Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in februari verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Blloan
Bries
Casterman
Concerto Books
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Lannoo
Le Lombard
Oogachtend
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Standaard Uitgeverij
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
Volt
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2020: februarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2021: januarifebruari
 
Arboris
22/02
TOP
• Code Kimono 1: Doelwit Ariane (Francis Nicole + Jean-Yves Brouard) (SC/48p/€8,95)
• Code Kimono 1: Doelwit Ariane (Francis Nicole + Jean-Yves Brouard) (HC/48p/€18,95)
> Arboris staat op luchtvaartgebied sterk met Tanguy en Laverdure, de integrale reeks van de oudere verhalen en de "Classic"-spin-off. Met Code Kimono voegt het een nieuwe, langlopende luchtvaartreeks toe aan het firmament. Deze reeks van Francis Nicole en Jean-Yves Brouard (Allan Mac Bride) startte in 1988 in het weekblad Kuifje voor het de latere reeksnaam Code Kimono kreeg. Onder die titel loopt de stripreeks sinds 2001 bij uitgeverij JYB Aventures die werd opgericht door Brouard. Dit jaar verschijnt in het Frans deel 21. Verschillende tekenaars hebben inmiddels albums getekend. Brouard is een grote fan van Jean-Michel Charlier en naar zijn voorbeeld werkt hij zijn verhalen uit. In het eerste album zijn de drie kortverhalen gebundeld die aan de basis van de stripreeks stonden. "Kimono is de code, de roepnaam, van de 11e Franse vloot en de hoofdpersonen van de in deze reeks beschreven avonturen zijn de marinepiloten die hun basis aanvankelijk op het vliegdekschip Clémenceau hadden, en later op de grond op vliegbasis Landivisieau. Veel van de in de strip vertelde avonturen zijn ook werkelijk gebeurd en door de auteur in zijn strip verwerkt!"
De Deentjes (Clarke) (SC/104p/€9,95)
De Deentjes (Clarke) (HC/104p/€19,95)
> Het 104 pagina's tellende one-shot van Clarke (Melisande, Dilemma, Luna Almaden) is een interessante thriller. "Stel je toch eens voor, dat er opeens blonde kindertjes geboren worden bij van oorsprong Arabische, Aziatische en Afrikaanse ouders... hoe zouden die ouders, de bevolking, de politiek en de regering daarop reageren? Hoe zouden wij reageren?! Onwaarschijnlijk? Toch is dat precies wat er gebeurt wanneer de Jordaanse immigrante Sorraya in Kopenhagen bevalt van een blond kindje met blauwe ogen. Ze wordt uiteraard meteen beschuldigd van overspel, maar een DNA-test bewijst dat daar geen sprake van is. In hetzelfde ziekenhuis bevalt de Deense Kirsten ook van een kindje dat er Scandinavisch uitziend, terwijl de vader toch een Mauritaniër is. Het verschijnsel grijpt om zich heen en breidt zich uit over heel Europa. Overal worden ineens 'Deentjes' geboren, zoals de kinderen al snel worden genoemd. Een jonge onderzoeker denkt dat het een kwestie van mutaties in het DNA is en gaat op onderzoek uit..."


Ballon Comics
08/02
TOP
• BFF's 9: Beast Friends Forever (Philippe Fenech + Christophe Cazenove) (SC/48p/€7,50)
> "De grappige, knorrige of knettergekke vriendin... Welke BFF ben jij?! Een donderslag bij heldere BFF-hemel! Een van de meiden is een jongen, een echte, met haar op zijn kin en zo voort! Iedereen vraagt zich af of Tom, een vriend — niet het vriendje — van Jess, zijn plaats heeft in het vriendinnenkliekje... iedereen behalve Tom en Jess. Jongen of meisje, dat maakt niet uit, want: eens een BFF, altijd een BFF!"
• Jommeke 12: Paradijseiland (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 180: Filicasso (Jef Nys) (SC/48p/€6,50) (herdruk met nieuwe coverlay-out)
> De herdruk van Paradijseiland is de drieëntwintigste druk, Filicasso kent zijn vijfde druk.
Jommeke 298: De Schrik van Onderland (Gerd Van Loock + Edwin Wouters) (SC/48p/€6,50)
> Nieuw verhaal met een oude bekende... "De nieuwe buren van Filiberke hebben geen opvang voor hun zoon, Rafke, en vragen aan Charlotte of hij een dagje bij hen mag blijven. Filiberke is altijd te vinden voor nieuwe speelkameraadjes en dus stemt Charlotte meteen toe. Al snel beseft Filiberke dat de jongen geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Hij vraagt versterking bij Jommeke en de Miekes, maar niet veel later raken ze de kleine wildebras al kwijt... in het bos bij het kasteel van Onderland!"


Blloan
08/02
TOP
Het Lam Gods - Bewonderd en Gestolen (Harry Paepe met illustraties van Jan Van Der Veken) (HC/112p/€19,95)
> Dit is geen strip, wel een door Jan Van Der Veken met grote illustraties voorzien boek met teksten van geschiedenisleraar Harry De Paepe, tevens de schrijver van onder meer Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn. Het verschijnt in drie talen. Casterman geeft het album uit in het Frans en Selfmade Hero in het Engels. Dit is de verdere info: "Hoe kwam een van de grote meesterwerken uit de Vlaamse schilderkunst tot stand? Welke symboliek zit erachter? Wie heeft het doorheen de eeuwen gestolen, waar is het beland en hoe kwam het telkens terug naar Gent? En wie ontvreemdde tussen de twee wereldoorlogen het nog steeds vermiste paneel van de Rechtvaardige Rechters? Dit heerlijke boek over het Lam Gods neemt je mee op een reis doorheen de geschiedenis van het Lam Gods. Het combineert daarbij de vlot geschreven, historisch accurate teksten vol anekdotes van Harry De Paepe met de prachtige illustraties van Jan Van Der Veken. Een streling voor het oog en een must voor al wie een hart heeft voor Gent, Jan Van Eyck en de Vlaamse Meesters, geschiedenis of gewoon boeiende, goed geschreven verhalen."


Bries
29/02
TOP
Going Up In Smoke: Uncle Rob's Historically Accurate Chronology of Smoking (Nik Heemskerk + Milo Cremer Eindhoven) (SC/176p/€27,00)
>
"Oma Beps is onlangs gestorven aan de gevolgen van roken en nu wil kleinzoon Nik zijn oom Rob voor eenzelfde lot behoeden. Maar de koppige Rob beweert alle medische bezwaren nonsens zijn: roken is goed! Oom Rob kan het weten, hij schreef er immers een boek over, Going Up in Smoke - Uncle Rob's Historically Accurate Chronology of Smoking, dat hij graag wil delen met de wereld. Nik Heemskerk dook in de geschiedenis van het roken en ontdekte een heleboel absurde en grappige wetenswaardigheden en feitjes. Heemskerk koos er zijn favoriete uit en maakte er even absurde en grappige tekeningen en fotocollages bij. Dat alles omwikkelt hij, in samenwerking met schrijver Milo Cremer Eindhoven, met het stripverhaal over oom Rob die zijn neef tracht te overtuigen waarom roken zo goed is. Going Up In Smoke, een aanrader voor niet-rokers en rokers!".


Casterman
08/02
TOP
PAKKET: De Cambridge Five deel 1-2-3 (Olivier Neuray + Valérie Lemaire) (3xSC/€14,95)
> De complete trilogie, nu tegen 14,95 euro.

• De Oorlog van de Lulu's 6: Lucien (Hardoc + Régis Hautière) (SC/56p/€8,50)
> Met Lucien, deel 6, start een tweede cyclus van De Oorlog van de Lulu's. "Slagen de Lulu's erin elkaar terug te vinden nadat ze aan het einde van de oorlog gescheiden raken? November 1918. De oorlog is voorbij maar de Lulu's moeten blijven vechten om te overleven. Lucien ligt in een ziekenhuis in Troyes en herinnert zich hoe hij aankwam in het weeshuis van Valencourt en kennismaakte met de kinderen die zijn beste vrienden zouden worden. In die tijd had de Grote Oorlog Europa nog niet geteisterd en het leven was nog zorgeloos en gelukkig. Toch maakten pijn, gevaar en pesterijen ook toen al deel uit van de dagen van de Lulu's."


Concerto Books
29/02
TOP
De Nieuwe Avonturen van de Kunst (Willem) (HC/160p/€26,99)
> "Wat is kunst nu eigenlijk? We grijpen elke gelegenheid aan om erover te praten, te discussiëren, haar af te keuren, of ermee te imponeren. We zien haar ook als een lucratieve belegging. Maar verder... zeg 'ns eerlijk... wat heeft kunst eigenlijk voor nut? Willem maakt schoon schip met alle schoolse regeltjes. Hij is de ultieme gentleman-anarchist. Niets is heilig voor hem. In dit album schetst Willem aan de hand van een honderdtal portretten van kunstenaars uit de afgelopen anderhalve eeuw een hilarisch portret van de kunst zelf. Historisch of verzonnen, de anekdotes in deze De Nieuwe Avonturen van de Kunst worden dankzij Willems visie en vileine humor in hun juiste context gezet. En zo verrijst het antwoord op onze beginvraag: Wat heeft kunst dan voor nut? Simpel: ze houdt onze ogen open! Zijn tekeningen verschenen vanaf 1965 onder andere in Provo, Hitweek, Aloha, De Nieuwe Linie, HP/De Tijd, Hara Kiri en Charlie Hebdo. Hij werd onderscheiden met de Grote Prijs van de stad Angoulême, en de Franse Nationale Bibliotheek verwierf zijn volledige archief. In 2015 ontsnapte hij aan de aanslag op Charlie Hebdo, hij was nog onderweg naar de redactievergadering toen deze terreurdaad plaatsvond."
De Franse versie van dit album dateert van 2004.


Daedalus
22/02
TOP
De 5 Rijken 1: Uit Volle Macht (Jérôme Lereculey / Lucyd / Didier Poli + Lewelyn) (HC/64p/€19,95)
> Deze maand start Daedalus met de ambitieus opgezette fantasyreeks De 5 Rijken. In maart verschijnt de softcover. Later in 2020 verschijnen ook nog de delen 2 en 3. "Ambitieus" als in een reeks van maar liefst dertig albums, verdeeld over vijf cyclussen van elk zes albums met drie te verschijnen albums per jaar. De personages zijn antropomorfe dieren. Een lezer omschreef het al als "Blacksad meets Game of Thrones". Scenarist en conceptdirecteur David Chauvel werkt hier al twee jaar aan met een heel team. Chauvel schreef het scenario samen met Patrick Wong en Andoryss. Onder het pseudoniem Lewelyn staan ze als scenarist vermeld. Didier Poli is verantwoordelijk voor het algemene artistieke design. Jérôme Lereculey werkt samen met inkter Lucyd aan de tekeningen. En dan zijn er nog de Griek Dimitri Martinos voor de inkleuring en enkele anderen voor de verdere opmaak en afwerking. De inhoud van deel 1: "Het is geen geheim dat de oude koning Cyrus, de held van de Slag bij Drakhenor, stervende is. Zijn neef Hirus, een brutale en ambitieuze jonge tijger, en de aangewezen opvolger van de koning, droomt ervan zijn wet op te leggen aan de rest van de 5 rijken. Maar zoals altijd bij de katten is niets eenvoudig, en de troon is het voorwerp van alle lusten... Intussen observeren de naburige koninkrijken de situatie, klaar om zich bij de minste fout op Angleon te storten..."

Air America 1: Op de Hô Chi Minh-route (Julien Lepelletier + Patrice Buendia / Wallace) (HC/48p/€19,95)
> Het tweeluik Air America verscheen in het Frans bij Zéphyr, een uitgeverij gespecialiseerd in luchtvaartstrips. De scenaristen Patrice Buendia ("Classic" Tanguy en Laverdure, Buck Danny: Blackbirds, Thomas Silane) en Wallace hebben samen ook al De Tweekoppige Adelaar geschreven. "Midden in de Vietnamoorlog verliet Peter Hopper, moe van het bombarderen van de burgerbevolking, de Amerikaanse luchtmacht, in tegenstelling tot Bob Janssen, die trouw wilde blijven aan zijn verplichtingen. Peter, die als expat in Laos leeft, verlamd met schulden, wordt gedwongen om onofficieel te werken voor de CIA... Wat Bob betreft, hij ontdekte de verdachte dood van een winkelier dankzij twee journalisten die hij op zijn basis moest 'vergezellen'. Ze gaan dan alle drie een onderzoek aan dat hen overstijgt."

Carthago 8: Leviathan (Ennio Bufi + Christophe Bec) (SC/56p/€9,95)
> "Lou Melville is volwassen geworden. Twaalf jaar zijn verstreken sinds zij en haar moeder met miljardair Feiersinger de ruïnes van een oude onderwaterstad ontdekten. Nu staat ze aan het hoofd van een wetenschappelijke expeditie die onderzoek doet naar de megalodons. De jonge vrouw heeft de smaak voor avontuur en ontdekking nog niet verloren. De verzamelaar Feiersinger heeft zijn toekomst goed voorbereid, en maakt van Lou zijn erfgename. Maar Lou is nog steeds niet op de hoogte van haar eigen afkomst."

• Dwergen 11: Torun van de Smidse (Thierry Goux + Nicolas Jarry) (HC/72p/€19,95)
> "'Wat ook de omstandigheden zijn die je naar het legioen duwen, je zult ze het hoofd moeten bieden als een echte behaarde... Groeien doe je niet door beproevingen te ontvluchten, Torun, maar door ze te doorstaan.' Het was niet het antwoord waar ik op hoopte, maar de woorden van kapitein Fey raakten me even diep als een rune het staal raakt waarin hij wordt gegrift. Ik voelde me nog altijd even ellendig, ongelukkig en verward, maar ik begreep dat het een noodzakelijk kwaad was, een beproevende stap naar de behaarde die ik zou worden... En ik zou al snel ontdekken dat ik niet de enige was die door het duister dwaalde."
• Elfen 21: Wedergeboorte (Kyoko Duarte + Jean-Luc Istin) (HC/68p/€19,95)
> "Lanawyn beloofde Lah'saa om een manier te vinden om de Zwarte Elfen Lea'yn en Feda’yn in Rode Elfen te veranderen. Terwijl de band tussen haar en het blauwe kristal steeds zwakker lijkt te worden, moeten zij en haar bondgenoten duizend omzwervingen maken om de Rode Dynastie nieuw leven in te blazen. Maar in de schaduw hebben tegenstanders hun krachten gebundeld en de Zwarte Compagnie ingehuurd om te voorkomen dat ze hun doel zouden bereiken."
• De Meesterinquisiteurs 8: Synillia (Elia Bonetti + Sylvain Cordurié) (SC/52p/€9,95)
> Softcovereditie na de eerder verschenen hardcover. "De inquisitie, verzwakt sinds het verraad van de keizerin, ging door met haar mutatie... Voor het eerst zou een niet-magiër het onderzoek voor de orde uitvoeren. Priesters werden afgeslacht in het klooster van Kandvost. Synillia, een niet-magiër die tot meester-inquisiteur is verheven, vertrekt om het onderzoek te voeren. Aangezien ze geen macht heeft, compenseert ze dit gebrek met haar intelligentie en haar zwaardvechtkunst. Ze kan ook rekenen op Eldeween, de elf met wie ze een efficiënt duo vormt. Effectief, het zal efficiënt moeten zijn tegenover de moordenaar, die macht lijkt te hebben. Hij wachtte enkel tot Synillia en Eldeween aankwamen om een dodelijke zoektocht te beginnen."
• Orks & Goblins 5: De Schurk (Stefano Martino + Olivier Peru) (HC/64p/€19,95)
> "De Schurk is een orklin, een bastaardwezen, halfork, halfgoblin. Hij is ’n moordenaar en een weergaloze dief, een van de beste huurlingen van de Grijze compagnie. Helaas voor hem, is hij het slachtoffer van een hinderlijke vloek: brute pech. De Schurk trekt tegenslag aan als geen ander. Niet verwonderlijk dat hij wakker wordt in een stad vol kadavers, de lijken van zijn wapenbroeders, die nochtans enkel een eenvoudige escortemissie uitvoerden. Iemand moet boeten voor deze slachting! De orklin heeft niet alleen pech, maar ook een rotkarakter."
Samoerai Origine 2: De Wierookmeester (Vax + Jean-François Di Giorgio) (SC/48p/€9,95)
> Het vervolg op de prequelspin-off over Takeo's jeugd, getekend door Vax, op scenario van Jean-François Di Giorgio. " Die zomer traint Takeo om samoerai te worden door zich dood te vervelen. Gelukkig komt Yukio, een mooie en mysterieuze zwaardvechtster, aan op het eiland. Tussen de twee werd een buitengewone vriendschap geboren. Maar een vreemdeling wekte vrijwillig een kracht op die het koninkrijk zou kunnen vegen: een Tsuhiganô. Takeo en Yukio, die smoorverliefd zijn, hebben nu hun handen vol."
Winter 1709 integrale editie (Philippe Xavier + Nathalie Sergeef) (HC/112p/€29,95)
> Het tweeluik Winter 1709, door Philippe Xavier (Tango) en Nathalie Sergeef, krijgt een herkansing als integrale editie na de twee losse albums in 2018 die toen erg goed verkochten. Hier is nog eens de inhoud: "Terwijl Lodewijk XIV zijn laatste oorlog voert, wordt Frankrijk getroffen door de koudste winter in tijden. De vrieskou doodt, de hongersnood maakt zijn eerste slachtoffers. Het graan waarmee de ganse bevolking en het leger moeten worden gevoed, wordt steeds schaarser en duurder dan goud. De avonturier Loys Rohan bindt in de barre koude de strijd aan met tal van vijanden, in een race tegen de klok om te verhinderen dat een konvooi met graan voor het Koninkrijk in de handen van de vijand zou vallen. Een haast onmogelijke missie, die het lot van miljoenen levens zal bepalen..."


Dargaud
08/02
TOP
PAKKET: De Laatste Tempelier deel 1-2-3-4-5-6 (Miguel Lalor / Bruno Rocco + Raymond Khoury) (6xSC/€29,95)
> De complete reeks, nu tegen 29,95 euro.

• Shi 4: Victoria (José Homs + Zidrou) (HC/56p/€17,95)
> Slot van de eerste cyclus. "Jay en Kita zitten in de rats: de politie en de verschrikkelijke Kurb hebben hen te pakken. Ze slagen er ternauwernood in te vluchten met de hulp van sensei, maar ten koste waarvan? Nu er een prijs op hun hoofd staat, sluiten ze een verbond met de Dead Ends, de bende straatkinderen van Husband en Maria-vol-van-de-goot. Samen willen ze zich wreken op het Britse rijk dat hen schaamteloos verplettert. Ze kunnen handig gebruik maken van de beslissingen van koningin Victoria om hun doel te bereiken. De Noord-Amerikaanse provincies eisen hun onafhankelijkheid, en dat kan de Queen maar matig waarderen. Ze laat een zeevloot bouwen en verklaart de oorlog aan Amerika. Er wordt een aanslag voorbereid voor de dag van de inwijding... De demon zal tranen plengen, maar vergis u niet, hij zal er zich door voeden om sterker te worden en zal zijn haat de vrije loop laten."


Dark Dragon Books
15/02
TOP
• Agatha Christie - Hercule Poirot: Moord op de Nijl (Callixte + Isabelle Bottier) (HC/64p/€19,95)
> Moord op de Nijl is een exotisch detectiveavontuur van Hercule Poirot dat al eens werd verfilmd met een sterrencast. Momenteel werkt Kenneth Branagh aan een nieuwe verfilming. De verstripping is het werk van Callixte (De Autoreportages van Margot) en Isabelle Bottier. "Aan boord van het stoomschip Karnak, dat rijke toeristen meevoert op de Nijl, moet Hercule Poirot een mysterieuze moord oplossen. Linnet Ridgeway, pas getrouwd met Simon Doyle, wordt dood aangetroffen met een kogel in het hoofd. Elke passagier heeft minstens één reden om de oude rijke Amerikaanse te vermoorden, wat het onderzoek van de beroemde detective behoorlijk bemoeilijkt."
• Artbook: The Art of David Benzal (David Benzal) (HC/104p/€25,00)
> Ontzettend veel pin-ups en illustraties van bekende acteurs/personages uit films en tv-series zoals Game of Thrones, Wonder Woman, Joker, Rambo, Hellboy, Spider-Man, Alien, Deadwood,... De Spaanse tekenaar David Benzal is concept artist voor onder meer Playstation, Walt Disney, HBO, Netflix, Ubisoft, Sony en nog een hoop andere film- en tv-studio's.
• Artbook: Lucio Perinotto 1 Lucio Perinotto) (HC/80p/€20,00)
> Schilderijen van vliegtuigen met daarnaast telkens een Franstalig artikel met bijkomende schetsen. Dark Dragon Books verzorgt hier enkel de distributie van, niet de vertaling..
• Engelenvlucht 1: Sean (Rivera + Wallace) (HC/56p/€19,95)
• Engelenvlucht 2: Royal Flying Corps (Rivera + Wallace) (HC/56p/€19,95)
> Het vierdelige Engelenvucht is van dezelfde scenarist Wallace als De Tweekoppige Adelaar - Eagle. "Deze serie is een eerbetoon aan alle pioniers van de luchtvaart: geniale knutselaars, avonturiers, ingenieurs en industriëlen die geholpen hebben het luchtruim te veroveren. De zomer van 1909 is een belangrijk keerpunt in het tijdperk van de luchtvaart: de oversteek van het Kanaal door Blériot... Vanwege de internationale situatie besluiten de grote naties om een luchtmacht te creëren. In Groot- Brittannië ontstaat zo het Royal Flying Corps, dat een cruciale rol zal spelen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sean Murray speelt samen met zijn kinderen, de tweeling Gavin en Andy, en de jonge Colleen, een actieve rol in dit grote menselijke en technologische avontuur in de eerste helft van de twintigste eeuw." Aansluitend op de verhalen zitten uitgebreide, historische dossiers.
• Kindsoldaat collectors' pack deel 1-2-3 (3xHC/€59,95) (met sleeve)
Kolonisatie 3: De Levensboom (Vincenzo Cuca + Denis-Pierre Filippi) (SC/48p/€8,95)
> "Milla en haar bergingsteam hebben al verschillende vergeefse reddingsmissies achter de rug. Signalen lokken ze naar planeten waar geen spoor van leven is, geen menselijk leven tenminste. Wie zit er achter deze operatie? De Atils, het ontwikkelde buitenaardse ras aan wie de mensheid het vermogen om in de ruimte te reizen dankt, terwijl nog steeds niet duidelijk is wat hun motieven zijn? Of de piraten, die ruimteplunderaars die zich op de verloren schepen van kolonisten storten? Hoe het ook zij, het antwoord op dit raadsel zou weleens de grondvesten van de galactische kolonisatie tot wankelen kunnen brengen... en daarmee het lot van de hele mensheid."
De Onderzoeken van Nicolas Le Floch 2: De Man met zijn Buik Vol Lood (Chaiko + Dobbs naar de roman van Jean-François Parot) (HC/64p/€19,95)
> "In een koninkrijk in oorlog, geteisterd door religieuze twisten wordt commissaris Nicolas Le Floch belast met het onderzoek naar de mysterieuze dood van de zoon van een hoveling in de kringen rond de kroonprins. Zijn onderzoek brengt hem in de naaste omgeving van de koninklijke familie en Madame de Pompadour. Dat is niet zonder risico's..."
• Romain Hugault Metal Plate Collection: Catalina (€25,00) (metalen plaat)
• Romain Hugault Metal Plate Collection: Pan Am (€25,00) (metalen plaat)
> De strips van Romain Hugault verschijnen in vertaling bij Silvester. Bij de Zwitserse uitgeverij Paquet hadden ze van Hugault nog een deel prachtige metalen platen (42 x 32 cm groot) met reliëfdruk in voorraad die Dark Dragon Books in ons taalgebied mag distribueren. In die Metal Plate Collection kosten Catalina en Pan Am elk 25 euro. Het zijn echt mooie objecten met een vintage pin-upuitstraling die niet misstaan aan de muur.

• Sara Lone collector's pack deel 1-2-3-4 (4xSC/€35,95) (met sleeve)
Spider-Man: Dood Spoor 1 (Terry Dodson / Rachel Dodson + Mark Millar) (SC/56p/€8,95)
Spider-Man: Dood Spoor 2 (Terry Dodson / Rachel Dodson + Mark Millar) (SC/56p/€8,95)
• Pakket: Spider-Man: Dood Spoor 1+2 (Terry Dodson / Rachel Dodson + Mark Millar) (2xSC/€19,95) (met ex libris en staander)
> Dit jaar geeft Dark Dragon Books een zesdelige Spider-Man-reeks uit van tekenaar Terry Dodson (Dromen, Star Wars: Prinses Leia, Red Skin) en scenarist Mark Millar (Civil War, Wanted, Kick-Ass, Kingsman). Rachel Dodson verzorgt de inkting. Deze maand verschijnen de eerste twee delen in softcover die ook als premiumpakket te koop zijn met een mooie ex libris en een kartonnen staander die je zelf kan plooien. Frank Cho (Liberty Meadows) tekende mee aan latere delen. In deze minireeks, oorspronkelijk Marvel Knights Spider-Man (uit 2004) getiteld, komt Spidey's ergste nachtmerrie uit: een van zijn grootste vijanden komt achter zijn geheime identiteit en misbruikt die kennis om zijn familie te treffen. Om te beginnen wordt tante May ontvoerd en Peter Parkers vrouw Mary Jane wordt de volgende. Er start een kat-en-muisspelletje en een race tegen de klok.
Stagecoach: De Wonderbaarlijke Pleisterplaats (Daniel Brecht + Roger Seiter) (HC/56p/€19,95)
> Daniel Brecht en Roger Seiter zijn inmiddels kind aan huis bij Dark Dragon Books die hun westernstrips blijft uitgeven, maar de Franse uitgeverij die deze strips van het duo uitbracht is inmiddels opgedoekt. Het one-shot Stagecoach is gelukkig voor ons een one-shot. "Rond 1860 is Wells Fargo het meest succesvolle transportbedrijf in de Verenigde Staten. Het ontwikkelt nieuwe routes, met name in het Westen en naar Californië. Deze lijnen werken met een Stagecoach Inn, een rustplaats waar de koetsier verse paarden kan vinden, en de reiziger eten en onderdak. De familie Woolman is eigenaar van de Inn van Deer Peak, dat geïsoleerd ligt in de bergen van Utah."
• U-47 5: Voor de Poorten van New York (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/48p/€8,95)
• U-47 6: Amerika in Oorlog (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (SC/48p/€8,95)
• U-47 collector's pack deel 1-2-3-4 (4xSC/€35,95) (met sleeve)
> Deel 5 en 6 is nu verkrijgbaar als softcover en de eerste vier delen als collector's pack met sleeve.
• Ultimate Avengers: Super-Human 5 (Bryan Hitch / Paul Neary + Mark Millar) (SC/72p/€9,95)
> Laatste deel.
Violette Morris 2: Tweede Aanklacht: Moet en Zal Bezwijken (Javi Rey + Bertrand Galic / Kris) (HC/64p/€19,95)
> Het veelbewogen leven van de Franse sportvrouw Violette Morris, die verkeerde keuzes maakte en daarvoor moest boeten, wordt verder verteld in de tweede ronde van de driedelige, biografische stripreeks. "Lucie Blumenthals onderzoek naar de dood van Violette Morris gaat door. Het is het einde van de jaren 1910, de jonge Violette is een volleerd sportvrouw die in veel sportdisciplines succesvol is. Hoewel ze soms onder invloed van dopingproducten is. Haar toch al sterke karakter blijft zich kenbaar maken. Zowel in de sport, maar ook in het dagelijks leven. Violette heeft ervoor gekozen om zich in een mannenkostuum te kleden, om mannelijke manieren te tonen en ze verbergt haar geaardheid niet! Ondanks haar immense staat van dienst, en haar overwinningen in de autosport, verstoort de jonge vrouw door haar geclaimde vrijheid en haar rauwe geest de heersende zeden. Dat neemt niet iedereen Violette in dank af..."


Dupuis
08/02
TOP
• Buck Danny: De Integrale 4: 11. In Korea - 12. De Onbemande Vliegtuigen - 13. Een Vliegtuig Wordt Vermist - 14. Patroelje bij Dageraad (Victor Hubinon + Jean-Michel Charlier) (HC/240p/€32,95)
> "Als lid van de US Air Force gaat Buck Danny deel uitmaken van de troepen van de UNO, in volle Koreaoorlog. Dit deel bundelt In Korea, De onbemande vliegtuigen, Een vliegtuig wordt vermist en Patroelje bij dageraad, gepubliceerd tussen 1953 en 1955, en is verrijkt met drie onuitgegeven verhalen en een boeiend dossier over de druk die de Franse censuur uitoefent op deze avonturen, die als 'te politiek getint' werden beschouwd."

Cédric 33: Zonder Handen! (Laudec + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50)
> Cédric is de enige reeks die Raoul Cauvin nog verder schrijft na het stopzetten van zijn scenario's voor onder meer De Blauwbloezen (die hij overlaat na deel 64), G. Raf Zerk (die wordt stopgezet) en Agent 212 (die eigenlijk al jarenlang door Daniel Kox wordt geschreven). "Een vermomming die in het oog valt, een uitstap die in het water valt en een opa waar soms geen land mee te bezeilen valt... verveling is een woord dat Cédric niet kent. Gelukkig voor ons beleeft hij ook nu weer avontuur na avontuur in dit nieuwe opus vol humor en tederheid. Onze protagonisten belanden dankzij Laudec en Cauvin in situaties die zowel voor kinderen als ouders herkenbaar zijn. Hoe leg je liefde en kussen uit? Hoe zorg je voor iedereen, als hier en daar de generatiekloof voel- en zichtbaar wordt? Het antwoord op al die vragen vind je vaak in een onbedaarlijke schaterlach."
Wild West 1: Calamity Jane (Jacques Lamontagne + Thierry Gloris) (SC/56p/€8,50)
Wild West 1: Calamity Jane (Jacques Lamontagne + Thierry Gloris) (HC/56p/€16,95)
> Deel 1 van een westerntweeluik door Jacques Lamontagne (De Druïden, Aspis) en Thierry Gloris over de voorgeschiedenis van de legendarische westernfiguur Calamity Jane. Hier komt ook nog een luxe van in de Regenboogcollectie van Stribbel Strips. "De verovering van het Wilde Westen rolt als een golf over de Verenigde Staten en overspoelt ook Monument Valley, waar de Navajo's hun toevlucht vonden. In die wereld vol geweld, zonder God of gebod, leeft Martha Cannary. Tekenaar Jacques Lamontagne laat in deze realistische western zien wie deze vrouw was vóór ze Calamity Jane werd. Het resultaat is een album dat meer doet dan alleen de legende verbeelden. Thierry Gloris beschrijft in zijn scenario het portret van een jonge vrouw die vecht om vrij te zijn. Het begin van een indrukwekkend epos."

Vrije Vlucht
Zwarte Waterlelies (Didier Cassegrain + Fred Duval naar de roman van Michel Bussi) (HC/144p/€29,95)
> "Zwarte Waterlelies is de verstripping van de misdaadroman Nymphéas Noirs van Michel Bussi uit 2011, die in Frankrijk alle verkooprecords brak. Daarin lezen we het verhaal van drie vrouwen (een kind, een volwassen vrouw en een oude oma) die alle drie willen ontsnappen. Uit het dorp Giverny, waar ze wonen (de thuishaven van Claude Monet en zijn waterlelies) en uit de dagelijkse sleur waarin ze zich gevangen voelen. En dan wordt de eerste moord gepleegd..."


Glénat
08/02
TOP
PAKKET: Liefde in Oorlogstijd deel 1-2-3 (Olivier Mangin + Jack Manini) (3xHC/€29,95)
> De complete trilogie, nu tegen 29,95 euro.

De Grote Zeeslagen 10: Salamis (Francesco Lo Storto + Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€17,95)
> De zeeslag bij Salamis uit 480 voor Christus is het onderwerp van het tiende album van De Grote Zeeslagen. Dit album is getekend door Francesco Lo Storto op scenario van Jean-Yves Delitte. "Een zeestraat waar expansiedromen stranden. Het Perzische rijk probeert al decennialang een aantal Griekse stadstaten te onderwerpen. De opeenvolgende militaire campagnes leveren afwisselend overwinningen en nederlagen op. Een deel van Griekenland heeft zich onderworpen, andere Griekse steden kiezen voor neutraliteit en de machtige steden uit het zuiden zoals Athene, Korinthe en Olympia of Sparta weigeren te knielen. In 480 voor Christus, na meer dan vier jaar minutieuze voorbereiding, vertrekt de Perzische koning Xerxes I op een nieuwe expeditie. Een titanische oorlogsexpeditie die niet te stoppen lijkt. Maar net als de legendarische held Achilles uit de Griekse mythologie, heeft het machtige Perzische leger een achilleshiel: arrogantie. Ze zijn zo zeker van de overwinning dat de Achaemenidische vloot de hinderlaag van de Grieken te laat opmerkt. In de wateren van de straat van Salamis zullen hun dromen van expansie stranden."
De Prins van de Nacht 9: Arkanea (Thimothée Montaigne + Yves Swolfs) (HC/56p/€16,95)
> Arkanea rondt de stripreeks De Prins van de Nacht af na negen delen. Yves Swolfs heeft nog wel ideeën voor een verhaal met vampier Kergan dat zich in de toekomst afspeelt, maar hij werkt eerst verder aan zijn western Lonesome. Arkanea is ook weer getekend door Thimothée Montaigne. "Bloedbanden zijn eeuwig... Kergan heeft een nieuwe partner gevonden in de persoon van Anna, die hij recent heeft getransformeerd, ondanks de terughoudendheid van Arkanea. Terwijl hij gelooft dat hij zich heeft losgewerkt van zijn eigen schepster, wordt zij gevangengenomen door Arthemius, religieuze raadsman van prins Vladimir, en gefolterd in een klooster. De man van de Kerk is vastbesloten de aard en de oorsprong van de vampiers te achterhalen. In naam van zijn enige God wordt hij zelf nog boosaardiger dan de wezens die hij beweert te bestrijden. Kergan deelt de pijn van Arkanea en beseft hoe krachtig de band is die hen verbindt. Bloedbanden..."


Lannoo
29/02
TOP
• Striptekenen!: 1001 Handige Trucs om een Fantastische Striptekenar te Worden (Steven de Rie) (SC/160p/€17,99)
> Of er werkelijk 1001 trucs in staan zoals de cover belooft, moeten we nog zien, maar in elk geval bundelt dit boek ontzettend veel tips om een échte striptekenaar te worden: van het tekenen van verschillende gezichten, lichamen en dieren over decors tot tekstballonnen, lettertypes, geluiden en zoveel meer. Ook tips om scenario's te schrijven, worden kwistig gedeeld. Steven de Rie is de samensteller. Hij is de inkter van de reeks Urbanus, maar hij heeft ook eigen strips getekend en hij toert al jarenlang langs scholen met een workshop om kinderen de basis van het striptekenen bij te brengen.


Le Lombard
08/02
TOP
PAKKET: Miss Oktober deel 1-2-3-4 (Alain Queireix + Stephen Desberg) (4xSC/€19,95)
> De complete reeks, nu tegen 19,95 euro.

• Duke 4: Mijn Laatste Gebed (Hermann + Yves H.) (SC/56p/€8,50)
• Duke 4: Mijn Laatste Gebed (Hermann + Yves H.) (HC/56p/€16,95)
> "Duke is een getormenteerd man. Naast hulpsheriff van een klein dorpje, overtuigd van het morele aspect van zijn missie, is hij ook een eliteschutter die niet vies is van wat geweld. Wanneer er een conflict uitbreekt tussen mijnwerkers en grondbezitters, moet Duke een kant kiezen. Hij neemt zijn toevlucht op wat hij het beste kent, en het meeste vreest: zijn wapens."
Kinderen in het Verzet 6: Ongehoorzaamheid! (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€8,50)
> Sinds de vertaling van deel 5 staat Le Lombard op gelijke voet met de Franstalige reeks Kinderen in het Verzet. Van alle stripreeksen met kinderen in de hoofdrol is dit er een met de meeste spanning. In het Frans zijn er van de eerste vijf delen al samen 500.000 exemplaren verkocht. Deel 7 rondt de eerste cyclus af en daarna gaat de reeks verder met verhalen over de Bevrijding en het herstel na de Tweede Wereldoorlog. Er wordt ook al nagedacht over een spin-off rond de Duitse Lisa die in haar land een dictator aan de macht zag komen. Over deel 6: "Duitsland heeft besloten voor haar fabrieken een beroep te doen op Frans werkvolk. De verplichte werkdienst wordt ingevoerd. François, Lisa en Eusèbe besluiten de rebellen te helpen vluchten. Maar de autoriteiten hebben de Milice française opgericht, een bijkomende bedreiging voor alle verzetslieden."
De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers 4: Gesneuveld voor Frankrijk (Simon Van Liemt + Zidrou) (SC/56p/€8,50)
> "Richard Ringers, vader van de beroemde reporter, wordt gearresteerd door de politie, terwijl hij al jaren dood was verklaard. Door zijn statuut als wees kon Rik ontkomen aan de legerplicht. Nu Rik Ringers in het vizier komt van de administratie, moet hij de wapenen wel opnemen, voor het vaderland."
Tango 4: Quitte of Dubbel in Quito (Philippe Xavier + Matz) (SC/56p/€8,50)
Tango 4: Quitte of Dubbel in Quito (Philippe Xavier + Matz) (HC/56p/€16,95)
> In dit album hoopten Tango en Mario te kunnen genieten van hun reis door Ecuador, maar na de Muller-affaire komt Tango op de radar van de DEA. Het federale agentschap verraadt hem anoniem bij zijn oude opdrachtgevers, om hen in de val te lokken. Alle vier delen van Tango spelen zich in Zuid-Amerika af waar Philippe Xavier vaak op vakantie ging en als jongeling zelfs woonde, eerst in Argentinië en daarna het Chili van Pinochet. In deel 1 vonden we Tango terug in Bolivia, in deel 2 de Caraïben, in deel 3 Panama en in deel 4 dus Ecuador. Uitgeverij Le Lombard geloofde vóór de lancering van de reeks nogal sterk in de reeks en steunde het duo Philippe Xavier en Matz om een reis van drie weken te helpen bekostigen doorheen Bolivia. Ze sliepen in kleine hotelletjes en piepkleine kamers, dikwijls samen in bed. Omdat Matz nogal luid snurkt, kon Xavier vaak niet slapen en gaf hij Matz oorvijgen. Voor de rest schieten ze goed met elkaar op. Nu goed, deel 5 wordt een overgangsdeel dat zich voornamelijk afspeelt in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Dat album zal dan de Zuid-Amerikaanse cyclus afsluiten. Het zal eind 2020 verschijnen. Daarna wenkt een ander decor. De auteurs denken momenteel aan Nieuw-Zeeland.


Oogachtend
22/02
TOP
Graph-ik (Phaedra Derhore / Lisanne Leemans / Yi Xuan Chan / Felix Tallon / Margot De Pessemier / Jasmine Maes / Jochem Apers / Lorelei Cordemans / Seren Teke / Marthe Pieron onder redactie van Phaedra Derhore) (SC/176p/€19,99)
> Onder begeleiding van Phaedra Derhore (die met haar one-shot Doorsnee een knap album maakte) werkten negen jongeren tussen 16 en 28 jaar van april tot november 2019 in een tijdelijk atelier in het Leuvense stadhuis aan eigen kortstrips. Het resultaat daarvan is nu verzameld in Graph-ik, een 176 pagina's tellende softcover. Hiervan loopt inmiddels een expo in samenwerking met Artforum, een organisatie uit Leuven die werkt voor jongeren en achter dit initiatief staat.
Uitzicht met Kamer (Mattias Ysebaert) (HC/80p/€22,00)
> Bij Oogachtend blijven ze kansen creëren aan debuterende striptekenaars die vers van de schoolbanken komen. Met dit one-shot kunnen we kennismaken met de in 1995 geboren Mattias Ysebaert wiens masterproef Uitzicht met Kamer als album verschijnt. Het verhaal: "De jonge fotografiestudente Laura heeft in haar eerste week op kot niet bepaald te kampen met een gebrek aan aandacht. Huisgenoten en opdringerige ouderejaars slepen haar mee naar feestjes en op verkenning in de grote stad — en er is ook nog de overbezorgde mama die elke dag belt. En wie is die man die haar voortdurend lijkt te achtervolgen? Als de nachten nu toch maar eens rust zouden brengen..."


Saga Uitgaven
22/02
TOP
• Dag en Heidi 11: De Toverster (Jeff Broeckx + Hannelore Vantieghem) (SC/40p/€8,95) (heruitgave met nieuwe cover)
> Heruitgave met nieuwe cover. Dit verhaal verscheen in 1984 als deel 12 bij Standaard Uitgeverij.
Lance Crow Dog integraal: . Mesties - 2. Rood Hart - Gele Haren - 3. De Weg van de Sterren - 4. De Weg van Kitimat - 5. Taïna (Gaël Séjourné + Serge Perrotin) (HC/256p/€15,00)
> Complete cyclus van de spannende politiethriller, nu tijdelijk tegen 15 euro als onderdeel van de verjaardagsacties van Saga Uitgaven die in 2019 haar vijftiende verjaardag vierde.
De Minimensjes integraal 9: 1992-1995: 29. Zuurkool-Melba - 30. Baby Tango - 31. Tchakakahn - 32. Melting-pot (Pierre Seron) (HC/224p/€34,95)
> De Minimensjes integraal 9 bundelt de jaren 1992 tot 1995 waarin Pierre Seron de avonturen Zuurkool-Melba, Baby Tango, Tchakakahn en Melting-pot maakte. Daarin zet hij de codes van het klassieke stripverhaal weer op losse schroeven waarbij hij ook even stoeit met games. Uitreraard hoort er een behoorlijk achtergronddossier bij met onder meer getuigenissen van bevriende piloten.
Het Petanquespel (Éric Hübsch + Serge Scotto / Éric Stoffel naar de roman van Marcel Pagnol) (HC/56p/€19,95)

> Het Petanquespel is een breder uitgesmeerde versie van een hoofdstukje uit Tijd voor Geheimen. Een spannend duel in de Provence, getekend door Éric Hübsch die ook al de verstrippingen van Topaze en Cigalon voor zijn rekening nam. "Terwijl hij zijn vakantie doorbrengt in zijn geliefde heuvels, woont de jonge Marcel een petanquetoernooi bij waar zijn vader Joseph en zijn oom Jules aan deelnemen. Het is voor de toekomstige academicus een uitgelezen kans om alle poespas en de verbeelding bij deze Provençaalse sport te observeren. Het zit vol symboliek, traditie en eer (zelfs oneer voor de verliezers die te weten komen wat 'Fanny kussen' betekent). Een petanquespel dat, met de pen van Pagnol, de vorm aanneemt van een waar duel in de zon waarbij komedie, drama en suspense elkaar afwisselen."

Collectie Bamboe
Kamp Poetin 1 (Anlor + Aurélien Ducoudray) (HC/56p/€19,95)
> Van Anlor en Aurélien Ducoudray, het auteursduo van Moeder Rusland en Te Mooi om Waar te Zijn, verschijnt deel 1 van het tweeluik Kamp Poetin. "Elke zomer komen kinderen uit heel Rusland op vakantie naar Kamp Poetin. Op het programma staat samenleven in een groep, militaire activiteiten, openluchtervaring en training om echte verdedigers te worden van het grote Rusland tegen haar vijanden aan alle kanten: Europeanen, Tsjetsjenen, Oekraïners, maar vooral de legers van Daesh. Voor Katjoesja, een jong, ietwat geheimzinnig meisje, is het haar tweede vakantie in het kamp. Ze rekent erop alle wedstrijdproeven te winnen zodat ze Vladimir Poetin persoonlijk mag ontmoeten."


Scratch Books
29/02
TOP
De Gevoelige Mannenclub (Michiel van de Pol) (HC/112p/€24,90)
>
"Nadat Harry’s vrouw Vera besluit voortaan naakt door het leven te gaan en haar 'assertieve grondhouding jegens mannen' ontwikkelt, valt ze in de handen van dokter Cagliari die gevaarlijke experimenten op Vera doet in de hoop het geheim van sexy bitches te ontrafelen. Harry besluit De Gevoelige Mannenclub in te schakelen om zijn Vera terug te krijgen." Van de maker van heerlijk one-shots als Michieltjes Jongenshart, Scherpschutters, Spotters en Terug naar Johan.


Sherpa
29/02
TOP
• Eeuwig 1913 (Marcel Ruijters) (HC/176p/€24,95)
> "
Vervolg op Het 9e Eiland en Pola. Pola Kazoni komt terecht in een wereld vol verrassingen als ze gaat wonen op het Vasteland, waar de tijd permanent is teruggezet naar het jaar 1913. Er duiken overal dubbelgangers en spionnen op. Ze raakt betrokken bij een geheim genootschap, de aarde blijkt van kaas gemaakt te zijn, in de hemel zit een kattenluik en de natuur komt op discrete manieren in opstand. Maar dat is nog lang niet alles..."


Standaard Uitgeverij
15/02
TOP
• F.C. De Kampioenen 106: De Bronzen Beker (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50)
> "De burgemeester heeft het plan opgevat om subsidies uit te delen aan de meest verdienstelijke ploeg van het dorp. Uiteraard wil Boma het geld binnenrijven voor zijn team. Maar ook Grootjans ligt op vinkenslag. Beide ploegen besluiten de zaak te beslechten in een bizarre wedstrijd, waarbij degene die verliest... eigenlijk de winnaar wordt!"
• De Rode Ridder 265: De Moordaanslag (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€6,50)
• De Rode Ridder 265: De Moordaanslag (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€65,00) (luxe met ex libris)
• De Rode Ridder 265: De Moordaanslag (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/36p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Om aan de overkant van een gevaarlijke riviermond te raken, doen Johan en Allis beroep op een ervaren loods. Maar de man wordt voor hun ogen vermoord en Johan krijgt de schuld. Een blinde pelgrim helpt hen te ontsnappen, maar de opdrachtgever van de moord heeft een goede reden om Johan uit de weg te ruimen. Er rest onze vrienden niets anders dan zich zonder gids in het verraderlijke zwin te wagen."
Suske en Wiske 351: De Verloren van Eyck (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€6,99)
Suske en Wiske 351: De Verloren van Eyck (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€60,00) (luxe met ex libris)
Suske en Wiske 351: De Verloren van Eyck (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€100,00) (superluxe met ex libris)
> "Suske is een enorme fan van Jan van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Wanneer Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal, kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Beiden trachten daarna in de gunst te komen van de beroemde schilder maar die houdt de eer liever voor zichzelf. Tijdens de lange reis worden er ook stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten."
• Urbanus Vertelt: Mieleke Melleke Mol 29: Nonkeltjesdag (Dirk Stallaert + Urbanus) (SC/32p/€6,50)
> "Net als Moedertjesdag en Vadertjesdag vieren ze nu ook Nonkeltjesdag. Mieleke, Melleke en Mol willen voor Nonkel Nest een mooi cadeautje kopen. Hij mag natuurlijk niet weten welk cadeautje, anders is het geen verrassing meer. Het is niet zomaar een taartje of een fles wijn, nee nee, Mieleke en Melleke hebben zo'n speciale verrassing mee dat Nonkel Nest niet eens snapt dat het een geschenk is. Hij denkt dat ze zijn feestdag vergeten zijn. Uiteindelijk komt het goed met dat cadeautje, maar Mieleke, Melleke en Mol geraken nog meer in de problemen als ze Nonkel Nest vragen om hen te helpen met een schooltaak. Er vallen weer heel veel grappige momenten te beleven in dit verhaal. Begin maar al te lachen."


Uitgeverij De Boemerang
22/02
TOP
• The Champions 19 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• The Champions 20 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• The Champions 21 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Garfield 136: De Aard van het Beestje (Jim Davis) (SC/32p/€5,95)

• Garfield 138: Een Huiskat (Jim Davis) (SC/32p/€5,95)
• Garfield Dubbel-album 45 (Jim Davis) (SC/64p/€7,95)
• Garfield Pocket 105: Doet aan Ochtendgymnastiek (Jim Davis) (SC/96p/€5,95)
• Rooie Oortjes 3 (Bruno Di Sano) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Rooie Oortjes 38 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Rooie Oortjes 41 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Rooie Oortjes 45 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Uitgeverij HUM!
29/02
TOP
Maan Kanaal (Fred) (HC/56p/€19,95)
>
Uitgeverij HUM! heeft zijn naam te danken aan een weerkerende uitspraak in Philemon van Fred. Van deze auteur verschijnt nu een nieuwe vertaling. Maan Kanaal is een one-shot: "Kijkcijfers! Reclamegelden! Daar draait het om bij Mijn Kanaal. Plotseling komt er de klad in als de kijkbuiskijkers ineens gratis programma's krijgen van... de maan. Die draait immers al wat miljoenen jaartjes mee, en wie veel reist kan veel verhalen. Dat levert de netmanager van Mijn Kanaal natuurlijk heel wat hoofdbrekens op."


Uitgeverij L
15/02
TOP
Agent 327 12: De Vergeten Bom (Martin Lodewijk) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
Badlands 2: De Danser in de Grizzly (Piotr Kowalski + Eric Corbeyran) (SC/48p/€8,95)
Badlands 2: De Danser in de Grizzly (Piotr Kowalski + Eric Corbeyran) (HC/48p/€18,95)
> Uitgeverij L publiceert het vervolg op de goed vertelde en knap getekende fantasywestern Badlands in hardcover en softcover. De inhoud: "Perla en haar metgezellen vervolgen hun reis door het Amerikaanse Noordwesten en gaan het gevecht aan met struikrovers, duistere sjamanen en monsters die uit het niets tevoorschijn komen. Onverstoorbaar zet de sexy avonturierster haar fantastische zoektocht voort, die steeds dieper doordringt in Indiaans territorium, waar legendes en magie aan de orde van de dag zijn. Ondertussen vallen er meer doden dan dat Doc Holliday en Jesse James gezamenlijk op hun naam hebben staan."
• Douwe Dabbert 18: De Kast met Duizend Deuren (Piet Wijn + Thom Roep) (SC/48p/€8,95)
• Douwe Dabbert 18: De Kast met Duizend Deuren (Piet Wijn + Thom Roep) (HC/64p/€18,95) (met dossier)
> De complete, geremasterde heruitgave van Douwe Dabbert bereikt in februari deel 18 van de 23 delen. De hardcover bevat een extra dossier van acht pagina's waarin scenarist Thom Roep weetjes en anekdotes presenteert met vaak uniek beeldmateriaal. "Als de tovenaarskinderen Pief, Kijfje en Domoli het wel erg bont maken besluiten hun vaders ze uit logeren te sturen.Maar wat ze niet hadden verwacht, is dat ze al na één dag de kinderen zo missen dat ze Douwe vragen hen weer terug te halen. Helemaal vanuit Siberië, Japan en Amerika! Via de magische reiskast een fluitje van een cent! Of toch niet?"
• Suus & Sas 3: Zwemparadijs (Gerard Leever) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
De Splitsing 1: Frontlinies (Joan Urgell + Jean-Charles Gaudin) (HC/64p/€18,95)
> Nieuwe reeks van Joan Urgell en Sylvain Runberg. Uitgeverij L publiceerde van Urgell al de complete zombietrilogie Dead Life. Ook De Splitsing wordt verteld in drie delen. "In een onbekend Balkanland woedt de burgeroorlog tussen de militaire regering en de rebellen. De scheidslijnen tussen goed en kwaad zijn onduidelijk en het verzet is niet vrij van schuld voor hun methoden. In dit besneeuwde land doen de namen van steden denken aan de Balkan, maar de oorlog in het voormalige Joegoslavië is ver weg. De geschiedenis herhaalt zich in het heden."
• De Wouden van Opaal 3: Het Groene Litteken (Philippe Pellet + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
• De Wouden van Opaal 4: De Kerkers van Nenuuf (Philippe Pellet + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
• De Wouden van Opaal 6: De Betovering van de Pontifex (Philippe Pellet + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
> Binnenkort komt een nieuw album (deel 11) uit.


Uitgeverij Personalia
15/02
TOP
De Generaal Gaat Integraal 4: 1977-1979 (Peter De Smet) (HC/128p/€24,95)
> Met dit vierde deel zitten we op de helft van de reeks. Jaarlijks verschijnen er twee integralen, al is deel 4 eigenlijk een uitgesteld deel dat eind vorig jaar had moeten verschijnen. De zorg voor de nieuwe, chronologische samenstelling van de strips en het bijhorende achtergronddossier vergde wat meer tijd. Dat is er ook aan te zien, want het dossier alleen al biedt een ontzettend uitgebreid overzicht met de carrière van Peter De Smet die in deze peridoe heel veel verschillende projecten had en vaak actief was als reclametekenaar.


Volt
22/02
TOP
Opstaan... en Doorgaan (Willem Ritstier) (SC/200p/€20,00)
> Vervolg op Wills Kracht waarin stripmaker Willem Ritstier terugblikt op de ziekte en het onvermijdelijke overlijden van zijn vrouw. Hij kreeg er in 2017 de Stripschapprijs voor als bekroning voor zijn gehele oeuvre. "Na het overlijden van zijn vrouw Will moet Willem Ritstier een heel nieuw leven beginnen: dat van een weduwnaar. Na een aantal maanden vraagt hij toestemming aan zijn kinderen om zich voorzichtig weer op het datingpad te begeven. Zo ontmoet hij allerlei vrouwen, die allemaal hun eigen verhalen hebben. Sommige verhalen grijpen hem meer aan dan hij had verwacht. Daten geeft hem een andere kijk op de relaties van anderen, maar doet hem zich ook afvragen of daten wel iets voor hem is. Ondertussen is hij ook bezig met de verwerking van zijn verlies. Hij vindt veel steun bij zijn kinderen, maar ook bij zijn hond. Langzaam maar zeker krijgt het leven een nieuwe vorm en een nieuwe invulling."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips