Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in september verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Arcadia vzw
Ballon Comics
Big Balloon BV
Blloan
Bonte
Casterman
ComicWatch
Concerto Books
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
De Eenhoorn
Dupuis
Glénat
De Harmonie
Interstat
Jessecartoons
Lannoo
Leonon
Le Lombard
Lucky Comics
Microbe
Oogachtend
Pangolin Comics
Pear Productions
Plan A Uitgevers
Querido
Rainbow
RoaRrr Uitgeverij
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Soul Food Comics
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Stripgilde
Uitgeverij Cliché
Uitgeverij De Fontein
Uitgeverij HUM!
Uitgeverij L
Uitgeverij Personalia
De Wakkere Muis
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: septemberoktobernovemberdecember
2019: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustus
 
Arboris
29/09
TOP


Arcadia vzw
10/09
TOP
Arcadia Archief
• 45. Slemper en Slof: Memoires van een Huzaar (Jacques Sandron + Raoul Cauvin) (HC/48p/€23,95)
• 45. Slemper en Slof: Memoires van een Huzaar (Jacques Sandron + Raoul Cauvin) (HC/48p/€46,00) (luxe met twee prenten in doos)

> Dit deel bundelt niet eerder in album uitgegeven kortverhalen uit de vroegste periode van de reeks van Jacques Sandron en Raoul Cauvin.


Ballon Comics
10/09
TOP
Alleen op de Speelplaats (Bloz + Ana / Bloz) (SC/48p/€6,95)
> Alleen op de Speelplaats besteedt aandacht aan pesten op school en is gebaseerd op eigen ervaringen van de schrijfster. Tekenaar Bloz (in vertaling bekend van de educatieve gagreeks Dino's) maakte het samen met zijn dochter Ana. Nu is zij achttien jaar en als kind werd ze gepest op school. Alle gags gaan dan ook over een meisje, Emma, dat het leven zuur wordt gemaakt door pestkop Clarisse die haar klasgenootjes aanmoedigt Emma ook te pesten en te verstoten. Bij haar leraars en ouders vindt ze geen gehoor en weldra staat ze moederziel alleen met haar problemen. Emma's verhaal wordt verteld aan de hand van grappen op één pagina om de bittere pil te vergulden. Die aanpak is te vergelijken met de reeks Mooie Navels waarin pesten onder iets oudere meisjes een centraal gegeven is. De gags tonen aan dat bij pestgedrag iedereen een verantwoordelijkheid heeft. Op het einde staat een pedagogisch katern opgenomen. Als dit wat goed wordt aangepakt, kan dit album opgepikt worden op scholen om erover te praten met leerlingen. Meelezende leraars roepen we dan ook op om hier educatief werkmateriaal van te maken.
• Bff's 6: BFF's Puur Natuur (Philippe Fenech + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
> In de reeks Bff's staat vriendschap centraal, maar toch ook weer omgaan met iemand die je eigenlijk haat. We zijn intussen toe aan het zesde deel. "Deze zomer gaat Jessica drie weken logeren op de boerderij van haar tante, lichtjaren verwijderd van haar beste vriendinnetjes. Een uitgelezen kans om zich het hoofd te breken over vraagstukken waar ze tijdens het schooljaar nooit toe komt. Zoals: kan je bevriend zijn met een nichtje dat je haat? Of hoe maak je nieuwe vriendinnetjes? En is het beleefd om die van je nichtje in te pikken? En misschien wel de allerbelangrijkste vraag van allemaal: wanneer zie ik mijn BFF's eindelijk terug?"
• Filip & Mathilde 3: Drash National (Charel Cambré) (SC/48p/€7,50)
> Derde deel van de voortzetting van Filip van België.
• Jommeke 8: De Ooievaar van Begonia (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
• Jommeke 22: Het Wonderdrankje (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
• Jommeke 168: Het Heksenbal (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)
• Jommeke 248: Fifi Kampioen (Jef Nys) (herdruk met nieuwe coverlay-out) (SC/48p/€5,95)


Big Balloon BV
15/09
TOP
Disney Comics
• Incredibles 2 (Marco Forcelloni + Alessandro Ferrari naar de Disney/Pixar-film) (SC/48p/€4,95)

> Stripversie van de sequel op de superheldenfilm van Disney / Pixar.


Blloan
10/09
TOP
Bouncer 11: Dragon's Spine (François Boucq) (HC/80p/€17,95)
> Vervolg van Bouncer deel 10 en slot van het tweeluik, tevens het eerste verhaal dat François Boucq volledig in zijn eentje schreef. Vanaf deel 12 pikt Alejandro Jodorowsky de draad weer op. Wie de integrales van deze reeks volgt, zal nog even moeten wachten op de bundeling van dit tweeluik. . "Bouncer en zijn kompanen volgen het bloedige spoor van de moordenaars van Gretel. Het leidt hen naar de Canyon van de Gek. De legende wil dat niemand de canyon doorkomt zonder gek te worden. Aan het uiteinde wacht de droge woestenij van Sonora en haar schat die verborgen ligt aan de voet van de Dragon’s Spine, een krater waarvan de kam de vorm heeft van een draak die zichzelf in de staart bijt. In dit apocalyptische landschap moet Bouncer de kleine Panchita uit de klauwen van haar ontvoerders zien te redden. Om maar te zwijgen van alle andere hindernissen die hij onderweg moet overwinnen..."
Zwartkijken (André Franquin) (HC/80p/€19,95)
> Zoveelste heruitgave van André Franquins gitzwarte klassieker, aangevuld met twee gags die niet in vroegere edities stonden, twee interviews en een verzameling monsters. Jammer dat het titelbeeld niet werd behouden en plaats moest maken voor een Photoshoptitel, maar deze editie kan je wel als een ultieme versie van Zwartkijken beschouwen.


Bonte
22/09
TOP
Drew & Isa 2: Halsoverkop Onderbroken (Wouter Van Ghysegem) (SC/80p/€4,99)
> Strookjesstrips in zwart-wit.


Casterman
10/09
TOP
De Killer cyclus 3: 11. Volharding - 12. De Hand die Voedt - 13. Vluchtlijnen (Luc Jacamon + Matz) (HC/176p/€35,00)
> Deze integrale sluit voor een tweede keer de reeks af nadat deel 13 het eindpunt betekende voor de mijmerende huurmoordenaar.
• De Oorlog van de Lulu's integraal: 1. 1914 - Het Weeshuis - 2. 1915 - Hans - 3. 1916 - De Hoop Stenen - 4. 1917 - Het Afscheid - 5. 1918 - De Allerlaatste (Hardoc + Régis Hautière) (SC/280p/€29,95)
> Van de vijfdelige cyclus De Oorlog van de Lulu's ligt nu een integrale in de winkel, zonder extra's of verdere franjes en in softcover. Een korte kennismaking voor wie deze uitstekende reeks nog niet kent: "Lucas, Lucien, Luigi en Ludwig vormen een hechte kliek in het weeshuis van de abdij van Valencourt in het Noorden van Frankrijk. Iedereen noemt het viertal de Lulu's. Zodra ze hun kans schoon zien, klimmen ze over de abdijmuur en gaan ze het bos in, op zoek naar avontuur en kwajongensstreken. In de zomer van 1914 maakt niemand zich echt zorgen. Ook de Lulu's staan er niet bij stil dat de oorlog lelijk zal huishouden in hun relatief kommerloze wereldje. Maar al snel weerklinken de eerste geweerschoten. Iedereen moet op de vlucht. Terwijl het weeshuis manu militari wordt geëvacueerd, ontbreken de Lulu's op het appel. Zonder het te willen, bevinden de gezworen kameraden zich plots helemaal alleen achter de Duitse linies."
De Oorlog van de Lulu's: 1916 - door de Ogen van Luigi 1 (Damien Cuvillier + Régis Hautière) (SC/48p/€9,95)
> Samen met bovenstaande integrale start ook een spin-off die in twee delen wordt verteld. Damien Cuvillier (Rode Schoenen, Moeder Oorlog - Kronieken) tekent deze albums die ons terugbrengen naar het jaar 1916 met een aanvulling op de hoofdreeks door de ogen van Luigi. Het verhaal speelt zich af tussen de delen 3 en 4 van de hoofdreeks. "Lente 1916. Tijdens hun vlucht uit het gebied dat door het Duitse leger wordt bezet, springen de vier Franse wezen en de jonge Belgische vluchtelinge op een trein naar Berlijn, de hoofdstad van het Reich. Hongersnood zaait er dood en verderf. Om te overleven houden de Lulu's hun echte nationaliteit voor zich en bundelen ze de krachten met een bende straatkinderen. Het gevaar loert om elke straathoek: ze kunnen elk moment door de politie worden opgepakt of in een bendeoorlog verzeilen."


ComicWatch
29/09
TOP
Aqua Invicta 1: De Sleutel (Leroy Soesman + Sytse S. Algera) (SC/48p/€8,95)
> Softcovereditie van de vorige maand verschenen hardcover. In deze uitvoering is het dossier weggelaten.
• De Verloren Verhalen van Lemuria - Citadel 2: Infinity (Karly Engracta / Rully Akbar / Vincent Alcantra + Sytse S. Algera) (SC/48p/€8,95)
> Softcovereditie van de vorige maand verschenen hardcover.
De Witte Indiaan 1: De Witte Geest (Jake Bilbao + Sytse S. Algera) (SC/48p/€8,95)
> Softcovereditie van de vorige maand verschenen hardcover. In deze uitvoering is het dossier weggelaten.


Concerto Books
15/09
TOP
Karen Dalton (Ana Rousse + Cédric Rassat) (SC/156p/€19,00)
> "De jonge jaren van een vrije vrouw, van Greenwich Village tot Woodstock. Deze fraaie graphic novel van Concerto Books vertelt in stripvorm de lotgevallen van Karen Dalton, de tijdgenote van Bob Dylan, Fred Neil en Tim Hardin, maar haast vergeten. Onterecht, want Dalton heeft een paar bijzonder fraaie platen gemaakt. Ze speelde in dezelfde clubs in Greewich Village tijdens de folkrevival, maar maakte in die periode maar één plaat die pas in 1969 uitgebracht wordt. Dalton schreef zelf geen songs, maar coverde op eigen wijze het werk van anderen en wist met haar alles bepalende stem het materiaal toe te eigenen. Haar debuutplaat It's So Hard To Tell Who's Going To Love You The Best werd in één sessie en meestal in één take opgenomen. Haar tweede plaat verscheen in 1971 en dat was het dan. Toch dient Dalton met haar aan Billie Holiday refererende stem niet vergeten te worden en dit stripverhaal mag je dan ook zien als een tribute aan deze bijzondere zangeres. Alcohol en drugs zorgden ervoor dat ze dakloos en met vrijwel geen tand meer in haar mond stierf in 1993 in New York."


Daedalus
22/09
TOP
14-18 8: De Drakengrot (Juni 1917) (Etienne Le Roux + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95)
> Deel 8 van de tiendelige reeks. In het verhaal zijn we in juni 1917 aanbeland. "Het conflict is verzand. We moeten de Drakengrot innemen, een gebied bezet door de vijand. Hiervoor worden de troepen uitgerust met een revolutionaire vlammenwerper waarmee ze vuur met vuur kunnen bestrijden. Nu ze vast zitten in de loopgraven aan de Chemin des Dames, zijn de soldaten druk in de weer met een oplossing. Sinds de dood van Armand hebben ze een nieuwe sergeant, die autoritair is om zijn lafheid te verbergen. Gelukkig is Paul, die sinds het begin van het conflict onder zijn bevel heeft gediend, er om zijn metgezellen op te vrolijken. Maar Paul wacht op zijn moment om een gevallen kameraad te wreken vanwege deze lafaard."
Androïden 3: Invasie (Emmanuel Nhieu + Sylvain Cordurié) (HC/56p/€17,95)
> Voor het derde deel van de conceptreeks Androïden zien we Emmanuel Nhieu (Nachtelijk Rood) nog eens terug als tekenaar. Zijn afgeronde verhaal is geschreven door Sylvain Cordurié. "Ontwakend uit een lange kunstmatige slaap is Jerrod volledig de kluts kwijt. Hij weet niet waarom hij sliep. Hij kent de mensen niet die hem wakker hebben gemaakt en ze dragen allemaal hetzelfde vreemde pak als hij. Hij begrijpt nog minder waar hun verbazingwekkende krachten vandaan komen, waarom de stad waar hij opgroeide bijna verlaten is en wat de visioenen zijn die hem overkomen. Zoveel vragen die zullen wachten om hun antwoorden te krijgen. Nauwelijks is hij overeind als een gigantisch wezen probeert hem en zijn beschermers te doden. Het wordt een gevecht met de wereld als inzet..."
De Beul 1: Goddelijke Gerechtigheid? (Julien Carette / Jérôme Benoit / Virginie Augustin + Mathieu Gabella) (HC/56p/€17,95)
De Beul 2: Maskerades (Julien Carette / Jérôme Benoit / Sylvain Guinebaud + Mathieu Gabella) (HC/56p/€17,95)
> Start van de trilogie De Beul door Julien Carette (die in het Frans enkel een tweede cyclus van Nomad heeft getekend) en Mathieu Gabella (De Eenhoorn). Het heeft wat weg van een middeleeuwse superheldenstrip à la Batman waarin De Beul, een vigilante die Parijs onder zijn vleugels neemt, het opneemt tegen De Nar. De eerste twee albums verschijnen in oktober ook nog in softcover. "Zijn naam doet heel Parijs sidderen en beven. Zijn naam weerklinkt door heel het land. Zijn geschiedenis wordt gefezeld bij het stoffelijke overschot van zijn slachtoffers. Er wordt gezegd dat hij hen kan ontbieden op het uur en de plek die hij heeft gekozen. En dat zij geen weerstand kunnen bieden. En dat zij allemaal komen, om te vallen door zijn zwaard. De Parijzenaars noemen dat 'het Uur van de Beul'... Hijzelf noemt dat 'de Gave'. Hij is de erfgenaam van een eeuwenoude traditie. Hij weet dat anderen, lang voor hem, ook over de gave beschikten... Maar hij is de laatste, de enige... dacht hij. Hij dacht de gezant van God te zijn. Dat was zijn eerste vergissing..."
Dwergen 6: Jorun van de Smidse (Pierre-Denis Goux + Nicolas Jarry) (SC/64p/€8,95)
Elfen 15: Zwart als Bloed (Augustin Popescu + Marc Hadrien) (SC/48p/€8,95)
Mattéo 4: Vierde Periode (augustus-september 1936) (Jean-Pierre Gibrat) (HC/64p/€19,95)
> We hebben er lang op moeten wachten, maar hier is-ie dan toch: het vervolg van Mattéo door Jean-Pierre Gibrat. "Mattéo bevindt zich met z'n vrienden in Barcelona, het hart van Catalonië, waar het bruist van de revolutie. Aangezien teruggaan naar Frankrijk geen optie is, zoeken ze de kant van de revolutie die hen het meest aanspreekt, om zich bij aan te sluiten. Maar hun moraal als revolutionair krijgt een flinke deuk wanneer er doden beginnen te vallen."
• De Meesterinquisiteurs 5: Aronn (Jean-Charles Poupard + Sylvain Cordurié) (SC/52p/€8,95)


Dargaud
10/09
TOP
De Kat van de Rabbijn 7: De Toren van Bab-El-Oued (Joann Sfar) (HC/84p/€15,95)
> Met de vertaling van De Kat van de Rabbijn 7: De Toren van Bab-El-Oued houdt Dargaud weer gelijke tred met de reeks van Joann Sfar, hoewel deel 8 er binnenkort al aankomt in het Frans. Sfars werkelijke kat, waarop de auteur zich baseerde, is inmiddels overleden. "Deze nieuwe episode brengt ons naar Algiers. Rabbijn Sfar en zijn neef imam Sfar keuvelen over hun verschillende opvattingen. Die lijken hen onverzoenbaar. En toch: wanneer de moskee onderloopt zijn de rabbijn en de imam het wondersnel eens dat de moslims tijdens de herstellingswerken in de synagoge mogen komen bidden. Intussen beleeft de kat van de rabbijn moeilijke tijden: de baby van Zlabya is een dotje en gaat met alle aandacht lopen. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben vreemde kittens zich in de synagoge verstopt... Waar halen ze het lef om zijn melk op te drinken?"
Mutations 1 (Fred Simon + Léo / Corine Jamar) (SC/64p/€7,95)
> Mutations is een tweede cyclus van Mermaid Project. "In de nasleep van het Mermaid Project zijn Romane en El Malik op een zijspoor beland. Ze beslissen dan maar om hun eigen detectivebureau uit de grond te stampen. Maar na een reeks aanvallen op schepen door orka's en andere walvisachtigen doet de VN al snel opnieuw een beroep op hen om uit te zoeken wat de dieren drijft en vooral: wie deze zoogdieren in volle mutatie manipuleert en waarom?" Deze cyclus zal in drie delen verteld worden, maar de albums zijn nu 64 pagina's dik.


Dark Dragon Books
29/09
TOP
Kindsoldaat 1: 1915-1916 (Lionel Chouin / Stéphane Duval + Pascal Bresson) (SC/48p/€8,95)
Kindsoldaat 2: 1916-1917 (Lionel Chouin + Pascal Bresson) (SC/48p/€8,95)
• Kindsoldaat 3: 1917-1918 (Lionel Chouin + Pascal Bresson) (SC/48p/€8,95)
> De complete trilogie nu ook als softcoveruitvoering. Dit was niet gecommuniceerd door de uitgever bij het uitbrengen van de hardcoveralbums. De situatie is nu als volgt dat er pas beslist wordt om eventueel softcovers uit te geven van albums die eerst als hardcover verschenen als de hardcovers uitverkocht raken en de vraag naar de albums blijft bestaan.
• Leren Lezen met Star Wars: De Ewoks Vechten Mee (HC/32p/€9,95)
• Leren Lezen met Star Wars: Gevecht om de Death Star (HC/32p/€9,95)
• Leren Lezen met Star Wars: Solo: Dit Is de Bemanning (HC/32p/€9,95)
> Drie nieuwe leesboekjes voor de jongste lezers met beelden uit de films.
Marvels 1 (Alex Ross + Kurt Busiek) (SC/64p/€8,95)
Marvels 2 (Alex Ross + Kurt Busiek) (SC/64p/€8,95)
> Start van de vierdelige minireeks uit 1994, getekend door rastalent Alex Ross (zie ook Justice) en geschreven door Kurt Busiek. De scenarist is een oude bekende van Dark Dragon Books, want hij schreef onder meer Conan. In november verschijnen de delen 3 en 4 en ook luxe-edities van alle albums in ene verzamelbox.
Star Wars: Legends: Thrawn Trilogie 1: Erfgenaam van het Keizerrijk (Olivier Vatine + Mike Baron naar de roman van Timothy Zahn) (SC/152p/€14,95)
• Star Wars: Legends: Thrawn Trilogie 2: De Macht van de Duistere Kant (Terry Dodson + Mike Baron naar de roman van Timothy Zahn) (HC/152/€24,95)
> Samen met de softcoverversie van deel 1 verschijnt het vervolg van de Thrawn-trilogie in hardcover, nu getekend door Terry Dodson (Dromen, Red Skin, Batman: Harley Quinn, Prinses Leia) "De Nieuwe Republiek wankelt nog steeds onder de aanvallen van de Dark Lord, grootadmiraal Thrawn, en worstelen de drie rebellenhelden Leia Organa, Han Solo en Luke Skywalker ieder met hun eigen uitdagingen... Terwijl Han Solo een leger smokkelaars probeert te rekruteren voor de Nieuwe Republiek, reist prinses Leia met C-3PO en Chewbacca naar de planeet Honoghr. De lokale bevolking, de Noghri, wordt al jaren als privécommando's uitgebuit door grootadmiraal Thrawn en de rebellenleider hoopt ze ervan te kunnen overtuigen zich af te keren van de Dark Lord en zich aan te sluiten bij de Nieuwe Republiek. Thrawn is ondertussen op zoek naar de verloren gewaande Katana-vloot. Maar de door hem gerekruteerde afvallige Jedi-meester C'Baoth slaat helemaal door en besluit dat alleen hij de werkelijke erfgenaam van het Keizerrijk is. Met gebruik van de Force roept hij Luke Skywalker op. Luke reageert op de oproep en gaat op de planeet Jomark in training bij de krankzinnige, megalomane Jedi-meester. Zal Luke erin slagen overeind te blijven in de strijd tegen de duistere kant?"
Star Wars cyclus 8: De As van Jedha 1 (Salvador Larroca + Kieron Gillen) (SC/64p/€8,95)
Star Wars cyclus 8: De As van Jedha 2 (Salvador Larroca + Kieron Gillen) (SC/64p/€8,95)
> De As van Jedha is de achtste cyclus van de doorlopende Star Wars-reeks die je per drie delen (de eerste twee cyclussen) of twee delen (alle albums daarna) kan lezen. "De Rebellenalliantie richt zijn aandacht weer op de verwoeste planeet Jedha! Ooit was dit een belangrijke plek voor de Jedi, maar nadat de Death Star de Heilige Stad in de as heeft gelegd, bestaat Jedha alleen nog uit ruïnes. Scenarist Kieron Gillen en tekenaar Salvador Larroca brengen Luke, Leia, Han en de rest terug naar dit tragische slachtoffer van de razernij van het Keizerrijk! Het Galactische Keizerrijk is teruggekeerd naar Jedha in de hoop dat de aanval van de Death Star nog kyberkristallen heeft gespaard waarmee ze hun wapens kunnen opladen. Rebellenleiders prinses Leia en Luke Skywalker voeren ondertussen samen met smokkelaar Han Solo een missie aan, om een nieuwe basis voor hun operatie te vinden. Zodra ze aankomen op Jedha sluiten de rebellen zich aan bij Chulco Gi en voormalige rebel Ubin, bewoners van de zo goed als verwoeste planeet. Maar wanneer Ubin en Chulco de helden van de Opstand naar de overlevende leden van Saw Gerrera's militia brengen, wacht hen een niet zo warm welkom..."
U-47 1: De Stier van Scappa Flow (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€17,95)
> Behalve met luchtvaartreeksen peilt Dark Dragon Books of er ook interesse bestaat in duikbootreeksen. Het experiment begint met U-47 die sinds 2011 in het Frans loopt en al twaalf albums beslaat, alle het werk van Gerardo Balsa en Mark Jennison. De Franse edities verschijnen bij Zéphyr (inmiddels ingelijfd door Dupuis) die de initiatiefnemer is van heel wat luchtvaartreeksen zoals Team Rafale, De Tweekoppige Adelaar, Little England van het Vlaamse duo Thomas Du Caju en Jean-Claude Van Rijckeghem, De Rode Baron en de Buck Danny-spin-off Buck Danny "Classic". De voorstelling van deel 1: "Oktober 1939 . Kapitein Günther Prien en zijn bemanningvan de U-47 worden een legende door met succes de Engelse basis in Scapa Flow binnen te sluipen en het slagschip HMS Royal Oak tot zinken te brengen. Beleef het avontuur mee van een beroemde onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog, het best bewaarde geheim van het Derde Rijk. Door zijn laatste patrouille te overleven, slaagt de U-47 erin om het noodlot te verslaan. De Duitse Admiraliteit besluit het schip in dienst te stellen van een eenheid speciale strijdkrachten voor acties te land en ter zee om zich van de overwinning op de Atlantische Oceaan te verzekeren."
U-47 2: De Overlever (Gerardo Balsa + Mark Jennison) (HC/48p/€17,95)

> "Acht patrouilles later is de U-47 een gevreesde Grijze Wolf aan het hoofd van een Wolfsroedel van drie duikboten, op jacht naar een konvooi. Commandant Walters en zijn Britse destroyer gunt ze geen eenvoudig succes. Zijn zoon was op de Royal Oak, hij zint op vergelding. Prien en Walters staan tegenover elkaar in een koppig gevecht met explosieve strijdmiddelen. Wie maakt als eerste de fatale fout die de ander de overwinning schenkt?"

Artbook Collection
• Male Call Club (Emilio Van der Zuiden) (HC/80p/€20,00)
> In het artbook van Emilio van der Zuiden (van wie bij Dark Dragon Books de Agatha Christie-verstripping De Geheime Tegenstander verscheen) zal je ook Margot uit De Autreportages van Margot aantreffen. Die reeks verschijnt bij Silvester. Het artbook bundelt een selectie van vijftien jaar illustraties waarin vooral knappe wagens en vrouwen voorkomen, voor elk wat wils. Dit artbook is eigenlijk een uitgave van de Zwitserse uitgeverij Paquet. Dark Dragon Books verzorgt de distributie ervan in Vlaanderen en Nederland.


De Eenhoorn
10/09
TOP
• Lancelot (Xavier Truant + Inge Misschaert) (HC/96p/€18,95)
> "Lancelot is een stille, teruggetrokken man. Hij zegt niet veel, want hij stottert. Maar in zijn hoofd praat hij honderduit. Iedereen vindt Lancelot maar een zonderling, een zot. Zelfs zijn broer Arthur. Alleen Roza, zijn nichtje, waardeert hem. Als Lancelot ziek wordt, kijkt hij terug op zijn leven. En hij blijkt heel wat geheimen mee te dragen... Een verhaal dat doet nadenken over liefde, geluk, slagen en mislukken. Een aangrijpende monoloog overgoten met humor en wijsheden over leven, liefde en dood. Een meeslepende graphic novel voor volwassenen met intrigerende illustraties. Een hebbeding door onder meer het prachtige design van illustrator Xavier Truant."


Dupuis
10/09
TOP
De Avonturen van Buck Danny "Classic" 5: Operatie IJzeren Gordijn (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Marniquet / Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
> "Buck, Sonny en Tumbler worden in volle Koude Oorlog naar Oost-Duitsland gestuurd om te patrouilleren langs de grenzen van het IJzeren Gordijn. Daar zijn de schermutselingen met de MiG’s vaste prik. De toestand is explosief, zeker als de Russen in het allergrootste geheim een nieuw trisonisch vliegtuig op punt stellen. Het prototype haalt een hoogte waarop het niet meer detecteerbaar is en kan een atoombom vervoeren. Nadat een Russische geleerde naar het Westen vlucht, schiet de CIA in paniek. Onze drie waaghalzen zijn plots pionnen in een schaakspel tussen de KGB, de Stasi en de CIA." Het volgende tweeluik wordt geschreven door Yann die in het verleden van Buck Danny zal graven.
De Blauwbloezen: De Integrale 2: Blauw en Uniformen - Lente in de Prairie - 3. Voor Vijftienhonderd Dollar Extra - 4. Outlaw (Louis Salvérius / Willy Lambil + Raoul Cauvin) (HC/192p/€29,95)
> Tweede en tevens laatste integrale van De Blauwbloezen. Zoals je weet, geeft Willy Lambil vooralsnog geen toestemming om zijn De Bauwbloezen-verhalen in integrales te gieten. Behalve opnieuw een fors achtergronddossier, waarbij ook wordt stilgestaan bij het plotse overlijden van Louis Salvérius en de overname van Lambil, staan de kortere verhalen Blauw en Uniformen, Lente in de Prairie en de lange verhalen Voor Vijftienhonderd Dollar Extra en Outlaw in deze dikke integrale opgenomen. Willy Lambil nam Outlaw over van Salvérius na diens plotse overlijden in 1972.
De Campbells 5: De Drie Vloeken (Jose Luis Munuera) (SC/56p/€7,95)
> Bij Dupuis verschijnen doorgaans de betere jeugdreeksen, al valt het minder en minder mee om daar onze jeugd van te overtuigen. Zelf beleven we natuurlijk ook pret aan zwierig getekende reeksen als De Campbells, waarvan het laatste deel nu in de winkels ligt. "Campbell en zijn bemanning volgen het spoor naar de schat van San Brandamo. Hun zoektocht leidt hen naar de poorten van het Inferno, een oude tempel die bewaakt wordt door wilde inboorlingen. Daar zou de meest fabelachtige schat uit hun piratenloopbaan te vinden moeten zijn. Maar ze zijn niet alleen... Voor Campbell en zijn broer is het tijd om de hele waarheid op te biechten." Van dezelfde auteur Jose Luis Munuera zou later dit najaar deel 2 van Zwendel moeten uitkomen.
• FRNK 4: De Uitbarsting (Brice Cossu + Olivier Bocquet) (SC/56p/€7,95)
> "Nu hij is opgenomen door de stam van de homo sapiens, begint Frank zich af te vragen of hij ooit nog terug in de eenentwintigste eeuw zal geraken. Hij besluit om een boodschap op te stellen voor de toekomstige generaties door met zijn smartphone het leven, de personages, de fauna en de flora die hij elke dag op zijn pad vindt te filmen. Dan gooit hij zijn telefoon in het meer waarlangs hij gekomen is, in de hoop dat die de omgekeerde weg aflegt... zodat iemand hem kan komen redden!" Inmiddels is groen licht gegeven voor een tweede cyclus.
Guust, Biografie van een Kluns (André Franquin / Jidéhem) (HC/128p/€29,95)
> Van het bekende redactiehulpje verscheen de special Biografie van een Kluns in zijn oorspronkelijke vorm nooit eerder in het Nederlands. De inhoud, voornamelijk door Jidéhem aangepaste en hertekende oude gags van Guust, raakte in het Nederlands wel verspreid in de inmiddels minder gekende Starstrip-compilaties uit de jaren 1980. "In 1965 verschijnt in de reeks Gag de Poche, een pocketcollectie met compilaties van het kruim van de Frans-Belgische humorstrip, het album Guust, Biografie van een Kluns van de hand van Franquin en Jidéhem. Het speciale nummer omvat het mythische album nummer 0 van Guust dat toen al als een humorklassieker gold. Meer dan een halve eeuw later brengt uitgeverij Dupuis het album opnieuw uit in zijn origineel formaat. Dat doet het in de nasleep van de zestigste verjaardag van de flegmatieke antiheld en als eerbetoon aan Jean De Mesmaeker die de inspiratie vormde voor het gelijknamige personage. 128 pagina's humor en fantasie dompelen je onder in het excentrieke en heerlijk rampzalige universum van Guust. Een klein boekje voor grote emoties!"
• Lucky Luke 18: In de Schaduw van de Boortorens (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)
Robbedoes door Lebeault en Filippi: Stichting Z (Fabrice Lebeault + Denis-Pierre Filippi) (SC/68p/€9,95)
> In de reeks Robbedoes door, waarbij geen nummering meer geldt, verschijnt de vertaling van het steampunk- en sciencefictionone-shot Stichting Z door Patrice Lebeault en Denis-Pierre Filippi. Niet alleen de setting is compleet anders dan in de reguliere reeks, ook de onderlinge relaties tussen de hoofd- en belangrijkste nevenpersonages zijn op hun kop gezet. "In het oneindige heelal valt een ruimteschip een goederentransport aan. Uit het tuig van de aanvaller komen drie reuzerobots tevoorschijn. Ze zijn bemand door drie personages die we maar al te goed kennen: de graaf van Rommelgem, Zwendel en Wiebeling. Na enkele handige proefjes van Pancratius met de vloeibare lading is Zwendel in zijn nopjes: ze hebben zomaar even een echte oceaan in hun bezit! Niet ver daarvandaan valideert ambtenaar Robbedoes, kleinzoon van de graaf, de transactie van het Fonds Z. Niemand weet dat de onbeduidende pennenlikker een groot onderzoek voert naar de gerespecteerde instelling. Een onderzoek dat wordt doorkruist door IJzerlijm die is toegetreden tot de rebellen en ondergronds gaat. Als Robbedoes en IJzerlijm gevat worden en achterna worden gezeten door moordrobots, redt niemand minder dan Kwabbernoot hun hachje!"
• Team Rafale 2: Oorlogsbuit (Eric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
• Team Rafale 2: Oorlogsbuit (Eric Loutte + Frédéric Zumbiehl) (HC/48p/€13,95)
> Team Rafale miste zijn start niet. De hardcovereditie was snel uitverkocht en de softcovereditie raakte inmiddels herdrukt. "Oorlogsbuit speelt zich af in Afrika, ergens tussen Sudan en Somalië. De Westerse inlichtingendiensten zoeken zich al jaren suf naar het goud van Al Qaida. Nu is de schat eindelijk opgespoord. Ze zou zich aan boord bevinden van een vrachtschip dat op doorreis is in de Rode Zee. Maar de interceptie verloopt rampzalig als twee F/A-18E Super Hornets van het vliegdekschip Nimitz worden neergehaald door mysterieuze MIG-29’s. Een Franse satelliet heeft alles geregistreerd. Ook de Fransen worden nu meegesleurd in de schattenjacht. Tom Nolane, Jessica Nate en hun vrienden van het squadron 1/7 Provence snellen te hulp. Maar de inzet wordt drastisch verhoogd als ook kolonel Azad Korgan, een beruchte jachtpiloot die is ingehuurd door de terroristen, in de dans springt. Voor onze vrienden wordt de schattenjacht nu een levensgevaarlijke zoektocht..."


Glénat
10/09
TOP
• De Grote Zeeslagen 6: Tsushima (Giuseppe Baiguera + Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€16,95)
> Op scenario van Jean-Yves Delitte stort Giuseppe Baiguera zich op de zeeslag van Tsushima in De Grote Zeeslagen deel 6. "Augustus 1904. De oorlog tussen Rusland en Japan woedt in alle hevigheid. De Japanse troepen belegeren Port-Arthur waar de Russische schepen van het eskader van de Stille Oceaan voor anker liggen. Daarop besluiten de Russen om een tweede vloot ter versterking te sturen. Maar die moet helemaal uit de Oostzee komen, een reis van bijna acht maanden lang. Als ze eindelijk aankomen in de wateren voor de kust van Korea is het te laat: Port-Arthur is gecapituleerd. De Russen varen dan maar door naar de haven van Vladivostok. Helaas voor hen krijgt de doorgewinterde en beter uitgeruste Japanse vloot hen in het vizier..."
Laowai 2: De Strijd om Dagu (Xavier Besse + Laurent-Frédéric Bollée / Alcante) (HC/48p/€15,95)
> Laowai deel 1 viel bij ons in de smaak. We keken al uit naar het vervolg van de trilogie van Xavier Besse op scenario van Laurent-Frédéric Bollée en Alcante. "François Montagne is in opstand gekomen toen hij ontdekte dat zijn oversten de oorlog tegen China gebruiken om een schimmige opiumsmokkel op te zetten. Hij die dacht dat hij de eer van zijn familie zou kunnen redden begrijpt dat zijn eigen vaderland steeds dieper wegzakt in de schande. François wordt in de tang genomen door zijn oude wapenbroeders en de Chinese vijand. Het eerste slachtoffer van een oorlog is de waarheid, zegt men wel eens. Dat voelt François aan den lijve. Terwijl alles in een stroomversnelling raakt en het Engelse en Franse leger Peking naderen, zit hij meer dan ooit middenin de Opiumoorlog!"

Collectie Manara
De Kamasutra (Milo Manara) (HC/72p/€17,95)
> Collectie Manara wordt aangevuld met een opnieuw vertaalde heruitgave van De Kamasutra, ingeleid door Milo Manara himself. "Parva is een onweerstaanbare blondine. Ze raakt per ongeluk in het bezit van een vreemde gordel... Daarin blijkt de geest van de hindoegod Shiva gevangen te zitten. Die zal de jonge vrouw inwijden in de Kama Sutra. Hij neemt haar mee door het feeërieke India en zijn sensuele en erotische mysteries met als doel zijn menselijke vorm terug te vinden."


De Harmonie
15/09
TOP
• Peter's Zeurkalender 2019 (Peter van Straaten) (SC/368p/€15,00)
> Gouden editie met de allerbeste tekeningen uit de Zeurkalenders die tussen 2009 en 2013 verschenen.


Interstat
10/09
TOP
• Garfield Scheurkalender 2019 (Jim Davis) (SC/€14,99)


Jessecartoons
29/09
TOP
• De Rechter 21: Een Uitgemaakte Zaak (Jesse Van Muylwijck) (SC/108p/€17,50)
> "Het zijn vreemde tijden, als zelfs je koelkast al data kan lekken. Als politici nepvolgers op twitter kopen. Als het Nederlands in het hoger onderwijs wordt afgeschaft. Als grote grazers to grazen worden genomen. Als de snackbar cultureel erfgoed wordt. Als het CBS concludeert dat Nederlanders de gelukkigste milieuvervuilers ter wereld zijn. Wat normaal is en wat waar is, is geen uitgemaakte zaak meer. Wat kan een cartoonist zich nog meer wensen? De Rechter staat dit jaar een kwart eeuw in de krant. Dat is gevierd met een tentoonstelling over 25 jaar actuele Rechter-strips in het Nederlandse Stripmuseum, en de publicatie van een jubileumboek getiteld De Rechter Is Jarig, dat een uniek inkijkje biedt in het hoofd van een striptekenaar."


Lannoo
22/09
TOP
Oorlog in WARegem (Ivan Petrus Adriaenssen) (HC/120p/€19,99)
> In Oorlog in WARegem, Ivan Petrus Adriaenssens' vierde WO I-strip, brengt de stripmaker de laatste weken van de Groote Oorlog in Waregem en omstreken in beeld. Waarom Waregem? Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag het er relatief rustig bij. Pas bij de Bevrijding wordt een spoor van vernieling achtergelaten. Twee studenten in het heden raken gefascineerd door het verhaal van een jongen van elf jaar die door zijn kinderlijke nieuwsgierigheid een obus liet ontploffen... met dramatische gevolgen. Ze lezen over sergeant Paul Smithhisler, die de Schelde probeerde over te zwemmen nadat alle bruggen opgeblazen waren én ze vinden het dagboek van een overlever. Ontdek samen met Jim en Sophia de verhalen van een tiental soldaten en reconstrueer zo de laatste weken van de Eerste Wereldoorlog in en rond Waregem.


Leonon
29/09
TOP
• Het Nieuwe Nest van de Kleine Marsus (Benjamin Chaud) (HC/32p/€13,50)
> Kinderboek van Benjamin Chaud met het Palombische gezinnetje van de Marsupilami's (een creatie van André Franquin voor de reeks Robbedoes en Kwabbernoot) in de hoofdrol. "De familie Marsu bestaat uit Papa Marsu, Mama Marsu, Kleine La, Kleine Mi en Kleine Pi. Samen hebben ze een fijn en vredig leven. Tot de dag dat een vreselijke storm hun gezellige nest wegblaast. De Marsupilami's hebben geen huis meer. Ze moeten de jungle verlaten om op zoek te gaan naar een nieuw nest."


Le Lombard
10/09
TOP
Dan Cooper: De Integrale 2: 4. Richting Mars - 5. Duel in de Wolken - 23. Operatie Jupiter (Albert Weinberg + Albert Weinberg / Jean-Michel Charlier) (HC/188p/€29,95)
> In de tweede integrale van Dan Cooper gaat de luchtvaartreeks de sciencefictiontoer op met het gebundelde verhaal Richting Mars (deel 4 in de reguliere reeks). Deze integrale, met een chronologische heruitgave van de reeks, is aangevuld met de delen 5 (Duel in de Wolken) en deel 23 (Operatie Jupiter).
Kinderen in het Verzet 3: Twee Reuzen (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95)
> Kinderen in het Verzet vinden we nog steeds een keigoede jeugdreeks die in feite voor alle leeftijden is bestemd. Een te koesteren juweeltje. "François' vader werd terechtgesteld door de nazi's. Het maakt hem en zijn maatjes Lisa en Eusèbe vastberadener dan ooit om hun verzetsactiviteiten op te drijven. Onder de codenaam LYNX ronden ze met succes hun geheime en vaak levensgevaarlijke missies af, in samenwerking met PEGASUS, een agent uit Londen die in hen niet meer ziet dan zijn kleine boodschappertjes. De oom van François hoopt terug te kunnen keren naar de boerderij van zijn overleden broer, maar deelt niet dezelfde opvattingen als de verzetsstrijders. Hij dweept met maarschalk Pétain en heeft niet altijd even nobele intenties... Als de Russen en de Amerikanen zich in 1941 mengen in de strijd, is het voor François de kans om zich in te laten met de politiek, het communisme en het kapitalisme en om te begrijpen hoe moeilijk het is om een rechtvaardige wereld te organiseren waarin iedereen zijn plaats vindt."
Steven Sterk: De Integrale 4: 8. Overval op het Witte Doek - 9. Het Eiland van de Tweedracht - 10. De Weg naar het Zuiden - 11. Het Geheim van Egelantine (Pascal Garray + Thierry Culliford / Pascal Garray) (HC/224p/€29,95)
> Voorlaatste deel met de verhalen Overval op het Witte Doek, Het Eiland van de Tweedracht, De Weg naar het Zuiden en Het Geheim van Egelantine die met een mooie regelmaat verschenen na de lange pauze die de reeks na De Fetisj nam. Deze nieuwe verhalen waren het werk van tekenaar Pascal Garray en Peyo's zoon Thierry Culliford die zich over de scenario's ontfermde.


Lucky Comics
05/09
TOP
• Lucky Luke 48: De Schat van de Daltons (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)


Microbe
29/09
TOP
Berezina 1 (Ivan Gil + Frédéric Richaud naar de roman van Patrick Rambaud) (HC/64p/€19,95)
De Slag 1 (Ivan Gil + Frédéric Richaud naar de roman van Patrick Rambaud) (HC/64p/€19,95)
• verzamelbox Berezina + De Slag (Ivan Gil + Frédéric Richaud naar de roman van Patrick Rambaud) (6xHC in box/€135,00)
> Start van twee historische trilogieën over veldslagen die Napoleon Bonaparte voerde en waaruit bleek dat hij met zijn Grande Armée dan toch niet zo onoverwinnelijk was. Beide reeksen van de Spaanse tekenaar Ivan Gil en de Franse scenarist Frédéric Richaud (De Schilderleraar, Levenslijnen) naar de prijswinnende romans van Patrick Rambaud verschijnen deze en de volgende twee maanden eerst uit als een gelimiteerde hardcoveruitvoering. De softcoveruitvoeringen zijn begin volgend jaar gepland. De complete trilogieën in hardcover kan je ook al kopen in een complete verzamelbox. Zowel de box als de eerste hardcovers zijn niet meer na te bestellen bij de uitgever. Met de beschikbare voorraad in winkels moet je het dus stellen, wacht niet te lang! De Slag vertelt over de slag bij het Oostenrijkse Aspern-Eßling van 21 en 22 mei 1809 waar de troepen van Napoleon de Donau probeerden over te steken na het innemen van Wenen. De Fransen raakten slaags met het Oostenrijkse leger dat de Fransen probeerde tegen te houden. De veldslag duurde twee dagen en liep uit op een nederlaag voor de Fransen in de ogen van de Oostenrijkers, maar de Fransen stonden een maand later weer aan de Donau waar ze de Oostenrijkers versloegen in de Slag bij Wagram. Het speciale aan de roman uit 1997 is dat het idee en de notities voor het boek oorspronkelijk van de Franse schrijver Honoré de Balzac kwamen op basis van oogetuigenverslagen. De strip volgt de volledige veldslag en de beslissingen van de dienstdoende officieren. De trilogie Berezina gaat over een hoofdstukje in de Russische campagne van Napoleon, meer bepaald de veldslag van 26 tot 29 november 1812 aan de Wit-Russische rivier de Berezina tijdens de terugtrekking van Napoleon uit Rusland. De Grande Armée was al verslagen en vermoeid en viel aan de Berezina in de val. Maar Napoleon gaf zich niet zomaar gewonnen. Het verhaal wordt verteld aan de hand van uiteenlopende standpunten, van soldaten over kroniekschrijvers tot de keizer zelf.


Oogachtend
22/09
TOP
Het Amusement (Brecht Evens) (HC/336p/€35,00)
> In het vorige nummer van het Franse stripinfoblad Casemate stond al een recensies van Les Rigoles, de Franse titel van Het Amusement. Er volgt ook nog een Engelse vertaling als The City of Belgium. Casemate noemde de strip "hypnotisch" (dat rijmt op "psychotisch"). Op 336 pagina's krijg je het volgende geserveerd: "Eén nacht, drie mensen. Klaploper Jona heeft alles ingepakt. Hij trekt in bij zijn vriendin in Berlijn, morgenochtend komt de verhuisfirma. Maar zijn afscheidsnacht loopt uit de hand. De fragiele Victoria geniet van een rustig etentje met haar zus, haar ex, en diens nieuwe lief. Een gezellige avond ontspoort in een frenetieke nacht vol Xanax en discotheekkeuzestress. Het leven van ex-fuifbeest 'Baron Samedi' Rodolphe zit in een stevige dip. Een vluchtige ontmoeting katapulteert hem in het spectaculaire tegendeel van een depressie. In deze pulserende stadsmozaïek kruisen ze mekaar, in restaurant, taxi en discotheek, één zwoele zomernacht lang."
Ergens Waar Je Niet Wil Zijn (Brecht Evens) (HC/176p/€29,00) (herdruk)
> Iniddels de vierde druk, nu voor het eerst als hardcover.


Pangolin Comics
22/09
TOP
• Mortinfernum (Patrick Cornelis / Alain Poncelet) (HC/90p/€39,99)
> In samenwerking met de Waalse tekenaar Alain Poncelet stelde Patrick Cornelis (Virus) dit artbook samen met verschillende hoofdstukken waarin ook korte stripverhalen een plaats kregen.
Verbonden Zielen (Patrick Cornelis + Olivier Vachey) (HC/80p/€24,99)
> Nieuwe fantasystrip van Patrick Cornelis op scenario van Olivier Vachey, waarin twee voormalige huurlingen het opnemen tegen een sterke tegenstander om het voortbestaan van het eiland waarop ze allemaal leven. Die tegenstander riep enkele kwalijke plagen uit over het eiland. De zus van een krijgster werd door zo'n plaag getroffen en zij vervoegt de twee krijgers op hun gevaarlijke pad. Voor de inkleuring kreeg Patrick hulp van onze landgenoot Shirow Di Rosso. En het ziet er allemaal overtuigend uit.
• Virus 3: Absolute Macht (SC/96p/€17,50)
• Virus 3: Absolute Macht (HC/96p/€25,00)
> Vervolg van de occulte zombiereeks. Nu wordt het pas ernst, het virus is wereldwijd uitgebroken.


Pear Productions
15/09
TOP
• De Avonturen van Kim & Eddy: De Tresoor van Nijmegen (Arie Van Vliet + Paul Reichenbach) (SC/36p/€6,50)
• De Avonturen van Kim & Eddy: De Tresoor van Nijmegen (Arie Van Vliet + Paul Reichenbach) (HC/36p/€10,90)
> "Dit nieuwe avontuur van het meisje Kim en de jongen Eddy speelt zich af in Nijmegen vlak voor daar de Vierdaagse begint. Kim en Eddy logeren bij Kims tante die fanatiek traint voor de Vierdaagse en de kinderen daarin meesleept. Als terugkerende grap heeft Eddy steeds problemen vanwege zijn eetlust. Er is net een tentoonstelling in het Museum Het Valkhof gewijd aan een opgedoken middeleeuws boek van de beroemde gebroeders Van Limburg. De uit de eerdere delen bekende onverlaten Herman Blauwvinger en Bert en Jopie worden ingehuurd om dat kostbare boek te stelen. Natuurlijk raken de kinderen betrokken bij de pogingen om dat tegen te gaan. Dat is nog niet zo gemakkelijk, de dieven gebruiken zelfs gestolen fietsen uit het vlak bij Het Valkhof gelegen Fietsmuseum Velorama om te proberen te ontkomen (zie de cover). Heel nuttig is de plattegrond achterin waarop je kunt zien welke interessante zaken er in de oudste stad van Nederland te vinden zijn. Daar is ook aandacht voor in dit alleraardigste humoristische stripverhaal voor lezers vanaf circa tien jaar. Los leesbaar naast de vorige delen, De Schat van de Sassenpoort en Het Goud van Kampen."
• De Avonturen van Ridder Dolf 1: Het Hanzecomplot (D'Auwe + Paul Reichenbach) (HC/40p/€9,90)
• De Avonturen van Ridder Dolf 1: Het Hanzecomplot (D'Auwe + Paul Reichenbach) (HC/40p/€65,00) (luxe)
> "Een voordelige overeenkomst met de Deense koning zal de Hanzestad Kampen macht en rijkdom brengen. Niet alle andere Hanzesteden zijn daar blij mee. Er wordt zelfs een complot gesmeed om de overeenkomst tegen te houden. Gelukkig is er Ridder Dolf nog, de dappere kapitein van de wacht. Maar zal hij erin slagen om het verdrag te redden? Je leest er alles over in Het Hanzecomplot." De tekeningen zijn van Vlaming D'Auwe, bekend van Rooie Oortjes, Knokke-Heist Gestript en andere komische strips. Bestaat ook als luxe in velours, genummerd op veertig exemplaren met ex-libris en een originele tekening op los blad.
• Het Einde van de Roofridder (Dmitry Yakhovsky + Paul Reichenbach) (HC/48p/€9,90)
• Het Einde van de Roofridder (Dmitry Yakhovsky + Paul Reichenbach) (HC/48p/€65,00) (luxe)
> "In de Schepenzaal van het Stedelijk Museum in Kampen is een bijzondere deur te bewonderen. Deze deur dateert uit het begin van de vijftiende eeuw en is afkomstig uit het voormalige slot Voorst, bij Zwolle. Dat slot behoorde aan een echte roofridder, die reizigers uitschudde en gevangenzette voor losgeld. Door de gezamenlijke legers van de bisschop van Utrecht en de steden Kampen, Zwolle en Deventer werd het enorme kasteel ingenomen en met de grond gelijk gemaakt. De zware deur was onderdeel van de oorlogsbuit en heeft Kampen geluk gebracht. Toen een grote brand het stadhuis van de stad dreigde te verwoesten, werkte het enorme gevaarte als branddeur, waardoor het kostbare archief gespaard bleef. Hoe dat zat met die roofridder en hoe het hem verging, is allemaal te lezen in dit spannende stripverhaal. Zowel verhaal als tekeningen zijn historisch verantwoord en gebaseerd op uitgebreide documentatie." Bestaat ook als luxe in velours, genummerd op veertig exemplaren met ex-libris.
• De Onwaarschijnlijke Avonturen van Bertus Boegspriet (Pieter Hogenbirk + Paul Reichenbach) (HC/40p/€9,90)
• De Onwaarschijnlijke Avonturen van Bertus Boegspriet (Pieter Hogenbirk + Paul Reichenbach) (HC/40p/€65,00) (luxe)
> "De levensloop van Bertus Boegspriet is bepaald niet alledaags. Als kind ontvluchtte hij zijn geboortestad omdat hij (ten onrechte) dacht dat hij een vriendje had gedood. Het was het begin van een turbulente zwerftocht die hem in heel veel landen van de wereld bracht. Hij was nder andere walvisvaarder, messenwerper in het circus van Buffalo Bill, goudzoeker en filmster, voordat hij terugkwam om zijn laatste levensjaren in alle rust slijten. 'Ome Bertus' werd hij toen genoemd en tegenwoordig is er zelfs een stadswandeling die langs al zijn favoriete plekjes voert. Dit boek werpt een licht op de buitengewone levensgeschiedenis van een bijzondere Zwollenaar, die ondanks alles bij het grote publiek onbekend is gebleven."


Plan A Uitgevers
15/09
TOP
Bruno de Bever: Van Huis (Maarten Gerritsen + Michiel van de Vijver) (HC/32p/€9,95)
> Zestiende album van Plan A Uitgevers die strips op maat maakt voor jeugdige lezers. In dit album voeren Maarten Gerritsen en Michiel van de Vijver een bever met een identiteitscrisis op. Hij wil een ander dier zijn, maar welk?


Querido
22/09
TOP
• Verhalen uit de Binnenstad (Shaun Tan) (HC/240p/€24,99)
> Geïllustreerd boek van de maker van De Aankomst en het verfilmde prentenboek Het Ding en Ik. "Nergens heeft de mens de natuur zo onder controle geprobeerd te krijgen als in het centrum van de moderne stad. Maar zelfs daar, tussen asfalt, beton en torenflats, laat zich onverwacht wel eens een kikker of een roofvogel zien. En haaien en tijgers duiken op in de dromen en nachtmerries van de mensen die er wonen en werken. Waar staan bijvoorbeeld de kinderen op het dak van het hoogste gebouw met hun hengels 's nachts naar te vissen? Hoe kunnen krokodillen ongemerkt een luxeleventje leiden op de 87ste verdieping van een kantoorgebouw? Waarom dagen beren de mensheid voor het gerecht? Komen er echt duizenden mensen naar de begrafenis van een kat?"


Rainbow
29/09
TOP
Rainbow Pocket
• 893. Hoezo Oud? (Peter van Straaten) (HC/160p/€10,00)
• 1229. Moeten We Vaker Doen (Peter van Straaten) (HC/160p/€10,00)
> Twee thematische cartoonbundelingen in de collectie Rainbow Pocket, nu in hardcover met linnen rug.


RoaRrr Uitgeverij
22/09
TOP
• Streamliner 3: All-in Day ('Fane) (HC/72p/€19,95)
• Streamliner 3: All-in Day ('Fane) (HC/72p/€49,95) (luxe met ex-libris en alternatieve cover)
• Streamliner 3: All-in Day ('Fane) (HC/80p/€89,95) (luxe/verzamelaarseditie met vijf ex-librissen en alternatieve cover)
> Voorlaatste deel. "De race waar het allemaal om draait gaat eindelijk beginnen, camera’s klaar, zeppelin klaar, deelnemers klaar? Racen maar!... Iedereen is tot op het bot gemotiveerd om er een spektakel van te maken. Dat het er zachtzinnig aan toe zou gaan, was niet te verwachten, maar dit gaat wel heel ver..." Het album verschijnt opnieuw in drie uitvoeringen. Behalve de gewone hardcovereditie is er ook een luxe op 125 exemplaren met genummerde ex-libris, linnen rug en alternatieve cover. De verzamelaarseditie kent een oplage van 35 exemplaren met linnen rug en een andere cover, bevat een extra katern met informatie en vijf ex-librissen waarvan drie gesigneerd.


Saga Uitgaven
15/09
TOP
• Boes integraal 7 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (HC/96p/€29,95)
> De volgende twee maanden verschijnt de inhoud van deze bundeling ook in twee softcoveralbums.

• Dag en Heidi 4: Heidi in Gevaar (Jeff Broekcx + Maria De Winter) (SC/40p/€8,95)
• Kramikske integraal 3: 11. Robby, Robot - 12. De Stalen Baron - 13. Het Pitboeleke - 14. De Zondagspiraat - 15. Teddy en de Tiran (Jean-Pol) (HC/268p/€34,95)
• Kramikske integraal 3: 11. Robby, Robot - 12. De Stalen Baron - 13. Het Pitboeleke - 14. De Zondagspiraat - 15. Teddy en de Tiran (Jean-Pol) (HC/268p/€60,00) (luxe met ex-libris)
> De integrale reeks van Kramikske zal uit vier delen bestaan. In de derde integrale vind je de verhalen Robby, Robot, De Stalen Baron, Het Pitboeleke, De Zondagspiraat en Teddy en de Tiran. Het achtergronddossier staat stil bij Jean-Pols voldoening gevende carrière bij Studio 100 waarbij hij sinds het prille begin betrokken was. Er is ook een overzicht van zijn vele commerciële werk met extra aandacht voor het internationale project Nikkel. De strips van Kramikske zijn weer in zwart-wit. In deze integrale kom je te weten dat de oorspronkelijke druk- en kleurenfilms verloren zijn gegaan. Dat kwam Jean-Pol jaren later te weten na een geval van broodroof door zijn eigen uitgever bij Het Volk. De strips opnieuw inkleuren zou een te dure aangelegendheid worden met een hogere verkoopprijs als gevolg en de oude strips in kleur opnieuw inscannen zou met kwaliteitsverlies gepaard gaan. Om die reden verkoos Saga Uitgaven Jean-Pols originelen in zwart-wit opnieuw in te scannen.
• Sam integraal 3: Metaal, Kei Tof! - Je Hobby, Je Beroep! - 9. Dubbel en Dwars - 10. Aan de Grond - 11. Goudkoorts (Jan Bosschaert + Marc Legendre) (HC/224p/€34,95)
• Sam integraal 3: Metaal, Kei Tof! - Je Hobby, Je Beroep! - 9. Dubbel en Dwars - 10. Aan de Grond - 11. Goudkoorts (Jan Bosschaert + Marc Legendre) (HC/224p/€60,00) (luxe met ex-libris)
> "In het laatste deel van de integrale reeks van Sam staan de dolkomische verhalen vol actie Dubbel en Dwars, Aan de Grond en Goudkoorts, maar ook de twee publicitaire verhalen Metaal, Kei Tof! en Je Hobby, Je Beroep! en een kortverhaal door een andere tekenaar. In deze periode stopte Sam namelijk even en zocht Marc Legendre naarstig naar mogelijkheden om de reeks voort te zetten, ook door een beroep te doen op andere tekenaars. Uiteindelijk beleefde de sympathieke jeugdreeks een comeback, maar de tijden waren veranderd. Het verhaal over Sams pauze, haar terugkeer en het trieste afscheid doen Jan Bosschaert en Marc Legendre uit de doeken in een rijkelijk geïllustreerd dossier met tientallen afbeeldingen." We vermelden de luxe voor de volledigheid, maar eigenlijk is die al uitverkocht.
• Sloeber 3: Het Complot (Jeff Broekcx + Maria De Winter) (SC/40p/€8,95)
• Succubus 7: Diamante (Luca Sotgiu / Francesco Muccliacito + Thomas Mosdi) (SC/48p/€8,95)
> Softcovereditie van het allerlaatste album in deze soft-erotische reeks.

Collectie Bamboe
Ambulance integraal 4: 7. De Vergetenen uit het Oosten - 8. Van de Ene Hel in de Andere (Alain Mounier + Patrice Ordas) (HC/96p/€29,95)
> Deze vierde integrale van Ambulance 13 bundelt de later te verschijnen softcoverdelen 7 en 8. Dit is tevens de voorlaatste cyclus van de in de Eerste Wereldoorlog gesitueerde stripreeks. Deel 7, De Vergetenen uit het Oosten: "Bouteloup, de voormalige loopgravenchirurg van Verdun, is wanhopig. Zijn twee geliefden, zijn vader en te veel vrienden kwamen tijdens de Grote Oorlog om. Met een verminkt gezicht, alleen en op non-actief geplaatst door het leger voelt hij zich nutteloos en denkt hij erover na er een eind aan te maken. Maar er zijn anderen die een beroep op hem wensen te doen. D'Avrainville, de inlichtingenofficier van premier Clemenceau, verzoekt hem mee te gaan met de bijzondere eenheid van general Jouinot-Gambetta in het Oosten. Van het succes van die expeditie hangt misschien de nederlaag van Duitsland en zijn bondgenoten af. Louis stemt toe, op voorwaarde dat hij Ambulance 13 opnieuw kan oprichten." Deel 8, Van de Ene Hel in de Andere: "Niets blijft Bouteloup bespaard. Nauwelijks heeft hij een bloederig beleg in Macedonië overleefd in een wellicht laatste aanval van de cavalerie tijdens de Tweede Wereldoorlog of hij wordt teruggestuurd naar het Franse front. Onderweg op zee dwarsboomt een op wraak beluste oude bekende de geplaagde chirurg en komt een Duitse onderzeeboot de aard van het ziekenhuisschip controleren."
Gran Café Tortoni (Winoc + Philippe Charlot) (HC/112p/€24,95)
> Gran Café Tortoni is een dik, passioneel one-shot van 112 pagina's door Winoc (Rafale) en Philippe Charlot (De Wezentrein, De Gezusters Fox, Karma Salsa, Bourbon Street) dat bestaat uit kortere vertellingen, ingebed in een algemeen verhaal. "Een jonge danser belandt in Buenos Aires in de hoop de leerling te worden van de mythische maestro die zich teruggetrokken heeft in zijn appartement naast het Gran Café Tortoni. Een gedroomde prooi voor Mina die op zoek is naar een nieuwe partner die haar kwijnende carrière weer kan lanceren. Helaas, tango en onschuld gaan niet goed samen. Om te kunnen schitteren, moet een tanguero zich inlaten met passie en een wanhopige liefde, met poëzie en het theater, met het sublieme en het onbeduidende... Maar hij moet vooral zijn eigen demonen onder ogen hebben gezien om op een dag met de engelen van de dans te hopen omgaan. De stamgasten van het Gran Café Tortoni kennen het allemaal en ze vertellen er graag over."
• Een Nacht in Rome 3 (Jim) (HC/120p/€49,95) (luxe met dossier en ex-libris)
> De gewone editie (zonder dodssier) verschijnt in oktober in hardcover, met een andere cover, en in september in softcover, met nog een andere cover.


Scratch Books
22/09
TOP
• 1000 Pinguïns (Wasco) (HC/152p/€24,90)
> "Hoe teken je duizend pinguïns? Eerst één, dan twee, dan drie... En dat hou je een tijd vol. Dat is in ieder geval wat Wasco gedaan heeft. De eigenzinnige stripkunstenaar vulde een boek met precies duizend pinguïns, telkens in reeksen van één tot en met tien. Duizend zwart-witte vogels, allemaal uniek getekend: kubistisch, realistisch, grafisch, komisch, stripig. 1000 Pinguïns is een speels experiment met vorm en stijl dat een glimlach aan de toeschouwer ontlokt."


Sherpa
29/09
TOP
Blueberry: Gebroken Neus / De Wereld van Gir (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC) (HC/144p/€49,95)
Blueberry: Gebroken Neus / De Wereld van Gir (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC/144p/€75,00) (luxe met prent)
> In de reeks Blueberry op groot formaat is het album Gebroken Neus aan de beurt. Bovenop het dossier bij dat verhaal is er nog een andere bonus van formaat voorzien. De Wereld van Gir is een grote verzameling illustraties in kleur en zwart-wit, aangevuld met heel wat achtergrondinformatie over Jean Giraud alias Gir en zijn creatie Blueberry. Het is gebaseerd op een Frans boek uit 1986. Dit dubbelalbum met dubbele cover is 144 pagina's dik. Om dat boek te lezen moet je deze uitgave omdraaien, het wijst zichzelf uit. Volgend jaar verschijnt in dezelfde collectie een zwart-witbundeling van De Lange Mars en De Ongrijpbare Navajos.
De Hemingway Triatlon (Dirk-Jan Hoek) (HC/160p/€19,95)
> Behalve vertalingen en heruitgaven van markante buitenlandse auteurs heeft Sherpa nog steeds oog voor auteurs van eigen bodem. Zo krijgt Dirk-Jan Hoek een nieuwe kans kans met zijn one-shot De Hemingway Triatlon. "Dirk-Jan Hoek debuteerde in 2013 met Mao's Mussen. Nu vertelt hij in een fraaie Klare Lijn-stijl die doet denken aan Erik Varekamp (De Kennedy Files) en de Fransman Floc'h (Blitz) een verhaal over de laatste jaren van de befaamde schrijver Ernest Hemingway, die worstelt met zijn laatste boek... Door de vernietigende kritieken op zijn vorige roman is hij in een depressie gestort, en de vraag is of hij zichzelf weer erbovenop kan helpen. Hoek schetst een indringend portret van de schrijver, in een mengeling van historische gegevens en fictie."


Soul Food Comics
10/09
TOP
Totem (Mikaël Ross + Nicolas Wouters) (HC/128p/€27,50)
> Totem is een interessant, knap getekend coming-of-agealbum van de Duitse tekenaar Mikaël Ross en de Waalse schrijver Nicolas Wouters. Totem verschijnt als een 128 pagina's tellende hardcoveruitgave en kent de volgende inhoud: "Als zijn broer ernstig ziek blijkt te zijn, wordt Louis halsoverkop op zomerkamp gestuurd in de Ardennen. Voor de twaalfjarige jongen voelt het als een andere wereld. Er wordt stiekem gedronken en geblowd, sommige jongens hebben pornoblaadjes bij zich en er heerst een strenge pikorde. Louis heeft moeite zijn plek te vinden Hij sjokt met zijn ziel onder de arm door de regen, piekerend over het redden van zijn broer. Maar alles verandert als hij tijdens het grote feest een totemdier krijgt toegewezen."


Standaard Uitgeverij
15/09
TOP
• F.C. De Kampioenen 100: Alles Loopt in het Honderd (Hec Leemans) (SC/48p/€6,50) (met spaarposter)
> Hec Leemans publiceert zijn honderdste album van F.C. De Kampioenen dat voor een keertje 48 pagina's dik is in plaats van 32. Voor dit feit kreeg hij in Antwerpen de allereerste Com!cs Station Ster in het indoorpark in aanwezigheid van acteurs uit de tv-reeks Bij dit album zit ook een spaarposter met alle covers van de reeks die je kan aankruisen om je verzameling volledig te maken. Op dezelfde poster hangt Carmen de pin-up uit. "De Xaverianen, de verre bewoners van de planeet Xaverius, die allemaal lijken op Xavier Waterslaeghers, besluiten om de honderdste verjaardag van Oma Boma mee te vieren. Een delegatie vertrekt in een ruimtetuig richting aarde... Op aarde bereiden de Kampioenen de vijfentachtigste verjaardag van Oma Boma voor en de honderdste match tegen De Schellekens. Boma wil de match absoluut winnen. Wanneer de Xaverianen arriveren op aarde, blijkt dat ze zich van tijdvak hebben vergist. De Kampioenen zijn allemaal stokoud... Vanaf dan loopt alles in het honderd."
De Rode Ridder 259: De Slavin (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€6,50)
> "Het is jaarmarkt en dat feest trekt veel volk. Ook slavenhandelaar Omero is van de partij. Maar Ciaran, z'n gegeerde slavin, weet te ontsnappen. De jonge vrouw loopt in de armen van de Rode Ridder die Omero een lesje in menselijkheid wil geven. Daar heeft hij meer hulp bij nodig dan aanvankelijk gedacht. Zeker wanneer blijkt dat zelfs de deken van de stad de kant van de slavenhandelaar kiest. Ondertussen weet de wrede Omero een nieuw slachtoffer te maken, een koppige rosse die beweert dat ze een heksenjong is..."
• Suske en Wiske 345: Operatie Siggy (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (SC/48p/€6,99)
> "Suske en Wiske ontdekken op zolder een kostbare ring en plaatsen er een foto van op de sociale media. Dit tot grote ergernis van Sidonia voor wie de ring een grote sentimentele waarde heeft. De ring schijnt een bijzonder verleden te hebben en daar heeft een oud vriendje van Sidonia alles mee te maken. Wanneer blijkt dat tante echt in gevaar is, trekken Suske en Wiske naar het verleden om daar het geheim te ontrafelen. Een moeilijke opdracht die onze helden in nauwe schoentjes brengt..."


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
15/09
TOP
De Rode Ridder 259: De Slavin (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€59,99) (luxe met ex-libris)
De Rode Ridder 259: De Slavin (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
• Suske en Wiske 345: Operatie Siggy (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (HC/52p/€65,00) (luxe met ex-libris)
• Suske en Wiske 345: Operatie Siggy (Luc Morjaeu + Peter van Gucht) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex-libris)


Stripgilde
10/09
TOP
• Fake Vintage Book Covers 4: Tipsy (Kristof Spaey) (HC/64p/€20,00)
> "You know the drill: een bloedmooie vrouw, een tot de verbeelding sprekende titel en een sensationeel tekstje. Dat zijn de ingrediënten van de covers van Amerikaanse pulppaperbacks uit de jaren 1920 tot 1960. Kristof Spaey kruidt deze met humor, serveert ze op een bedje van slimme verwijzingen naar popcultuur en zet u zijn eigen interpretatie van dit recept voor: Fake Vintage Book Covers. Pin-uptekeningen met een twist! Deze luxueus vormgegeven hardcover bundelt meer dan honderdvijftig covers en tekeningen."
• Geef Me Al Je Dromen (Maarten Van Praet) (SC/152p/€15,00)
> "Geef Me Al Je Dromen is de tweede bundel van Maarten Van Praet. Zijn bundel hiervoor heette Dood, Verderf en Koekjes Me Melk. Je snapt wel dat Geef Me Al Je Dromen beter is. De titel alleen al is zo verschrikkelijk veel diepgaander. Ik bedoel, komaan. Moet je niet over nadenken. In deze bundel vind je minstens vijf cartoons. Een selectie van de (zelfverklaard) beste cartoons die verschenen op maartenisdemax.be, EOS magazine, De Standaard Avond en andere plaatsen. Waarover gaan die? Alles kapotrelativeren. Woordmopjes. Droge humor. Andere dingen. Ik zou 't zeker kopen moest ik niet mezelf zijn - Maarten."
• Stroom (Jurgen Walschot + Kirstin Vanlierde) (SC/48p/€17,50)
> "Op het diepste punt, waar de wetten van de zwaartekracht niet werken, ben je buiten bereik. De lucht is een golvende hallucinatie boven je. Het water is buik en baarmoeder tegelijk. In de diepte ben je veilig voor de wereld. Schrijfster Kirstin Vanlierde en tekenaar Jurgen Walschot bundelen hun krachten in een bijzonder boek. Stroom is een graphic poem over zwemmen, durven springen, en durven loslaten. Een poëtisch kleinood om jezelf in onder te dompelen en zachtjes in te verdrinken."


Syndikaat
22/09
TOP
Het Duistere Masker (Daniel Arruda Massa) (SC/48p/€8,95)
> Bij de Nederlandse uitgeverij Syndikaat verschenen al het aangrijpende one-shot Spoedgeval en het komische Zombie Hipsters van Daniel Arruda Massa's hand. De korte inhoud: "Als in een rustig en vredig dorpje een paar kinderen verdwijnen, denkt iedereen in eerste instantie dat ze zijn weggelopen. Maar als Philip, de beste vriend van Vera verdwijnt, gaat ze op onderzoek uit."
Lise op Monstereiland 1 (Kristof Berte + Kristof Berte / Barcas) (heruitgave met nieuwe cover) (SC/48p/€8,95)
> Herdruk met nieuwe cover. Voor het titelblad leverde Charel Cambré een volwassen, sexy versie van het meisje Lise. Deel 2 staat in november gepland.


Uitgeverij Cliché
22/09
TOP
• Tom Poes 6: Tom Poes en de Jakkerjekker (Marten Toonder) (SC/52p/€8,95) (heruitgave)
• Tom Poes 6: Tom Poes en de Jakkerjekker (Marten Toonder) (HC/52p/€16,95) (heruitgave)
> "Wat nu? Tom Poes in zwart leer gestoken als een niets en niemand ontziende motorduivel? De schrik van Rommeldam en omstreken? De altijd zo voorzichtige jonge vriend die nu heer Bommel tot wanhoop brengt? Is het hem in zijn bol geslagen of ligt het aan dat eigenaardige leren kledingstuk, de griezelige jakkerjekker? De Jakkerjekker verscheen al eerder in de Oberon-reeks. Net als de voorgaande delen is De Jakkerjekker opnieuw ingekleurd, deze keer door stripmaker Tim Artz, die ook de omslagen van deze reeks verzorgt."


Uitgeverij De Fontein
10/09
TOP
• Giant Days 1: Nieuwe Vrienden (Lissa Treiman / Max Sarin + John Alison) (SC/226p/€15,00)
> "Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week, en dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit van haar kamer af gekomen. Susan redt zich overigens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Dit is het leven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor."


Uitgeverij HUM!
29/09
TOP
• Charley's Oorlog 4: Het Verhaal van Blauw (Joe Colquhoun + Pat Mills) (HC/124p/€19,95)
> Vierde bundeling met lotgevallen van een piepjonge soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Tex Willer 5: De Wreker (Stefano Andreucci + Mauro Boselli) (SC/48p/€8,99)
> Het duo Stefano Andreucci en Mauro Boselli bundelde de krachten voor dit Tex Willer-verhaal in kleur. Italiaanse tekenaars worden wel vaker opgepikt voor Franse conceptreeksen omdat ze zich aardig uit de slag trekken in realistisch getekende strips en doorgaans snel kunnen tekenen. Zo werd Andreucci gevraagd om het eerste deel van de conceptreeks De 7 Wonderen te tekenen.
Tex Willer Classics 10: Captain Jack (Enrique Breccia + Tito Faraci) (SC/228p/€17,95)
> "De Modoc is een trotse indianenstam die zich niet zomaar door de blanke indringers laat onderwerpen. Eenmaal in het reservaat blijken ze zwaar bekocht te zijn. Captain Jack graaft de strijdbijl weer op, maar binnen de stam heerst onenigheid. Naast persoonlijke moed heeft een chief echter ook de kwaliteiten van een leider nodig. Dat is iets waarvan Tex Willer zich goed bewust is." Enrique Breccia en Tito Faraci werkten samen aan Captain Jack. Breccia kennen we nog van De Wachters.


Uitgeverij L
29/09
TOP
• Agent 327 dossier 18: Het Oor van Gogh (Martin Lodewijk) (SC/48p/€8,95) (herdruk met nieuwe cover)
• Agent 327 dossier 18: Het Oor van Gogh (Martin Lodewijk) (HC/48p/€18,95) (herdruk met nieuwe cover)
> Herdruk met nieuwe covers. De softcover- en hardcoveredities kennen elk een andere coverillustratie.
• Agent 327 integraal 2: 1969 - 1976 (Martin Lodewijk) (HC/192p/€29,95)
> In deel 2 worden alle kortverhalen uit de periode 1969-1976 gebundeld, chronologisch en voorzien van een knap dossier door Rob van Eijck, Rob van der Nol en uiteraard Martin Lodewijk himself.
• Dating for Geeks 8: 8-BIT (Kenny Rubenis) (SC/48p/€8,95)
> In het segment humorstrips blijft Dating for Geeks bij onze noorderburen hoge ogen gooien. Deel 8, 8-BIT, wordt als volgt voorgesteld: "Dating. Als eenzame vrijgezel in een wereld vol stelletjes móet je wel. Maar wat als de vrouw van je dromen door een paarse alien met een infinity gauntlet weggevaagd is? Of als je ideale vrouw gecancelled is halverwege haar eerste seizoen?"
Dead Life 2: Duisternis (Joan Urgell + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€8,95)
Dead Life 2: Duisternis (Joan Urgell + Jean-Charles Gaudin) (HC/48p/€18,95)
> "Door een kelk uit de tijd van de kruistochten is er een zombie-epidemie uitgebroken in de regio... Curtis heeft zijn vrouw en zijn zoon zien doodgaan... Zijn vlucht brengt hem naar Galdercross, een geïsoleerd dorp dat belegerd worden door hordes levende doden. De overlevenden moeten extra waakzaam zijn nu ook de dieren allemaal zijn besmet..."
• Douwe Dabbert 15: Het Bedrog van Balthasar (Piet Wijn + Thom Roep) (SC/48p/€8,95)
• Douwe Dabbert 15: Het Bedrog van Balthasar (Piet Wijn + Thom Roep) (HC/56p/€18,95) ( met dossier)
> De heruitgave van Het Bedrog van Balthasar verschijnt als vanouds als een softcover met alleen het stripverhaal en als hardcover met enkele dossierpagina's waarin Thom Roep anekdotes en herinneringen opdist over Douwe Dabbert. Het verhaal: "Douwe Dabbert krijgt het in dit avontuur zwaar te verduren! Een schurkachtige huisknecht en een stelende keukenmeid bedriegen en bestelen al jarenlang de oude barones van het landgoed Claever-Drie. Het tweetal schopt Douwe letterlijk en figuurlijk het kasteel uit en buiten wacht hem ook nog eens een ontmoeting met een gewapende overvaller. Gelukkig is dat geen echte slechterik, maar een onhandige jongen, die ten einde raad is. Dankzij hem krijgt iedereen juist hetgeen wat hij of zij daadwerkelijk verdient..."
Ekhö - De Spiegelwereld 7: Swinging London (Alessandro Barbucci + Christophe Arleston) (SC/48p/€8,95)
Ekhö - De Spiegelwereld 7: Swinging London (Alessandro Barbucci + Christophe Arleston) (HC/48p/€18,95)
> In Swinging London, het zevende deel van de geestige fantasyreeks Ekhö, belanden Fourmille Gratule en Yuri Podrov in een spiegelwereldversie van Londen waar ze in opdracht van His Majesty's Secret Service een ever so British avontuur beleven. De situatie is kritiek in het Verenigd Koninkrijk: er is een ernstig tekort aan thee en de Preshaunen kunnen daardoor met moeite hun beestige natuur bedwingen. Het ene incident na het andere volgt en de mensen zien dingen die ze niet geacht zijn te zien. Fourmille en Yuri voeren een onderzoek te midden de Bobbies en de punks.
• Elsje 6: Robo Sapiens (Gerben Valkema + Eric Hercules) (SC/48p/€8,95)
• Elsje 6: Robo Sapiens (Gerben Valkema + Eric Hercules) (HC/48p/€18,95)
> Robo Sapiens is het zesde album met gags en strookjesstrips die in Eppo verschijnen. "In dit album krijgt Elsje te maken met defecte robots en rare Amerikanen, reist met Uber, slaapt in een AirBnB en worstelt met kunstmatige intelligentie..."
January Jones 10: Flying Down to Rio II (Eric Heuvel) (SC/48p/€8,95)
January Jones 10: Flying Down to Rio II (Eric Heuvel) (HC/48p/€18,95)
> January Jones heeft ook fans in Brazilië waar de reeks in vertaling is begonnen. Eric Heuvel is geen idioot die een mooie kans onbenut laat, dus stuurt hij zijn heldin gewoon naar Brazilië in deel 10, Flying Down to Rio II. "Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarbij blijft de glitter en glamour van Hollywood natuurlijk een enorme magneet. Dat, opgeteld bij de noodzaak om keiharde 'bucks' te moeten verdienen, is voor January Jones de reden om een aantrekkelijke klus voor een toonaangevende filmstudio aan te nemen. Hoewel ze makkelijk als stand-in van de leading lady zou kunnen fungeren in de sequel van een filmhit van een paar jaar eerder, wordt onze aviatrice ingehuurd om met haar vliegtuig de DeHavilland Comet te dienen als vliegend cameraplatform boven de baai van Rio de Janeiro. In Flying down to Rio II zullen opnieuw spectaculaire beelden van in formatie vliegende eskaders tweedekkers geschoten moeten worden. Maar Miss Jones en Rik beseffen niet dat er achter de (film)schermen krachten bezig zijn die hun bijdrage aan deze rolprent voor Het Kwaad in willen zetten."
Jylland 1: Magnulv de Goede (Przemyslaw Klosin + Bruno De Roover) (SC/48p/€8,95)
Jylland 1: Magnulv de Goede (Przemyslaw Klosin + Bruno De Roover) (HC/48p/€18,95)
> De laatste keer toen een Belgische scenarist een Vikingstrip voor een Poolse tekenaar schreef, leverde dat Thorgal op. Anno 2018 keken we uit naar het eerste deel van Jylland door Przemyslaw Klosin (Vluchtelingen) en Bruno De Roover (Café Cowala, J.Rom - Force of Gold). "Vikinghoofdman Sten keert na een maandenlange plundertocht met zijn bemanning weer naar huis. Maar er is veel veranderd in zijn thuisland. Zijn vader, Koning Magnulv, heeft net voor zijn dood het land gekerstend. De nieuwe godsdienst bepaalt dat er voortaan vrede heerst tussen alle koninkrijken in Jylland. Rodor, de broer van Sten, zet als nieuwe koning het vreedzame beleid verder. Dit betekent dat Sten zijn geplunderde schatten niet mag houden. Sten is het hier niet mee eens en zoekt een manier om dit nieuwe beleid ten gronde te richten. Maar hoe vermoord je een godsdienst?"
Rhonda 3: Route 66 (Hans van Oudenaarden) (HC/48p/€8,95)
Rhonda 3: Route 66 (Hans van Oudenaarden) (HC/48p/€18,95)
> Laatste deel. Hans van Oudenaarden broedt al op een volgend eminireeks waarin Rhonda zal opduiken, maar niet als hoofdrolspeelster.
Rhonda 3 - dossiereditie (Hans van Oudenaarden) (HC/64p/€39,95) (luxe)
> Voor de gewone editie verschijnt, is er nu al deze dossiereditie van het slot van de trilogie.
• Roel Dijkstra 2: Viva Pamplona (Roelof Wijtsma + Willem Ritstier) (SC/48p/€8,95)
• Roel Dijkstra 2: Viva Pamplona (Roelof Wijtsma + Willem Ritstier) (HC/48p/€18,95)

> In Viva Pamplona vinden we de Nederlandse voetballer terug in Spanje. "FC Leidrecht wordt door het plaatselijke elftal van Pamplona, UD Almerida, uitgenodigd voor een toernooi dat gehouden wordt tijdens het bekende San Fermin feest. De eigenaar van UD Almerida heeft de competitie georganiseerd om zijn sterspeler, Rodari Salto, onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde scouts. Hij wil Rodari graag aan de hoogste bieder verkopen en zo zijn ploeg behoeden voor een mogelijk faillissement. Helaas gooit Roel Dijkstra onbedoeld roet in het eten door ook de sterren van de hemel te spelen. De voetbalmagnaat ziet nog maar één mogelijkheid: Roel Dijkstra moet zo snel mogelijk worden uitgeschakeld."

• Storm 1: De Diepe Wereld (Don Lawrence + Philip Dunn) (SC/48p/€8,95) (herziene herdruk)
• Storm - De Kronieken van Roodhaar 4: Het Zwevende Gewest (Romano Molenaar + Rob van Bavel) (HC/64p/€39,95) (luxe)
> Dossiereditie met een kijkje achter de schermen als aanvulling bij het album.
• Suus & Sas 14: Liefdesfriet (Gerard Leever) (SC/48p/€8,95)


Uitgeverij Personalia
29/09
TOP
• StripGlossy 10 (diverse auteurs) (SC/130p/€8,95)


De Wakkere Muis
15/09
TOP
• Geronimo Stilton 14: Operatie Shoefongfong (Alessandrio Muscillo / Christian Aliprandi + Geronimo Stilton) (SC/48p/€7,95)
> "
Geronimo neemt Benjamin en zijn klasgenootjes mee naar het Museum van Rokford omdat ze daar twee heel zeldzame beesten van dichtbij willen bekijken: twee Shoefongfongs! Het zijn de laatste twee exemplaren op aarde en dus heel kostbaar en waardevol. Maar dan, als ze net de beesten aan het bewonderen zijn, gaat het licht uit in het museum en breekt er paniek uit. Als het even later weer aangaat, hangt Geronimo ondersteboven aan een boom in het hok van de dieren... en zijn de Shoefongfongs spoorloos verdwenen! Nadat Geronimo uit de boom gehaald is, gaan de Stiltons natuurlijk meteen op onderzoek uit, een onderzoek dat ze helemaal naar een afgelegen jungle vol slangen en gevaarlijke beesten brengt!"


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips