijn afkomst." De hardcover verschijnt op 30 april, de softcover op 22 mei.

De Wijsheid van Mythes
• 1. Daedalus en Icarus (Giulia Pellegrini + Clotilde Bruneau / Luc Ferry) (SC/56p/€9,95) (gratis bij aankoop van deel 2)
> Daedalus lanceert de nieuwe collectie De Wijsheid van Mythes die in softcover en hardcover verschijnt. De uitgeverij geeft het eerste album gewoon gratis weg bij aankoop van deel 2 in hardcover (in maart verschenen) of sinds deze week ook in softcover. Dat gratis album heet Daedalus en Icarus. Daedalus geeft dus een Daedalus cadeau. De Franse reeks verschijnt sinds 2016 bij Glénat onder de hoede van filosoof Luc Ferry die de dertig belangrijkste Griekse mythes als stripverhaal wil (her)introduceren, verteld als one-shots of minireeksen van twee tot vier albums. Achter dat plan schuilt het idee dat onze kennis over deze mythes vaak gebrekkig is door vele fouten in allerlei boeken en naslagwerken. De verhalen zijn ervoor gemaakt dat ze door volwassenen kunnen gelezen worden om hun kinderen de mythes te laten begrijpen. Achterin elk album wordt in een extra katern van acht pagina's de behandelde mythe uitgediept. Alle verhalen worden geschreven door Clotilde Bruneau met per verhaal een andere tekenaar onder leiding van artistiek directeur Didier Poli. Frédéric Vignaux, de huidige tekenaar van Thorgal, zorgt voor harmonie door alle covers te schilderen. In het Frans onthaalt pers en publiek de reeks erg goed. Intussen zijn er in het Frans al meer dan twintig albums verschenen over onder meer Iason, Hercules, Perseus, Antigone, Midas, Orpheus, Gilgamesh en langere verhalen die De Ilias en De Odyssee samenvatten. In april en mei volgen twee volgende titels. Daedalus volgt niet de Franse volgorde. De inhoud van Daedalus en Icarus: "Minos, de kersverse koning van Kreta, geeft de geniale Daedalus het bevel een labyrint te bouwen om er de Minotauros op te sluiten. Het is Pasiphaë, zijn eigen vrouw, die het beest het leven schonk. Wat later eist de Kretenzische heerser, na zijn overwinning tegen Aigeus, de koning van Athene, dat de Grieken regelmatig jongelingen opofferen om het monster te voederen. Wanneer Minos te weten komt dat Daedalus hem verraden heeft — door zijn dochter Ariadne te laten vluchten met Theseus – laat hij de architect opsluiten in zijn eigen creatie, in het gezelschap van zijn zoon, Icarus. Vader en zoon zijn veroordeeld om totterdood rond te dwalen in de ingewikkeldste gevangenis die ooit werd gebouwd."
• 2. De Ilias 1: De Twistappel (Pierre Taranzano + Clotilde Bruneau / Luc Ferry) (SC/56p/€9,95)
> "Het Griekse leger slaat zijn tenten op bij de oninneembare stad Troje. De verschrikkelijke oorlog duurt al tien jaar… Voor Menelaos, koning van Sparta, is het een kwestie van eer omdat zijn vrouw, de beeldschone Helena, ontvoerd is door Paris, een Trojaanse prins. Agamemnon, Menelaos’ broer, heeft zo zijn voorwendsel om de mythische stad te veroveren en zijn rijk uit te breiden. Achilleus, de moedigste strijder, ziet zijn kans om een legende te worden. Maar deze mensen, hoe machtig ze ook zijn, weten niet dat ze slechts pionnen zijn. En Troje vormt het toneel van een dodelijk spel schaak waar alleen de god oden als overwinnaars uit de strijd zullen komen."
• 3. Iason en het Gulden Vlies 1: Eerste Wapenfeiten (Alexandre Jubran + Clotilde Bruneau / Luc Ferry) (HC/56p/€19,95)
> "De kleine Iason is de enige overlevende van het bloedbad dat zijn oom, de smerige Pelias, aanricht. Iason is de rechtmatige troonopvolger van Iolkos, en wordt door zijn moeder in veiligheid gebracht. Hij groeit op in een grot en geniet een opleiding bij de beste pedagoog van Griekenland: de centaur Cheiron onderwijst hem in de muziek, de krijgskunst en de geneeskunde... Wanneer hij volwassen is, krijgt Iason de waarheid te horen over zijn afkomst en verlaat hij zijn mentor om zijn lot in handen te nemen. Zijn listige oom lokt hem in de val en Iason wordt gedwongen een levensgevaarlijke missie uit te voeren: zich meester maken van het Gulden Vlies, een schat die onschatbaar is, en onbereikbaar." Deze minireeks zal in drie delen verschijnen.


De Eenhoorn
25/04
TOP
• De Baron von Münchhausen (Randall Caesar + Wouter Deprez) (HC/48p/€24,95)
> Geïllustreerd kinderboek met de beste verhalen van fantast Baron von Müncchausen, geselecteerd en herschreven door komiek en cabaretier Wouter Deprez. Je kan zijn verhalen ook beluisteren. Randall Caesar illustreerde deze verhalen.
Slimme Pim 2: De Lucht in! (Aimée de Jongh) (SC/112p/€15,50)
> "Word net zo slim als Pim met deze dikke stripbundel, aangevuld met spelletjes, weetjes en proeven die je thuis kan doen. Pim is de slimste jongen van de klas. Zijn uitvindingen zijn extreem en ingenieus en hij doet experimenten die niemand eerder heeft uitgevoerd. Dat gaat soms eens mis. Max is Pims beste vriend. Hierdoor is hij vaak het proefkonijn voor Pims nieuwe uitvindingen. Pim vindt Mara, zijn klasgenootje, stiekem leuk. Maar zal hij haar dat ooit durven te zeggen?"


De Geus
11/04
TOP
Het Verhaal van de Goscinny's 1: De Geboorte van een Galliër (Catel Muller) (SC/344p/€24,99)
> Biografische strip over René Goscinny, wellicht het grootste komische verteltalent en bekend van Asterix en Lucky Luke die in twee delen zal uitkomen. Catel Muller is de verantwoordelijke van het striptweeluik waarvoor ze in nauw contact stond met René's dochter Anne Goscinny. Zij vertelt ook in de strip over het soms bewogen leven van haar vader. Van Catel verscheen al het biografisch portret Kiki van Montparnasse. Het kostte haar vier jaar om de strip te maken. Annes getuigenissen over en van haar vader vormen een leidraad voor de strip. Het verhaal van de familie Goscinny komt hier meer naar voor en dat leven is bezaaid met grote drama's. De Goscinny's waren Joden, uitwijkelingen uit Polen en Oekraïne. Een deel van Renés familie werd uitgeroeid in de concentratiekampen. Zijn Poolse vader was een chemicus en was de zoon van een rabbijn. Zijn moeder was geboren in Oekraïne en moest de pogroms ontvluchten. René bracht zijn jeugd door in Argentinië. Tijdens zijn professionele leven zag hij zwarte sneeuw in New York waar hij diverse jobs uitoefent. Hij raakte er ook bevriend met Amerikaanse stripmakers en een enkele Belg die aan de bak probeerde te raken in de tekenfilmindustrie: Morris. Die kennismaking mondde uit in een eerste grote samenwerking om Lucky Luke te schrijven. Bij zijn terugkeer in Brussel en daarna Parijs kreeg hij met veel tegenkanting en tegenslagen te maken, zelfs lang nadat de grote successen elkaar opvolgden en er soms op zijn rug geld werd verdiend wat weleens leidde naar processen. Dat hij wel bij Kuifje, maar niet bij Robbedoes aan de slag mocht, weet René jaren later aan het feit dat hij een Jood is. Bij Dupuis waren ze nogal streng katholiek. Als hoofdredacteur van het stripweekblad Pilote, dat hij mee uit de grond had gestampt, werd hij in de nasleep van Mei 68 door een groot deel van de jongere tekenaars voor het blok gezet en nam hij ontslag. Hij voelde zich verraden door bevriende tekenaars wier carrière hij had helpen lanceren. De graphic novel leest niet alleen als een dramatisch en emotioneel verhaal. René had de lach aan de kont hangen en wijdde zijn hele leven aan het vertellen van komische verhalen. Dat sijpelt ook door in Annes opgetekende herinneringen die via de strip worden verteld, waarbij tedere momenten tussen papa en dochter ook de revue passeren. Deel 1 stopt bij de lancering van Asterix. Deel 2 gaat verder vanaf dat immense succes tot en na zijn spijtige dood in 1977 terwijl hij op onderzoek bij zijn dokter op een hometrainer fietste.


INdruk
03/05
TOP
Bodegas 1: Rioja (Francisco Ruizgé + Eric Corbeyran) (HC/48p/€16,95)
> Bodegas gaat over wijn, dus zal specialist Eric Corbeyran (Châteaux Bordeaux) het wel geschreven hebben. En dat klopt. Deze keer kiest hij voor een Spaanse grand cru, de Rioja. De tekeningen zijn van Spanjaard Francisco Ruizgé (Luxley, De Orde van de Drakenridders). De vierdelige reeks bestaat uit twee tweeluiken die in het Frans compleet zijn. De reeks begint met een blinde proeftest waar een totaal onbekende Spaanse wijn de hoogste punten krijgt. De proevers zijn unaniem: deze wijn is een juweeltje. De kleine wijngaard die de wijn produceerde, wordt meteen belegerd door de media, maar de eigenaar is afwezig. De werknemers kregen het bevel niet op de vragen van de journalisten te antwoorden. Het geheim wekt nieuwsgierigheid en die nieuwsgierigheid wordt een mythe. Speculaties welen tierig, maar er komt geen schot in de zaak. Ondanks het aandringen van de reporters blijft de eigenaar onbereikbaar. Een jonge journalist verdiept zich verder om het mysterie op te helderen.
• Zang der Runen 2: De Vierde Broer (Jean-Charles Poupard + Sylvain Runberg) (HC/48p/€16,95)

>
Vervolg van de vierdelige reeks.


Le Lombard
11/04
TOP
• Thorgal: Alles van Thorgal, getekend door Rosinski verzamelbox deel 1-7 (Grzegorz Rosinski + Jean Van Hamme / Yves Sente / Xavier Dorison / Yann) (7xHC/€149,00)
> Alle door Grzegorz Rosinski getekende Thorgal-verhalen (36 reguliere albums) in zeven hardcoverbundelingen in een verzamelbox. Alles samen tegen 149 euro.


Lucky Comics
11/04
TOP
• Lucky Luke: Alles door Morris deel 1-18 (Morris + Morris / René Goscinny / diverse scenaristen) (18xHC/€150,00)
> Alle door Morris getekende Lucky Luke-verhalen (73 reguliere albums) in achttien hardcoverbundelingen. Alles samen tegen 150 euro. Deze albums kon men eerder bij Humo kopen.


Matsuoka
03/05
TOP
Astrid IJskoud 5: Hoe Je een Yeti Koud Maakt (Fabrice Parme) (HC/32p/€11,00)
> "Het sneeuwt onophoudelijk en Astrid verveelt zich stierlijk omdat ze met niemand kan spelen. Dan hoort ze op de radio dat er een Yeti is ontsnapt uit de zoo. Ze probeert hem met haar verrekijker te spotten. Plots staat de Yeti op het terras van Astrid. Omdat geen enkele volwassene haar gelooft, besluit ze de Yeti eigenhandig te vangen. Blijkt hij een verschrikkelijke sneeuwman te zijn of een leuk speelkameraadje?"
Gilles de Geus integraal 1 (Hanco Kolk + Peter de Wit / Hanco Kolk) (HC/256p/€34,99)
> De complete, komische reeks wordt heruitgegeven in drie integralen met forse achtergronddossiers. In deze eerste integraal staan alvast enkele niet eerder in album uitgebrachte kortverhalen.
Mamette 4: Tussen Hemel en Aarde (Nob) (HC/48p/€12,50)
> "Wie zegt dat gepensioneerd zijn de vervelendste periode
uit je leven is? Mamette in elk geval niet. Want tussen het gezaag van haar vriendin door organiseert ze eindejaarsfeestjes voor de seniorenclub en keert haar kleinzoon terug, getroffen door de economische crisis en een puberbui op vijftienjarige leeftijd. Mamette zit dus niet stil. Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Ze kan rekenen op haar kleinzoon en zijn 234 facebookvrienden. En zelfs al volgt ze een streng dieet om haar hartje te beschermen, ze laat het toch bonzen voor een grappige zeventiger. Op liefde staat geen leeftijd!"

• Nero - De Stallaert Jaren 6: 144. Palermo - 145. Het Adhemar-Elixir - 146. De Bauwe Broertjes - 147. De Dolle Steek (Dirk Stallaert + Marc Sleen) (HC/192p/€29,99)
> In deze tiendelige, integrale reeks worden alle 42 Nero-verhalen gebundeld die Dirk Stallaert heeft getekend voor Marc Sleen. Elke integraal bevat een stevig achtergronddossier. In de zesde integraal staan de verhalen Palermo, Het Adhemar-Elixir, De Blauwe Broertjes en De Dolle Steek.
Piet Pienter en Bert Bibber integraal 1: 1. In het Spoor van Sherlock Holmes - 2. De Inca-schat der Cordillera - 3. Het Raadsel van de Schimmenburcht - 4. Plakijzerpiraten - 5. De Diamantmijnen van Koningin Salami (Pom) (HC/304p/€34,99) (herdruk)
> Deel 1 van de integrale reeks raakte snel uitverkocht. Gelukkig is hier al de herdruk. Deel 2 verschijnt in juni.


Sanoma
03/05
TOP
• Jan, Jans en de Kinderen 64 (Studio Jan Kruis) (SC/48p/€6,25)


Scratch Books
03/05
TOP
Chlorophyl integraal 1: Operatie Geitenblad - 1. Chlorophyl Tegen de Zwarte Ratten - 2. Chlorophyl en de Samenzweerders - 3. Geen Salami voor Philomeen (Raymond Macherot) (HC/208p/€27,50) (herdruk)
Chlorophyl integraal 2: 4. De Spoorpiraten - 5. Zizanion de Verschrikkelijke - 6. De Terugkeer van Chlorophyl - Pas Op voor de Verf! (Raymond Macherot + Raymond Macherot / Greg) (HC/208p/€27,50) (herdruk)
> Een welgekomen herdruk van de uitverkochte integralen van Raymond Macherots Chlorophyl. Tussen 2015 en 2018 gaf Scratch Books de Franse integralen van Le Lombard uit in het Nederlands in drie zeer verzorgde edities met heel informatieve achtergronddossiers en niet eerder in album uitgegeven beeldmateriaal en kortverhalen. Dankzij de herdrukken is de reeks weer compleet zijn. Enkel de Chlorophyl-verhalen van Raymond Macherot, tevens de bedenker van Clifton en Snoesje, werden gebundeld. De vele verhalen van zijn opvolgers werden niet heruitgegeven. Dat waren verhalen van Pierre Guilmard + achtereenvolgens Hubuc, Greg en Bob de Groot, opgevolgd door Dupa (met de hulp van Tome en Janry) + Greg en later Bob de Groot en tot slot het duo Walli + Michel de Bom.
Knock Out! (Reinhard Kleist) (HC/160p/€24,90)
> Nieuwe stripbiografie van de Duitse stripmaker Reinhard Kleist. Na gesmaakte albums over Nick Cave, Johnny Cash, Fidel Castro en een bijdrage aan een getekende biografie van Elvis Presley waagt hij zich met Knock Out! in een compleet andere arena: de boksring. In dit one-shot van 160 pagina's in hardcover vertelt hij het opmerkelijke verhaal van de zwarte Emile Griffith (1938-2013). De Amerikaan was een bokser tegen wil en dank. Hij speelde eigenlijk liever tafeltennis, hij ontwierp dameshoeden en hij hield van vrouwen en mannen. Dat laatste moest geheim blijven. Voor zijn belangrijkste titelmatch in de weltergewichtsklasse trad Griffith in 1962 in de ring met de Cubaan Benny Paret met wie hij al twee keer had gebokst. De eerste keer won Griffith met KO, de tweede keer verloor hij nipt op punten. Bij het wegen voor hun derde treffen raakte Paret het achterste van Griffith aan en fluisterde "flikker, flikker" in zijn oor. Dat maakte Griffith zo furieus dat hij zijn vuisten keihard en genadeloos liet knallen tijdens de match. Schrijver en journalist Norman Mailer was erbij en zei over een reeks uppercuts op Parets hoofd dat hij nooit eerder een man zo hard een andere man zag slaan. Griffith won met KO. Paret raakte nooit meer bij bewustzijn en stierf tien dagen later in het ziekenhuis. Griffith kreeg geen straf opgelegd en werd in 1963 en 1964 zelfs nog Fighter of the Year. Toch namen velen hem het overlijden kwalijk. Hij kreeg verwensingen naar het hoofd geslingerd en ontving haatberichten. Hij voelde zich sowieso schuldig en werd nooit meer dezelfde bokser als voorheen uit vrees om weer een slachtoffer te maken. Hij had veertig jaar lang nachtmerries over het ongelukkige voorval. In 2005 bracht de documentaire Ring of Fire: The Emile Griffith Story de voormalige bokser samen met Parets zoon. Het kwam tot een omhelzing waarbij de zoon Griffith vergaf. Griffith was enkele maanden getrouwd met een danseres. In 1992 verloor hij bijna zijn leven nadat hij in elkaar werd geslagen na het verlaten van een homobar in New York. Een van zijn uitspraken zegt veel over waar hij het grootste deel van zijn leven tegen moest opboksen: "Hoe vreemd is dat... Ik dood een man en de meeste mensen begrijpen dat en vergeven me dat. Hou ik daarentegen van een man, dan is dat in de ogen van velen een doodzonde en word ik tot een slecht mens gebombardeerd. Ik ben dan niet in de gevangenis beland, maar ik heb wel bijna mijn hele leven opgesloten gezeten."
Vrijwillig Dood (Steffen Kverneland) (HC/112p/€24,90)

> "In dit autobiografisch werk blikt Steffen Kverneland terug op het leven van zijn vader die door zelfdoding om het leven komt vlak na Steffens achttiende verjaardag. Een indringend portret van een man die met het leven worstelt, maar ook van een heel gezin, waar de dood lange tijd boven hing als een donkere wolk. Wat beweegt iemand om zich van het leven te beroven? Had zijn dood voorkomen kunnen worden? Hoe vind je vrede met zijn besluit?"


Sherpa
03/05
TOP
Comanche 3: De Sheriffs: 6. De Opstand - 7. Duivelsvinger - 8. De Sheriffs (Hermann + Greg) (HC/160p/€65,00)
Comanche 3: De Sheriffs: 6. De Opstand - 7. Duivelsvinger - 8. De Sheriffs (Hermann + Greg) (HC/160p/€99,00) (met gesigneerde prent)
> De derde Comanche-bundel op groot formaat met de drie verhalen De Opstand, Duivelsvinger en De Sheriffs in een oplage van 666 exemplaren (reguliere editie) met dossier. De luxe-editie is op 199 exemplaren gedrukt. Hierna verschijnt nog één Comanche-bundeling met de reguliere delen 9 en 10. Sinds vorig jaar is Sherpa ook begonnen met het bundelen van die andere klassieke reeks van Hermann en Greg: Bernard Prince.
Posthumus (Jeroen Janssen + Pieter van Oudheusden) (HC/128p/€24,95)
> "De laatste dagen van componist Franz Schubert, beschreven door Pieter van Oudheusden en in beeld gebracht door Jeroen Janssen (bekend van Bakamé en Doel). Met een dossier over de componist en zijn tijd. In het huis van zijn broer Ferdinand levert Franz Schubert een kansloos gevecht met de Dood. Geesten uit het verleden komen bij hem spoken: de door hem verafgode grootmeester Beethoven, zijn familie, zijn vrienden en de vele vrouwen op wie hij in het geheim hopeloos verliefd was, de geheime politie van Oostenrijk... In zijn koortsige geest is de wereld veranderd in een aaneenschakeling van nachtmerries, waar flarden van zijn liederen opklinken. Het is een dodendans, begeleid door de zwarte humor van Beethoven die Schuberts muzikale aspiraties en persoonlijke onzekerheden onder vuur neemt. Hoewel gebaseerd op feiten is Posthumus vooral een biografische fantasie, een visuele liederencyclus over de grote thema’s van zijn leven, speels geïnterpreteerd vanuit een eigentijds gezichtspunt — soms met opzet anachronistisch, maar altijd geïnspireerd door de liefde voor de man en zijn muziek. Deze introductie werd geschreven door Pieter van Oudheusden die de scenario's bedacht voor deze korte verhalen rond de beroemde componist Franz Peter Schubert (1797-1828). Jeroen Janssen verbeeldde de verhalen in zijn unieke, kleurrijke stijl, gedeeltelijk vóór Pieters vroegtijdige overlijden in 2013, deels jaren later 'omdat het boek nog niet voltooid was'. Zijn werk werd ondersteund door werkbeurzen van Literatuur Vlaanderen. Het project is voor Jeroen een werk van lange adem geworden, maar het resultaat is een boek van een bijzondere kwaliteit, zoals de lezer en kijker zelf kan beoordelen. Bovendien, wie iets meer achtergrond wil verwerven over Franz Schubert kan de bijlage achter in het boek raadplegen, die meer informatie geeft over de mensen met wie de componist veel omgang had (van de hand van Pieter) en genieten van de sfeerimpressies van Schuberts tijd (van de hand van Jeroen)."
• Vlerkwerk - 30 Years Of Underground Posters (Vlerk) (SC/216p/€50,00) (Engelstalig, met gesigneerde zeefdruk)
> "Na ruim 30 jaar in de anonimiteit treedt een van de meest beeldbepalende posterontwerpers van de Groningse underground eindelijk voor het voetlicht. Een verzameling van meer dan tweehonderd affiches wordt in deze unieke uitgave bijeengebracht, aangevuld met een grote hoeveelheid voorbereidende schetsen, die het ontstaansproces illustreren. Een kijkboek voor liefhebbers en bewonderaars, én voor iedereen die nog níet bekend is met het fantasievolle en humoristische Werk van Vlerk!"


Silvester
03/05
TOP
PAKKET: Golden City 13: Amber + artbook Blue Adventures (2xHC/€29,95)
> Het nieuwste deel van de futuristische reeks Golden City met het artbook Blue Adventures vol illustraties van Nicolas Malfin.

• Bomb Road 3: Yankee Station (Michel Kœniguer) (HC/48p/€17,95)
> "1969. Elke avond worden de vele bodybags in de vliegtuigen geladen, voor een terugreis naar huis. Elke dag verwachten soldaten aan hun eind te komen in een vuurzee boven de dichte, stinkende jungle, zonder dat het ook maar ergens toe dient. Geen enkel redelijk mens wil leven op een zandstrook als Chu Lai, gekneld tussen de zee en de bergen..." Slot van de trilogie.
Centaurus 2: Het Vreemde Land (Zoran Janjetov + Leo / Rodolphe) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
Centaurus 5: Het Dode Land (Zoran Janjetov + Leo / Rodolphe) (SC/48p/€8,95)
Centaurus 5: Het Dode Land (Zoran Janjetov + Leo / Rodolphe) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)
> Het slot van de sf-cyclus. Op de allerlaatste pagina wordt een tweede vijfdelige cyclus aangekondigd, Europa, die in het najaar van 2020 zal starten.
Crazy Cavia's 2 (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€7,95)
> "Cesar slaagt er nog altijd niet in Pluisje, Indy, Takos en Dodo te overtuigen om te vluchten. Maar zodra hij hun over zijn vakantie-idee vertelt, raken de andere cavia's wel enthousiast. Trek mee op ontdekkingstocht door het huis van Enzo en Sarah met Cesar en zijn pluizige reisgezellen. Het belooft een waanzinnige reis te worden, vol verrassingen. Maar echt ontspannend is het allemaal niet!"
• Golden City 13: Amber (Nicolas Malfin + Daniel Pecqueur) (HC/48p/€17,95) (met A3-kunstdruk)

> "Meteen na zijn aantreden als burgemeester van Golden City wordt Harrison Banks het slachtoffer van een lastercampagne met als doel zijn imago te schaden. De miljardair zal enkele extreem hachelijke situaties het hoofd moeten bieden. Mevrouw Banks vreest voor het leven van haar zoon en huurt Amber in om over Harrison te waken. Amber wordt de geliefde van Banks en kan zo haar missie nog beter vervullen. Als Harrison naar Rusland moet om de naam van de Groep Banks te zuiveren gaat Amber mee. Samen moeten ze de lokale maffia te trotseren. Intussen tast een duistere geschiedenis van organenhandel de reputatie van de jonge burgemeester verder aan."

• De Legendariërs 12: Wedergeboorte (Patrick Sobral) (SC/48p/€7,95)
> "Heel Alysia komt in opstand tegen de boosaardige Anathos en zijn Infernauten. Er wordt een enorm leger op de been gebracht om de troepen van het kwaad te stoppen. Ook de Legendariërs zijn van de partij. Totale oorlog dreigt, op het land, ter zee en in de lucht. Maar er moet een offer worden gebracht om de wereld van Alysia te geven waar hij zo naar verlangt... een wedergeboorte."
Marshal Bass 5: De Engel van Lombard Street (Igor Kordey + Darko Macan) (HC/56p/€17,95)
> "River Bass deinst voor niets of niemand terug... behalve voor zijn eigen familie. Om niet naar huis te moeten zwerft hij door de Verenigde Staten, en belandt zo in Philadelphia tijdens de Wereldtentoonstelling van 1876. Onder de honderdduizenden bezoekers bevindt zich ook een eenogige huurmoordenaar, veteraan van de Burgeroorlog, en Bass stelt zich kandidaat om hem op te sporen. Marshal Bass weet intussen dat hij elke vijand aankan, in de wijde natuur of in de gevangenis, maar kan hij zich ook hier staande houden, helemaal alleen in de grote stad?"
• Prins Valiant 33: Jaargang 1969 (Hal Foster) (HC/56p/€17,95)
> "In dit deel zien we dat Hal Foster zijn zoektocht naar een plaatsvervanger is begonnen om na hem Prins Valiant voort te zetten. Er komen verschillende tekenaars aan bod voordat hij zijn keuze laat vallen op John Cullen Murphy." 


Standaard Uitgeverij
18/04
TOP
• F.C. De Kampioenen 107: Supermarkske en de Zeven Dwergen (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50)
> De onlangs overleden acteur Johny Voners blijft verder leven als strippersonage in de stripreeks. In dit 107de verhaal hebben de Xaverianen weer een rol. "Op de planeet Xaverius zijn een aantal Xaverianen bijzonder depressief omwille van hun kleine gestalte. Er dreigt een echte epidemie. Om dat te voorkomen, sturen ze de zeven aangetaste Xaverianen naar de aarde voor een lange vakantie en een bezoek aan de Kampioenen. Wanneer de zeven Xaverianen zich vestigen in een hutje, diep in het bos, klopt een mooi zwartharig meisje aan... Ze is verdwaald."
De Kiekeboes 155: In Troebel Water (Kristof Fagard + Peter Van Gucht onder supervisie van Merho) (SC/48p/€6,99)
> Dit verhaal is getekend door Kristof Fagard op scenario van Peter Van Gucht onder algemene supervisie van Merho. Het verhaal: "Op een dag haalt Marcel een man op aan de luchthaven. Het gaat om Juan Gotzjiménaz, afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse mini-staatje San Rancun en bedenker van het gloednieuwe watermerk Eau Pardon. Maar deze wordt op de luchthaven het slachtoffer van een mislukte overval. Iemand is naarstig op zoek naar zijn rode sportzak. Als de politie die via Marcel uiteindelijk in handen krijgt, blijkt er naast zijn bagage ook een doosje pillen in te zitten. Het begin van een waanzinnig avontuur dat Marcel, Charlotte en Nopel naar San Rancun brengt, waar Fanny op dat moment rondtrekt als vrijwilligster van Greenplease."
De Rode Ridder: De Biddeloo-Jaren integraal 1: 37. De Wilde Jacht - 38. De Verzonken Klok - 39. Noodkreet uit Cambor - 40. De Barst in de Ronde Tafel - 41. De Laatste Droom - 42. Het Testament (Karel Biddeloo + Willy Vandersteen) (HC/236p/€34,99) (met ex libris van Fabio Bono)
> Vanaf deel 37, De Wilde Jacht, werkte Karel Biddeloo mee aan De Rode Ridder en dat verhaal wordt als startpunt gebruikt voor een tweede onderverdeling met een nieuwe nummering na de zesendertig gebundelde verhalen van Willy Vandersteen in de vorig jaar uitgegeven zes integralen met de ondertitel De Eerste Avonturen. Biddeloos omvangrijke bijdrage aan de stripreeks wordt verder onderverdeeld in vier weloverwogen cyclussen van vijf tot zeven integrales met zes tot zeven verhalen per integrale en telkens een achtergronddossier erbij. Eerstvolgend worden de reguliere delen 37 tot en met 80, De Schildknaap, gebundeld in zeven integralen die in 2020 (drie delen) en 2021 (vier delen) zullen verschijnen. Die periode stopt dus vlak voor het sf-tweeluik De Vluchtelingen en Karpax de Stalen Man die de tweede Biddeloo-periode aansnijdt tot net voor de Horst-cyclus vanaf deel 131.
• Urbanus Omnibus 9: 41. De Dochter van Urbanus - 42. De Depressie van Urbanus - 43. Tomatenpuree - 44. Een Knap Zwartje Is Ook Niet Mis - 45. De Vettige Vampiers (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Willy Linthout / Urbanus) (SC/160p/€12,50)
> Jaarlijks verschijnt een omibus met telkens vijf oude verhalen, in dit geval de reguliere delen 41 tot 45.


Tsjernobylkinderen
03/05
TOP
• Senne & Sanne: Tsjernobyl (Marc Verhaegen) (SC/52p/€10,00)
• Senne & Sanne: Tsjernobyl (Marc Verhaegen) (HC/52p/€18,00)
> Op 26 april was het 34 jaar geleden dat de kernramp in Tsjernobyl plaatsvond en waarbij een enorme hoeveelheid radioactief materiaal in de lucht vrijkwam. De deeltjes kwamen via de wind tot in onze contreien terrecht terwijl de regering in Moskou de ramp aanvankelijk geheim wou houden... Op Canvas loopt de documentairereeks In de Ban van Tsjernobyl, telkens gevolgd door afleveringen van de enorm goed onthaalde tv-serie Chernobyl, een productie van de Amerikaanse betaalzender HBO. En nu is er ook de strip van Marc Verhaegen, in opdracht van en samenwerking met Tsjernobylkinderen vzw. Het educatieve én onderhoudende album Senne & Sanne: Tsjernobyl is een initiatief om ons blijvend te informeren over de dramatische gevolgen van een nucleaire ramp. De opbrengst van de albumverkoop gaat integraal naar het welzijn van de Tsjernobylkinderen. Tsjernobyl is het zesde avontuur van Senne & Sanne, de stripreeks die Marc Verhaegen opzette na zijn jarenlange carrière voor Suske en Wiske. Senne en Sanne kunnen eveneens in de tijd terugreizen om avonturen te beleven die de lezer iets moeten bijbrengen, zo ook naar het jaar 1986 en de vermaledijde gebeurtenissen van toen. Dit is de samenvatting van Tsjernobyl: "De Tsjernobylkinderen Olga en Sergei vatten samen met Senne en Sanne het plan op om naar Tsjernobyl van 1986 te reizen. De aanvankelijke bedoeling om een ontmoeting tussen Olga en haar opa Vasili te organiseren, loopt uit op een race tegen de klok. Opa Vasili was brandweerman ten tijde van de nucleaire ramp in Tsjernobyl. Bovendien heeft Sergei zijn eigen agenda. Zijn plan is vermetel maar ook ronduit gevaarlijk. De scène waarin Olga haar zwaar bestraalde opa opzoekt in een kliniek in Moskou grijpt naar de keel. Onze vrienden komen in het vizier van de KGB. Vanaf dan is het alle hens aan dek."


Uitgeverij HUM!
25/04
TOP
Kraken integraal (Jordi Bernet + Antonio Segura) (HC/168p/€18,95)
> Van de pulpreeks Kraken verschenen bij Sherpa ooit twee albums. Uitgeverij HUM! bundelt nu de complete reeks, die werd getekend door Jordi Bernet, op hetzelfde formaat als de Torpedo-integralen. "Smerig stinkende riolen vol ratten, verknipte misdadigers, godsdienstfanatici en een gigantisch, mythisch monster. Welkom in de onderbuik van een niet zo verre toekomst. Ga mee op patrouille met luitenant Dante. Aan hem en zijn Rioolpolitie de schone taak om orde op zaken te stellen."
Philemon: Tussen de Letters (Fred) (HC/56p/€19,95)
> Nog één keer een album van Philemon met restjes en speciallekes. "Een laatste blik op de wereld van Philemon... met het korte verhaal Blurp! en het wat langere Het Water dat Spriiing! Doet, dat Fred nog vóór De Drenkeling van de A maakte en dat eigenlijk een Philemon-verhaal had moeten worden. Plus niet eerder in Nederland gepubliceerde introductiepagina's, puzzelpagina's uit Pilote/Pep Parade, en een fraaie verzameling unieke dedicases van gasttekenaars rond het thema Philemon."
Tex Willer 8: De Man met de Gouden Revolvers (R.M. Guéra + Pasquale Ruju) (SC/48p/€8,99)
> Dit achtste album in de kleurenreeks is getekend door R.M. Guéra (Scalped, De Haas van Mars, Howard Blake) op scenario van Pasquale Ruju. "Er waart een sinistere moordenaar rond die genade kent voor mens noch dier. Het laatste wat zijn slachtoffers zien... is de schittering op het goud van zijn revolvers."
Torpedo 1936 integraal 1 (Alex Toth / Jordi Bernet + Enrique Sánchez Abulí) (HC/156p/€18,95) (herdruk met nieuwe cover)
> Deel 1 raakte uitverkocht. Deze herdruk in beperkte oplage heeft een nieuwe cover.


Uitgeverij L
03/05
TOP
• Agent 327 19: De Vlucht van 75 Jaar Terug (Martin Lodewijk) (SC/64p/€9,95) (herdruk met dossier)
• Agent 327 19: De Vlucht van Vroeger (Martin Lodewijk) (HC/64p/€18,95) (herdruk met dossier)
> Heruitgave naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding in Nederland, met aangevuld dossier, nieuwe cover en aangepaste titel (de oorspronkelijke titel luidt De Vlucht van Vroeger). In dit verhaal komen we meer te weten over Hendrik IJzerbroots jeugd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
Douwe Dabbert 2: Het Verborgen Dierenrijk (Piet Wijn + Thom Roep) (HC/48p/€8,95) (herdruk)
Douwe Dabbert 2: Het Verborgen Dierenrijk (Piet Wijn + Thom Roep) (HC/56p/€18,95) (met dossier) (herdruk)
• Douwe Dabbert 10: De Tanden van Casius Gaius (Piet Wijn + Thom Roep) (HC/48p/€8,95) (herdruk)
Elsje 9: Yolo (Gerben Valkema + Eric Hercules) (SC/48p/€8,95)
> "Elsje is lief, keihard, meedogenloos, schattig en breekbaar. Dat levert een smakelijk humoristische strip op. In dit album loopt ze op tegen drones en ubers, kampeert ze met de scouting, gaat terug naar de oertijd, en worstelt zoals altijd met vrienden, vriendinnen, ouders en school. Elsje wordt in binnenland en buitenland gepubliceerd, ontving de Willy Vandersteenprijs en tweemaal de Strippenning voor beste jeugdalbum."
• De Ontdekking (Eric Heuvel) (SC/64p/€9,95) (heruitgave)
• De Ontdekking (Eric Heuvel) (HC/64p/€18,95) (heruitgave)
> Heruitgave naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding in Nederland.
• Suus & Sas 17: Wie Is Wie? (Gerard Leever) (SC/48p/€8,95)
• Ythaq 3: Het Geluid van de Sterren (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95) (herdruk)
Ythaq 4: De Schaduw van Khengis (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95) (herdruk)
• Ythaq 6: Pionnen in Opstand (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95) (herdruk)
• Ythaq 7: Het Teken van de Ythen (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95) (herdruk)
Ythaq 11: De Langste Adem (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95) (herdruk)
• Ythaq 13: Vere Horizon (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95) (herdruk)

• Ythaq 14: Een Juweel van een Brein (Adrien Floch + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95) (herdruk)
De Zoektocht (Eric Heuvel) (SC/64p/€9,95) (heruitgave)
De Zoektocht (Eric Heuvel) (SC/64p/€18,95) (heruitgave)
> Heruitgave naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding in Nederland.


Zwijsen
03/05
TOP
Calamity Jane: De Toets (Daniel van den Broek + Robbert Damen) (HC/36p/€10,50)
> Nieuwe, komische stripreeks voor jonge lezertjes (AVI E5) door Daniel van den Broek (Jan, Jans en de Kinderen, Uuterwaerdt, Turpin, Viktor & Frenky) en Robbert Damen (Guardian). De lezers van het meidenblad Tina konden al kennismaken met het meisje Calamity Jane, gebaseerd op de historische westernlegende. Ook andere legendarische figuren komen in de stripreeks voor, zoals Wild Bill Hickco(c)k en Belle Star. "Calamity Jane is een jonge meid in het Wilde Westen van Amerika. Ze gaat liever op avontuur dan dat ze in de klas zit. Ze werkt als hulpsheriff in Deadwood en haar trouwe paard Belle Star staat haar bij in al haar avonturen. De bank van Deadwood wordt beroofd door drie boeven. Calamity Jane gaat samen met Belle Star en Bill Hickock op speurtocht door het Wilde Westen om het geld terug te vinden."
• Echte Boeven? (Ivan Lodde / Ilia Frins + Mark Janssen) (HC/32p/€10,50)
> "Spannende AVI-strip voor beginnende lezers, geschreven door Paul van Loon. Een boek om zelf te lezen (AVI E3). Het is nacht. Bos en Loodje lopen door de straat. Het is tijd voor een echte boevenstreek. Dan krijgen ze een diploma. Dan zijn ze echte boeven. Eindelijk. Zou het deze keer lukken?"
• De Geheime Poort (Hélène Jorna + Ruben Prins) (HC/36p/€10,50)
> "Maartje wil niet op vakantie. Vakantie is saai. Mama wil elke dag naar de zee. En papa slaapt de hele dag. Ineens weet ze het: ze loopt weg.Zonder haar zullen ze toch niet vertrekken? Maar dan verdwaalt ze. Ze ziet een geheime poort en gaat naar binnen. Waar is ze terechtgekomen? En waar komt toch die muziek vandaan? Een strip vol avontuur! AVI E5-strip."
• Rijk Zijn Is Fijn (Nicolle van den Hurk) (HC/32p/€10,50)
> "Grappig stripboek op AVI M3, speciaal voor beginnende lezers. Het lettertype is goed leesbaar en de prachtige illustraties helpen om de tekst goed te begrijpen. Leren lezen was nog nooit zo leuk! ik ben tom. ik zie een ster de ster ziet er duur uit. wat een buit! ik koop wat ik wil van de ster. dan ben ik rijk. maar waar koop ik dan wat?"
• Superteek! (Marieke Van Ditshuizen + Jorgen Hofmans) (HC/36p/€10,50)
> "Spannend stripboek op AVI E5 voor kinderen vanaf 8 jaar. Over Jop die met zijn ouders op vakantie gaat, maar geen rekening houdt met de Superteek! De gevaarlijke teek die dol is op blote benen en armen... Leesplezier is met deze AVI-strip verzekerd! En wist je dat strips lezen goed is voor je leesontwikkeling? Snel lezen dus dit boek."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips