Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de in november verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Blloan
Bonte
Borgerhoff & Lamberigts
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Dirk Geets
Glénat
Graton
De Harmonie
Le Lombard
Lucky Comics
Microbe
Saga Uitgaven
Sanoma
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Soul Food Comics
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Professor Barabas / Stribbel Strips
Stichting Uitgeverij Stripstift
Strip Turnhout vzw
SubQ
Syndikaat
Uitgeverij L
Uitgeverij Vrijdag
Wereldbibliotheek
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2019: maartaprilmeijunijuliaugustus
september oktobernovemberdecember
2020: januarifebruari
 
Arboris
01/12
TOP
De Complete Baard en Kale 2: Op het Spoor van de Misdaad: 16. De Spookschaduw - 17. Tegen de Cobra - 18. De Vervloekte Rots (Will + Maurice Tillieux) (HC/160p/€27,95) (herdruk)
De Complete Brammetje Bram 2: Mummies en Monsters: De Levende Mummie - De Listen van Linke Loe - De Schrik van Torantijn (Eddy Ryssack + Frans Buissink) (HC/160p/€27,95)
De Complete Brammetje Bram 2: Mummies en Monsters: De Levende Mummie - De Listen van Linke Loe - De Schrik van Torantijn (Eddy Ryssack + Frans Buissink) (HC/160p/€59,95) (luxe met prent)
> Een productie van eigen bodem is de tweede integrale van Brammetje Bram. Van de drie gebundelde verhalen De Levende Mummie, De Listen van Linke Loe en De Schrik van Torantijn, uit de periode 1971-1973, verscheen enkel De Levende Mummie al eens in een album, maar dan heb je als eigenaar van zo'n album wel geluk, want het verscheen in een luxeoplage van slechts 46 exemplaren waarvan veertig met originele plaat. De drie verhalen zijn het werk van de Vlaamse tekenaar Eddy Ryssack en de Nederlandse scenarist Frans Buissink. Met deze laatste is een interview opgenomen in het achtergronddossier.

• De Complete Guus Slim 1: Privédetective, Aangenaam...: 1. Vlinder Neemt de Vlucht - 2. Popaïne en Oude Kunst - 3. De Verdronken Wagen (Maurice Tillieux)
(HC/120p/€27,95) (herdruk)
• Indianenreeks: de complete serie 1: Kwaad: 1. De Meesters van de Donder - 2. De Kinderen van de Wind - 3. De Gezellen van het Kwaad (Hans G. Kresse) (HC/176p/€29,95)
• Indianenreeks: de complete serie 1: Kwaad: 1. De Meesters van de Donder - 2. De Kinderen van de Wind - 3. De Gezellen van het Kwaad (Hans G. Kresse) (HC/176p/€59,95) (luxe met prent)
> Na Brammetje Bram en Elno vist Arboris een andere reeks van eigen bodem op voor een integrale editie: Hans G. Kresses Indianenreeks. De integrale reeks zal in drie delen verschijnen met nieuwe letteringen en opgefriste kleuren. Elk deel zal ook een uitgebreid achtergronddossier bevatten over de reeks en de auteur, geschreven door Kresse-kenner Rob van Eijck. De integrales verschijnen in een reguliere hardcoveruitgave en een luxe-editie van honderd exemplaren met linnen kaft, prent en een wikkelcover. Kresse is het bekendst dankzij de reeks Eric de Noorman. In de meer dan vijftig jaar dat hij strips tekende, maakte hij regelmatig strips over indianen met als hoogtepunt De Indianen-reeks (de oude spelling) die tussen 1973 en 1982 bij Casterman verscheen. Het tiende album bleef onvoltooid na Kresses dood en verscheen in 2001 als een bibliofiele, beperkte uitgave bij Stichting Hans G. Kresse.
Konvooi 14: Opruiming! (Philippe Buchet + Jean David Morvan) (HC/48p/€8,95)
> Eindelijk nog eens een nieuw album, in het Frans zitten ze al aan deel 19. "Konvooi, de multiraciale verzameling ruimteschepen, zoekt langzaam zijn weg door het heelal. Nävis, de enige mens in dit konvooi, stelt de leiders van Konvooi nog altijd voor raadsels, want de mens is de enige levensvorm waarvan de gedachten niet te lezen zijn. Na een aanvankelijke carrière bij de overheid wordt Nävis steeds meer als schadelijk wild gezien en er is nu zelfs een huurmoordenaar achter haar aan gestuurd. Nävis beseft dat ze slag met de moordenaar moet gaan leveren en kiest voor dit mogelijk laatste gevecht een plek uit die haar zeer dierbaar is..."
Showman Killer 3: De Onzichtbare Vrouw (Nicolas Fructus + Alejandro Jodorowsky) (SC/56p/€8,95)
Showman Killer 3: De Onzichtbare Vrouw (Nicolas Fructus + Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€18,95)
> Laatste deel van de sf-trilogie. "Showman Killer, de ruimtehuurling zonder gevoel die alles doet voor goud, heeft ontdekt dat hij de kleinzoon is van de Omnimonarch en daardoor de oom van de jonge Nee. Samen Moeten ze het opnemen tegen de Suprahiërofant, die erin is geslaagd de Omnimonarch op een zijspoor te zetten en van plan is de hele mensheid uit te roeien!"


Ballon Comics
24/11
TOP
• Game Over 16: Ai Ai Eye (Adam + Midam / Adam) (SC/48p/€6,95) (herdruk)


Blake en Mortimer
24/11
TOP
De Avonturen van Blake en Mortimer 25: De Vallei der Onsterfelijken 1: Dreiging op Hong Kong (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (SC/56p/€9,95)
De Avonturen van Blake en Mortimer 25: De Vallei der Onsterfelijken 1: Dreiging op Hong Kong (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (HC/56p/€49,95)/luxe met ex libris)
> Voor dit eerste deel van een tweeluik bundelden Peter van Dongen (Rampokan, Familieziek) en Teun Berserik de krachten als tekenaars. Het verhaal van Yves Sente begint waar Edgar P. Jacobs' Het Geheim van de Zwaardvis eindigde, na het einde van de Derde (!) Wereldoorlog dus. Francis Blake is gevraagd de verdediging van de Britse kolonie Hongkong te organiseren tegen een Chinese nationalist die de keizerlijke macht ambieert. Professor Philip Mortimer interesseert zich voor een Chinese archeologische vondst die aanleiding geeft tot hebzucht. Kolonel Olrik, de voormalige raadgever van de verslagen keizer-dictator Basam Damdu, werkt nu voor generaal Xi-Li en is op wraak belust. Olrik is machiavellistischer dan ooit. Mortimers nieuwste uitvinding, de Skylantern, buit het sciencefictiongehalte van de reeks weer uit. Een interview met de drie auteurs vind je hier. Het vervolg van dit tweeluik verschijnt eind 2019 en daarna ligt al een scenario van Jean Van Hamme op de tekenaars te wachten met de titel De Laatste Zwaardvis.


Blloan
24/11
TOP
De Avonturen van Blake en Mortimer 25: De Vallei der Onsterfelijken 1: Dreiging op Hong Kong (Peter van Dongen / Teun Berserik + Yves Sente) (HC/72p/€34,95) (genummerde uitgave met andere cover, wikkel, bonuspagina's en prent)
> Deze eenmalige, bibliofiele, op duizend exemplaren genummerde uitgave is eigenlijk al uitverkocht. De Franse oplage van deze uitgave bedraagt trouwens zevenduizend exemplaren. De prent die erbij hoort is een andere dan degene die bij de luxe-editie zit. De bonuspagina's zijn welgeteld zes extra illustraties op dubbelpagina's die in het verhaal zelf geïntegreerd zijn.


Bonte
01/12
TOP
• Marc Sleen in De Spectactor: 1949-50 (Marc Sleen) (HC/188p/€29,95)
> Reproductie van alle redactionele pagina's van De Spectator, een oude culturele bijlage van de krant Het Volk, waarvoor Marc Sleen cartoons en politieke karikaturen tekende.
• Team Lou 16: De Brokkenshuttle (Sylvia Tops) (SC/48p/€9,99)
• Team Lou 17: Raadselachtig Wapenschild (Sylvia Tops) (SC/48p/€9,99)


Borgerhoff & Lamberigts
17/11
TOP
• De Comeback van de Sanseveria (Zaza) (HC/252p/€29,99) (herdruk)
• De Eeuw van de Walrus (Zaza) (HC/252p/€29,99)
> Nieuwste bundeling met oude gravures waar cartoonist Zaza hilarische dialogen of onderschriften aan toevoegde.
• Het Geheim van het Konijn (Zaza) (HC/252p/€29,99) (herdruk)


Daedalus
10/11
TOP
14-18 9: Op Aarde Zoals in de Hemel (Juli 1918) (Étienne Le Roux + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
> De lotgevallen van acht jongemannen van een Frans plattelandsdorpje die worden gemobiliseerd voor de Eerste Wereldoorlog bleek een schot in de roos. Daedalus herdrukte al enkele albums uit de reeks 14-18 wat niet vaak voorkomt bij een reeks die enkel in hardcover verschijnt. Onlangs verscheen deel 8, nu is er al deel 9. In het Frans kwam elk semester sinds augustus 2014 een nieuw album uit. De reeks volgde de historische gebeurtenissen op de voet. In oktober verscheen deel 10 in het Frans. Dat is het laatste album waarin de wapenstilstand van november 1918 aan bod komt. De hoofdrolspelers mogen terug naar huis! Maar wie overleefde de oorlog en in welke toestand? Zelfs na de oorlog vallen nog slachtoffers... De vertaling van dat album is volgend jaar pas te verwachten.
Darnand - De Franse Beul 1 (Fabien Bedouel + Patrice Perna) (HC/56p/€17,95)
> Start van de trilogie Darnand - De Franse Beul. Liefhebbers van verhalen uit de Eerste én Tweede Wereldoorlog zullen hierbij aan hun trekken komen. In de Eerste Wereldoorlog was Joseph Darnand nog een oorlogsheld, de meest gedecoreerde soldaat van heel Frankrijk. In 1940 was hij weliswaar een van de meest overtuigde collaborateurs van het Vichy-regime en een meedogenloze oorlogsmisdadiger. Wie was Joseph Darnand? Fabien Bedouel en Patrice Perna gieten zijn levensverhaal in een goed gedocumenteerde fictie. Hetzelfde duo maakte al een een boeiend portret van Felix Kersten.
Orakel 6: De Getormenteerde (Stéphane Bervas + Sylvain Cordurié) (HC/48p/€8,95)
> Vorige maand verscheen de hardftcoverversie.
De Vier van Baker Street 4: De Wezen van Londen (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (HC/56p/€17,95)

> De drie straatkinderen en hun kat in De Vier van Baker Street voelen zich in deel 4 des te meer verweesd, want hun grote vriend Sherlock Holmes is niet meer. "Dat zeggen de kranten toch... Tijdens een ultieme confrontatie met de duivelse Moriarty, stort de beroemde detective in de watervallen van Reichenbach. Door de shock van dit tragische nieuws, zijn onze partizanen van Baker Street compleet ontredderd en, na een heftige ruzie, spat de groep uit elkaar. Billy, de speurneus, Black Tom, de inbreker, en Charlie, het meisje gekleed als jongen (en niet te vergeten de kat Watson!) gaan elk hun eigen weg — en raken al snel in de problemen. Ze moeten nu zonder hun mentor de valkuilen en gevaren van de Londense onderwereld trotseren... En daarbovenop zit een van hun beruchtste vijanden hen op de hielen, vast van plan de Vier van Baker Street een kopje kleiner te maken..."

Zij Schreven Geschiedenis
Lodewijk XIV 1 (Renato Guedes + Jean-David Morvan / Frédérique Voulyzé) (HC/56p/€17,95)
> "Lodewijk XIV, de Zonnekoning, belichaamt het koninklijke absolutisme par excellence en roept, als bouwheer van het kasteel van Versailles, het symbool van de Franse Grote Eeuw, herinneringen op aan een schitterend en oppermachtig Frankrijk. Zijn tweeënzeventigjarige koningschap werd gekenmerkt door een jeugd onder de dreiging van de Fronde en Lodewijk de Grote was voortdurend in de weer met zijn gezag in het koninkrijk op te leggen aan de adel, de protestanten en de boeren en aan de grenzen een oorlog te voeren. Dit eerste deel schetst de totstandkoming van zijn politieke en militaire macht, geschraagd door een uitzonderlijke culturele bloei." Deel 1 van tweeluik.
Süleyman de Prachtlievende (Christi Pacurariu + Estéban Mathieu / Clotilde Bruneau / Julien Loiseau) (HC/56p/€17,95)
> "Gedurende bijna een halve eeuw is Süleyman de Prachtlievende een van de machtigste en de geduchtste mannen ter wereld. Na grote overwinningen bij het begin van zijn heerschappij, die bij al zijn tegenstanders in de Oriënt en in Europa respect afdwingen, vormt Süleymans tijd het hoogtepunt van het Ottomaanse Rijk, van zijn prachtige hof en van zijn hoofdstad, het mythische Istanbul. Tijdens zijn lange regeerperiode steken opnieuw problemen de kop op: de dreiging aan de grenzen, de ambitie van zijn zonen, de dood van zijn enige liefde. De oude sultan moet opnieuw op oorlogspad en de toekomst van de dynastie vrijwaren door zijn eigen kinderen uit te moorden."


Dargaud
24/11
TOP
Double 7 (André Juillard + Yann) (SC/72p/€9,95)
Double 7 (André Juillard + Yann) (HC/72p/€16,95)
> Double 7 is een nieuw one-shot van André Juillard en Yann na hun goed onthaalde Mezek uit 2011. Juillard liet er Blake en Mortimer voor staan om zich aan dit historisch gesitueerde liefdes- en luchtvaartverhaal te wijden. "De winter van 1936. Spanje zit in volle oorlog: de Republikeinen staan recht tegenover de Nationalisten van Franco. Stalin wil de Spaanse regering helpen en levert verschillende Moscagevechtsvliegtuigen aan de Republikeinen. Roman Kapulov is een van de piloten die door Rusland worden meegestuurd. Hij haalt de ene overwinning na de andere, wat hem de bijnaam de Vliegenkoning oplevert. Als Spaanse soldaten een groepje kloosterlingen brutaal aanpakt, komt Roman tussenbeide. Daarbij ontmoet hij de mooie Lulia Montago, een jonge milicienne met een gevaarlijke reputatie. Een blik volstaat opdat de twee halsoverkop verliefd worden op mekaar. Maar Spanje is hun liefde niet goed gezind. Verraad, complotten, de strategische belangen van de sovjets en van de nazi's — je weet niet goed meer op wie je nog kunt rekenen... Zijn de gevoelens van Roman en Lulia sterk genoeg om de horror van de oorlog te overleven?"
Krasse Knarren 1: Doodgaan Kan Altijd Nog (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€13,95) (herdruk)


Dark Dragon Books
24/11
TOP
Alma Cubrae 1: De Zielenverzamelaar (Sergio Sandoval + Gonzalo Torné de la Guardia) (SC/56p/€8,95)
Arale (Denis Rodier + Tristan Roulot) (HC/64p/€18,95)
> Arale is een geweldig getekend one-shot van Denis Rodier (De Drakenorde) en Tristan Roulot (Het Testament van Kapitein Crown, Hedge Fund) dat zich in een alternatieve versie van de jaren 1930 afspeelt nadat de Eerste Wereldoorlog een andere wending nam. "De jaren 1930. Na een mislukte revolutie is de Russische staat nog steeds onder controle van de tsaren. Aan de Grote Oorlog is na dertig jaar geen einde gekomen, en Europa maakt zijn donkerste tijd door met de komst van nieuwe wapens en oorlogsmachines. Als tsaar Nicolaas II in coma raakt na een moordaanslag, moet oorlogsheld Kyril zijn geest op de tsaar overdragen door middel van de waanzinnige machines en krachten van Rasputin. Kyril baant zich een weg door een andere wereld om de echte geest van de tsaar te vinden. Hij heeft geen idee wat hem daarin te wachten staat."
• Celestine en de Paarden 6: Bliksemsnel (Stefano Turconi + Lili Mésange) (SC/48p/€8,95)
> De nummering is verdwenen, maar eigenlijk gaat dit om deel 6 met de volgende inhoud: "Er komt een nieuw paard op manege De Vier Hoefijzers. Markies van Duyt vertrouwt mijnheer Jespers zijn grote kampioen Bliksem toe. Deze Bliksem is de held uit zijn jeugd, de winnaar van talloze wedstrijden. Mijnheer Jespers is alleen even vergeten dat helden uit zijn jeugd ook ouder worden... Ondertussen is Anne-Sophie net zo gek op paarden als Celestine. Op geniale wijze weet ze Hummie altijd weer voor haar karretje te spannen!"
• De Duellist collector's pack deel 1-2-3 (3xSC/€24,95) (met sleeve)
Falklands 1: Skyhawk (Walther Taborda + Nestor Barron) (SC/48p/€8,95)
Falklands 2: Pucará (Walther Taborda + Nestor Barron) (SC/48p/€8,95)
• Falklands 3: Met Vlag en Wimpel (Walther Taborda + Nestor Barron) (SC/48p/€8,95)
> De complete reeks nu ook als softcover.
Het Goud van Morrison (Daniel Brecht + Roger Seiter) (SC/112p/€14,95)
Jack Wolfgang 1: Daar Heb Je de Wolf (Henri Reculé + Stephen Desberg) (SC/64p/€8,95)
Jack Wolfgang 2: De Vredesduif (Henri Reculé + Stephen Desberg) (SC/64p/€8,95)
> "Blacksad meets James Bond". Welja, de marketeers houden van referenties. In elk geval is Jack Wolfgang een nieuwe reeks van Henri Reculé en Stephen Desberg (het duo achter Het Laatste Jungleboek en Cassio). In deze reeks lopen vermenselijkte dieren en mensen door elkaar. Ze vreten elkaar niet op door de uitvinding van Super Mega Tofu. De wolf Jack Wolfgang is een beroemd culinair journalist en daarnaast ook nog een van de beste CIA-spionnen. Wanneer zijn mentor wordt gedood, ruikt Jack dat er een samenzwering mee gemoeid is. Hij reist de halve wereld rond en ontdekt dat de wet eten of gegeten worden nog niet overal is afgeschaft.
Marvels 3 (Alex Ross + Kurt Busiek) (SC/64p/€8,95)
Marvels 4 (Alex Ross + Kurt Busiek) (SC/64p/€8,95)
> Het vierdelige Marvels wordt met deze twee albums afgerond. Het complete vierluik van Alex Ross, een weergaloze schilder, en Kurt Busiek, bekend van Conan, wordt ook nog uitgegeven in vier limited editions die in een verzamelbox passen.
• Oliver & Peter 3: Bloedbroeders (Cinzia Di Felice + Philippe Pelaez) (HC/48p/€17,95)
• Oliver & Peter artbook (Cinzia Di Felice + Philippe Pelaez) (HC/56p/€19,95)
> Van Oliver & Peter, een trilogie met een originele insteek, verschijnt het laatste deel. "In het prachtig gereconstrueerde Victoriaanse Londen zijn twee jonge jongens op zoek naar hun roots, opgejaagd door een Jack de Ripper die uiteindelijk geïdentificeerd wordt als... Een adembenemende en fantastische klopjacht die je meeneemt van de mist van de Theems naar Neverland." Wie de tekeningen van Cinzia Di Felice extra wil bewonderen, vindt in het speciale artbook wel zijn gading.
• Onliners 2: Selena (Frans Mensink) (HC/56p/€19,95)
> Tekstloos erotisch verhaal, knap geschilderd door Frans Mensink.
• Star Wars: Legends: Thrawn Trilogie 2: De Macht van de Duistere Kant (Terry Dodson + Mike Baron naar de roman van Timothy Zahn) (SC/152p/€14,95)
• Star Wars: Legends: Thrawn Trilogie 3: Het Laatste Bevel (Edvin Biukovic + Mike Baron naar de roman van Timothy Zahn) (HC/128p/€24,95)
> Het Laatste Bevel is het slotdeel van de Thrawn-trilogie naar de romans van Timothy Zahn. Na Olivier Vatine (deel 1) en Terry Dodson (deel 2, nu ook verkrijgbaar als softcover) neemt Edvin Biukovic de tekeningen van deel 3 op zich. "De belegerde Republiek wankelt onder de aanvallen van grootadmiraal Thrawn. Hij voert de restanten van de keizerlijke strijdkrachten aan en heeft de rebellen teruggedreven. Dit heeft hij voor elkaar gekregen dankzij een afschuwelijke technologie die hij heeft opgediept uit de geheime vesting van de keizer: kloonsoldaten. Terwijl Thrawn aan zijn laatste beleg begint, doen Han en Chewbacca hun best om een coalitie van smokkelaars te vormen voor een laatste wanhopige aanval op het Keizerrijk. Leia probeert ondertussen de Alliantie bijeen te houden en zich voor te bereiden op de geboorte van haar Jedi-tweeling. Overweldigd door de schepen en klonen van Thrawn, vestigt de Republiek zijn laatste hoop: op een kleine troepenmacht onder leiding van Luke Skywalker. Ze sturen hem naar de vesting waar de vreselijke kloonmachines van Thrawn staan. Daar ligt een laatste gevaar op de loer, want de voormalig Jedi C'baoth leidt de strijd tegen de Rebellen. Hij heeft het pas van de duistere kant gekozen en zet al zijn krachten in om te voltooien waar hij al aan begonnen was: de vernietiging van Luke Skywalker."
Star Wars cyclus 9: Muiterij op Mon Cala 1 (Salvador Larroca + Kieron Gillen) (SC/64p/€8,95)
Star Wars cyclus 9: Muiterij op Mon Cala 2 (Salvador Larroca + Kieron Gillen) (SC/64p/€8,95)
> Muiterij op Mon Cala is de negende cyclus in de doorlopende Star Wars-reeks. "Het is een periode van wederopbouw in het sterrenstelsel. De Death Star is vernietigd en de keizerlijke aanval op Jedha is afgeslagen. Er ontstaat een vonkje hoop bij de Opstand. Er komen elke dag nieuwe allianties bij... De Rebellenalliantie richt zich op het versterken van zijn troepen door het aantal te laten groeien. Maar een groter aantal rekruten leidt ook tot ruzie en onenigheid. Kan prinses Leia, met hulp van Han en Luke, de vele facties tot één echte alliantie vormen? Op een missie om Mon Cala te bevrijden krijgt Leia het bijna onmogelijke plan om de belegerde planeet te winnen voor de Opstand, een plan dat alleen kan slagen met de unieke vaardigheden en culturele kennis van de enige echte C-3PO! Terwijl Han, Luke en Leia een gevaarlijke reddingsoperatie ondernemen, moet Threepio de belangrijkste opdracht van zijn carrière voltooien... Maar moet dat nou echt netwerken bij de opera zijn?! Nu het Keizerrijk tijdelijk verzwakt is, staat de Alliantie klaar om in opstand te komen. Zou hun ultieme overwinning nabij zijn?"


Dupuis
24/11
TOP
• Guust Best Of 6: Flater Kampioen! (André Franquin) (SC/48p/€7,95)
> Guust Flater is sportiever dan je zou aannemen. Dit compilatiealbum bundelt gags en cartoons waarin Guust zich van zijn actiefste kant laat zien.
• Lucky Luke 22: De Daltons in de Blizzard (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)
Minions 3: Viva dè Boss (Renaud Collin + Stéphane Lapuss') (SC/48p/€6,95)
> De Minions zijn terug en deze keer verstoren ze van alles in verschillende tijdperken, van de prehistorie tot de nabije toekomst in de ruimte.
•• Natasja integrale 1: 1971-1975: 1. Natasja, Luchtstewardess - 2. Natasja en de Maharadja - 3. Het Metalen Geheugen (François Walthéry + Gos / Étienne Borgers / Marc Wasterlain) (HC/160p/€75,00) (luxe met ex libris)
> Door een foutje aan de rug werd de lancering van de luxe-uitgave van de integrale uitgesteld. Nu is-ie er. De oplage met gesigneerde ex libris bedraagt 125 exemplaren.
Robbedoes door Rob-Vel: De Integrale 1938 - 1943 (Rob-Vel / Luc Lafnet / Blanche Dumoulin + Rob-Vel / Blanche Dumoulin / Raoul Cauvin) (HC/312p/€39,95)

Robbedoes door Rob-Vel: De Integrale 1938 - 1943 (Rob-Vel / Luc Lafnet / Blanche Dumoulin + Rob-Vel / Blanche Dumoulin / Raoul Cauvin) (HC/312p/€75,00) (luxe met ex libris)
> Een integrale van Robbedoes door Rob-Vel, de schepper van het personage voor het weekblad dat zijn naam zou dragen? Hier hebben we tachtig jaar op moeten wachten en je hebt het ook wat te danken aan ons. Toen we namelijk voor ons eigen project rond tachtig jaar Robbedoes toestemming vroegen aan Ballon Media om de allereerste Robbedoes-verhalen van Rob-Vel uit het weekblad Robbedoes op onze site te mogen plaatsen, bracht dat de uitgeverij op het idee om de Franse integrale van Robbedoes door Rob-Vel toch in het Nederlands uit te geven, daarbij gebruikmakend van ons materiaal. Dat vonden we zelf ook een goed idee. De Waalse tak van Dupuis was er ook enthousiast over. Behalve de meer dan tweehonderd platen die Rob-Vel, zijn vroeg overleden assistent Luc Lafnet en zijn echtgenote Blanche Dumoulin (die samen met Lafnet actief was onder het pseudoniem Davine om een tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen genomen Rob-Vel te vervangen), staan ook de 27 nooit in het weekblad Robbedoes verschenen gags opgenomen in deze integrale. Robbedoes startte namelijk een halfjaar later dan Spirou en die eerste gags werden nooit in Robbedoes gepubliceerd. Daarin kan je bijvoorbeeld kenismaken met Robbedoes' tweelingbroer die maar één keer opduikt. Speciaal voor deze integrale zijn ze vertaald en met de hand geletterd. Een van de heren die het scanwerk en de restauratie verzorgde, overleed helaas enkele maanden geleden. Het was nog een van zijn dromen om Rob-Vels Robbedoes eindelijk in album verzameld te zien. Gedeeltes van Rob-Vels werk waren weliswaar te lezen in oude stripinformatiebladen en minderwaardige liefhebbersuitgaven voor een zeer beperkt publiek, maar deze integrale is de versie die je als Robbedoes-fan die volledigheid nastreeft dus moet hebben. Je leert de oerversie van de held onder meer kennen als een knaap die wordt gekoeioneerd door zijn baas in het Moustic Hotel en je leert hoe hij de eekhoorn Spip ontmoette. Ook zijn eerste exotische avonturen — tot in de ruimte toe! — komen hier aan bod. Voorafgaand aan de platen die tussen 1938 en 1943 in Spirou en Robbedoes verschenen, zit een uitgebreid achtergronddossier van 43 pagina's. Daarin wordt de carrière van Rob-Vel, de oorsprong van Robbedoes en de samenwerking met anderen uitgespit. Het stel Christelle en Bertrand Pissavy-Yvernault is verantwoordelijk voor het dossier. De laatste jaren zijn ze de hele geschiedenis van Robbedoes aan het optekenen in dikke boeken en leveren ze ook al langer dossiers voor integrales van andere reeksen van uitgeverij Dupuis. Een kortverhaal van Rob-Vel uit 1970, voor de 33ste verjaardag van Robbedoes en op scenario van de toen jonge debutant Raoul Cauvin, sluit deze integrale af. Deze integrale lijkt ons niet alleen voer voor verzamelaars of een aangereikte kennismaking met Robbedoes-strips die lang niet iedereen kent, maar misschien ook voor geïnteresseerden in belangrijk strippatrimonium van de Franco-Belgische school. En wie weet, als deze integrale een succes blijkt, kan de integrale met Jijé's Robbedoes-verhalen ook nog volgen. Pas daarna kwam André Franquin die Robbedoes in zijn definitieve plooi liet vallen.

Vrije Vlucht

Rampokan (Peter van Dongen) (HC/176p/€24,95) (heruitgave in kleur)
Rampokan (Peter van Dongen) (HC/176p/€45,00) (luxe met wikkel en gesiogneerde ex libris) (heruitgave in kleur)
> Dankzij de Franse uitgave van Peter van Dongens Rampokan in de prestigieuze auteurscollectie Vrije Vlucht profiteren we in het Nederlands mee om deze heruitgave voor het eerst in kleur en integraal op een regulier formaat te kunnen lezen. Het album verschijnt in twee uitvoeringen: als een gewone hardcover van 24,95 euro en een luxe-editie met wikkel met een andere coverillustratie en een op honderd exemplaren genummerde, gesigneerde ex libris die je in huis kan halen voor 45 euro.


Dirk Geets (eigen beheer)
03/11
TOP
• De Man in het Ruim (Dirk Geets + Kamiel Vanhole) (HC/48p/€19,95)
> "Een boot, op weg naar de sloop, strandt vlak voor de kust. Als de vuurtorenwachter het dek betreedt, hoort hij iemand in het water springen: het is de scheepsjongen Boabdil. Op weg naar de vuurtoren doet Boabdil zijn verontrustende verhaal... Tien jaar geleden is de schrijver van de strip, Kamiel Vanhole, overleden. Het werd tijd om dit werkje van onder het stof te halen... na dertig jaar. En het heeft alleen maar aan kracht gewonnen."


Glénat
24/11
TOP
De Piraten van Barataria 12: Yucatán (Franck Bonnet + Marc Bourgne) (HC/48p/€15,95)
> De Piraten van Barataria sluit waardig af met deel 12. "1820, New Orleans. Artemis en haar bemanning treffen de laatste voorbereidingen om Napoleon van Sint-Helena te bevrijden. Om niets aan het toeval over te laten, mikken ze op twee pistes en twee schepen: You zal met de Abeille 's nachts stiekem aanmeren terwijl Artemis zich verstopt tussen een lading katoen aan boord van de Firebrand. Maar enkele dagen na hun vertrek vat de lading vuur. Spontane ontbranding? Daar gelooft Artemis niets van... Zou er een verrader onder hen zijn?"


Graton
24/11
TOP
Michel Vaillant - seizoen 2 7: Macao (Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Philippe Graton) (SC/56p/€7,95)
Michel Vaillant - seizoen 2 7: Macao (Benjamin Benéteau + Denis Lapière / Philippe Graton) (HC/56p/€15,95)
> Marc Bourgne hield het door onenigheid voor bekeken waarop decor- en wagentekenaar Benjamin Benéteau er alleen voor stond om voortaan alles te tekenen. Dat deed hij met verve, al is het verschil wel te merken. "Michel Vaillant zit in de gevangenis. De brutale zelfmoord van Jean-Pierre laat de familie totaal verweesd achter. Françoise runt het team tijdens zijn afwezigheid terwijl Patrick een heel andere toekomst voor zichzelf ziet weggelegd. De breuk met Jean-Michel en Agnès, die verantwoordelijk zijn voor de opsluiting van de beroemde racepiloot, lijkt definitief. Vanuit zijn kantoren in Hongkong wil Ethan Dasz de clan-Vaillant helemaal op de knieën krijgen. Maar dan recht Michel de rug. Dankzij zijn zoon kan hij de gevangenis verlaten en werpt hij zich opnieuw op als een echte leider. Hij schaart zijn vertrouwelingen achter een ambitieus sportief project. De eerste kaap moet gerond worden in Macau tijdens het wereldkampioenschap F3."


De Harmonie
24/11
TOP
• Sigmund: Achtentwintigste Sessie (Peter de Wit) (SC/72p/€9,90)
> In de Achtentwintigste Sessie krijgt Sigmund, die ook weleens als Sigmundklaas optreedt, te maken met trieste babyboomers, wanhopige gelukzoekers, verwende millennials, dwangmatige appers, gefrustreerde slutshamers en meneer Baltus. Om daarvan bij te komen geniet de dokter van een welverdiende strandvakatie.


Le Lombard
24/11
TOP
Tango 2: Rood Zand (Philippe Xavier + Matz) (SC/72p/€7,95)
Tango 2: Rood Zand (Philippe Xavier + Matz) (HC/72p/€15,95)
> Deel 1 van Tango, de nieuwe reeks van Philippe Xavier (Kruistocht, Conquistador) en Matz (De Killer) sloeg in maart goed aan. Hier is al het vervolg. "Sommige mensen roepen waar ze ook gaan het onheil over zich af. John Tango is zo iemand. Nadat hij ternauwerdood de hel van het Andesgebergte overleefde, kiest hij het ruime sop om zijn grootvader een bezoekje te brengen op een eilandje van de Bahama's. Maar ook de lokale maffia heeft plannen met het eiland. Tango's vakantie is wederom van korte duur..."
Thorgal 36: Aniël (Grzegorz Rosinski + Yann) (SC/48p/€7,95)
Thorgal 36: Aniël (Grzegorz Rosinski + Yann) (HC/48p/15,95)
Thorgal 36: Aniël (Grzegorz Rosinski + Yann) (HC/72p/€139) (luxe met ex libris)

> "Na een lange queeste heeft Thorgal eindelijk zijn zoon Aniël teruggevonden. Maar ook de terugreis belooft geen lachertje te worden. Gesterkt door de wetenschap dat de rest van zijn Vikingfamilie op hen wacht in zijn thuisland, laat Thorgal zich door niets of niemand uit zijn koers slaan..." Dit is niet alleen het album waarin de verhaallijnen van de hoofdreeks Thorgal en de spin-offs over Kriss van Valnor en Wolvin samenvloeien, het is ook het laatste album van Grzegorz Rosinski in de hoofdreeks. Dat laatste album is geschreven door Yann die alle eindjes én de familie laat samenkomen. Voortaan zijn Fred Vignaux (de tekenaar van de laatste Kriss-albums) en Yann verantwoordelijk voor de hoofdreeks waarvan jaarlijks een nieuw album zal verschijnen. Ze willen terug naar de bron met afgeronde verhalen per album en dus geen langere cyclussen meer. Rosinski zou nog graag hebben dat Roman Surzhenko (die nog twee albums in de spin-off De Jonge Jaren zal tekenen) aan boord blijft om nu en dan een spin-offalbum te maken. Rosinski ziet zichzelf ook nog zo'n buitenreeksalbums maken.

Getekend
Sykes (Dimitri Armand + Pierre Dubois) (HC/80p/€18,95) (herdruk)
Texas Jack (Dimitri Armand + Pierre Dubois) (HC/48p/€24,95)
> Het westernone-shot Sykes, door Dimitri Armand en Pierre Dubois, viel danig in de smaak. Niet alleen is het album herdrukt, hetzelfde duo voegt in de collectie Getekend een nieuw westernone-shot toe: Texas Jack. Sykes komt ook voor in dit verhaal, maar de hoofdrol is weggelegd voor revolverheld Texas Jack. "Niemand kan beter met een revolver overweg dan Texas Jack. Maar ondanks zijn status van levende legende heeft hij zijn talent nooit buiten het circus gebruikt. Tot hij op een dag voor de uitdaging staat: naar het Wilde Westen vertrekken om er af te rekenen met de bloeddorstige Gunsmoke en zijn killers. Het is een regelrechte zelfmoordactie, maar Texas Jack kan niet anders dan toestemmen om zijn reputatie hoog te houden. Gelukkig hebben ook twee échte wildwestlegenden het op Gunsmoke gemunt: de marshals Sykes en O'Malley...


Lucky Comics
24/11
TOP
• Lucky Luke 64: De Brug over de Mississippi (Morris + Xavier Fauche / Jean Léturgie) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)


Microbe
01/12
TOP
Berezina 3 (Ivan Gil + Frédéric Richaud naar de roman van Patrick Rambaud) (HC/72p/€19,95)
De Slag 3 (Ivan Gil + Frédéric Richaud naar de roman van Patrick Rambaud) (HC/64p/€19,95)
> Het slot van beide trilogieën over twee mislukte militaire ondernemingen van Napoleon Bonaparte. Lees hier een bespreking van beide reeksen. Begin volgend jaar verschijnt een softcoverpakket.

Collectie Vizier
• 1. Layla: Legende uit het Scharlaken Moeras (Mika Souillard + Jérémy Petiqueux) (HC/96p/€24,95)
> In deze nieuwe collectie komen welgeteld negen straffe one-shots in uiteenlopende genres. Op het einde van de rit kan je de negen albums desgewenst in een verzamelbox stoppen. Het eerste albums is het fantasyverhaal Layla door Mika Souillard en Jérémy Petiqueux. De vertaling was eerst gepland bij Dargaud die het daarna van de planning schrapte. Jérémy kreeg de verklaring dat hun strip niet past in de huidige markt. Dat was buiten Microbe gerekend die het pleit won om het album te mogen vertalen. Mika is een nieuwkomer en hij heeft zijn stripdebuut allerminst gemist. Samen met de als scenarist debuterende Jérémy (de tekenaar van Barracuda en De Ridders van Heliopolis) kreeg hij alvast in de Franse pers en bij het Franstalige publiek veel lof. Layla is dark fantasy over de jongen Grenoye, bijgenaamd de Kikker, die bij zijn moeder woont in Nosgrey, ooit de luisterrijke hoofdstad van het koninkrijk van Flyne Yord. Nu is de stad in verval. Zijn vader liet hen in de steek en zijn moeder kwijnt weg van verdriet. De jongeman heeft één doel voor ogen dat intussen een obsessie is geworden: hij wil Layla terugvinden, een mysterieuze, beeldschone vrouw die hij ooit per toeval ontmoette in het Scharlaken Moeras. Maar Grenoye is niet de enige die betoverd is door de mysterieuze vrouw. Niemand minder dan koning Ragnar Falx is bezeten door Layla... en van de rode edelsteen die ze om de hals draagt. Moord, verraad, oorlog en ander onheil volgt zich op. Hoeveel beproevingen zijn er nodig voor het mysterie rond Layla wordt onthuld?
• 2. Mijn Oorlog: Van La Rochelle tot Dachau (Tiburce Oger naar de getuigenissen van Guy-Pierre Gautier) (HC/80p/€21,95)
> Het zeer confronterende Mijn Oorlog van Tiburce Oger, van wie Microbe al Buffalo Runner heeft gepubliceerd, vertelt over het leven in het concentratiekamp van Dachau. Guy-Pierre Gautier was een verzetslid die in het Franse La Rochelle spoorwegen en inlichtingenlijnen saboteerde. In 1943 wordt hij gearresteerd, door de Gestapo ondervraagd, maakt hij een muiterij in de gevangenis van Eysses mee en ziet hij mannen gefusilleerd worden. De nachtmerrie moet dan nog goed en wel beginnen wanneer hij in een beestenwagon wordt gezet en naar Dachau wordt gebracht. Het album geeft het dagelijks leven in het kamp weer dat gedomineerd is door honger, kou, ontbering, martelingen, vernederingen,... tot de verschijning van een Amerikaanse G.I. op 30 april 1945. Tiburce Oger deed er dertig jaar over om de verhalen van zijn opa langs moeders zijde te verzamelen tot hij daar eindelijk klaar mee was en het kon laten vertellen zodat hij, zijn vrienden die het ook overleefden en al wie het niet overleefde niet vergeten zouden raken. Eind januari volgt in deze collectie De Fotograaf van Mauthausen, eveneens naar waargebeurde feiten uit de concentratiekampen, door Pedro J. Colombo en Salva Rubio.


Saga Uitgaven
17/11
TOP
• Boes 14 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (SC/48p/€8,95)
• Chick Bill integraal 4: 12; De Neptunus Is Verdwenen - 38. "Montana Kid" - 13. De Laatste van de Bulls - 50. Rattenvergif - 14. De Honderd Dubbelgangers (Tibet + Greg) (HC/252p/€34,95)
> Opnieuw vijf reguliere albums in chronologische volgorde. In de voorafgaande dossiertjes getuigt Tibet over Hergé en René Goscinny met sappige herinneringen en anekdotes.
De Minimensjes integraal 6: 1983-1985: 16. De Planeet Ranxerox - 17. Het Witte Gat - 18. De Pickpocket - 20. Ondergronds Offensief (Pierre Seron + Pierre Seron / Gos / Walt / Mittéï) (HC/224p/€34,95)
> In deze zesde integrale start Pierre Serons experimentele periode met eigen scenario's en pagina's op horizontaal formaat (De Planeet Ranxerox), een gefotokopieerde wereld in zwart-wit (Het Witte Gat) tot een opmerkelijke crossover met de sf-reeks De Katamarom (De Pickpocket). Tussendoor hield Mittéï —— op last van uitgeverij Dupuis — de tekenaar in toom met het gangsterverhaal Ondergronds Offensief.
Voyeur - Erotische Kortverhalen uit Playboy 2 (Horacio Altuna) (HC/120p/€29,95)

> Deze tweede integrale bundelt vierentwintig erotische kortverhalen van Horacio Altuna uit het weekblad Playboy. Ze dateren uit een periode toen de schaamstreek nog niet gekortwiekt werd. Op een twintigtal extra pagina's staan bloedmooie illustraties in kleur, schetsen in zwart-wit en ander fraais verzameld. Deze kortverhalen verschenen in het Nederlands eerder in de reeks Opwindende Gebeurtenissen.

Collectie Bamboe
Een Nacht in Rome 3 (Jim) (SC/104p/€11,95)
> Softcoverversie met andere coverillustratie. De hardcover verscheen vorige maand.


Sanoma
17/11
TOP
• Jan, Jans en de Kinderen 61 (Studio Jan Kruis) (SC/48p/€5,95)


Scratch Books
03/11
TOP
De Grote Boze Vos (Benjamin Renner) (SC/192p/€21,90)
> Benjamin Renner is de bekroonde regisseur van de animatiefilm Ernest en Célestine (2012). In 2017 bracht hij ook Grand Méchant Renard et Autres Contes uit die bestaat uit drie geanimeerde kortfilms. Een ervan is gebaseerd op zijn eigen strip De Grote Boze Vos die in 2015 verscheen. In Frankrijk raakten tienduizenden exemplaren verkocht. Nu kunnen we het dikke komische album ook in vertaling lezen. "Elke dag neemt de Grote Boze Vos zich voor: vandaag vang ik zo'n malse kip! Maar de kippen zijn niet onder de indruk van zo'n schriel vosje en jagen hem de ren uit. Dan bedenkt hij een nieuwe strategie: als hij een nest eieren steelt en die uitbroedt, kan hij straks een heleboel kippen eten! Maar dan ontdekt hij hoe lastig het is om een kuikentje op te eten als het 'mama' tegen je zegt... De Grote Boze Vos wordt bevolkt door onder meer een gestoord konijn, een luie hond, een varkentje met een moestuin en een kip met een opvliegend karakter."
Nick Cave: Mercy On Me (Reinhard Kleist) (HC/328p/€24,90) (herdruk)


Sherpa
17/11
TOP
Luc Orient - Alle Avonturen 1: 1. Het Dal van de Drie Zonnen - 2. De Bevoren Zombies - 3. De Meester van Terango - De Sporen van Doctor X (Eddy Paape + Greg) (HC/160p/€60,00) (luxe met prent)
> Luxe-editie op 75 exemplaren met genummerde prent.


Silvester
24/11
TOP
PAKKET Okko deel 1-2 (2xHC/€25,00) (met displayprent)
PAKKET Okko deel 3-4 (2xHC/€25,00) (met displayprent)
PAKKET Okko deel 5-6 (2xHC/€25,00) (met displayprent)
PAKKET Okko deel 7-8 (2xHC/€30,00) (met displayprent)
PAKKET Okko deel 9-10 (2xHC/€30,00) (met displayprent)
PAKKET Okko deel 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 (10xHC/€99,95) (met displayprent)

Aéropostale - Legendarische Piloten 3: Vachet (Patrick Dumas + Christophe Bec) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> "De jonge Paul Vachet bleef het herhalen; hij wil piloot worden! Pas op zijn achttiende stemt zijn moeder ermee in dat hij het leger in gaat. Het is 1915 en de Grote Oorlog woedt. De vastberaden Paul krijgt zijn militair pilootbrevet eindelijk in handen. Voor zijn gevaarlijke missies boven Duitsland krijgt hij het prestigieuze Oorlogskruis. Maar zijn gezondheid gaat erop achteruit en hij moet meteen het leger verlaten. Na enkele jaren in het burgerleven gaat hij werken voor het beroemde Latécoèere — het toekomstige Aéropostale — en al snel vliegt hij langs de Spaanse trejacten die een uitzonderlijk gevaarlijke reputatie hebben. Daarna stuurt men hem naar Zuid-Amerika om nieuwe luchtvaarttrajecten uit te bouwen. Maar de carrière van Paul Vachet barst van de talloze en spectacuaire ongelukken."
• De Bijbel 4: Het Oude Testament - Exodus 2 (Damir Zitko + Michek Dufranne / Jean-Christophe Camus) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> Het tweeluik Exodus, naar het Oude Testament-verhaal uit de bijbel, is nu voltooid. "Mozes heeft Egypte de tien plagen laten bezorgen. Hij heeft het Joodse volk van onder het juk van de farao kunnen bevrijden. Nu leidt Mozes de zijnen naar het Beloofde Land. Dit tweede deel van Exodus verhaalt chronologisch de sleutelhoofdstukken in deze periode: de aankomst bij de berg Sinaï; het overhandigen van de stenen tafelen met de tien geboden en de veertig jaar durende omzwervingen in de woestijn."
Drakenbloed 12: Een Andere Weg (Stéphane Créty + Jean-Luc Istin) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> Drakenbloed deel 12 sluit de tweede cyclus van de piratenfantasyreeks af. Een derde cyclus is al gepland. Dat avontuur over kapitein Hannibal Meriadec zal je kunnen lezen zonder de voorgaande te hoeven lezen. "Achternagezeten door de Spaanse troepen staan Hannibal, zijn intrigerende dochter en heel zijn bemanning voor de poorten van de gouden stad. Maar elke schat heeft zijn bewaker... Hannibal en zijn mannen dringen het heiligdom binnen, maar laten zich al gauw inhalen door de Spaanse troepen onder leiding van de geduchte kapitein Vasquez. Vasquez denkt dat Hannibal er enkel is om zijn dorst naar rijkdommen te lessen, maar beseft niet dat deze maar één doel heeft: het overleven van de elfen garanderen. In het midden van een stad, verborgen in het hartje van de Venezolaanse jungle bereidt het ultieme gevecht van de kapitein met de houten poot zich voor. En niemand zal er ongedeerd uit komen!"
Marshal Bass 3: Zijn Naam Is Niemand (Igor Kordey + Darko Macan) (HC/56p/€16,95)
> Hupla! De western Marshal Bass slaat blijkbaar aan, want in plaats van drie geplande delen breidt de reeks over de zwarte marshal uit naar zes delen. Deel 3, Zijn Naam Is Niemand: "Marshal Bass heeft de ergste schurken van het Wilde Westen bestreden, maar nu is hij een moeilijkere prooi op het spoor. Hij is op zoek naar zijn eigen dochter en degene die haar heeft ontvoerd: een indiaan die sterk op hem lijkt. Op de boerderij van River Bass zorgt zijn vrouw Betsheba voor de talrijke kinderen. Don Heraclio Vega, een rijke Mexicaanse grondbezitter, profiteert van de afwezigheid van Bass om haar het hof te maken, maar zij heeft andere dingen aan haar hoofd."
Nils 1: De Elementalen (Antoine Carrion + Jérôme Hamon) (HC/56p/€16,95) (met A3-kunstdruk)
> Voorsmaakjes van de trilogie Nils zien er veelbelovend en geweldig uit. Silvester promoot het als een "sprankelende ecologische saga die zich situeert tussen de Noordse mythologie en de werken van Miyazaki." De inhoud: "Volgens oude legendes bestaat er een tweede wereld voorbij de materiële. Een schimmenrijk bevolkt door schitterende wezens zonder wie onze wereld niet kan bestaan. Toen de eens zo vruchtbare noordelijke gebieden veranderden in dorre woestijnen, lagen deze legendes bijgevolg opnieuw op de lippen en werden de ogen weerom naar boven gericht, naar de oude goden... Samen met zijn vader probeert Nils, een jongen in de bloei van zijn jeugd, het mysterie op te helderen. Zo ontmoet hij de lichtgevende wezens, de zielen van de natuur, die hem naar een naburig koninrijk leiden, een technologisch ver geavanceerd imperium. Die zoektocht zal zijn leven overhoophalen... Geheugen en herinnering, de balans tussen de wereld van de levenden en de doden, een meeslepend verhaal dat intrigeert door de metafysische en existentiële vragen die een opgroeiende jongeman zich stelt."
Operatie Overlord 1: Sainte-Mère-Église (Davide Fabbri + Michaël Le Galli)
(SC/48p/€7,95) (herdruk)
Operatie Overlord 2: Omaha Beach (Christian Della Vecchia/Davide Fabbri + Bruno Falba) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Prins Valiant 31: Jaargang 1967 (Hal Foster) (HC/56p/€16,95)
> Van Prins Valiant is de reeks met dubbele jaargangen compleet, nu de enkele jaargangen op een regulier formaat nog. Hierna nog vier delen. "In dit deel kampt prins Valiant met een onwillige troonopvolger en sluit hij zich aan bij een groep rondtrekkende jongleurs waarvan acteur Reynolde een waardig vervanger van de prins blijkt."
• Te Paard! 1: Hiep Hinnik Hoera! (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Te Paard! 2: Hop Paardje Hop! (Miss Prickly + Laurent Dufreney) (SC/48p/€6,95) (herdruk)


Soul Food Comics
01/12
TOP
Het Kruispunt (Paco Roca / José Manuel Casañ) (SC/160p/€24,95)
> Na steengoede strips als Rimpels (verschenen bij Silvester), La Casa en Sporen van het Toeval heeft Soul Food Comics een nieuwe strip van de Spaanse stripmaker Paco Roca in petto. Het Kruispunt is een samenwerking met zanger José Manuel Casañ. "Als Paco Roca vaste gast wordt in een radioprogramma, raakt hij bevriend met de zanger José Manuel Casañ. Ze beginnen een project waarbij ze elk met gebruik van verschillende stijlen een wandeling door de historie van hun eigen medium maken. Het resultaat is Het Kruispunt, een graphic novel, maar ook een muziekalbum (te beluisteren op YouTube en Spotify). Paco en José Manuel bespreken de verschillen en overeenkomsten tussen het maken van strips en muziek. Ze nemen 'het wereldje' onder de loep, gaan terug in de geschiedenis, proberen te begrijpen waarom de mens zo gedreven is om te creëren en amuseren zich over wat er bij komt kijken als je je brood ermee wilt verdienen. Zo biedt Het Kruispunt een unieke blik in de wereld van twee artistieke grootheden en hun creatieve proces."


Standaard Uitgeverij
24/11
TOP
• De Avonturen van K3 1: Roller Disco (Dirk Stallaert + Bruno De Roover) (SC/48p/€6,50)
> Deel 1 van de nieuwe stripreeks van K3, nu getekend door Dirk Stallaert (Nino, Nero, Mieleke Melleke Mol) en geschreven door Bruno De Roover (Café Cowala, J.ROM, Jylland), verschijnt volgende woensdag bij Standaard Uitgeverij. Het verhaal: "Alles loopt op wieltjes in de Roller Disco van K3... totdat een vreemde snuiter de meisjes een bezoekje brengt. Hij wil de Roller Disco sluiten, maar dat laten Marthe, Klaasje en Hanne niet zomaar gebeuren. In een spannende race tegen de tijd zetten zij alles op alles om de Roller Disco te redden." Deel 2 verschijnt op 15 mei 2019.
• De Avonturen van Urbanus Filmspecial: 73. Humorosaurus Rex - 85. Kogels en Jarretels - 97. De Zabberlipgekte (Willy Linthout met medewerking van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/120p/€9,99)
> Voor elke Urbanus-special wordt exclusief artwork geleverd en specifieke spelletjes uitgedokterd. Wie de cover kapot snijdt, kan er bouwplaten met Urbanus-figuurtjes mee maken.
• F.C. De Kampioenen 18: De Simpele Duif (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 19: Supermarkske (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 33: Kampioenen in Afrika (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 53: Don Padre Padrone (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 60: De Erfenis van Maurice (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 63: DDT Doet Weer Mee (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 69: Vertongen Vampier (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen 72: Xaverius de Grote (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€6,50) (herdruk)
• F.C. De Kampioenen Special: Oma Boma-special: 14. Oma Boma - 62. Oma Boma Trainer - Vertongen & Co 16. De Verdwijning van Oma Boma (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden / Wim Swerts / Vanas + Hec Leemans) (SC/120p/€12,99)
> Oma Boma-special met de verhalen Oma Boma, Oma Boma Trainer en uit de reeks Vertongen & Co het verhaal De Verdwijning van Oma Boma.
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 25: Operatie Frankenstein (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€6,50)
> "Professor Flessentrekker experimenteert met artificiële intelligentie en wil Mark Vertongen gebruiken als proefkonijn, om van het alombekende 'kieken' een genie te maken. Dat gebeurt via enkele ingrepen in Marks hersenen. Maar het experiment loopt niet zoals verwacht..."
• De Kiekeboes 77: Drempelvrees (Merho met medewerking van Peter Koeken) (SC/48p/€6,99) (herdruk)
Suske en Wiske: Boemerang (Steven Dupré + Conz) (SC/48p/€7,99)
Suske en Wiske: Boemerang (Steven Dupré + Conz) (HC/52p/€59,99) (luxe met ex libris)
Suske en Wiske: Boemerang (Steven Dupré + Conz) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex libris)
> Tweede Suske en Wiske-album in de vorig jaar gelanceerde hommagecollectie met eenmalige verhalen door telkens andere auteurs. Gerben Valkema en Yann openden de collectie met het album Cromimi. Ze worden stevig opgevolgd door tekenaar Steven Dupré (bekend van Kaamelott, Wolf, Sarah & Robin, De Roofdierenclub) en scenarist Conz (De Tweede Kus). Hun album Boemerang verschijnt in softcover en twee verschillende luxe-uitvoeringen: een met linnen rug, de ander in velours, beide versies met vier extra pagina's met pagina's en de cover in potlood en personagestudies. Deze keer dus geen uitvoering op groot formaat. Boemerang speelt zich af in een futuristisch alternatief universum met Theofiel Boemerang in een belangrijke rol als een commerciële Big Brother die over de wereld heerst. Enkel onze vrienden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom zijn in staat om deze booswicht voor eens en altijd te stoppen. Maar de oproerpolitie van Theofiel is niet het enige gevaar dat om de hoek loert. Een ware waanzinepidemie waart rond in Boemerang City en iedereen die getroffen wordt door deze ziekte, ziet de werkelijkheid doorspekt met de meest uiteenlopende waanbeelden. Wie het volgende hommagealbum zal maken, dat volgend jaar moet verschijnen, is ook al bekend: Jean-Marc Krings (Fanny K.) en Zidrou (Mooie Zomers, De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers, een sliert gewaardeerde one-shots).


Standaard Uitgeverij / Professor Barabas / Stribbel Strips
24/11
TOP
• Rode Ridder Trilogie 5: 234. De Elfenring - 235. De Witte Waan - 236. De Zwarte Narcis (Claus D. Scholz + Martin Lodewijk / Claus D. Scholz) (HC/104p/€350,00) (luxe met originele plaat en ex libris)
> Hierna verschijnen nog negen trilogieën, eigenlijk telkens drie opeenvolgende verhalen. In de volgende luxe zullen de delen 231, 232 en 233 gebundeld worden.


Stichting Uitgeverij Stripstift
01/12
TOP
• Stripschrift 456 (diverse auteurs) (SC/44p/€8,00)
> De hoofdmoot van dit nummer bestaat uit een interview met De Smurfen-tekenaar Jeroen De Coninck.


Strip Turnhout vzw
03/11
TOP
• Stripgids 4 (diverse auteurs) (SC/176p/€19,99)
> "De jongste Stripgids biedt alweer een duizelingwekkende en meeslepende trip doorheen de wereld van de strip. Met voorpublicaties van werk van onder andere Olivier Schrauwen, Erik Kriek, Typex en Joris Mertens. En met messcherpe artikels, onder meer over hét hot topic van het moment: geld. Want geld blijkt belangrijker dan ooit geworden. Horen strips (en hun auteurs) stilaan eerder thuis in Bokrijk (zoals een auteur het stelt), en zo ja: hoe komt dat dan? En met uiteraard ook ruim baan voor het werk van de Bronzen Adhemar 2018-winnaar Jeroen Janssen, die eind november een grote overzichtstentoonstelling krijgt in Cultuurhuis de Warande (Turnhout). Het katern is dit keer gewijd aan de veelzijdige grafisch kunstenares Ephameron en haar festivalGrafixx. En daarnaast is er nog véél meer, onder andere over Superman die tachtig wordt, censuur in strips, een achteruit- en vooruitblik naar Angoulême, erfgoed, enzovoort. Samengevat: wie helemaal mee wil zijn met strips uit binnen- en buitenland, leest Stripgids!"


SubQ
17/11
TOP
• Staatsburger (Halfdan Pisket) (SC/156p/€17,50)
> "Staatsburger is het derde en laatste deel van Halfdan Piskets prijswinnende trilogie over het leven van zijn Turks-Armeense vader. De vorige delen, Deserteur en Kakkerlak, kregen prachtige recensies. De drie delen kunnen prima afzonderlijk van elkaar gelezen worden. James Pisket is een immigrant die weigert te integreren in de Deense samenleving. In Vrijstad Christiania maakt hij carrière in de snel groeiende cannabishandel. Wanneer de moeder van zijn zoon contact met hem zoekt, dringt tot hem door dat zijn familie hem nodig heeft. Hij zal moeten proberen erachter te komen hoe je een vader moet zijn. Het weekendvaderschap is echter niet te rijmen met een leven als crimineel. James komt weer in de gevangenis terecht. Wanneer hij vrijkomt probeert hij te breken met zijn criminele bestaan en een echte Deense staatsburger te worden."


Syndikaat
01/12
TOP
Eugène 10: Nepnieuws (Jan Dirk Barreveld) (SC/48p/€8,95)
> "Fake news rukt op! Maar daar kan Eugène niet mee zitten. In een wereld met twitterende honden, kerstvierende egels, prehistorische stappentellers en veeleisende eenden is de realiteit immers toch al ver te zoeken. Toch gaat het ook Eugène te ver als het nepnieuws wordt gevolgd door een nepweerbericht. Nepnieuws is alweer het tiende album in de reeks Eugène, de strip die wekelijks te lezen is in Veronica Magazine en iedere twee weken in Eppo."
• Kapitein Ansjovis 3: Driemaal Is Scheepsrecht (Floris De Smedt) (SC/48p/€8,95)
> "Hamsters met schatten, hypnotische katten, pratende bomen en beren die smeren. Ook dit derde album zit weer barstensvol absurde en knettergekke avonturen van de bedreven schattenjager Kapitein Ansjovis. Eigenlijk behoeft hij geen verdere introductie, want zijn faam ging hem ver vooruit. Hij maakt al jaren het beroemde Spirou onveilig met zijn aanwezigheid en nu eindelijk hebben hij en zijn bemanning een eigen albumreeks. Of hij nu moet enteren, kielhalen of stormrammen, hij moet en zal uw aandacht krijgen!"
Lise op Monstereiland 2: Het Levende Land (Kristof Berte + Barcas / Kristof Berte) (SC/48p/€8,95)
> Dee1 1 verscheen bij Strip2000 en werd met een andere cover herdrukt bij Syndikaat die nu ook deel 2 uitgeeft. Per verkocht album gaat 1 euro naar het goede doel, meer bepaald voor de aankoop van op maat gemaakte rolstoelen voor rolstoelbasketclub Dienstenaanhuis Lions Zedelgem.


Uitgeverij L
17/11
TOP
• Storm - De Kronieken van Pandarve 31: Het Gesticht van Krijs (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (SC/48p/€8,95)
• Storm - De Kronieken van Pandarve 31: Het Gesticht van Krijs (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC/48p/€18,95)
> "Storm is vergiftigd en wordt op het randje van de dood opgenomen in het ziekenhuis. Terwijl de zwarte tortu door zijn bloed raast, leert hij daar een groep kinderen kennen die tegen hun zin zitten opgesloten in het gesticht van Krijs. Storm belooft hun te bevrijden, maar wanneer hij bijkomt uit zijn delirium ziet de wereld er heel anders uit. Toch wil hij zijn belofte nakomen en stort zich met Roodhaar en Nomad in een roekeloos avontuur waarin het verschil tussen waanzin en werkelijkheid erg klein is. Daardoor zet hij zijn vriendschap met Roodhaar op het spel en lijkt een breuk onvermijdelijk..."


Uitgeverij Vrijdag
01/09
TOP
Niet Nu Laura (Laura Janssens) (SC/96p/€15,00)
> Dit is de tweede strip van Laura Janssens. Haar eerste album Hoger dan de Bergen, Dieper dan de Zee (over migratie), maakte ze samen met Laïla Kouba. Niet Nu Laura is een eerste bundeling cartoons en illustraties die Laura voor haar populaire webcomic maakt. Je vindt haar werk ook terug op Facebook en Instagram waar ze respectievelijk meer dan 21.000 en 18.000 volgers heeft. Van de uitgever: "Laura tekent wat Instagram ons niet vertelt: geen loze spreuken of holle 'inspirational quotes', maar koude pizza op zondagochtend en kroketten, al dan niet gevuld! Het is een boek voor mensen die uitvluchten zoeken: het is oké om zo af en toe eens van 't paadje te gaan. Doe een keer zot."


Wereldbibliotheek
03/11
TOP
• Stille Nacht (Frank Flöthmann) (SC/168p/€15,00)
> Het wereldberoemde kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus, zonder tekst, maar met dialogen in de vorm van pictogrammen. Frank Flöthmann bewerkte al een reeks sprookjes van Grimm volgens hetzelfde komische concept.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips