Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Bonte
Casterman
ComicWatch
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
EurEducation
Glénat
Hauwaerts Uitgeverij
Le Lombard
Lucky Comics
Prestige
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Uitgeverij Favoriet
Uitgeverij HUM!
Usborne Publishing
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2018: augustusseptemberoktobernovemberdecember
2019: januarifebruarimaartaprilmeijunijuli
 
Arboris
01/09
TOP
De Complete Tanguy en Laverdure 9: Delta Airways: 19. Het Geheimzinnige Delta-squadron - 20. Operatie Donder - 23. De Helse Vlucht (Jijé / Patrice Serres + Jean-Michel Charlier) (HC/168p/€59,95) (luxe met prent)
Piet Heyn 2: De Zilvervloot (John Heijink) (SC/48p/€7,95)
Piet Heyn 2: De Zilvervloot (John Heijink) (SC/48p/€17,95)
> Sinds John Heijink zijn sf-avonturen van Kapitein Kreiss aan de kant schoof gooit hij hogere ogen met de historische avonturenstrip Piet Heyn. "In dit deel vaart Piet Heyn uit om de Zilvervloot te veroveren van de Spanjaarden. Aan dit wapenfeit heeft Piet Heyn te danken dat zelfs nu iedereen zijn naam nog kent. Het verhaal bestaat uit drie tochten. De eerste tocht gaat over de verovering van de stad San Salvador in de Allerheiligenbaai in Brazilie, de tweede over zijn grote overval op een vloot Portugese schepen, terwijl de derde tocht het beroemde verhaal is van zijn aanval op de Zilvervloot in de baai van Matanzas op Cuba. Dit boek is net als deel 1 een geromantiseerde vertelling gebaseerd op ware feiten, de namen van de officieren en Spaanse hoge heren zijn stuk voor stuk correct."


Ballon Comics
04/08
TOP
Jommeke 291: Pampa en de Blauwe Duif (Philippe Delzenne) (SC/48p/€5,95)
> "Elodie en Odilon zijn op reis geweest naar Peru en hebben daar een merkwaardig dorpje bezocht, San Baretto. De inwoners dragen allemaal een grote hoed waarin hun huisdiertje schuilt. Jommeke en zijn vriendjes willen ook wel zo'n hoed en gaan meteen aan het knutselen. Binnen de kortste keren woont er in ieders hoed een lief diertje. Alleen Filiberke heeft geen geluk. Zijn hoed blijft leeg. Tot er een doodvermoeide blauwe duif uit de lucht komt gevallen. En niet zomaar een duif!..."


Bonte
01/09
TOP
• Anders-Man 4: Catastrofale Computer Crash (Ralph Dikmans + Peter Busschots) (SC/48p/€9,99)
• De Avonturen van Fatman en Piggy Pork (Baloo) (HC/72p/€24,95)
> Kortverhalen rond een al wat oudere, klunzige superheld en zijn sidekick, een varken.
• Bill in de Paddo's (Randy Weyten) (SC/36p/€9,99)
Kroepie & Boelie Boemboem 4: Arf Arf (Tom Bouden + Tom Bouden / Ger Apeldoorn) (SC/48p/€9,95)
> Arf Arf is het vierde album van Kroepie & Boelie Boemboem, Tom Boudens reeks over twee reservestripfiguren met zodanig veel knipogen naar andere strips dat je er scheel van kijkt. Arf Arf bundelt dertien kortverhalen die Tom Bouden, de assistent van Hec Leemans voor F.C. De Kampioenen, de voorbije jaren heeft gemaakt. Behalve speciaal voor dit album gemaakte verhalen met Kroepie en Boelie bevat het ook andere verhalen. Tom somde het als voor ons op: "De meeste verhalen hebben met elkaar gemeen dat ze een licht parodiërend karakter hebben. Zo staat er een pulpheldpersiflage in dat eerder in P@per verscheen, een langer verhaal rond mijn versie van De Lustige Kapoentjes, een parodie op Kuifje, twee verhalen rond Popeye die ik een paar jaar geleden maakte met de bedoeling die aan te bieden aan de Amerikaanse uitgever die toen nieuwe Popeye-comics publiceerde, maar er helaas net mee ophield toen mijn verhaaltjes klaar waren. Eén verhaal daarvan is overigens op tekst van Ger Apeldoorn. En de Kroepie en Boelie-verhalen zijn onder meer iets rond Sjors en Sjimmie en iets Robbedoes en Kwabbernoot-achtig, gebaseerd op een scenario voor een niet uitgevoerd project dat ik voor Dirk Stallaert had bedacht, aangevuld met stripjes die over typische stripdingen gaan."
• Team Lou 15: De Zwevende Edelstenen (Sylvia Tops) (SC/48p/€9,99)


Casterman
04/08
TOP
Alex Senator 7: De Macht en de Eeuwigheid (Thierry Démarez + Valérie Mangin) (SC/48p/€9,95)
> "Terwijl in Rome de officiële begrafenis van Alex nog maar net achter de rug is, worden Kephren en Alex levend ingemetseld door Barbarus. Met de hulp van Quintus duikt Enak, die voor dood was achtergelaten in Egypte, opnieuw op in Rome. Hij heeft goed nieuws: Alex en Kephren zijn levend en wel in de stad! Maar waar?" Deze cyclus zal bestaan uit vier delen. Dit najaar verschijnt ook nog een nieuw album van Alex door het kersverse team Giorgio Albertini en David B. (Vallende Ziekte, Kapitein Scharlaken, Het Alfabet der Ruïnes). Hun aanpak grijpt terug de klassieke Alex-avonturen Het Vervloekte Eiland en De Tiara van Oribal. Ook het eerste deel van een spin-off over de jeugd van Alex, door Laurent Libessart en Marc Bourgne, is dit najaar gepland.
Wannsee (Fabrice Le Hénanff) (HC/88p/€19,95)
> Een compleet verhaal van Fabrice Le Hénanff (Westfront, Ostfront, De Kameleons) over het topoverleg waar de organisatie van de Holocaust in de steigers werd gezet. "20 januari 1942 in Wannsee, een chique buitenwijk van Berlijn. Vijftien mannen, onder wie topambtenaren van het Reich en de SS, plegen topoverleg in een discrete villa aan de oevers van het meer. De vergadering is bijeengeroepen door SS-functionaris Adolf Eichmann en wordt voorgezeten door Heydrich. Ze duurt nauwelijks anderhalf uur maar is allesbepalend voor de organisatie van de Shoah en bezegelt daarmee het lot van miljoenen mensen in Europa."


ComicWatch
01/09
TOP
Aqua Invicta 1: De Sleutel (Leroy Soesman + Sytse S. Algera) (HC/64p/€19,95)
> Aqua Invicta is het debuut van tekenaar Leroy Soesman die hier samen met Sytse S. Algera geruime tijd aan werkte. "Deze actiestrip vertelt het verhaal van een Aarde die getroffen is door een deel van de maan waardoor het grootste deel van de planeet onder water staat. Samen met een aantal vrienden gaat de hoofdrolspeelster op zoek naar een legendarisch eiland waar de kennis van vroeger nog aanwezig is. Kennis waarmee stukken grond teruggewonnen kunnen worden van de eeuwig oprukkende zee." Aansluitend op de strip zit een dossier dat niet in de softcover zal staan.
• Caztar 3: Mirra, Mirra (Poetzarelli + Ivan Petrus) (SC/48p/€8,95)
> De eerste twee delen van deze tekstloze, post-apocalyptische gagreeks verschenen bij Strip2000.
• De Verloren Verhalen van Lemuria - Citadel 2: Infinity (Karly Engracta / Rully Akbar / Vincent Alcantra + Sytse S. Algera) (HC/48p/€17,95) (met ex-libris)
> Vervolg van de trilogie. Deel 1 verscheen in juli. "In het eerste album van De Verloren Verhalen van Lemuria - Citadel wordt de lezer meegenomen naar de eerste pagina's in de kronieken van Lemuria waar een bergbeklimmer in een diepe kloof viel en de eerste resten van Lemuria vond. Het team van Karly Engracia en Vincent Alcathera laten op een fantastische wijze zien wat er na die valpartij gebeurd is. Zodra de wereldmachten horen van het bestaan van een geheimzinnig grottenstelsel sturen zij hun agenten en soldaten eropaf. De eerste die deze geheimen te weten komt, zal namelijk heersen over de wereld. Het wordt een spannende strijd om informatie, een nieuwe energiebron en natuurlijk wapens."
De Witte Indiaan 1: De Witte Geest (Jake Bilbao + Sytse S. Algera) (HC/64p/€19,95)
> Ook de western De Witte Indiaan, getekend door Jake Bilbao, is bedacht door Sytse S. Algera. "Een jeugd doorgebracht bij indianen die haar verzorgd hebben als een van hen. Een blanke die haar adoptievader doodt omdat hij denkt dat die een gevaar is. Een reis op zoek naar haar afkomst. Dat zijn de elementen van de nieuwe westernreeks De Witte Indiaan. De strijd van de Arapaho-indianen om het bezit van de eerste paarden en de enorme hoeveelheid slachtoffers van de Grote Trek naar het westen in Amerika. In deze tumultueuze periode van de Amerikaanse geschiedenis leven we mee met twee jonge mensen die elk met hun eigen ervaringen het dagelijkse leven in het Wilde Westen beleven." Aansluitend op de strip zit een dossier die niet in de softcover zal staan.


Daedalus
25/08
TOP
• 14-18 6: De Foto (Augustus 1916) (Etienne Le Roux + Eric Corbeyran) (HC/48p/€17,95) (herdruk)
Dwergen 6: Jorun van de Smidse (Pierre-Denis Goux + Nicolas Jarry) (HC/70p/€17,95)
> "Jorun wordt verteerd door woede. Terwijl Ulrog, zijn oudere broer, het talent voor smederij heeft geërfd van Redwin, erfde hij enkel diens razernij... Niet in staat zijn zoon, die steeds opstandiger wordt, te controleren, vertrouwt de voormalige heer van de runen hem toe aan een ronselaar van het IJzeren legioen, een compagnie van huurlingen die courtars verenigt op de vlucht voor het gewicht van de dwergentraditie, de schande of het gerecht..."
Elfen 1: Het Krystal van de Blauwe Elfen (Kyko Duarte + Jean-Luc Istin) (SC/56p/€8,95) (herdruk)
Elfen 15: Zwart als Bloed (Augustin Popescu + Marc Hadrien) (HC/48p/€17,95)
> Elfen 15 is het derde album op scenario van Marc Hadrien die we beter kennen als Arleston. "Gaw'yns en Dyfelines schip wordt door noordelijke barbaren onder leiding van een zwarte halfelf aangevallen. Als ze niet worden verscheurd, zullen ze de rangen van het ghoulleger versterken dat de zuidelijke keizerrijken voor Lah'saa wil veroveren. Dyfeline raakt besmet en Gaw'yn sluit een pact in een poging om zijn geliefde te redden. Terwijl de zwarte halfelf naar Majinorr trekt, is er nog een gevaar dat Gaw'yn bedreigt: zijn voormalige mentor en zijn trouwste vijand zijn hem op het spoor en willen wraak. De plannen van dodenbezweerster Lah’saa veranderen echter en Slurce, het heiligdom van de zwarte elfen, wordt het nieuwe doelwit van het ghoulleger..."
Mattéo 2: Tweede Periode (1917-1918) (Jean-Pierre Gibrat) (HC/80p/€19,95) (herdruk)
> Deel 4 komt er dit najaar ook aan!
De Meester-Inquisiteurs 4: Mihaël (Jean-Paul Bordier + Nicolas Jarry) (SC/56p/€8,95)
• De Meester-Inquisiteurs 5: Aronn (Jean-Charles Poupard + Sylvain Cordurié) (HC/52p/€17,95)
> "Moordenaars vormen een dodelijke bedreiging voor een stad Ardaigne. Is slechts één meesterinquisiteur genoeg om hen te stoppen? Sinds de oprichting staat de stad Anderion onder de bescherming van de priesters van de Rode Draak. Bij de volle maan reciteren ze de heilige verzen van hun oude grimoire en voorkomen ze het ontwaken van de draken. Wanneer ze dood worden gevonden en hun grimoire vernietigd, zoekt Noriav van de Orde van de wijzen de hulp van Aronn, een jonge meesterinquisiteur. Dankzij zijn macht kan Aronn Eliezer de dwaas uit zijn Gottland-gevangenis halen en hem terugbrengen naar Anderion. Eliezer, die ooit het Grimoire schreef, is de enige die de stad kan redden van de woede van de draken. Maar de huurmoordenaars zijn nog steeds op de loer."
• Prometheus 13: Contact (Stefano Raffaele / Mario Alberti / Thierry Démarez / Stéphane Servain / Laurent Gnoni / Emmanuel Roudier / Ronan Toulhoat / Elia Bonetti + Christophe Bec) (SC/56p/€8,95)
> Eigenlijk is dit overgangsalbum door diverse tekenaars een prequel van de eerste cyclus die tegelijk de tweede cyclus inluidt. Van die tweede cyclus zijn in het Frans al vier albums verschenen (in juni kwam deel 17 uit) waarin overlevenden van de mensheid in een oorlog met de buitenaardsen zijn verwikkeld. "De mensheid werd vernietigd na de buitenaardse invasie: konden deze gebeurtenissen worden vermeden? In de loop van de geschiedenis zijn er veel aanwijzingen verspreid over de hele wereld door de buitenaardse entiteit, maar... niemand wist hoe ze op tijd moesten worden ontcijferd! De mensheid is daarom methodisch uitgeroeid na de buitenaardse invasie! Ontdek de waarschuwingssignalen van de ramp in dit uitzonderlijke album."
• Red Skin 2: Jacky (Terry Dodson + Xavier Dorison) (SC/56p/€8,95)
> Red Skin is na twee delen voortijdig stopgezet in het Frans. Het kende een onvoldoende verkoop om tekenaar Terry Dodson te motiveren ermee door te gaan. Daedalus is nog zo correct om dat tweede deel te vertalen, hoewel de bedoelde cyclus niet ten einde is gekomen. "De Timmerman bleek veel sterker dan verwacht... Na een vreselijke confrontatie wist Vera er nog steeds van af te komen en liet ze hem voor dood achter in de rivier. Ontdaan van deze tegenstander kan de eliteagent van het Kremlin nu haar missie uitvoeren: de nieuwe lieveling van de Amerikanen worden door het kostuum van de superheldin Red Skin te dragen. Maar de jonge vrouw heeft nog een ander project in gedachten: zorgen dat de pornofilm The Farm gedraaid wordt, een film die de puriteinse Jacky Core koste wat kost wil verbieden."
Samoerai 6: Shobei (Frédéric Genêt + Jean-François Di Giorgio) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
De Verloren Wereld 1 (Fabrizio Faina / Mauro Salvatori + Christophe Bec naar de roman van Arthur Conan Doyle) (HC/56p/€17,95)
De Verloren Wereld 2 (Fabrizio Faina / Mauro Salvatori + Christophe Bec naar de roman van Arthur Conan Doyle) (HC/48p/€17,95)
> Een nieuwe reeks, inmiddels in het Frans compleet als trilogie, is De Verloren Wereld door Fabrizio Faina, Mauro Salvatori en Christophe Bec naar de klassieke roman The Lost World van Arthur Conan Doyle (de bedenker van Sherlock Holmes) uit 1912. "Een man die het anker heft op weg naar 'terra incognita', naar onbekende oorden aan het einde van de wereld... Zo'n man, belust op avontuur, 'rijp voor wapenroem en grootse daden', er rotsvast van overtuigd dat zijn pad bezaaid ligt met heldendaden... Zo'n man valt het niet zwaar afscheid te nemen van zijn vroegere leven. Ook al vraagt hij Gods zegen voor alles wat hij achterlaat... en smeekt hij Hem voor een behouden terugkeer."
• Wunderwaffen 5: Disaster Day (Maza + Richard D. Nolane) (SC/48p/€7,95) (herdruk)
• Wunderwaffen 6: Het Antarcticaspecturm (Maza + Richard D. Nolane) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Dargaud
04/08
TOP
PAKKET: Insiders Genesis deel 1+2+3+4 (4xSC/€20,00)
> De complete prequelspin-off tegen 20,00 euro in plaats van 31,80 euro.

Batman - The Dark Prince Charming 2 (Enrico Marini) (SC/72p/€9,95)
> Vervolg en slot van Enrico Marini's Batman-tweeluik. Hij kan zich nu concentreren op zijn laatste album van De Schorpioen. De reeks gaat daarna door met een andere tekenaar. De hardcoverversie van Batman, met specials, verschijnt later dit jaar. "Batman speurt wanhopig de straten van Gotham City af om een spoor te vinden van de kleine Alina, zijn vermeende dochter. Die is ontvoerd door zijn aartsvijand de Joker. Maar de psychopathische clown solt met de vleermuisman: hij heeft het gemunt op Bruce Wayne die de sleutel heeft om zijn probleem op te lossen. Bovendien is de Joker tot alles bereid om aan de grillen van zijn geliefde Harley Quinn te voldoen. Zelfs als hij daarvoor het leven van een klein meisje moet opofferen. Of zoals hij zelf zegt: 'Alleen sprookjes hebben een happy end... en dit is beslist geen sprookje!'"
Blueberry integraal 6: 16. Vogelvrij Verklaard - 17. Angel Face - 18. Gebroken Neus - 19. De Lange Mars (Jean Giraud + Jean-Michel Charlier) (HC/216p/€29,95)
> In 2015 kwam de eerste integrale uit. Dargaud houdt er een aardig tempo op na op de complete reeks te bundelen.

Insiders seizoen 2 3: Death Penalty (Munch + Jean-Claude Bartoll) (SC/48p/€7,95)
> Comeback, tegenwoordig met nieuwe tekenaar Munch. Deel 3 van het tweede seizoen gaat verder over de drugsoorlogen, terrorisme en de strijd om de macht waar ook Najah bij betrokken is. "Najah is gevangengenomen door de Amerikanen en zit in death row in een zwaarbeveiligde gevangenis. Op alle mogelijke manieren probeert ze opnieuw in contact te geraken met het Witte Huis om haar onschuld aan te tonen. Intussen toont een mysterieuze senator ongewoon veel interesse voor Najah en haar rol in het maffiakartel."

Terug naar Aldebaran 1 (Léo) (SC/64p/€7,95)
> Terug naar Aldebaran is de vierde cyclus in De Werelden van Aldebaran, zonder de spin-offcyclus Overlevenden mee te tellen. In deze nieuwe cyclus keert Kim samen met haar dochter Lynn terug naar haar geboorteplaneet Aldebaran. Ze blijkt een beroemdheid te zijn op de hele planeet. Als afgezante van een buitenaards ras kreeg Kim nieuwe verantwoordelijkheden waarbij ze een groep wetenschappers moet begeleiden die een vreemde kubus met een kwantumpoort in een uitgestrekt bos gaan bestuderen. Tegelijk ontmoet Kim de overlevende Manon — jawel, de Française uit de spin-off Overlevenden - Kwantumanomalieën — die wordt opgenomen in de groep.

XIII Mystery 12: Alan Smith (Philippe Buchet + Daniel Pecqueur) (luxe met ex-libris) (HC/56p/€49,95) (luxe met ex-libris)


Dark Dragon Books
25/08
TOP
• Angor deel 1-2-3-4-5 collector's pack met sleeve (5xSC/€39,95)
• Conan deel 1-2-3 collector's pack met sleeve (3xHC/€24,95)
Judge Dredd: De Geschiedenis van de Gerechtigheid 1 (Carlos Ezquerra / Kev Walker + John Wagner) (SC/72p/€9,95)
Judge Dredd: De Geschiedenis van de Gerechtigheid 2 (Carlos Ezquerra / Kev Walker + John Wagner) (SC/72p/€9,95)
> De hardcovereditie verscheen als één dikke bundel. Voor de softcovereditie is het verhaal over twee albums verspreid.
• Lady Mechanika: De Wezen van West Abbey deel 1-2 + La Dama de la Muerte collector's pack met sleeve (3xSC/€24,95)
• Legendes van Conan deel 1-2-3 collector's pack met sleeve (3xHC/€24,95)
De Luchtvaarder (Brice Bingono / Pierre-Paul Verelst) (SC/96p/€14,95)
> Softcovereditie van de eerder verschenen hardcover.
• Meta-Baron deel 1-2-3-4 collector's pack met sleeve (4xSC/€29,95)
Na de Apocalyps (Juzhen + Laurent Queyessi) (SC/96p/€14,95)
> Softcovereditie van de eerder verschenen hardcover.
• Op de Barricades! deel 1-2-3 collector's pack met sleeve (3xHC/€49,95)
• Sparta deel 1-2-3 collector's pack met sleeve (3xSC/€24,95)
• Star Wars: De Geheime Oorlog van Yoda deel 1-2 + De Krijsende Citadel deel 1-2 collector's pack met sleeve (4xSC/€29,95)
> Twee afgeronde cycli.
Star Wars: Mace Windu: Jedi van de Republiek 1 (Denys Cowan + Matt Owens) (SC/64p/€8,95)
Star Wars: Mace Windu: Jedi van de Republiek 2 (Denys Cowan + Matt Owens) (SC/64p/€8,95)
> Het complete Mace Windu speelt zich net na Episode II: Attack of the Clones af. "Al meer dan duizend generaties zijn de Jedi de vredesbewaarders van de Galaxy. Maar nu, aan het begin van de Clone-oorlogen, hebben ze een nieuwe rol: generaals in het leger van de Republiek. Mace Windu, een van de grootste strijders van de Jedi, leidt een kleine eenheid van Jedi in de strijd. Hij moet vrede sluiten met zijn nieuwe rol of zichzelf verliezen in het geweld rondom hen! Het is een oorlogstijd! Het Separatistische plan om een enorm robotleger op Geonosis te bouwen wordt onderbroken wanneer de Republiek een leger van Clone Troopers activeert in geheime opdracht van een oude Jedi-meester, jaren geleden. Om dit nieuwe gigantische leger van de Republiek aan te voeren, zijn de Jedi-meesters 'bevorderd' tot legergeneraals. Jedi-meester Mace Windu vecht aan de frontlinie van de strijd op Geonose, om de Republiek aan een overwinning te helpen. Maar dat gaat niet zonder het verlies van vele Jedi-strijders. Terwijl de Clone-oorlogen voortwoeden, hebben Mace Windu en zijn medestrijders grote problemen met hun nieuwe rol als strijders voor de Republiek in plaats van vredesbewaarders van de sterrenstelsels."
• Star Wars Jeugd: Jedi Academie Trilogie Set deel 1-2-3 (3xHC/€39,95)
De Vleugels van de Aap 1: Wakanda (Etienne Willem) (SC/56p/€8,95)
De Vleugels van de Aap 2: Hollywoodland (Etienne Willem) (SC/x56p/€8,95)

> Softcoveredities van de eerder verschenen hardcovers.

Artbook Collection
• Etienne Willem (HC/80p/€20,00)
> Dark Dragon Books lanceert de nieuwe collectie Artbook Collection met meteen een mooie naam die nog mooiere tekeningen kan voorleggen. Etienne Willem is bekend van De Vleugels van de Aap en Het Zwaard van Ardenois.
Dit artbook bundelt losse illustraties, pin-ups, voorstudies, aanzetjes voor projecten en ander fraais.


Dupuis
04/08
TOP
Alleen 11: Spijkerharde Wraak (Bruno Gazotti + Fabien Vehlmann) (SC/48p/€7,95)
> De jeugdreeks Alleen blijft spannend. Spijkerharde Wraak is alweer deel 11 in de reeks. "Yvan is ondergedoken in Bretagne in het oude vakantiehuisje van zijn ouders... Hij overleeft op spinkrabben en conserven uit leegstaande huizen. Waar moet hij heen om zijn vrienden terug te vinden? Naar Neosalem waar de psychopaat Saul de plak zwaait? Of naar het huiveringwekkende Markstad? Dan krijgt hij bezoek van Camille. Wat ze zegt en wat ze weet over de vijftien families is onvoorstelbaar! Yvan beseft dat zij het Middernachtkind moet zijn, de uitverkorene van de families van het kwaad. Camille bedreigt hem: hij moet naar zijn vrienden in Markstad om het bezoek van de spijkeraars af te wenden. Ze verdwijnt weer even plots als ze gekomen is. De volgende nacht rijdt een bus uit de zee. Een horde zombiekinderen stapt uit, gewapend met hamers en spijkers. Ze belegeren het landhuis waar Yvan zich verschuilt. Voor Yvan breken nachten van wachtlopen, vluchten en nachtmerries aan in wat wellicht de meest angstaanjagende episode van de reeks is."
De Avonturen van Paul Panter: Het Dodenmeer (Maurice Tillieux) (HC/96p/€24,95) (heruitgave met dossier)
> Een van de vele creaties van Maurice Tillieux is de detective Paul Panter (Marc Jaguar in het Frans) waarvan in 1958 bij Dupuis slechts één album verscheen, Het Dodenmeer. Twintig jaar later werd het, in 1978, heruitgegeven in de collectie Jeugdzonden van dezelfde uitgeverij. En nog eens veertig jaar later (inmiddels zestig jaar na de eerste druk) komt het album nogmaals uit bij Dupuis, maar nu als een editie met een uitgebreid achtergronddossier. Het album van 96 pagina's, compleet met onuitgegeven materiaal kan je qua uitvoering vergelijken met de dossieruitgaven van Robbedoes, zoals Bravo Brothers en De Boevenkermis. Van Paul Panter was in Sprint, een zusterblad van Robbedoes, een tweede verhaal De Duivelswagen begonnen, maar na acht pagina's werd daar de stekker uitgetrokken door het abrupte verdwijnen van Sprint. Deze platen staan eveneens in dit album. Tillieux schiep meteen na het verdwijnen van Paul Panter de detectivereeks Guus Slim. In 2016 kegen François Walthéry en zijn Belgische collega Jean-Luc Delvaux (Jacques Gipar) de toestemming het verhaal voort te zetten. Walthéry superviseert het werk van Delvaux. Étienne Borgers (Natasja, Nora Stalle) schreef het scenario. Het resultaat van hun werk zal in december in het Nederlands verschijnen.
• De Blauwbloezen 50: De Klopjacht (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
De Blauwbloezen 55: Mijn Broer de Indiaan (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€7,50) (herdruk)
• Guust 17: De Flaterbende (André Franquin) (HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
• Guust 18: Flater Verdient een Optater (André Franquin) (HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
> Op 3 oktober verschijnen de delen 19 en 20. Daarna hebben we nog deel 0 tegoed. In het Frans telt de reeks 21 delen + deel 0, maar in het Nederlands zijn dezelfde gags en extra's gewoon verdeeld over enkele dikkere albums.
• Lucky Luke 9: De Spoorweg door de Prairie (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk met nieuwe coverlay-out)

Vrije Vlucht
De Moordenaar die met Vogels Praat: integrale uitgave (Jean-Claude Servais) (HC/124p/€24,95)
> Integrale uitgave van het tweeluik met een dossier door een vogelkenner, geïllustreerd met tekeningen van Jean-Claude Servais.


EurEducation
01/09
TOP
• Romeinse Inval in de Lage Landen (Franky Drappier + Jan Kragt) (SC/48p/€7,95)
• Romeinse Inval in de Lage Landen (Franky Drappier + Jan Kragt) (SC/48p/€14,95)
> "Genadeloos en met bruut geweld overvielen de Romeinen de bewoners van de Lage Landen met hun geoliede oorlogsmachine. Mannen, vrouwen en kinderen werden het slachtoffer van de bloedige Romeinse aanvallen waar de lokale stammen geen antwoord op hadden... Of toch? In dit prachtig getekende stripalbum ervaar je de angsten en zorgen, maar ook de vindingrijkheid en het lef van de vroegere bewoners van Nederland en België, in hun relatie met de Romeinen. Alle historische feiten, vanaf Julius Caesar tot de Bataafse opstand, vakkundig samengesmeed tot een meeslepend verhaal door de auteurs van EurEducation."


Glénat
04/08
TOP
PAKKET: Krijgsheren deel 1+2 (2xHC/€20,00)
> Nu samen te koop tegen 20,00 euro in plaats van 31,90 euro.
PAKKET: De Mysteries van Osiris deel 1+2+3+4 (4xHC/€40,00)
> De colmplete reeks te koop tegen 40,00 euro in plaats van 55,80 euro.

Conan 1: De Koningin van de Zwarte Kust (Pierre Alary + Jean David Morvan naar de roman van Robert E. Howard) (HC/64p/€17,95)
> Van de gespierde heroïc fantasyreeks Conan startte Glénat een hommagecollectie door diverse Europese auteurs naar de oorspronkelijke verhalen van Robert E. Howard. De Koningin van de Zwarte Kust is de eerste vertaling en is het werk van Pierre Alary (Belladonna, Silas Corey, SinBad) en Jean David Morvan (Konvooi, Luuna, Robbedoes en Kwabbernoot). "Conan wordt vervolgd omdat hij een rechter heeft gedood. Hij zoekt zijn toevlucht op een koopvaardijschip. Maar ze zijn nog maar net ingescheept of de avonturier en zijn nieuwe kompanen moeten een eerste bedreiging afwenden: de piraten van de legendarische Koningin van de Zwarte Kust! Zijn heldhaftige optreden heeft wat losgemaakt bij zijn tegenstandster die valt voor zijn charmes. Ze ziet in hem haar langverwachte wederhelft, de piratenkoning die haar mannen naar de ultieme overwinning zal leiden..." Volgens de laatste berichten zijn er een vijftiental Conan-albums gepland, telkens door andere tekenaars en scenaristen. Een volgende vertaling wordt een album van Ronan Toulhoat en Vincent Brugeas, de auteurs van Ira Dei, Block 109 en De Koning van de Ribauds.


Hauwaerts Uitgeverij
25/08
TOP
• Mortensens Mondiale Mysteries 5: Tunnel (Lars Jakobsen) (SC/48p/€10,00)
> "Een geniale wetenschapper wordt gekidnapt en Mortensen krijgt een bijzondere opdracht: 'Breng het losgeld naar Santa Fé Jail'. Maar de kidnappers zijn tijdreizigers, dus niets is wat het lijkt. Net voor zijn vertrek wordt Mortensen verdoofd door een mysterieuze vrouw, om dan te ontwaken aan boord van een vliegtuig dat aan een noodlanding begint boven Tanzania. Overleeft Mortensen dit, zodat hij op zoek kan gaan naar de wetenschapper
Uit de Archieven van Eddy Ryssack 1 (Eddy Ryssack) (HC/194p/€35,00)
Uit de Archieven van Eddy Ryssack 2 (Eddy Ryssack) (HC/198p/€35,00)
> "Eddy Ryssack (1928-2004) was een fenomeen. Hij was illustrator, striptekenaar, scenarist, animatiefilmer en directeur van het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal. Hij publiceerde in onder andere Humo, Eppo en Robbedoes. Een selectie van deze verloren gewaande parels komen nu naar buiten in twee rijkelijk geïllustreerde boeken."


Le Lombard
04/08
TOP
PAKKET: I.R$. Team deel 1+2+3+4 (4xSC/€20,00)
> De complete spin-offcyclus tegen 20,00 euro in plaats van 31,80 euro.

Lonesome 1: Het Spoor van de Predikant (Yves Swolfs)
(SC/56p/€7,95) (herdruk)

Derde Stroming
I.R.$ 19: De Financiële Meesters (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€7,95)
> "Larry B. Max is meer dan ooit vastberaden om de financiële criminaliteit te bestrijden. Hij komt in opstand tegen zijn eigen vader die is opgestaan uit de doden. Hij wordt hoofdaandeelhouder van de Channing Corporation, een financiële groep die nauwe banden heeft met Robert Max en een sleutelrol speelt in de onderhandelde akkoorden tussen China en de VS. Met de hulp van Jakoff, een andersglobalist en financieel genie, wil Larry de schimmige deals tussen de Amerikaanse banken en de Chinezen blootleggen."
• Sherman 8: De Wegen van Jeannie. 1969 (Magda Seron + Stephen Desberg)
(SC/48p/€7,95)
> Na de zesdelige cyclus door Griffo en Stephen Desberg nam Magda Seron het stokje over als tekenares voor de tweede cyclus van Sherman. Deel 8 in de reeks en het tweede en tegelijk deel van de cyclus die zich twintig jaar later afspeelt dan de eerste is nu een feit. "Er zijn twintig jaar verstreken sinds de dood van Jay Sherman. Zijn dochter Jeannie woont nu in Londen samen met haar grote liefde, de operazanger Ludwig. Ze hebben een dochter: de knappe Kundry. Die geniet met volle teugen van haar jeugd in het feestgedruis van de Swinging Sixties. Maar Kundry is een Sherman en het tragische verleden van haar familie speelt lelijk op..."

Getekend
Op Zoek naar Peter Pan integraal (Cosey) (HC/136p/€25,00) (herdruk)
> Elf jaar geleden verscheen de eerste druk van deze integrale.


Lucky Comics
04/08
TOP
• Lucky Luke 36: Western Circus (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€7,50) (herziene herdruk)


Prestige
01/09
TOP
• Herlock Sholmes - Meester van de Vermomming 3: Nana Sahib, de Indische Magiër - De Koning van de Jungle (Jules + Zvonimir Furtinger) (HC) (HC/96p/€24,95)
> Laatste deel met twee langere verhalen en tussenin enkele pagina's met schetsen en personagestudies.


RW Uitgeverij
18/08
TOP
• Preacher 5 (Steve Dillon + Garth Ennis) (HC/368p/€43,95)
> Het einde nadert voor deze politiek weinig correcte fuck you-reeks waarvan sinds 2016 ook een tv-reeks bestaat. Het derde seizoen loopt momenteel. De volgende hardcoverbundel wordt het laatste deel.

DC Universum Herboren
• All-Star Batman 1: Mijn Eigen Vijand (John Romita Jr / Declan Shalvey / Danny Miki / Tom Palmer / Sandra Hope / Richard Friend + Scott Snyder) (HC/160p/€25,50)
> Alweer een nieuwe Batman-reeks. De inhoud: "Hij is de bewaker van Gotham, de duistere ridder van de stad. Maar hij is niet meer in Gotham. Door een sinister plan van Two-Face moet Batman de steegjes en wolkenkrabbers van zijn stad verruilen voor de landweggetjes, maïsvelden en eindeloze snelwegen van het platteland. En hij is niet de enige: er staat een prijs op zijn hoofd en een legioen huurlingen en premiejagers zit achter Batman aan. De misdaadbazen Great White, Black Mask en Penguin rekenen zich rijk en zelfs Jim Gordon en het Gotham City Police Department hebben het op Batman gemunt! Zonder hulp uit de Batcave en zonder zijn trouwe partners uit Gotham is Batman aangewezen op zijn enige twee bondgenoten tijdens deze dollemansrit: zijn nieuwste protegé Duke Thomas... en Harvey Dent, de rechtschapen helft van Two-Face's gespleten persoonlijkheid. Keert Batman weer heelhuids terug in Gotham? Of is Two-Face zijn aartsvijand eindelijk te slim af?"


Scratch Books
18/08
TOP
Chlorophyl integraal 3: 5. De Wraak van Anthraciet - Chlorophyl Waagt een Gokje - De Drie Nozems - 7. Chloro Leidt de Aanval - De Leugentoeter (Raymond Macherot) (HC/208p/€27,50)
> Derde en laatste integrale met de dierenstripverhalen van bedenker Raymond Macherot. Behalve de laatste verhalen van Macherot staan er ook geïllustreerde verhalen, een hoofdstuk over zijn creatie Miesje en een mooi achtergronddossier in deze integrale. Helaas worden alle daaropvolgende verhalen van een sliert andere tekenaars en scenaristen niet gebundeld. Enkele verhalen ervan raakten zelfs nooit vertaald of werden nooit in album uitgegeven. Wie meer wil weten over deze maatschappijkritische en toch wel miskende reeks, verwijzen we graag door naar ons artikel van vorig jaar waarin we zeventig reeksen uit het weekblad Kuifje voorstelden. Er zijn natuurlijk ook besprekingen van deel 1 en deel 2.


Sherpa
01/09
TOP
Edena integraal: 1. De Ster - 2. De Hof van Edena - 3. De Godin - 4. Stel - 5. Sra - Napels Zien - Sterven en Napels Zien - De Planeet Nogmaals... - De Reparateurs (Mœbius) (HC/408p/€55,00)
> "Het begon met een reclame voor Citroën, maar Mœbius bouwde zijn sciencefictionwereld uit tot een volledig universum, dat vijf albums zou beslaan. Edena is Moebius op zijn best: oorspronkelijk, afwisselend, betoverend, vol humor en spiritueel. Geniet van deze vuistdikke bundeling van alle Edena-verhalen." Behalve de vijfdelige reeks is ook het afzonderlijke album De Reparateurs (met vier kortere verhalen) opgenomen, evenals een lang voorwoord.
Mœbius Classics 1: Wat is het Heelal Toch Klein (Mœbius + Mœbius / Dan O'Bannon) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)
Mœbius Classics 2: De Ogen van de Kat (Mœbius) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)
• Mœbius Classics 3: De Man van de Ciguri (Mœbius) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)
• Mœbius Classics 4: Arzach (Mœbius) (HC/56p/€110,00) (ultra limited luxe met prententriptiek)
> Van deze albums verschenen eerder twee uitvoeringen: een reguliere editie op vierhonderd exemplaren en een luxe-editie met linnen rug en afwijkende cover op vijfenzeventig exemplaren met een prent erbij. Voor een nog beperkter publiek zijn er vijfendertig exemplaren van elk album als ultra limited edition, linnen rug, goudbestempeling en een prententriptiek erbij.
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 11: 28. Strijd om Schildpadeiland - 29. Goud en Roem - 30. De Piratenoorlog (Christian Gaty + Jean Ollivier) (HC/168p/€24,95)
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 11: 28. Strijd om Schildpadeiland - 29. Goud en Roem - 30. De Piratenoorlog (Christian Gaty + Jean Ollivier) (HC/168p/€60,00) (luxe met prent)
> Het einde van de piratenreeks gloort aan de einder. Een tijdje geleden gaven we een volledig overzicht van alle gebundelde en nog te bundelen verhalen. Dat kan je hier raadplegen.


Silvester
01/09
TOP
PAKKET: Aéropostale - Legendarische Piloten deel 1+2 (2xHC/€25,00)
> De eerste twee albums van de reeks tijdelijk te koop tegen 25,00 euro in plaats van 33,90 euro.

Aéropostale - Legendarische Piloten 2: Mermoz (Patrick A. Dumas + Christophe Bec) (HC/48p/€16,95)
> In 2015 verscheen het eerste deel van de reeks Aéropostale met per album een afgerond verhaal over een legendarische piloot die voor het Franse Aéropostale hebben gewerkt. Na Henri Guillaumet in deel 1 serveren Patrick A. Dumas en Christophe Bec ons in deel 2 een verhaal over Jean Mermoz. "12 mei 1930. Jean Mermoz vertrekt uit Saint-Louis in Senegal en probeert de Zuid-Atlantische Oceaan over te vliegen aan boord van het Laté 28-vliegtuig 'Comte de La Vaulx'. Hij beseft nog niet dat hij een van de ergste beproevingen uit zijn grootse carrière als piloot het hoofd moet bieden: een 'doldrum'! Veel zeevaarders zijn doodsbang voor die enorme massa zwarte wolken die de hele oceaan bedekken. In de vochtige en drukkende hitte van die storm denkt Mermoz terug aan een andere tragische belevenis waarin hij bijna stierf door de hitte: zijn gevangenschap in de Zuid-Marokkaanse woestijn door de Moren. Overgeleverd aan de genade van de onderdrukten in de Sahara moet hij al zijn krachten inzetten en vechten om te overleven." In oktober volgt deel 3 over Paul Vachet.
• Atalante 10: De Troepen van Sargon (Manu Grey + Crisse) (HC/48p/€16,95)
> Atalante is toe aan het tiende deel. "Atalante heeft zich bij de Amazones en hun koningin Hyppolyte aangesloten. Maar tijdens de toernooien ter ere van de vorstin, vallen Sargon en zijn troepen de stad aan en vangen een deel van de Amazones. Atalante en Herakles besluiten om het kamp van de indringers te infiltreren om hen te redden... Zal dat voor de koningin genoeg zijn om de halfgod Herakles zijn fouten uit het verleden te vergeven?"
• Hauteville House 14: De 37ste Parallel (Thierry Gioux / Emem + Fred Duval) (HC/48p/€16,95)
> De 37ste Parallel is het slotalbum van de derde cyclus van de steampunkreeks Hauteville House. "Op zoek naar de trapper Davy Crockett, de bewaker van een idool dat toegang geeft tot de Orde van de Obsidiaan, exploreren Gavroche, Zelda en hun bondgenoten het Zuid-Amerikaanse continent en de befaamde 37ste parallel. Dit gebied, dat zich uitstrekt van de Chileense kust tot Patagonië, doet zijn reputatie eer aan: wild, ontoegankelijk en gevaarlijk..."
Merlijn - De Profeet 5: Het Pad van de Wijze (Bojan Vukic + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95) (met A3-kunstdrukprent)
> We nemen afscheid van Merlijn - De Profeet, de steengoede spin-off van Merlijn. Van die hoofdreeks verschijnt in het Frans alweer een vervolg. "De relatie van Uther Pendragon en Solenn Ap Maelweg zaaien twijfel in het hoofd van de jonge koning. Vortigern is meer dan ooit vastberaden dat hij Uther wil vernietigen, uit liefde voor Ronween. Maar Diarr, zijn trouwe raadgever meldt hem dat het leger van Uther sterker is dan voorzien. Uther is er inderdaad in geslaagd de grote Bretoense leiders aan zijn zijde te krijgen! In plaats van te wachten tot de vijand naar hem komt, verkiest de oude wolf zelf het initiatief te nemen met een verrassingsaanval. Merlijn heeft intussen nog slechts één gedachte, Solenne Ap Maelweg doden en Ahes terugvinden."
• Misty Mission deel 1-2-3 verzamelbox (3xHC in box/€60,00)
• Misty Mission deel 1-2-3 verzamelbox (lege box met prent/€15,00)
De Orde van de Drakenridders 21: De Bijl van Ishtar (
Emmanuel Roudier / Stefano Martino / Ronan Toulhoat / Stéphane Collignon / Thibaud De Rochebrune / Alexis Sentenac + Ange) (HC/48p/€16,95)
> De Orde van de Drakenridders deel 21 is een speciaal album, want het is een verzameling van zes kortverhalen, getekend door Ronan Toulhoat (Ira Dei, De Koning van de Ribauds), Stefano Martino (Orakel), Emmanuel Roudier (Neanderthaler, De Strijd om het Vuur), Alexis Sentenac (De Orde van de Drakenridders, Carthago Adventures), Thibaud De Rochebrune (Michelangelo) en Stéphane Collignon (Het Achtste Continent, Lex). De achterstand met de Franse reeks is al aardig geminderd. Nog vijf albums en we staan op gelijke voet. Het bindmiddel van deel 21 is een bijl... "Wie zal Ishtar, het mythische, drakendodende wapen in handen krijgen?! Dit is het verhaal van een bijl die in handen van de grootste helden was. Het verhaal volgt geen figuren, maar een wapen, een strijdbijl: de bijl van Ishtar, gesmeed uit metaal dat vervormd werd door de Veill van een draak... Een mythisch wapen, een van de drie eerste van de Orde van de Drakenridders, een lemmet dat door mens en dier klieft. Maar zal het verhaal over de daden van de ridders die het hanteerden, volstaan om de nieuwe dragers de nodige moed te geven?"
UUR U 12: Het Stepperijk (R.M. Guéra + Fred Duval / Jean-Pierre Pécau / Fred Blanchard) (HC/48p/€16,95)
> De reeks UUR U maakt in vertaling vreemde bokkensprongen. Het Nederlandse deel 12, Het Stepperijk, getekend door R.M. Guéra (De Haas van Mars, de comicreeks Scalped) is eigenlijk een vertaling van het Franse deel 22. De Franse reeks telt trouwens al 34 delen, nog goed dat elk album een afgerond verhaal is, al verschijnt er de reeks al eens een cyclus zoals deze Het Stepperijk dat het eerste deel van een tweeluik is. Het verhaal: "1242: een groter gevaar heeft Europa nooit gekend: de vreselijke horden van Dzjengis Khan. De Westerse legers maken zich op voor een laatste slag die de toekomst van het Europese continent zal bezegelen. Twee broers, een ridder en een monnik, besluiten de binnendringende vijand tegemoet te gaan in de hoop de loop van de geschiedenis te keren."
• Wollodrïn 9: De Laatste Helden (1/2) (Jérôme Lereculey + David Chauvel) (HC/64p/€16,95) (met prent)
> De Laatste Helden is de titel van het laatste tweeluik van de fantasyreeks Wollodrïn. Het slot verschijnt in december. Daarna storten de auteurs zich op een compleet nieuwe reeks met een heel ander wereldje. "Na de aanval op de herberg door de tovenaars van Termüdd wist Hazngar de orc zijn kind in veiligheid te brengen, dankzij zijn trouwe medestander Ebrinh en vooral de dwerg Jokkï, die hem hielp om ongemerkt uit Marmaëkard te ontsnappen... De stad die ook het doel vormt van onze vier hoofdpersonages, de elf Haffanen, de dwerg Tridïk, de orc Wïnhbor en Wffnïr, de laatste der draken, die hun krachten hebben gebundeld met een gezamenlijk doel voor ogen. De vreselijke tovenaars zitten de vluchtelingen op de hielen, en de lotsbestemming van onze personages valt samen in een dramatische ontknoping..."
Zeven 15: Zeven Dwergen (Roberto Ali + Wilfrid Lupano) (HC/64p/€16,95)
> Wollodrïn (zie hierboven) kwam voort uit de conceptreeks Zeven en daarvan verschijnt het eerste deel van het derde en laatste seizoen. Scenarist Wilfrid Lupano (Krasse Knarren, Alim de Leerlooier) mag het seizoen in schoonheid openen met een komisch verhaal over zeven dwergen... zeven bekende dwergen. "Zeven dwergen zorgen voor entertainment aan het hof van de koning. Voor het verjaardagsfeestje van Sneeuwwitje, de lieve dochter van de monarch, zetten ze hun beste beentje voor! Ze zijn echter iets te enthousiast en trappen op de zere tenen van de koningin. Foute boel. Ondanks protest van de koning worden de dwergen verbannen… Het begin van een zeer lange, zeer trage afdaling naar de hel..."


Standaard Uitgeverij
11/08
TOP
• F.C. De Kampioenen Presenteert: Vertongen & Co 24: Balthazar van Baskerville (Wim Swerts / Vanas + François Corteggiani / Hec Leemans) (SC/32p/€6,50)
> "Oma Boma wil deelnemen aan een vliegtuigwedstrijd, die de beroemde vliegenier Blériot herdenkt. Hij kon als eerste in 1909 over het kanaal vliegen van Frankrijk naar Engeland. Het wedstrijdreglement bepaalt echter dat enkel mannelijke piloten worden toegelaten. Mark Vertongen neemt als piloot de plaats in van oma Boma. Boven Engeland storten hij en zijn co-piloot, de hond Balthazar, neer in een dikke mist. Ze verdwalen in een verlaten moerasland, waar vreemde dingen gebeuren. Balthazar verandert helemaal van karakter en wordt een gevaarlijke hond."
De Smurfen 37: De Smurfen en de Dappere Draak (Jeroen De Coninck / Miguel Díaz + Alain Jost / Thierry Culliford) (SC/48p/€6,99)
> Fans van de reeks Johan en Pirrewiet zullen in dit album de draak Fafnir uit Het Onzalige Land herkennen. "Wanneer Potige Smurf een tochtje maakt op het meer, ziet hij opeens een vreemde schaduw opduiken achter hem. Het reusachtige reptiel blijkt een draak te zijn! Al gauw beseffen de Smurfen dat de draak geen kwade bedoelingen heeft, maar wat wil hij dan wel van onze blauwe vriendjes?"
De Smurfen integraal 3: 1970-1974: 7. De Leerlingsmurf - 8. Dat Moet Je Smurfen! - 9. Smurfe Koppen en Koppige Smurfen (Peyo / Benn / Marc Wasterlain / Roger Leloup / Daniel Desorgher + Peyo / Gos / Yvan Delporte) (HC/232p/€34,99)
De Smurfen integraal 3: 1970-1974: 7. De Leerlingsmurf - 8. Dat Moet Je Smurfen! - 9. Smurfe Koppen en Koppige Smurfen (Peyo / Benn / Marc Wasterlain / Roger Leloup / Daniel Desorgher + Peyo / Gos / Yvan Delporte) (HC/232p/€75,00) (luxe met prent)
> Met tientallen gags en kortverhalen die in de reguliere albums De Leerlingsmurf, Dat Moet je Smurfen! en Smurfensoep werden gebundeld en de langere verhalen De Leerlingsmurf en Smurfe Koppen en Koppige Smurfen (politieke satire op zijn best!). Het achtergronddossier is zestig pagina's lang en bevat ontzettend veel bonusmateriaal.


Uitgeverij Favoriet
04/08
TOP
Jan van der Voo Collectie
• 13. Pipo de Clown: En het Rimboegeheim (Jan van der Voo + Wim Meuldijk) (SC/48p/€12,50)
> "Pipo de Clown gaat deze keer voor sultan Hazz Ébas op zoek naar een fles met verjongingsdrank. De spannende reis leidt hem door de woestijn naar de jungle, waar de bijzondere stam van de M’kwabbels leeft. Hoe dit verhaal - dat nog niet eerder in boekvorm verscheen - zal eindigen lees je in dit album. Dit verhaal is geschreven door Wim Meuldijk, de 'vader' van Pipo, die in 2003 door Het Stripschap bekroond is voor zijn verhalen van Ketelbinkie en Pipo de Clown, bekend van de slagzin: 'dag vogels, dag bloemen, dag kinderen!' Inmiddels behoort Pipo tot het Nederlands cultureel erfgoed en is hij sinds kort zelfs weer op tv te zien met nieuwe afleveringen. Meuldijks verhaal is prachtig in beeld gebracht, zoals alleen Jan van der Voo dat kan doen. Hij heeft aan de wieg gestaan van het Nederlands beeldverhaal, maar is nog altijd actief. Ook hij is door Het Stripschap bekroond, in 2005 ontving hij de Bulletje en Boonestaakschaal voor zijn tekenkwaliteiten." Beperkte oplage van tweehonderdvijftig exemplaren.


Uitgeverij HUM!
01/09
TOP
Philemon 13 (C): De Kat met de Negen Staarten (Fred) (HC/48p/€19,95)
> Voorlaatste album! In 2019 verschijnt nog Die Verduivelde Schilder en de reeks is voor het eerst compleet in het Nederlands.


Usborne Publishing
04/08
TOP
Usborne Stripklassiekers
• Dracula (Valentino Forlini + Russell Punter naar de roman van Bram Stoker) (HC/104p/€12,99)
> "Hoog in de bergen van Transsylvanië woont de griezelige graaf Dracula. Jonathan Hawker wordt uitgenodigd op het kasteel van de graaf en ontdekt er een gruwelijk complot om een leger van ondoden op te richten. Kan vampierenjager professor Van Helsing Jonathan en zijn vrienden helpen om Dracula's boosaardige plan te verijdelen voor het te laat is?" Deze hervertelling voor kinderen, met een extra informatiekatern over Dracula, is de eerste titel in de collectie Usborne Stripklassiekers. Usborne Publishing is een van oorsprong Britse onafhankelijke kinderboekenuitgeverij die in 1973 werd opgericht door Peter Usborne. Het is inmiddels de grootste onafhankelijke Britse uitgeverij in de kinderboekensector.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips