Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in december verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Blake en Mortimer
Bonte
Brabant Strip vzw
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Eureducation
Glénat
Le Lombard
Lucky Comics
Matsuoka
Nanuq
Oogachtend
Prestige
RW Uitgeverij
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Uitgeverij De Boemerang 
Uitgeverij De Fontein
Van Halewyck
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2017: december
2018: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovember
 
Arboris
09/12
TOP
• De Complete Sophie 2: De Vindingen van Karapolie: 2. De Bel der Stilte - 3. Gelukkige Sophie (Jidéhem + Vicq / Yvan Delporte) (HC/160p/€27,50)
• De Complete Sophie 2: De Vindingen van Karapolie: 2. De Bel der Stilte - 3. Gelukkige Sophie (Jidéhem + Vicq / Yvan Delporte) (HC/160p/€59,95) (luxe met prent)
> Deel 2 van de chronologische, integrale heruitgave van alle Sophie-verhalen. Dit album bevat het lange De Bel der Stilte en een karrenvracht kortverhalen die tussen 1965 en 1967 in Robbedoes gepubliceerd werden, aangevuld met een rijkelijk geïllustreerd dossier over Jidéhem die lange tijd assistent was van André Franquin voor Robbedoes en Kwabbernoot en Guust.
• De Complete Tanguy en Laverdure 8: Evacuatie uit Sarrakat: 17. Gevaarlijke Opdracht - 19. De Verdwenen DC-8 - Het Vliegtuig dat Zijn Piloten Vermoordde (Jijé + Jean-Michel Charlier) (HC/168p/€24,95)
• De Complete Tanguy en Laverdure 8: Evacuatie uit Sarrakat: 17. Gevaarlijke Opdracht - 19. De Verdwenen DC-8 - Het Vliegtuig dat Zijn Piloten Vermoordde (Jijé + Jean-Michel Charlier) (HC/168p/€59,95) (luxe met ex-libris)
> Met opnieuw twee reguliere albums van Tanguy en Laverdure die oorspronkelijk een tweeluik vormden: Gevaarlijke Opdracht en De Verdwenen DC-8 (de delen 17en 18), aangevuld met het tweede deel van de voor het eerst vertaalde roman Het Vliegtuig dat Zijn Piloten Vermoordde. Een stripversie van de roman verschijnt in de recent in vertaling gelanceerde spin-off Tanguy en Laverdure "Classic".


Ballon Comics
09/12
TOP
• Game Over 16: Ai Ai Eye (Adam + Midam) (SC/48p/€6,95)
> Van de reeks Game Over zijn wereldwijd al zo'n 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Met deel 16 december komen er in diverse talen nog zo'n honderdduizend bij. De ogen van het monster op de cover hebben een leuk, hypnotiserend effect.
• Sisters 12: Opgelet: Tornado (William + Christophe Cazenove / William) (SC/48p/€6,95)
> Dit jaar startte een tekenfilmserie naar deze gagreeks. Die tv-serie leidde in het Frans naar een extra reeks als geïllustreerde jeugdromans waarbij gebruik wordt gemaakt van beelden uit de tekenfilms.


Blake en Mortimer
09/12
TOP
De Avonturen van Blake en Mortimer 24: Het Testament van William S. (André Juillard + Yves Sente) (HC/224p/€199,00) (gesigneerde luxe op groot, liggend formaat met ex-libris en schetsdossier)


Bonte
09/12
TOP
• Flikkerzicht Compleet: De Gags (Tom Bouden) (HC/248p/€39,95)
• Flikkerzicht Compleet: De Lange Verhalen (Tom Bouden) (HC/248p/€39,95)
> Deze twee integrales bundelen enerzijds alle gags en anderzijds alle lange verhalen van Tom Boudens unieke Flikkerzicht-reeks. Meer uitleg: "In 1994 verscheen Tom Boudens stripdebuut Flikkerzicht, een bundel gags rond het homoleven waarvan de meesten eerder ook al in het tijdschrift Zizo te lezen waren. Voor die tijd een uniek onderwerp in de Vlaamse stripwereld. Kort na dat eerste Flikkerzicht-album verscheen Max en Sven, een lang pseudoautobiografisch verhaal over een jongen die langzaam maar zeker ontdekt dat hij verliefd is op zijn beste vriend. De rage van autobiografische strips moest nog aanvangen, maar Max en Sven kan gezien worden als een voorloper daarvan. Een latere, herwerkte versie kreeg verschillende vertalingen en internationaal lof. De personages uit Max en Sven doken ook op in de Flikkerzicht-reeks, die een mix bracht van gags en langere verhalen die in Vlaamse, Nederlandse en Engelse (homo)tijdschriften voorgepubliceerd werden. In totaal verschenen er twaalf albums. In de twee delen van Flikkerzicht Compleet worden die verhalen gebundeld, samen met nog niet eerder in album verschenen strips en extra's." Opgepast, de oplage van deze bundelingen is beperkt tot amper honderd exemplaren. Beide integrales worden voorafgegaan door een uitgebreid voorwoord waarin Tom Bouden (tegenwoordig vooral actief als medewerker van Hec Leemans voor F.C. De Kampioenen) de oorsprong en evolutie van zijn Flikkerzicht en aanverwante albums uit de doeken doet.
Zilverpijl Bundeling II: Het Dal der Grizzly's - De Schapen van Old Black - De Wedloop - De Wet van de Squaw - De Poemajagers - Het Huis in het Meer - De Zwarte Hengst - De Bosbrand - Bloedbroeders - Het Kazoukifeest (Frank Sels) (HC/304p/€55,00)
> In een hogere oplage van driehonderd exemplaren verschijnt een tweede, opnieu zeer verzorgd uitgegeven bundeling met opnieuw tien verhalen van Zilverpijl. De cover is van Ersel, de indianenverhalen van zijn vader Frank Sels.


Brabant Strip vzw
02/12
TOP
Collectie Fenix
• 124. De Lustige Zwervers 1 (Willy Vandersteen) (SC/40p/€9,95)
> Het vorserswerk van Brabant Strip leidt naar een complete en chronologische albumuitgave van alle 122 gags van De Lustige Zwervers, een minder gekende reeks van Willy Vandersteen. De gagreeks verscheen voor het eerst in 1958 in Ons Volkske. Alle gags zullen in drie albums verschijnen, een eerste dit jaar, de volgende twee in 2018. De cover is het werk van Eric De Rop.
• 125. Hassan en Kaddoer: De Toverspiegel (Jacques Laudy) (SC/48p/€9,95)
> Tweede, nooit in album verschenen verhaal in de reeks Hassan en Kaddoer. Dit album verschijnt in kleur. Over deze fijne reeks van Jacques Laudy kan je deze presentatie lezen uit ons Kuifje-overzicht.
• 126. De Avonturen van Johnny en Annie: De Ridders van Middernacht (Renaat Demoen) (SC/32p/€9,95)
> De Collectie Fenix start met een nieuwe reeks uit de jaren 1950: Johnny en Annie van Renaat Demoen. Er verschenen vijf verhalen bij uitgeverij Averbode. Er wordt gestart met De Ridders van Middernacht.
• 127. Vodje de Zwerver en Kareltje (Bob De Moor) (SC/32p/€9,95)
> Het in 2012 uitgebrachte album De Avonturen van Monneke en Johnneke krijgt een staartje in 2017. In dat album van Bob De Moor stonden de eerste 36 afleveringen van Vodje de Zwerver. De rest wordt in dit nieuwe album gebundeld met alle strookjesstrips van De Moors Kareltje dat tussen 1946 en 1949 in het weekblad De Zweep verscheen.


Casterman
09/12
TOP
Airborne 44 7: Verloren Generatie (Philippe Jarbinet) (HC/56p/€13,95)
> Dit eerste deel van de vierde integrale speelt zich af in Berlijn en elders in Duitsland en later nog in de Verenigde Staten in meerdere periodes en met nieuwe personages.
Alex 36: De Eed van de Gladiator (Marc Jailloux + Mathieu Bréda) (SC/48p/€7,95)
> "Alex is op bezoek bij zijn nicht Tullia. Daar ontmoet hij een gladiator met een bewogen verleden. Hij schijnt bovendien over bijzonder krachten te beschikken. Alex' nieuwsgierigheid en onrechtvaardigheidsgevoel zijn geprikkeld en hij begint het leven van de man uit te pluizen. Om het lot van de dappere held om te buigen, waagt hij zich tot diep in de catacomben. Maar daar leert hij door scha en schande dat het lot van een man gestuurd wordt door krachten die hem ver te boven gaan."
Corto Maltese 14: Equatoria (Rubén Pellejero + Juan Díaz Canales) (HC/120p/€199,00) (gesigneerde luxe op groot formaat met dossier en ex-libris)
Lefranc 28: Het Principe van Heisenberg (Christophe Alvès + François Corteggiani) (SC/48p/€7,95)
> Niet alleen van Alex, maar ook van Lefranc en Tristan, twee andere reeksen die Jacques Martin heeft bedacht, komen deze week nieuwe albums uit. In Het Principe van Heisenberg vinden we reporter Lefranc terug in het Franse departement Aveyron. Werner Heisenberg was een Duitse natuurkundige en een van de grondleggers van de kwantummechanica, maar de synopsis verraadt eerder een moordonderzoek waarbij Lefrancs vriend inspecteur Renard aan de dood ontsnapte. Voor de cover heeft de uitgeverij wellicht een vorige opmaak gebruikt om de nieuwe te lay-outen, maar heeft het de namen vergeten aan te passen. Niet Régric en Roger Seiter zijn de auteurs van dit album, wel Christophe Alvès en François Corteggiani. Eind december komt er een nieuwe editie van dit album met de gecorrigeerde cover.
• Nestor Burma 12: Blauw Bloed (Emmanuel Moynot naar de roman van Léo Malet) (HC/80p/€13,95)
> In zijn elfde avontuur (en dat is dus album 12, want 120, Rue de la Gare was een tweeluik) vinden we de privédetective voor een keer niet terug in een Parijs arrondissement, maar in het zonnige Cannes. Een klant van hem pleegde er zelfmoord, maar daar hangt een luchtje aan. Die klant speelde met valse biljetten in casino's in Monaco. In het gezelschap van voormalige medewerkers van zijn detectivebureau Fiat Lux reist Burma naar de Côte d'Azur waar hij een onderzoek voert, tot grote wanhoop van de lokale commissaris Pellegrini. Het verhaal van Emmanuel Moynot is gebaseerd op Léo Malets derde Nestor Burma-roman en is gesitueerd in 1946, het eerste jaar van het filmfestival van Cannes en toevallig ook het geboortejaar van Jacques Tardi, de oorspronkelijke tekenaar van Nestor Burma.
Tristan 16: De Pest (Paul Teng + Jean-Luc Cornette / Jerry Frissen) (SC/48p/€7,95)
> Nederlander Paul Teng tekent voor de tweede keer een album van Tristan. De Pest is ook weer geschreven door Jean-Luc Cornette en Jerry Frissen (de scenarist van Meta-Baron). Jean Pleyers, de oorspronkelijke tekenaar van Tristan, bereidt trouwens ook weer een nieuw album voor.


Daedalus
16/12
TOP
Alice Matheson 4: Wie Is Morgan Skinner? (Federico Pietrobon + Stéphane Betbeder) (SC/56p/€8,95)
> Van de zesdelige zombiereeks Alice Matheson komt deel 4 uit. "In het St Mary's Hospital probeert Alice het geheim van haar directeur, Dr. Skinner, te ontrafelen. Wat verbergt deze authoritaire en koude man wie zijn leven aan zijn werk toewijdt? Op de dag dat ze ontdekte dat Skinner in de kraamafdeling interesse toonde in een zuigeling, en dat hij vooral geïnteresseerd is in haar gezondheid, vermoedt ze niet dat deze ontdekking dergelijke gevolgen zou hebben... Skinner accepteert geen onderzoek naar zijn privéleven, en zal niemand toelaten zijn plannen te dwarsbomen!"
• Carthago 5: De Stad van Plato (Milan Jovanovic + Christophe Bec) (SC/56p/€7,95)
> "Kim Melville kan haar ogen niet geloven. Verplaatst en dan opnieuw gereconstrueerd, staan de enorme onderwaterkolommen van Djibouti nu in het onderzoekslaboratorium van de miljardair Feiersinger. Terwijl het team van de rijke megalomaan de hiërogliefen die op de monolieten zijn gegraveerd, ontcijferde, blijft een symbool hun aandacht trekken: een diagram suggereert het bestaan van vijf onderzeese steden die door de beschaving over de hele wereld is gebouwd."
• Dwergen 4: Oosram van de Zwervers (Jean-Paul Bardier + Nicolas Jarry) (SC/56p/€8,95)
• Dwergen 4: Oosram van de Zwervers (Jean-Paul Bardier + Nicolas Jarry) (HC/56p/€17,95)
> "Oosram was de grootste generaal van de kasteelstaat Gol-Garsëm, maar hij had zijn koning en zijn orde verraden. Daarna is hij niets meer. Zijn baard wordt afgesneden, zijn bezit in beslag genomen, zijn glorie vergeten. Hij en zijn familie zijn vanaf dan Zwervers, ze bewerken de aarde en zijn het slachtoffer van de grillen van machthebbers. Na verloop van tijd heeft Oösram afstand kunnen nemen van zijn oude leven, maar kun je ooit vergeten wat je altijd bent geweest?"
• Elfen 13: Gelukzalig de Dode Strijder (Stéphane Bileau + Olivier Peru) (SC/64p/€8,95)
• Elfen 13: Gelukzalig de Dode Strijder (Stéphane Bileau + Olivier Peru) (HC/56p/€17,95)
> "Lah'saa en haar dodenlegioenen zaaien overal waar ze voorbijtrekken dood en vernieling. Geen heer, geen leger, geen muur lijkt bij machte om de dodenbezwerende zwarte elf te stoppen... tot Fall en zijn draak haar pad kruisen. De tijd waarin de oudste en machtigste wezens de strijd met elkaar aangaan, is aangebroken. Het strijdtoneel wacht. Wie zal er de dood vinden? De witte elf of de zwarte elf?"
• Het Goud der Dwazen 3: De Zege of de Dood (Giancarlo Olivares + Jean-François Di Giorgio) (HC/48p/€17,95)
> Laatste deel van de trilogie. "1531. Goud. Het roemruchte metaal, gezocht en gegeerd sinds het begin der tijden. De droom van de conquistadores en hun troepen. De obsessie van Francisco Pizarro, zoon van de zeevaarder Gonzalo Pizarro Rodríguez de Aguilar. Aanlokkelijk vergezicht. Dat in de catacomben van de tempels van Cajamarca voor het rapen ligt. Het mythische doel dat Pizarro zichzelf, zijn honderdtachtig mannen, hun zevenendertig paarden en drie karvelen had gesteld op zijn tocht naar Peru. Terwijl de verstikkende jungle de ontdekkingsreiziger en zijn conquistadores langzaam opslokt, breekt er een bloederige burgeroorlog los die het Incarijk in tweeën scheurt."
• Man van het Jaar 10: 1666: De Man die aan de Basis Lag van de Grote Brand in Londen (Stevan Subic / Studio Sept Épées + Fred Duval / Nicolas Moustley) (HC/56p/€17,95)
> Van de conceptreeks Man van het Jaar, met per album een afgerond verhaal door wisselende auteurs, is deel 10 nu een feit. "1666. Londen is een gore, vieze en vuile stad wanneer het wordt getroffen door een van de grootste rampen uit zijn geschiedenis: de Grote Brand. Een hellevuur, een hels festijn van likkende en smullende vlammen trekt door de stad. Overal heerst chaos en paniek. De gebeurtenis wordt gloedvol beschreven in het dagboek van een notabele."
• De Meester-Inquisiteurs 3: Nikolaï (Augustin Popescu + Jean-Luc Istin) (SC/64p/€8,95)
• De Meester-Inquisiteurs 3: Nikolaï (Augustin Popescu + Jean-Luc Istin) (HC/64p/€17,95)
> Deel 3 van de vijfdelige conceptreeks De Meester-Inquisiteurs is het werk van Augustin Popescu en Jean-Luc Istin. "1150. De Chaos, de oorlog die de hemel van Oscitanië gedurende duizend jaar rood heeft doen kleuren, neemt een einde. Daar waar de gevechten de misdaad bedekte, komen deze tijdens de vrede beetje bij beetje aan de oppervlakte. Moorden, afpersingen, diefstal, zedenmisdrijven, ontucht, commerciële conflicten zien nu het daglicht. Om de wet te laten eerbiedigen en om de misdaad te bestrijden, hebben de Wijzen, architecten van de vrede, een orde in het leven geroepen: de meester-inquisiteurs."
• Samoerai Legenden 3: Het Rode Ochtendgloren (Cristina Mormile + Jean-François Di Giorgio) (SC/48p/€8,95)
> "Het was het einde van een wereld. Aan de ene kant de tweehonderd mannen van generaal Goru, moe en angstig om een klein fort in het zuiden te beschermen. Aan de andere kant de tienduizend mannen van Akuma, hun armen naar de hemel gericht, vol ongeduld voor een overwinning die hen niet kon ontsnappen. De strijd was verschrikkelijk! Manschappen vielen, overal geschreeuw, stromen bloed. Logischerwijs werden de legers die loyaal waren aan de keizer die dag verslaan, het einde van een regering van meer dan honderd jaar. Alleen het noorden en enkele grote steden waren nog steeds onafhankelijk... maar voor hoelang?" Laatste deel over de voorgeschiedenis van de drie Zusters van de Schaduw uit de hoofdreeks Samoerai. Ondertussen staat een nieuwe spin-off onder dezelfde noemer Samoerai Legenden op stapel over de jeugd van Takeo. Die spin-off wordt getekend door Vax.
USA über Alles 2: Basis 51 (Maza + Jean-Pierre Pécau met assistentie van Fred Blanchard) (SC/56p/€7,95)
USA über Alles 2: Basis 51 (Maza + Jean-Pierre Pécau met assistentie van Fred Blanchard) (HC/56p/€17,95)
> Maza is de tekenaar van twee verschillende uchroniereeksen met futuristische retrovliegtuigen (!) in een nadrukkelijke hoofdrol. USA über Alles is een trilogie en daar verschijnt nu deel 2 van. "Terwijl de oorlog in het oosten tegen de USSR verder woedt, verhit het proces tegen Charles de Gaulle de gemoederen in Frankrijk. Tegelijkertijd wordt de laatste hand gelegd aan de plannen voor de Europa-bommenwerper en wordt het mysterie rond Nicolas Charlier, de testpiloot van het toestel, alsmaar groter. Wat is de echte reden van zijn verdwijning in het Baskenland? Wat verbergt zijn druggebruik en zijn misprijzen tegenover de hiërarchie? James Angleton, de CIA-agent, heeft er zijn eigen theorie rond."
De Vorsers 1: Ferraris, 1512 - Van Lood naar Goud (Stefano Carloni + Luca Blengino) (SC/56p/€8,95)
De Vorsers 1: Ferraris, 1512 - Van Lood naar Goud (Stefano Carloni + Luca Blengino) (HC/56p/€17,95)
> De Vorsers is een gloednieuwe reeks met CSI-allures, maar dan in de zestiende eeuw. Enkele wetenschappers, onder wie Copernicus, onderzoeken de moord op een docent in de universiteit. Voor hun onderzoek passen ze wetenschappelijke methodes toe. "Nicolas Copernicus wordt als wetenschapper vaak gevraagd op conferenties en colloquia. De Poolse astronoom, dokter en jurist heeft jaren gespendeerd aan de gerenommeerde universiteit van Ferraris, die de beste studenten uit heel Europa verenigt. Zelfs de rebelse types die lak hebben aan de conventies van de canonieke leer. Bij zijn aankomst treft Copernicus een faculteit aan in rep en roer, opgeschrikt door de zelfmoord van een jonge student. Bepaalde individuen, zoals de arrogante Paracelsus, stellen de omstandigheden van het overlijden in vraag, terwijl het onderzoek van de politie beperkt blijft tot een aantal ondervragingen. Zullen de wijsgeren met hun briljante geesten in staat zijn om de menselijke ziel te doorgronden en een nieuw licht te werpen op die duistere zaak?" Stefano Carloni (Sinclair) en Luca Blengino (De 7 Wonderen) zijn hier de auteurs van. De reeks verschijnt zowel in hardcover als softcover (die later verschijnt).
• Wunderwaffen 8: De Bliksem van Thor (Maza + Richard D. Nolane) (SC/48p/€8,95)
Wunderwaffen 8: De Bliksem van Thor (Maza + Richard D. Nolane) (HC/48p/€17,95)
> "Op Antarctica wordt Murnau, die verdwenen was in de put waaruit de Bliksem van Thor ontsnapte, onverwacht vrijgelaten door de bezoeker die al tienduizend jaar in zijn ruimtetuig onder het ijs gevangenzit. Een mysterieuze en onzichtbare figuur die de Duitsers nodig zou kunnen hebben, een onverhoopte kans voor Himmler om het Reich uit te rusten met de krachtigste Wunderwaffen die je je kunt voorstellen!"
• De Zang van de Vampiers 17: Werkelijkheden (Richard Guérineau + Eric Corbeyran) (SC/56p/€8,95)

> De Zang van de Vampiers is bijna uitgezongen... Hoe vaak zouden we deze woordspeling al gebruikt hebben? Nu goed, deel 17 is het voorlaatste deel. "Terwijl Debrah haar plan opzet om de Vampiers te onderdrukken, probeert Nivek de baby terug te brengen naar zijn medemensen. Een strijd brandt los tussen de twee concepties over de toekomst van de betrekkingen tussen de twee gemeenschappen. Alle schaakstukken in deze strijd om het voortbestaan van de Vampiers zijn geplaatst, het ultieme duel is onvermijdelijk."

1800
Sherlock Holmes Crime Alleys 2: Een Plotse Roeping (Alessandro Nespolino + Sylvain Cordurié) (HC48p/€17,95)
> Slot van het tweeluik. "Mei 1876. In zijn onderzoek naar de verdwijning van Ron Jantscher, die vlak onder zijn neus gekidnapt werd, stoot Sherlock Holmes voor het eerst op James Moriarty, een ontmoeting die veeleer slecht afloopt voor de toekomstige bewoner van Baker Street die op zijn beurt wordt ontvoerd en machteloos moet toezien hoe zijn vriend en musicus wordt gedood. Het ziet ernaar uit dat Holmes hetzelfde lot zal ondergaan. Gelukkig voor hem hebben de Moriarty's eerst met een aartsvijand af te rekenen: Tyron Paterson die hen vroeger hand- en spandiensten verleende tot zijn bloedeigen broer door de Moriarty-clan werd vermoord."

Zij Schreven Geschiedenis
Djenghis Khan (Manuel Garcia + Denis-Pierre Filippi / Marie Favereau) (SC/56p/€7,95)
> SC-editie van de eerder verschenen hardcover.


Dargaud
09/12
TOP
Batman - The Dark Prince Charming 1 (Enrico Marini) (HC/80p/€16,95) (met andere cover en 8 extra pagina's)
> Hardcovereditie met acht bonuspagina's en een andere cover. Volgend jaar verschijnt het slot van het tweeluik.
Blueberry: Integrale Editie 5: 13. Chihuahua Pearl - 14. De Man die $ 500.000 Dollar Waard Was - 15. Ballade voor een Doodskist (Jean Giraud + Jean-Michel Giraud) (HC/216p/€29,95)
> Met drie van de meest geliefde verhalen en een stevig achtergronddossier erbovenop.
Krasse Knarren 4: De Sprinkhaan (Paul Cauuet + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€13,95)
> "Na een zomer lang rondtoeren met hun theatervoorstelling komen Sophie en Antoine eindelijk thuis. Maar hun gezellige dorpje staat in rep en roer! De uitbreidingsplannen van de onderneming Garan-Servier, die de hele streek een economische boost moeten geven, zijn bedreigd... door een mysterieuze tovenares die het bouwterrein bezet. De ecologische activisten maken zich op voor de strijd! Voor onze krasse knarren is het een meevaller, ze kunnen eindelijk op zoek gaan naar hun vergeten schat... Intussen komt Sophie een gevoelig geheim te weten over haar vader. En als puntje bij paaltje komt, zal ze dan eindelijk verklappen wie de vader van haar dochter Juliette is?" In het Frans is de reeks over de drie nog steeds strijdvaardige oudjes een waar fenomeen die tijdens de Franse presidentsverkiezingen zelfs opdoken op affiches met de oproep om voor de socialisten te stemmen. Deel 1 is al tien keer herdrukt en van de drie eerste delen zijn samen meer dan 750.000 exemplaren verkocht. En er is een speelfilm op komst, gebaseerd op de eerste vier delen. De opnames zijn deze zomer gestart, de release is voor volgend jaar.
Murena 10: Het Banket (Theo Caneschi + Jean Dufaux) (SC/72p/€7,95)
> Theo Caneschi (De Lemen Troon, De Verschrikkelijke Paus) mocht in zijn eigen stijl de populaire reeks Murena overnemen. Het album is veel dikker dan je gewoon bent. Uitzonderlijk verschijnt het eerste album van de nieuwe tekenaar die de overleden Philippe Delaby opvolgde op 72 pagina's. Tien pagina's vormen een dossier met schetsen. De korte inhoud van het album krijg je ook nog van ons: "De christenen krijgen onterecht de schuld voor de brand van Rome en worden op bevel van Nero uitgemoord. Lucius Murena wil dat het bloedbad stopt en zoekt daarom toenadering tot de keizer. Maar nu hij terug in de gratie is gekomen, zijn jaloezie en rancune zijn deel. Tegen zijn wil in raakt hij verstrikt in een vreselijk complot..."
Murena 10: Het Banket - potloodversie (Theo Caneschi + Jean Dufaux) (HC/56p/€19,95)
> Hardcovereditie van 56 pagina's met de meeste platen in storyboardvorm en bijkomende schetsen en voorstudies die rond de pagina's worden afgebeeld. Dit album verschijnt in een eenmalige, genummerde oplage van vijfhonderd exemplaren.
Nerd Vader (Seb Piquet) (HC/192p/€19,95)
> Gagalbum van Sébastien "Seb" Piquet over het dagelijks leven van een Star Wars-nerd, een veertiger met een jonge dochter die hij de spelletjes wil laten spelen waarmee hij als kind zelf graag speelde.
Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht 5: De Orde van het Teken (David Etien + Serge Le Tendre / Régis Loisel) (SC/64p/€9,95)
> "Raya, de dochter van de heksenprins, is gedood tijdens een klopjacht door de duistere Orde van het Teken. Ridder Bolster en zijn leerling Bulrog, die haar moesten beschermen, konden ontkomen, maar Bolster is verzwakt door een val waardoor hij ook zijn geheugen verliest. Zijn geest wordt gecontroleerd door een oude man van de Orde van het Teken. Bulrog is erin geslaagd om tot bij de familie van Bolster te geraken. Nu moet hij nog Mara en haar vader verwittigen. Daarbij moet hij de spionnen ontlopen die hem in de val willen lokken en die geen meter wijken van de prins en zijn dochter. Dan verspreidt zich als een lopend vuurtje het gerucht dat Bolster tot de Orde is toegetreden. De angst regeert in het land van Akbar..." Dit is het eerste album dat is getekend door David Etien. Daedalus startte eerder dit jaar met de vertaling van zijn reeks De Vier van Baker Street op scenario van Olivier Legrand en Jean-Blaise Djian. Hoogstwaarschijnlijk dankzij Djians schrijfwerk aan De Grote Dode en zijn contact met Régis Loisel mocht Etien het tekenwerk van Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht van Vincent Mallié overnemen zodat De Grote Dode kon vervolgen zonder het lange oponthoud tussen de albums. David Etien werkt overigens ook aan een spin-off over de jonge jaren van de graaf van Rommelgem uit de reeks Robbedoes en Kwabbernoot.
Ravian door...: Shingouzlooz.Inc (Mathieu Lauffray + Wilfrid Lupano) (SC/56p/€7,95)
> "De Shingoez hebben geen geluk bij het kaarten en verspelen het bezit van hun bedrijf, Shingouzlooz Inc.. En wat blijkt? Door een misser in de interpretatie van de intergalactische wetten is het bedrijf officieel eigenaar van de Aarde! Die blunder moet worden rechtgezet. Ravian — die reikhalzend uitkijkt naar zijn pensioen als tijd-ruimteagent — en Laureline moeten de nieuwe eigenaar, een zekere Sha-Oo, proberen te overtuigen om de Aarde terug te geven aan Galaxity." Hommagealbum van Mathieu Lauffray (Long John Silver) en Wilfrid Lupano (Krasse Knarren). Ravian-scenarist Pierre Christin was zodanig opgetogen over hun werk dat hij er al opvolgers in ziet voor de hoofdreeks. Het is hun alleszins gegund nog meer albums te maken. Maar aan opgeven denken Christin en Jean-Claude Mézières zelf nog niet. Er komt een tweede album met kortverhalen die passen tussen oudere albums. Christin heeft ze vier jaar geleden al geschreven, maar Mézières moet nog twintig pagina's tekenen en het album is de eerste twee jaar nog niet als album te verwachten. In de laatste twee kortverhalen zijn Ravian en Laureline weer als kinderen te zien zoals op het einde van De TijdOpener.
• Ster van de Woestijn 4 (Hugues Labiano + Stephen Desberg / Enrico Marini) (SC/64p/€9,95)
> Laatste deel. "Finnsbury, de commissaris voor Indiaanse Zaken, wil maar één ding: de Indianen weg uit de streek. En daarbij heiligt het doel de middelen. Hij bespeelt het gekrenkte eergevoel van de jonge krijgers en manipuleert tegelijk de cowboys zonder scrupules. De clash is niet af te wenden en de prairie ligt al snel bezaaid met lijken en gebroken levens. Maar dan keert het lot zich tegen de man naar wiens pijpen Finnsbury danst: de hoge ambtenaar Montgomery in Washington..."
Trent integraal 3: 7. Miss - 8. Kleine Trent (Léo + Rodolphe) (HC/126p/€24,95)
> Trent was de eerste samenwerking van Léo en Rodolphe (Léo's co-scenarist van Kenya, Namibia, Amazonia en Centaurus). De achtdelige reeks verscheen tussen 1991 en 2000. Speciaal voor de derde bundel keerden de auteurs nog eens terug naar Canada voor een geïllustreerd leesverhaal als aanvulling voor de gebundelde delen 7 en 8.
Undertaker 4: De Schaduw van Hippocrates (Ralph Meyer + Xavier Dorison) (SC/56p/€7,95)
> "De zwaargewonde Rose hoopt dat Jeronimus Quint, de zogenaamde Reus van Sutter Camp, haar kan verzorgen en ze besluit hem te volgen. Doodgraver Jonas Crow en Lin zitten hen op de hielen en zijn vastberaden hun vriendin te redden uit de handen van de monsterlijke chirurg en voor eens en voor altijd met hem af te rekenen. Maar hoe een halt toeroepen aan een man die over het kwaadaardige vermogen beschikt om van iedere onschuldige patiënt een dodelijke handlanger tegen de Undertaker te maken?"


Dark Dragon Books
23/12
TOP
In Striplijst 2018 hebben we alle collector's packs die dit jaar bij Dark Dragon Books verschenen aangevuld.

Angor 3: Het Heilige Eiland (Dimitri Armand + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€8,95)
Angor 4: Vilyana (Dimitri Armand + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€8,95)
> Nog één deel en deze knap getekende en spannend vertelde fantasyreeks zit erop. Ondertussen is er een nieuwe scenarist voor De Nieuwe Avonturen van Bob Morane waar Dimitri Armand de tekenaar van is. Nieuwe albums worden geschreven door Tristan Roulot van wie bij Dark Dragon Books de reeks Hedge Fund verschijnt.
• De Avonturen van de Pirates of the Caribbean 1: De Bewakers van de Windward-baai - Water en Vuur (Joe Flood + Chris Schweizer) (SC/56p/€6,95)
• De Avonturen van de Pirates of the Caribbean 2: Banshee Bonus - Moeder van Water (Joe Flood + Chris Schweizer) (SC/48p/€6,95)
> Spin-off waarin de hoofdpersonages (voornamelijk kapitein Jack Sparrow) avonturen beleven die zich tussen de verschillende films afspelen. Per album staan twee verhalen.
Belladonna integraal (Pierre Alary + Ange) (HC/160p/€29,95)
> Ondertussen alweer tien jaar geleden startte Bee Dee de vertaling van de mantel- en degenstrip Belladonna door Pierre Alary (SinBad, Silas Corey) en Ange (De Orde van de Drakenridders, Verloren Paradijs). Bee Dee verdween en de reeks bleef onafgewerkt na twee vertaalde delen. De Franse reeks telde drie delen. Maar kijk, nu bundelt Dark Dragon Books de complete trilogie in een hardcoveralbum (op regulier formaat) van 160 pagina's. De integrale bevat ook een dossier met extra schetsen en illustraties. Uit onze bespreking van deel 1 citeren we de korte inhoud van Belladonna: "Parijs, zeventiende eeuw. Lodewijk XIV, de Zonnekoning en middelpunt van alle belangstelling, heeft een schare trouwe dienaren rondom zich. Voor zijn persoonlijke veiligheid rekent hij op de musketiers en hun kapitein Maxime. De krachten die de koning nu bedreigen, blijken echter te straffe kost voor zijn garde. Een uiterst begaafde Italiaanse moordenaar slaagt er bijna in de koning te doden onder de neus van de musketiers. Marie, een jonge dame, getraind in India en werkzaam bij een geheim genootschap dat samenwerkt met de musketiers, is de enige die de moordenaar kan stoppen. Het is het begin van een flitsend kat- en muisspel waarin beiden elkaar in niets ontzien en alle vuile truken toegelaten zijn."
Druuna integraal 4: 7. De Vergeten Planeet - 8. Kloon (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC/160p/€29,95)
> Bundeling van de laatste twee reguliere albums met een pak bonuspagina's. Serpieri beloofde dat er nog een allerlaatste, afsluitende verhaal komt van zijn erotische sf-reeks, maar zolang dat nog niet tastbaar is op papier blijft het afwachten.
De Eenhoornridder (Guillermo Gonzàlez Escalada + Stéphane Piatzszek) (SC/56p/€8,95)
> SC-editie van de eerder verschenen hardcover.
• Isabellae 6: Vlinders in de Motregen (Gabor + Sandro Raule) (SC/48p/€8,95)
> "De strijd tussen goden en stervelingen loopt op zijn einde. Voor zonsopgang zal ieders lot bezegeld worden op de Tara-heuvel. In het heetst van de strijd heeft Isabellae haar leven gegeven om de Kelten hun vrijheid te bezorgen, en nu maken haar vrienden zich op om hun leven op te offeren. Bloed, moed en heel oude magie komen samen op de meest epische en doorslaggevende nacht aller tijden!"
De Kat die geen Brokjes Lust: Nachtwerk (Odrade) (HC/56p/€18,95) (met prent)
> Prachtig getekend one-shot in zwart-wit. "Een gewone kat, wat aan de dikke kant, ontsnapt op een avond op zoek naar zijn lievelingseten: vlees. Hij heeft een hekel aan brokjes, die hij thuis gewoonlijk krijgt. Om zijn honger te stillen is hij tot alles bereid. Daardoor beleeft hij verrassende, absurde, tragikomische avonturen, waar zijn baasje geen idee van heeft."
Op de Barricades! 3: Blijf van Mijn Vriendin Af (Xavier Fourquemin + Wilfrid Lupano) (HC/56p/€18,95) (met prent)
> Laatste deel van de reeks met per album een afgerond verhaal en een ander hoofdpersonage. Dit deel is getekend door Xavier Fourquemin, bekend van De Legende van het Wisselkind en De Wezentrein. Aanstaande woensdag verschijnt van scenarist Wilfrid Lupano Krasse Knarren 4 en een Ravian-one-shot dat is getekend door Mathieu Lauffray.
• Pirates of the Caribbean 1: The Curse of the Black Pearl (Edizione BD + Joe Flood) (SC/48p/€8,95) (heruitgave)
> Het verhaal van de film als strip.
Serpieri's Western Collectie 1: Vervloekt Goud (Paolo Eleuteri Serpieri) (HC/160p/€29,95)
> Nieuwe collectie bundelingen van oude, gerestaureerde en opgefriste westernverhalen die Serpieri in zijn vroegere carrière tekende. Zijn voorlopig laatst verschenen album was trouwens weer een western. Als gastauteur mocht hij namelijk een album van Tex Willer maken. In deze westerncollectie zullen drie dikke integrales verschijnen met daarin alle westernverhalen van Serpieri.
• Serpieri-pakket: Druuna 4 - Western Collectie 1 (2xHC/€49,95) (met artprint)
Star Wars: Darth Maul 1: Niet Zonder Strijd (Luke Ross + Collen Bunn) (SC/56p/€8,95) (met art-print)
Star Wars: Darth Maul 2: Niet Zonder Strijd (Luke Ross + Cullen Bunn) (SC/56p/€8,95) (met art-print)
> Afgerond tweeluik over een van de slechteriken uit de eerste Episode waarin we meer vernemen over zijn oorsprong. "Darth Mauls tijd als leerling van Darth Sidious was lange tijd in nevelen gehuld. Maar nu wordt het verhaal van zijn wraak eindelijk aan het licht gebracht! Een verhaal over ontketende woede wanneer Darth Maul zich voorbereidt op zijn eerste ontmoeting met de gehate Jedi. Maar waarom is Maul zo vastbesloten de gevangengenomen Jedi-padawan te vinden? En wat is de rol van de bende premiejagers, bestaand uit onder anderen Cad Bane en Aurra Sing? Leer de gevaarlijkste Zabrak uit het sterrenstelsel kennen!"
• Star Wars Episode VIII: The Last Jedi: Het Officiële Filmboek (diverse auteurs + Alessandro Ferrari) (SC/80p/€6,99)
> Achtergrondartikels over en veel foto's van de nieuwste Star Wars-film.
• Star Wars Filmspecial: Rogue One (Davide Turotti / Kawaii Creative Studio / Matteo Piana / Igor Chmisso + Alessandro Ferrari) (SC/72p/€9,95) (met art-print)
> Stripversie van de Star Wars-film die vorig jaar in de cinema draaide. Het is een afgerond verhaal.
• Star Wars: Jedi Academie: De Phantom Bullebak (Jeffrey Brown) (HC/160p/€14,95)
> Van de maker van Het Leven van een Loser. Op eenzelfde komische manier portretteert Jeffrey Brown de jonge Luke op school waar hij een Jedi leert zijn.
• Star Wars: Poe Dameron: Naderende Storm 1 (Phil Noto + Charles Soule) (SC/64p/€8,95) (met art-print)
• Star Wars: Poe Dameron: Naderende Storm 2 (Phil Noto + Charles Soule) (SC/64p/€8,95) (met art-print)
> "Het is een onzekere tijd in het sterrenstelsel. Tegenover de onderdrukking van de Eerste Orde staat het Verzet, onder leiding van generaal Leia Organa, dat opereert vanuit een geheime basis op de planeet D'Qar. De strijders van het Verzet, inclusief Poe Dameron en zijn team van toppiloten, Black Squadron, komen uit het hele sterrenstelsel en wijden zich aan het vechten tegen de Eerste Orde en tirannie in het algemeen. Poe heeft zich beziggehouden met informatieverzameling en allerlei reddingsmissies voor het verzet. Hij heeft vastgezeten in de gevaarlijkste gevangenis van het sterrenstelsel, is geconfronteerd met kwaadaardige agenten en heeft een aantal ongelooflijk verraderlijke vluchten overleefd. En nu ontvangt hij een bericht uit zijn verleden... Tijdens hun missie om de ontdekkings-reiziger Lor San Tekka te vinden, is een nieuwe vijand opgedoken: Terex, een officier van de inlichtingendienst van de Eerste Orde. Poe krijgt het steeds benauwder, omdat hij ervan overtuigd raakt dat een van de leden van Black Squadron informatie over het Verzet en zijn bondgenoten aan de Eerste Orde doorspeelt. De duisternis verspreidt zich verder door het sterrenstelsel..."
• Star Wars Remastered: Episode III - Revenge of the Sith (Doug Wheatley + Christopher Cerasi) (SC/104p/€14,95) (met art-print)
> SC-editie van de eerder verschenen hardcover.
• Star Wars Remastered: EpisodeVII - The Forwe Awakens (Chuck Wendig + Luke Ross / Marc Laming) (HC/144p/€24,95)
• Steam Noir - Het Koperen Hart 3 (Felix Mertikat + Verena Klinke) (SC/64p/€8,95)
> Deel 3 van de vierdelige steampunkreeks.
Wika 1: En de Woede van Oberon (Olivier Ledroit + Thomas Day / Olivier Ledroit) (SC/72p/€9,95)
Wika 2: En de Duistere Feeën (Olivier Ledroit + Thomas Day) (SC/72p/€9,95)
> Softcoveredities van de eerder in hardcover verschenen albums.


Dupuis
09/12
TOP
De Avonturen van Buck Danny 2/2: Blackbirds (André Le Bras + Frédéric Zumbiehl / Patrice Buendia naar het verhaal van Jean-Michel Charlier) (SC/48p/€7,95)
De Avonturen van Buck Danny 2/2: Blackbirds (André Le Bras + Frédéric Zumbiehl / Patrice Buendia naar het verhaal van Jean-Michel Charlier) (HC/48p/€13,95)
> Luchtvaartstrips zitten sinds enkele jaren serieus in de lift. Buck Danny is met stip de reeks die de liefde voor het genre bij tal van stripliefhebbers aanwakkerde. Nadat de bejaarde tekenaar Francis Bergèse het eerste deel van een onafgewerkt verhaal van Jean-Michel Charlier, bewerkt door Frédéric Zumbiehl en Patrice Buendia, tot een goed einde bracht, neemt André Le Bras het vervolg van het tweeluik Blackbirds voor zijn rekening.
De Blauwbloezen 61: De Vreemde Soldaat Franklin (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95)
> Opnieuw een verhaal met een historisch figuur die door de komische bril van Willy Lambil en Raoul Cauvin wordt aangedikt. Die "vreemde soldaat Franklin" is in werkelijkheid een vrouw, meebepaald Sarah Emma Edmonds. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog vocht de in Canada geboren vrouw bij de Noordelijken. Ze vermomde zich als man en nam de naam Franklin Thompson aan. Dat verkleden als man deed ze wel vaker. Haar verhaal werd opgetekend in de bestseller Nurse, Soldier and Spy. Check op Wikipedia haar korte, maar interessante biografie.
Lady S. 13: De Judaskus (Philippe Aymond) (SC/48p/€7,95)
> "De Malawische kolonel Uhuru Lomumbo staat onder internationaal aanhoudingsbevel voor vermeende wilde executies in de provincie Bohuri in Afrika. Hij duikt onder in de ambassade van zijn land in Parijs. Zolang hij zich binnen de diplomatieke muren bevindt, heeft hij niets te vrezen van justitie, zeker niet omdat hij de steun geniet van zijn president Ernest Batanko. Niets? Shanja Rivkas is belast met een lokale missie voor Actie 19 en is vastbesloten om hem uit te leveren aan het Internationaal Strafhof."
Largo Winch 21: Morning Star (Philippe Francq + Éric Giacometti) (HC/104p/€199,00) (gesigneerde luxe op groot formaat met ex-libris)
Little England 2: De Koningscobra (Thomas Du Caju + Jean-Claude Van Rijckeghem) (SC/48p/€7,95)
Little England 2: De Koningscobra (Thomas Du Caju + Jean-Claude Van Rijckeghem) (HC/48p/€13,95) (met andere cover)
> Net zoals in Buck Danny komen in Little England vliegtuigen voor, maar hier krijgen we toch wat meer de indruk dat er meer aandacht is voor de personages. Deel 1 viel heel goed in de smaak. De hardcoveruitvoering met een andere coverillustratie raakte snel uitverkocht. Deel 2, De Koningscobra, is het slot van het tweeluik, maar hopelijk niet het einde van de reeks.
Robbedoes Special 2: Het Plan van Wiebeling (Charel Cambré + Marc Legendre) (SC/48p/€6,95)
Robbedoes Special 2: Het Plan van Wiebeling (Charel Cambré + Marc Legendre) (HC/56p/€49,95) (luxe met ex-libris)
> Opnieuw een dubbele uitvoering in softcover en een luxeversie in hardcover met bonuspagina's. Het verschijnt in de feestmaand december en dat komt goed uit, want in het album wordt Kerstmis gevierd. De auteurs geven ons de optredens van Wiebeling en IJzerlijm cadeau. "Kwabbernoots neef, de gluiperige Wiebeling, komt per toeval in het bezit van een grote partij diamanten. De kostbare steentjes zijn gekend bij de politie en moeten op een of andere manier de grens over gesmokkeld worden. Ondertussen knutselt de graaf van Rommelgem een tuig in mekaar waarmee hij het leegvissen van de zeeën wil aanpakken. IJzerlijm mag mee om verslag van de proefvaart te doen. En Robbedoes en Kwabbernoot? Die hebben een vakantiehuisje aan zee gehuurd om er kerst te vieren en aan een jaaroverzicht voor het blad te werken. Maar daar komt natuurlijk niks van terecht."
Stoppeltje 6: Een Stoppelig Cadeau (Pierre Bailly + Céline Fraipont) (HC/32p/€7,95)
Stoppeltje 7: Kramiek de Kleine Boef (Pierre Bailly + Céline Fraipont) (HC/32p/€7,95)
Stoppeltje 8: Het Schaduwbos (Pierre Bailly + Céline Fraipont) (HC/32p/€7,95)
Stoppeltje 9: De Schat van Kokos (Pierre Bailly + Céline Fraipont) (HC/32p/€7,95)
> In 2007 lanceerde Dupuis de peutercollectie Ukje en de kindercollectie Plukje voor de jongste striplezers. Niet alles raakte vertaald en beide collecties sneuvelden na een paar jaar, ook in het Frans. Maar een van de reeksen uit de peutercollectie Ukje sloeg wel aan. Van de compleet tekstloze strip Stoppeltje, waarvan zelfs wij als volwassenen goedgemutst raakten, bleven in het Frans nieuwe albums verschijnen (vorig jaar bereikte de reeks deel 19!), er kwam een met lof overladen theaterstuk die ook Vlaanderen aandeed en de kijkertjes van Ketnet kennen Stoppeltje sinds geruime tijd beter als tekenfilmfiguur. Om van die herwonnen bekendheid te profiteren, brengt Dupuis Stoppeltje deel 6, 7, 8 en 9 na bijna tien jaar afwezigheid in één keer op de Nederlandstalige markt. Daarna nog eens tien albums en de reeks is weer compleet in een Nederlandstalige uitvoering. Als je kinderen strips wil leren lezen, zijn deze albums daar uiterst geschikt voor.

Vrije Vlucht
S.O.S. Geluk seizoen 2 1 (Griffo + Stephen Desberg) (HC/128p/€22,50)
> Stephen Desberg nam het scenario over van Jean Van Hamme voor een nieuwe cyclus in twee delen, maar met extra dikke albums die samen meer pagina's tellen dan de oorspronkelijke trilogie uit de jaren 1980. Griffo biedt het nodige houvast en tekent opnieuw de verhalen. Hun eerste deel i presenteert een nieuwe reeks personages in sociale, maatschappelijke, politieke en andere visionaire situaties die in het volgende album allemaal met elkaar te maken blijken te hebben zoals in de oorspronkelijke trilogie ook het geval was.


Eureducation
09/12
TOP
• Complot in het Wildpark (Steve Van Bael met medewerking van Jos Vanspauwen + Jan Kragt) (SC/46p/€7,95)
• Complot in het Wildpark (Steve Van Bael met medewerking van Jos Vanspauwen + Jan Kragt) (HC/46p/€14,95)
> "Dieren en mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit album komt die relatie tussen mens en dier én dieren onderling op een bijzondere manier tot leven. Humor, stropers, geheime intriges en boeiende dieren met hun soms hilarische gedrag en relatieperikelen wisselen elkaar in een adembenemend tempo af. Ontrafel samen met Ellen en Irma een wereldwijd complot en ervaar van heel dichtbij de passie en liefde voor dieren in de fascinerende wereld van Wikdlands."


Glénat
09/12
TOP
Giacomo C. 16: Terug naar Venetië 1 (Griffo + Jean Dufaux) (SC/56p/€7,95)
> Met Giacomo C. is het een zeer blij weerzien na elf jaar afwezigheid. Jean Dufaux en Griffo brengen de schelm terug naar Venetië. Die comeback hadden we in 2015 al aangekondigd. Griffo had toen het volgende te vertellen: "Toen ik me na tien jaar terug onderdompelde in het achttiende-eeuwse Venetië was het of ik na een lange reis mijn oude vriend Giacomo terug ontmoette! Vreemd genoeg kwam mijn held ook net terug na een lang asiel in Corfu, terug in zijn geliefde stad. Na slechts enkele passen op de kade gezet te hebben, wordt hij al geconfronteerd met een gefrusteerde hoorndrager wiens vrouw destijds niet aan Giacomo's charme heeft kunnen weerstaan en wat hem zijn eerste duel oplevert. Een ernstiger tegenstander is echter de plaatsvervanger van de gevreesde en door Giacomo aan de degen geregen San Vere, hoofd van de politie van de Serenissime namelijk Enzo Mazeo, zijn opvolger die gezworen heeft zijn zwager te wreken. Giacomo is echter goed voorbereid naar zijn geboortestad teruggekeerd. Hij heeft met enkele kornuiten een plan opgezet om een vermeende spion in de raad van tien (het hoogste gerecht) te ontmaskeren. Hij heeft namelijk een document dat zou bewijzen dat de verdachte voor sultan Mahmud I zou werken. Enkel Giacomo C kan deze spion ontmaskeren door zijn connecties, wat hem ten opzichte van Enzo Mazeo — tot zijn grote frustatie natuurlijk — onaantastbaar maakt. Deze onderneming loopt niet van een leien dakje. De handlangers van Giacomo, Don Antonio Pocchini, een rijke onderwereldfiguur, een Turkse kompaan Ali en een jonge vrouw Malizia. Om de zaak nog gecompliceerder te maken, blijkt er een soort verbond te bestaan tussen deze vier handlangers."
• De Grote Dode 7: Laatste Migraties (Vincent Mallié + Jean-Blaise Djian / Régis Loisel) (HC/64p/€16,95)
> "De ambtsdragers zijn aan de grond genageld. Als Macara, de hermafrodiete priesteres, niet uit haar coma ontwaakt, dan dreigt de kleine wereld zich in totale chaos te storten. Alleen zij weet hoe hen te redden. Neemt ze die kennis mee in haar graf? Alle hoop rust op Erwan. Hij is de enige die de kennis eerlijk kan verdelen onder de clans. Maar Erwan zit op zijn beurt vast in de grote wereld waar hij moet afrekenen met de verschrikkelijke Blanche en wacht op de terugkeer van Pauline en Gaëlle die hem de Bijentranen moeten brengen. Komt Erwan op tijd? En kunnen Pauline en Gaëlle de flesjes met de kostbare vloeistof langs alle gevaren loodsen?" Voorlaatste album met veel onthullingen.
De Piraten van Barataria - Derde Tijdperk: 8. Gaspesie - 9. Chalmette (Franck Bonnet + Marc Bourgne) (HC/96p/€24,95)
> Ook in de derde integrale van De Piraten van Barataria kiezen we het ruime zeesop. In deze bundel staan de albums 8 en 9 die samen een cyclus vormen over de slag van New Orleans. Napoleons stiefdochter Artémis overtuigt de eigenwijze broers Lafitte ten strijde te trekken tegen de Engelsen. Deel 11 verschijnt begin volgend jaar en is het voorlaatste album van de reeks, over de ontsnapping van Napoleon van het eiland Sint-Helena. Daarnaast blijft Marc Bourgne Michel Vaillant tekenen en bereidt hij een western voor over Sitting Bull, getekend door Didier Pagot (Pandora Box, TransGenesis).


Le Lombard
09/12
TOP
Rosinski Artbook Thorgal 40 Jaar (Grzegorz Rosinski) (HC/224p/€29,95)
> In dit artbook gooit Grzegorz Rosinski talloze schetsen, voorstudies, illustraties en schilderijen van Thorgal te grabbel in een bloedmooi artbook van 224 pagina's. Alle covers van de reeks en de spin-offdelen, inclusief covers voor het weekblad Kuifje, volgen meteen na het voorwoord van Patrick Gaumer, de journalist die de monografie van Rosinski samenstelde. Het zal je als fan van de reeks, die dit jaar zijn veertigste verjaardag viert, 29,95 euro kosten. De cover is muy caliente — met wederzijdse toestemming.


Lucky Comics
09/12
TOP
• Alles van Lucky Luke door Morris & Goscinny verzamelbox (Morris + René Goscinny) (2xSC in box/€109,00)
> Vorig jaar bood het weekblad Knack een verzamelbox aan met daarin twee dikke softcoverbundels met alle Lucky Luke-albums door Morris en René Goscinny. De restanten van deze verzamelbox zijn nu ook in de winkel verkrijgbaar tot einde van de voorraad. De uitvoering is wat kleiner dan een regulier album en het gaat om de oude vertalingen en letteringen. Sinds vorig jaar zijn Dupuis en Lucky Comics namelijk gestart met een complete heruitgave van de albumreeks met een nieuwe coverlay-out en nieuw geletterde vertalingen. De verzamelbox bevat dus enkel de verhalen die geschreven zijn door René Goscinny en dat zijn er 41 op een totaal van 73 albums die Morris heeft geteken, samen goed voor 1968 pagina's.
• De Avonturen van Kid Lucky naar Morris 4: Volg de Pijl (Achdé) (SC/48p/€6,95)
> Achdé schrijft zelf de scenario's voor deze spin-off met de kleine Luke. Uit een gesprek die we enkele jaren geleden met de tekenaar hadden, leerden we dat hij de ambitie heeft om zelf een verhaal te schrijven van Lucky Luke, maar hij blijft maar gekoppeld worden aan Franse romanschrijvers en komieken. Met veel succes trouwens.


Matsuoka
09/12
TOP
Een Nieuw Avontuur van Nero en C°: De Zeven Vloeken (Kim Duchateau) (HC/48p/€12,50) (met ex-libris)
> Al jarenlang maken oude glorieën een comeback, hetzij door nieuwe auteurs, hetzij onder het mom van hommagealbums. Een dik jaar na het overlijden van Marc Sleen komt dit Nero-avontuur van Kim Duchateau (Esther Verkest) uit naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de stripheld dit jaar. Voor hem is een lang gekoesterde droom in vervulling gekomen. Het verhaal liep in voorpublicatie in Knack. Sleen verklaarde enkele jaren geleden nog in Knack dat hij ontstemd en kwaad was dat Nero niet meer te vinden was in de (kranten)winkel. Hij begreep niet dat er van een stripreeks nieuwe albums moeten blijven verschijnen om niet vergeten te raken. Kim is een grote fan van de reeks en heeft vijfentwintig jaar geleden nog samen met Tom Bouden gesolliciteerd bij Marc Sleen om de reeks over te nemen. Maar in dat jaar koos Sleen voor Dirk Stallaert. In De Zeven Vloeken komen zowat alle gekende figuren voor, inclusief de booswichten Ricardo en Matsuoka. Politieke verwijzingen naar bijvoorbeeld Donald Trump zijn eveneens aan de orde.


Nanuq
09/12
TOP
• Boerke verzamelbox 2: De Zoon van - 6. Hollywood - 7. Prins Boerke - 8. Boerke in Space (Pieter De Poortere) (4xHC in box/€55,00)


Oogachtend
16/12
TOP
• Re/Collection (Ephameron) (SC/320p/€24,99)
> 320 pagina's tellend reisdagboekje waarin Ephameron observatietekeningen en -schilderijen gebruikt om de herinnering aan de locaties te kunnen vatten. De illustarties dateren uit de periode 2011-2017.


Prestige
02/12
TOP
• Herlock Sholmes - Meester van de Vermomming integraal 2: Het Spook van Baskerville - Het Hof van Koning Arthus (Jules + Zvonimir Furtinger) (HC/96p/€24,95)
> Deel 2 van de integrale reeks waarvan drie delen zullen uitkomen.
• De Lockann Kronieken 1 (Smilton Klaassen) (HC/64p/€14,95)
> De Lockann Kronieken van Smilton Klaassen (een Argentijn) is een steampunkstrip met de volgende omschrijving: "James Bond verenigd met Assassin's Creed en Jackie Chan in een fantasy-universum is misschien de beste omschrijving van de avonturen van een groep geheim agenten, in dienst van hun koning in een victoriaanse wereld waar magie en alchemie naast elkaar bestaan."
Spaghetti Bros 1 (Domingo Mandrafina + Carlos Trillo) (HC/196p/€19,95)
> Spaghetti Bros 1 is een eerste integrale van vier te verschijnen albums die de complete maffiareeks van Domingo Mandrafina en de in 2011 overleden Carlos Trillo zullen bundelen. Samen maakte dit Argentijnse duo al het one-shot Het Grote Bedrog, maar deze Spaghetti Bros is toch van een ander kaliber die bijvoorbeeld ook de liefhebbers van Torpedo en The Godfather zal bevallen. "Vijf broers en zussen: een gangster, een actrice, een priester, een huisvrouw en een politieagent. Ze komen als immigranten naar New York in 1910 en groeien op tussen geweld, dat van anderen en van elkaar, en kiezen daar ieder hun eigen pad in. Dit eerste deel beschrijft de liefde, haat en geheimen van deze Italiaans-Amerikaanse familie in hoofdstukken die verwijzen naar verschillende beroemde (gangster)films."


RW Uitgeverij
16/12
TOP
DC Universum Herboren
Batman 1: Ik Ben Gotham (David Finch Mikel Janín / Ivan Reis / Matt Banning / Danny Miki / Sandra Hope / Scott Hanna / Joe Prado / Oclair Albert + Tom King / Scott Snyder) (HC/192p/€26,50)
> "Hij is de duistere ridder, de held van Gotham City en de beschermer van de stad. Zijn naam is Batman. En hij is niet alleen. Want Gotham kent twee nieuwe helden: gemaskerde superwezens die net zo sterk zijn als Superman en die zich vol overgave inzetten voor het moois in deze weerbarstige stad. Ze noemen zich Gotham en Gotham Girl, ze hebben Batmans leven gered en volgen zijn goede voorbeeld. Maar wat gebeurt er als nieuwe helden op het slechte pad raken? Wat gebeurt er als ze Batman de schuld geven van de duisternis die hun stad opslokt? Wanneer kwade krachten mensen krankzinnig maken en helden in monsters veranderen, staan Batman en zijn bondgenoten voor een lastige vraag: kunnen ze Gotham nog redden... of niet?"
Justice League 1: De Uitroeimachines (Tony S. Daniel / Bryan Hitch / Jesus Merino / Sandu Florea / Daniel Henriques / Scott Hanna / Andy Owens + Bryan Hitch) (HC/168p/€24,50)
> "Ze zijn de grootste helden aller tijden. Maar de allergrootste onder hen is niet meer. Superman is dood. De Man van Staal gaf zijn leven voor zijn adoptiewereld en zijn teamgenoten van de Justice League moeten het voortaan zonder hem stellen, maar het stokje is nu overgenomen door de oudere, wijzere Superman uit een verdwenen universum. Voor Batman, Wonder Woman en de rest van de League is deze nieuwe 'Superman' een vreemde. Net als de kersverse Green Lanterns Jessica Cruz en Simon Baz heeft deze nieuwe Superman een hoop te bewijzen. Veel tijd heeft hij daar niet voor. De League moet het opnemen tegen enorme vernietigingsmachines die het oppervlak van onze planeet onherkenbaar kunnen vervormen en de bevolking veranderen in levende wapens. Het zijn met recht uitroeimachines. Alle leden van de Justice League zullen tot het uiterste moeten gaan om ze onschadelijk te maken."
Superman 1: De Zoon van Superman (Patrick Gleason / Doug Mahnke / Jorge Jimenez / Jaime Mendoza / Mick Gray+ Peter J. Tomasi / Patrick Gleason) (HC/176p/€25,50)
> "De Man van Staal gaf zijn leven voor zijn adoptiewereld en daarmee leek zijn gevecht definitief voorbij. Maar vanaf de kantlijn keek een andere Superman toe. Een Superman die ouder en wijzer is en die zich met zijn vrouw Lois Lane en hun zoon Jonathan Kent op deze wereld heeft gevestigd. Nu neemt deze vluchteling uit een verdwenen universum de rol over van zijn gesneuvelde tegenhanger. Maar de nieuwe Superman is niet de enige overlevende van Krypton die de reis naar deze realiteit heeft gemaakt. De Eradicator wil het Kryptonese genoom preserveren, zelfs als dat ten koste gaat van andere levensvormen... of iemand die maar half Kryptonees is. Kan de zoon van Superman voorkomen dat zijn menselijke helft wordt uitgeroeid? Of moet hij toezien hoe uit de as van de wereld van zijn moeder een nieuw Krypton herrijst?"


Saga Uitgaven
09/12
TOP
• Boes integraal 5 (Wil Raymakers + Thijs Wilms) (HC/96p/€29,95)
> De ingekleurde strookjes in deze integrale verschijnen begin volgend jaar ook als de softcoveralbums 9 en 10.
• Chick Bill integraal 1: 4. Kid Ordinn Komt in Opstand - 5. De Zonderlinge Casy Moto - 47. De Goudmijn van Dog Bull - 6. De Pijpekop (Tibet + Tibet / René Goscinny) (HC/216p/€34,95)
> Dankzij deze nieuwe integrale reeks met opnieuw geletterde verhalen kunnen we (opnieuw) kennismaken met Tibets komische western Chick Bill die tussen 1953 en 2010 liep. In het Frans telt deze integrale reeks maar liefst twintig bundels en een deel 0 met de allereerste verhalen toen de personages nog dieren waren. Saga Uitgaven kiest echter voor dikkere bundels met telkens vier of vijf reguliere albums zodat er in totaal zestien albums + deel 0 zullen uitkomen. Het tempo zal redelijk hoog zijn met meerdere integrales per jaar zodat de reeks snel uitgegeven raakt. En dat gebeurt compleet, inclusief de laatste, nooit eerder vertaalde verhalen en de kortverhalen, de zogeheten Kidordinneries die in één enkele integrale worden verzameld. De uitgeverij reserveert het deel 0 voor een latere datum. In de eerste integrale staan de verhalen Kid Ordinn Komt in Opstand, De Zonderlinge Casy Moto, het door René Goscinny geschreven De Goudmijn van Dog Bull en De Pijpekop. Per integrale staat ook een kort dossier over telkens een ander thema uit de carrière en het œuvre van Tibet.
• De Minimensjes integraal 3: 1973-1975: De Kleine Kluizenaar - 4. De Waterratten - Kapers uit de 17de Eeuw - Landhuis Vrezeburg - 5. Het Oog van de Cycloop - Mosquito 417 - Ingesloten - Een Uitstapje voor Twee - 6. Het Spookschip (Pierre Seron + Hao / Pierre Seron / Raoul Cauvin) (HC/232p/€34,95)
> De derde integrale van De Minimensjes bundelt zes kortverhalen waarvan er vier in de albums De Kleine Kluizenaar (deel 22) en Mosquito 417 (deel 15) verschenen. De andere twee (waaronder een buitenbeentje op scenario van Raoul Cauvin) verschijnen voor het eerst in album. Verder vullen de lange verhalen De Waterratten (deel 4), Het Oog van de Cycloop (deel 5) en Het Spookschip (deel 6), allen op scenario van Hao alias Pierre Serons leermeester Mittéï, en een dossier de 232 pagina's tellende integrale aan. Deze uitgave bundelt de jaren 1973 tot 1975 in strikt chronologische volgorde. Seron is een van de helaas vele overleden stripmakers die van 2017 een gitzwart jaar maken.
• Roze Bottel integraal 2: 4. Het Karveel van Heb-ik-jou-daar - 5. De Lange Reis naar het Ongerijmde - 6. Een Vogel Vloog Verloren (Dany + Greg) (HC/160p/€29,95)
• Roze Bottel integraal 2: 4. Het Karveel van Heb-ik-jou-daar - 5. De Lange Reis naar het Ongerijmde - 6. Een Vogel Vloog Verloren (Dany + Greg) (HC/160p/€65,00) (luxe met ex-libris)
> Nog alive and kicking is tekenaar Dany, die steeds meerdere projecten heeft lopen (een one-shot van Robbedoes op scenario van Yann is er een van) en tegelijk met volle teugen van het leven geniet. Van zijn komische, maatschappijkritische sprookjesserie Roze Bottel, een van de vele topreeksen van scenarist Greg, is de tweede integrale met de delen 4, 5 en 6, twee kortverhalen en een dossier nu een feit.


Scratch Books
16/12
TOP
Familieziek (Peter van Dongen naar de roman van Adriaan van Dis) (HC/128p/€24,90) (herdruk)
> Peter van Dongen en Adriaan van Dis mochten in de popuaire Nederlandse talkshow De Wereld Draait Door hun album voorstellen en dat leidde snel tot een uitverkochte eerste druk. Deze herdruk kon snel genoeg volgen. Intussen is er ook al een derde druk onderweg.
Familieziek (Peter van Dongen naar de roman van Adriaan van Dis) (HC/144p/€150,00) (luxe)


Sherpa
16/12
TOP
Jonathan Cartland 1 De Indianenvriend (Michel Blanc-Dumont + Laurence Harlé) (HC/64p/€29,95) (heruitgave in zwart-wit met dossier)
Jonathan Cartland 1 De Indianenvriend (Michel Blanc-Dumont + Laurence Harlé) (HC/64p/€55,00) (luxe) (heruitgave in zwart-wit met dossier en ex-libris)
Jonathan Cartland 2: Het Laatste Konvooi naar Oregon (Michel Blanc-Dumont + Laurence Harlé) (HC/64p/€29,95) (heruitgave in zwart-wit met dossier)
Jonathan Cartland 2: Het Laatste Konvooi naar Oregon (Michel Blanc-Dumont + Laurence Harlé) (HC/64p/€55,00) (luxe) (heruitgave in zwart-wit met dossier en ex-libris)
> Van Jonathan Cartland verschenen tussen 1976 en 1995 tien albums die Sherpa alle opnieuw uitgeeft, chronologisch deze keer, in zwart-wit, op groter formaat en met een achtergronddossier van acht pagina's. In deel 1 is de debuutstrip De Legende van de Vogelman erbij gevoegd. De oplage per hardcover is beperkt tot vijfhonderd exemplaren. De luxes met gesigneerde piezografie komt in een oplage van slechts 75 exemplaren uit. In ons westernoverzicht schreven we de volgende tekst als introductie: "Jonathan Cartland is een trapper die na de verschrikkelijke dood van zijn indiaanse vrouw onvrijwillig het avontuurlijke pad opgaat. Hij komt er niet altijd ongeschonden uit. Dankzij de visie van Laurence Harlé, een van de weinige vrouwen die zich in het genre vastbeten, wijkt Jonathan Cartland af van klassieke westernavonturen. Jean-Michel Charlier zei ooit in een interview dat hij wilde dat Michel Blanc-Dumont de reeks Blueberry tekende, mocht hij Jean Giraud nooit hebben ontmoet." Charlier heeft niet meer meegemaakt dat Blanc-Dumont toch nog Blueberry zou tekenen, weliswaar de spin-off De Jonge Jaren van Blueberry vanaf deel 10.
• Ravian en Laureline 9: Halte Châtelet, Richting Cassiopeia (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/64p/€24,95)
• Ravian en Laureline 10: Brooklyn Station, Eindpunt Kosmos (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (HC/64p/€24,95)
• Ravian en Laureline 9-10 (Jean-Claude Mézières + Pierre Christin) (2xHC/€110,00) luxe met drie prenten waarvan één gesigneerd door Mézières)
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 10: 25. Piraten in Indische Wateren - 26. De Bruid van de Grootmogol - 27. De Pirate van de 'De Genadeloze' (Christian Gaty + Jean-Michel Charlier / Jean Ollivier) (HC/168p/€24,95)

> De delen 9 en 10 vormen een tweeluik. Deze albums werden in november bij Dargaud gebundeld in de vierde integrale. Lees hier een bespreking.
• Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 10: 25. Piraten in Indische Wateren - 26. De Bruid van de Grootmogol - 27. De Pirate van de 'De Genadeloze' (Christian Gaty + Jean-Michel Charlier / Jean Ollivier) (HC/168p/€60,00) (luxe met ex-libris)
> Van de reguliere reeks zullen hierna nog twee integrales verschijnen. Ook de spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard zal daarna gebundeld worden.


Silvester
23/12
TOP
• Arctica 9: Zwart Commando (Bojan Kovacevic + Daniel Pecqueur) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> "Onze helden komen eindelijk in contact met de buitenaardsen. Allerlei onthullingen volgen... Evenals een wederopstanding in dit nieuwe deel! Buitenaardsen eisen dat ze een stuk land toegewezen krijgen, waar ze zich kunnen vestigen. In een buitengewone vergadering in Sydney, besluiten de leden van de G20 dat te accepteren om een gewapend conflict met hen te voorkomen. Maar in welk land zullen de buitenaardsen zich mogen vestigen? Welke natie zal accepteren een deel van zijn grondgebied aan hen af te staan?"
De Avonturen van Betsy 2: Het Zilveren Spook (Jérôme Phalippou + Olivier Marin) (HC/48p/€16,95)
> Het eerste album van De Avonturen van Betsy, met het nichtje van Margot uit De Autoreportages van Margot, beviel ons heel goed (lees het hier maar eens na). In Het Zilveren Spook, deel 2 met het nieuwsgierige plattelandsmeisje in de hoofdrol, wil ze per se de geschiedenis van een auto, waar een merkwaardig geheim aan lijkt te kleven, achterhalen.
Blue Adventures (Nicolas Malfin) (HC/96p/€19,95)
> In het 96 pagina's tellende artbook Blue Adventures maak je nader kennis met het werk van autodidact Nicolas Malfin. Zijn succesreeks Golden City komt uiteraard uitgebreid aan bod, maar ook zijn andere publicaties en vroegere werk worden ruimschoots gepresenteerd op paginagrote prenten. De Franse editie van dit artbook dateert van 2013.
• Drakenbloed verzamelbox deel 7-8-9 (€15,00) (lege box met prent)
• Drakenbloed verzamelbox deel 7-8-9 (3xHC/€60,00)

Exclusief Pakket: Blue Adventures / Golden City 12 (2xHC/€49,95) (met ex-libris en display van Harrison Banks)
> Het gloednieuwe deel van Golden City samen met een artbook van tekenaar Nicolas Malfin. Een ex-libris en een mooie kartonnen display met twee figuren uit de reeks moeten je over de streep halen om dit te kopen, want die zijn niet afzonderlijk te koop.
Golden City 12: Stadsguerrilla (Nicolas Malfin + Daniel Pecqueur) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> "Terwijl de wereld gebukt gaat onder terreurdaden en guerrillaoorlogen, spoort Banks de dader van de aanslag op Golden City op. Maar is er wel één verantwoordelijke voor de ondergang van Golden City? De gevaarlijke speurtocht van Banks leidt naar Las Vegas. Daar stuit hij op de beruchte maffiabendes van het gokwezen in Nevada..."
• Hauteville House 13: De Orde van de Obsidiaan (Thierry Gioux / Christophe Quet + Fred Duval) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)

> "1865. Zelda, Gavroche, de archeoloog Désiré en officier Spillett sluiten een verbond met een Mexicaanse bandiet om licht te laten schijnen over de mysterieuze 'Orde van de Obsidiaan'. Dat is een geheime broederschap die in oude tijden is gecreëerd om de grote teleportatiepoorten te bewaken. Maar dat is buiten agent Cooper gerekend, een geduchte moordenaar en lid van de Orde. Hij wordt al gauw achter hen aangestuurd."
• De Orde van de Drakenridders verzamelbox deel 10-11-12 (€15,00) (lege box met prent)
• De Orde van de Drakenridders verzamelbox deel 10-11-12 (3xHC/€60,00)
• De Orde van de Drakenridders verzamelbox deel 13-14-15 (€15,00) (lege box met prent)
• De Orde van de Drakenridders verzamelbox deel 13-14-15 (3xHC/€60,00)
• De Orde van de Drakenridders verzamelbox deel 16-17-18 (€15,00) (lege box met prent)
• De Orde van de Drakenridders verzamelbox deel 16-17-18 (3xHC/€60,00)
• Orion verzamelbox deel 1-2 (€15,00) (lege box met prent)
• Orion verzamelbox deel 1-2 (2xHC/€45,00)

• Outcast verzamelbox deel 1-2-3-4 (€15,00) (lege box met ex-libris)
• Outcast verzamelbox deel 1-2-3-4 (4xSC/€29,95)
• Prins Valiant verzamelbox deel 26-27-28-29-30 (€15,00) (lege box met prent)
• Prins Valiant verzamelbox deel 26-27-28-29-30 (5xHC/€99,00)

• Prins Valiant 29: Jaargang 1965 (Hal Foster) (HC/56p/€16,95)
> Hierna nog zes albums en alle door Hal Foster getekende verhalen zijn opnieuw uitgegeven.
• Silvester - Verzamelmap Kunstdrukken 2017 (€19,95)
> Een heel jaar lang kon en kan je vijfentwintig bij elkaar verzamelen door specifieke hardcovers van Silvester te kopen. Ze passen alle in deze verzamelmap.

• De Verborgen Geschiedenis 32: Apocalypto (Igor Kordey + Jean-Pierre Pécau) (HC/72p/€19,95) (met kunstdruk)
> We nemen afscheid van De Verborgen Geschiedenis in een extra lang verhaal , hoewel er in het Frans alweer een reeks verhalen is gestart met per album een afgerond verhaal die zich in het verleden afspeelt. "Vijftien jaar na de aanslag van 11 september en de spectaculaire omkering van de situatie die verband houdt met de Archons, staan de Zwarte Monniken voor een raadsel. Waar is Erlin gebleven? Een vliegtuig vol uranium en de ontvoering van meerdere mensen die enkel hun geboortedatum gemeen hebben (de dag van de explosie van de eerste A-bom op Hiroshima geeft ze een zekerheid: Erlin heeft zijn laatste kaart gebruikt..."
Walking Dead 11: Vrees de Jagers (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (HC/136p/€19,95) (herdruk)
Walking Dead 12: Leven met Anderen (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (HC/136p/€19,95) (herdruk)
Walking Dead 19: Op Oorlogspad (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (HC/136p/€19,95) (herdruk)
Walking Dead 24: Leven en Dood (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (HC/136p/€19,95)
Walking Dead 25: Geen Weg Terug (Charlie Adlard + Robert Kirkman) (HC/136p/€19,95)
> Tussen alle verzamelboxen door zijn er ook nog deze vervolgalbums van de spannende reeks Walking Dead. Deel 24: "De eerste confrontatie met de Fluisteraars is met een sisser afgelopen. Leider Alpha heeft haar dochter Lydia terug en wil dat Maggie, Rick en de andere overlevenden ze met rust laten. Maggie heeft genoeg aan haar hoofd, eerst met een aanslag op haar leven en nu met een jaarmarkt in het verschiet. Wat Rick echter niet weet, is dat zijn zoon Carl achter Lydia is aangegaan." Deel 25: Geen Weg Terug: "Rick heeft Carl en Lydia mee teruggekregen uit het gebied van de Fluisteraars. Pas op de terugweg ontdekt hij dat Alpha, de leider van deze gevaarlijke outsiders, de drukke jaarmarkt in Alexandria heeft gebruikt voor het maken van een statement. Ze heeft een grens getrokken en een bloederige waarschuwing afgegeven. Iedereen roept om wraak. Zet Rick alles op het spel wat hij hier heeft opgebouwd?"
• The Walking Dead verzamelbox deel 1-2-3-4 (€15,00) (lege box met ex-libris)
• The Walking Dead verzamelbox deel 1-2-3-4 (4xSC/€29,95)
• The Walking Dead verzamelbox deel 5-6-7-8 (€15,00) (lege box met ex-libris)
• The Walking Dead verzamelbox deel 5-6-7-8 (4xSC/€29,95)
• The Walking Dead verzamelbox deel 9-10-11-12 (€15,00) (lege box met ex-libris)
• The Walking Dead verzamelbox deel 9-10-11-12 (4xSC/€29,95)
Wollodrïn 8: Het Vuur van Wffnïr (2/2) (Jérôme Lereculey + David Chauvel) (HC/64p/€16,95)
> Slot van het vierde tweeluik. Hierna verschijnt nog één tweeluik. Tekenaar Jérôme Lereculey heeft voor daarna al een nieuw project op scenario van Yann dat pas begin 2019 bij Dupuis zal verschijnen.
Wollodrïn verzamelbox deel 7-8 (€15,00) (lege box met prent)
Wollodrïn verzamelbox deel 7-8 (2xHC/€45,00)

• Zeven 13: Zeven Draken (Sylvain Guinebaud + Nicolas Mitric) (HC/64p/€16,95)
> "Ulydas, een jonge koning van de Drakonspacci-familie, wil zijn eer terugwinnen, die hij verloren heeft door te weigeren een drakenmoordenaar te worden. Om zijn taak te volbrengen bezweert hij om de laatste zeven levende draken van deze wereld te doden. In zijn eentje maakt hij echter geen enkele kans. Maar met zes strijders aan zijn zijde gaat het misschien alsnog lukken, want zij zijn allen vastberaden om deze missie te laten slagen. Om uiteenlopende redenen, die niet allemaal zijn uitgesproken..."


Standaard Uitgeverij
09/12
TOP
Echte Verhalen: De Buurtpolitie 1: De Roze Olifant (Nix / Benus + Nix) (SC/32p/€6,50)
> Van De Buurtpolitie verschijnt nu ook een stripreeks. De scripted reality tv-reeks met het ondermaatse acteerwerk is al langer een succes op vtm en daar vloeide ook al een bioscoopfilm uit voort. Nix, bekend van Kinky & Cosy, schrijft en tekent de nieuwe stripreeks met alle figuren uit de tv-reeks en hij maakt er een humoristische versie van. "Het populairste korps van Vlaanderen wordt met een hele reeks mysterieuze gevallen geconfronteerd. Het hele dorp staat in rep en roer, niemand lijkt te weten wat er aan de hand is. Een zak zand is zomaar uit de lucht komen vallen. Of komt hij van een bouwwerf? Een hele hoop wasgoed dat te drogen hing, blijkt spoorloos verdwenen. En hoe zit dat met die roze olifant die de pastoor beweert gezien te hebben? Heeft hij te diep in zijn kelk gekeken? De agenten van de Buurtpolitie trekken op onderzoek uit. Aan de commissaris om dat allemaal in goede banen te leiden. Als dat maar goed komt!"
• F.C. De Kampioenen 97: Allemaal Cinema! (Hec Leemans met medewerking van Wim Swerst en Vanas) (SC/32p/€5,99)
> "Freddy Focus heeft al tijden geen film meer kunnen maken. Op een dag krijgt hij echter een voorstel uit een Afrikaans land, waar men een filmindustrie op poten wil zetten. Freddy heeft een scenario in zijn hoofd. In zijn verhaal spelen de Kampioenen de hoofdrol. Hij kan immers geen echte acteurs betalen. Bij de Kampioenen is het crisis: de voorzitter vindt dat er nieuwe spelers moeten komen. Pol denkt dat ze die moeten gaan zoeken in Afrika en wanneer Freddy Focus met zijn voorstel komt aanzetten, zien Pol en Boma de kans schoon om naar Afrika te vertrekken en daar te gaan scouten."
Red Rider 3: Het Huis Merlijn (Stedho + Lectrr) (SC/56p/€7,99)
> Slot van de trilogie. "De aanhangers van het Kwade zijn klaar om Golgorath, de Duistere Meester, te verlossen. Zonder het te beseffen zijn Red en Celeste de enigen die de apocalyps nog in de weg staan. Welk offer moet er gebracht worden om de wereld te redden van een zekere ondergang?"
• De Rode Ridder 256: Het Offer (Fabio Bono + Marc Legendre) (SC/32p/€5,99)
> "Johan en Allis hebben een schuilplaats gezocht in een slot dat hen alles behalve veiligheid biedt. De keuze die ze moeten maken is onmenselijk en wreed. Lancelot en Mordred snellen hun goede vriend te hulp, maar wat ze aantreffen is niet wat ze verwachtten." Voorlaatste deel van de cyclus die begon in deel 250. Herlees hier nog eens wat Marc Legendre te vertellen heeft over de huidige cyclus en de toekomst van de reeks.
• De Smurfen Paddenstoelenspecial: De Gouden Paddenstoel - Het Boek dat Alles Weet - De Geldsmurf (Alain Maury / Luc Parthoens / Pascal Garray + Thierry Culliford / Alain Jost / -Peyo-) (SC/128p/€7,99)
> Met het kortverhaal De Gouden Paddenstoel en de lange verhalen Het Boek dat Alles Weet en De Geldmsurf, aangevuld met spelletjes.
• Suske en Wiske Classics 9: De Zwarte Madam (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 10: De Gezanten van Mars (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 11: De Wolkeneters (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
• Suske en Wiske Classics 12: De Wilde Weldoener (Willy Vandersteen) (SC/56p/€7,99)
> Derde golf opnieuw geletterde en ingekleurde heruitgaven. Volgend jaar zullen er slechts acht albums opnieuw uitgegeven worden.
• Suske en Wiske Classics Integraal 3: De Zwarte Madam - De Gezanten van Mars - De Wolkeneters - De Wilde Weldoener (Willy Vandersteen) (SC/232p/€34,95)
> Met acht extra pagina's waarin allerlei weetjes over de gebundelde verhalen gepresenteerd worden.
Suske en Wiske: Cromimi (Gerben Valkema + Yann)
(SC/48p/€6,99)
> Ingegeven door de succesvolle nevenreeks Robbedoes door... zullen verschillende tekenaars en scenaristen voortaan jaarlijks de kans krijgen hun visie op Suske en Wiske te geven, weliswaar onder waakzaam oog van verantwoordleijken bij Standaard Uitgeverij. Gerben Valkema, een lid van de intussen aan de kant geschoven denktank The Wolfpack, mag de spits afbijten op scenario van de in Marseille geboren en al vele jaren in Brussel wonende scenarist Yann, bekend van De Onnoembaren, Marsupilami, Angel Wings, Berentand, Pin-Up, De Werelden van Thorgal, XIII Mystery en de Robbedoes-albums van Olivier Schwartz. Yann is allerminst een vreemdeling in het wereldje van Suske en Wiske. In zijn jeugd had hij een flink stapeltje Suske en Wiskes van Willy Vandersteen. Hij liep toen ook rond met zwarte gedachten. Voornemens om zich te pletter te storten, verdreef hij naar eigen zeggen met het lezen van een goeie, ouwe Suske en Wiske. "Aan alle chronische depressievelingen raad ik De IJzeren Schelvis aan", gaf hij nog als tip in een interviewboek. Gerben Valkema kennen we natuurlijk als tekenaar van Elsje. In een verder verleden tekende en schreef hij gags van Jans, Jans en de Kinderen op de studio van Jan Kruis. Ook voor Donald Duck en andere Disney-publicaties etaleerde hij zijn talenten. Verser in het geheugen ligt het zeer goed onthaalde Suske en Wiske-album De Grandioze Gitaar dat hij vorig jaar in samenwerking met Bekende Nederlander Guus Meeuwis maakte voor het goede doel SOS Kinderdorpen. In dezelfde stijl tekent hij Cromimi, het eerste deel van de hommagereeks. Het verhaal: "Jerom en Lambik ontdekken dat er in het begin van de twintigste eeuw een Belgische expeditie naar de Himalaya trok. Zij vonden er een Cro-Magnon mens onder het ijs en brachten dat ijsblok mee terug naar België. De vondst werd echter opgeborgen in een diepvriezer in de kelders van het natuurhistorisch museum te Brussel en... helaas vergeten. Jerom kan zijn nieuwsgierigheid amper bedwingen en gaat samen met Suske en Wiske, Lambik en tante Sidonia op zoek in de kelders van het museum. Als bij wonder vinden onze helden de ingevroren mens. Niets te vroeg want het ijsblok is al enige tijd aan het smelten en de Cro-Magnon mens die opnieuw tot leven komt, heeft een grote verrassing in petto..." Volgend jaar nemen Steven Dupré als tekenaar en Conz als scenarist een homagealbum voor hun rekening.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
16/12
TOP
Red Rider 3: Het Huis Merlijn (Stedho + Lectrr) (HC/60p/€65,00) (luxe met ex-libris)
• De Rode Ridder 256: Het Offer (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€59,99) (luxe met ex-libris)
• De Rode Ridder 256: Het Offer (Fabio Bono + Marc Legendre) (HC/36p/€99,99) (superluxe met ex-libris)
Suske en Wiske: Cromimi (Gerben Valkema + Yann)
(HC/52p/€59,99) (luxe met ex-libris)
Suske en Wiske: Cromimi (Gerben Valkema + Yann) (HC/52p/€99,99) (superluxe in velours met ex-libris)
Suske en Wiske: Cromimi (Gerben Valkema + Yann) (HC/64p/€119,99) (luxe op groot formaat met ex-libris)
> Behalve een luxe-editie met wat figuur- en coverstudies die in twee verschillende uitvoeringen verschijnt, is er ook nog deze luxe op groter formaat met de strip in zwart-wit en een extra making-ofkatern in kleur van zestien pagina's.


Uitgeverij De Boemerang
09/12
TOP
The Champions 29 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95)
Rooie Oortjes 49 (Gurcan Gürsel + Rob Harren) (SC/48p/€7,95)


Uitgeverij De Fontein
02/12
TOP
• Poptropica 3: Het Geheime Genootschap (Kory Merritt + Mitch Krpata naar een idee van Jeff Kinney) (HC/196p/€19,95)
> "Mya, Jordy en Boyan zijn meegenomen door een geheim genootschap dat waakt over Poptropica. Intussen heeft slechterik Octavius de landkaart te pakken. Poptropica beschermen is nu moeilijker dan ooit. Het wordt een race tegen de klok voor de drie vrienden, maar kun je wel winnen van een tegenstander met een tijdamulet?" Vervolg van de amusante jeugdreeks. Lees hier een bespreking van de eerste delen.


UN of Comics
02/12
TOP
• Songs of Silence (Benjamin Chee / Didier Kassaï / Didier Mada / Feliciano García Zecchin / Jason Kibiswa / Moshe Gilula / Pier Brito / Reimena Yee / Stephani Soejono / Tintin Pantoja + Noël Ummels) (HC/96p/€29,90)
> "Tien tekenaars uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika hebben samen het stripboek Songs of Silence gemaakt. Het is een fairtradeproject, omdat ze een Nederlandse paginaprijs hebben gekregen. Ook is het bedoeld om hun werk in Nederland en Vlaanderen te promoten.Om die reden heeft Songs of Silence de Stripcultuurbeurs van Breda ontvangen en sponsoring van ASN Bank. De titel luidt Songs of Silence omdat de verhalen zonder dialoog zijn en geïnspireerd op bekende songtitels. Bovendien gaan ze over misstanden in de wereld die lang niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. Ze zijn afwisselend heftig en luchtig, maar altijd ontroerend."


Van Halewyck
02/12
TOP
• Belgium Artcetera... (Kroll / Marec / Kamagurka / Herr Seele / Karl / Lectrr / Zaza / Gal / Johan De Moor / Philipp Geluck / Cécile Bertrand / Quirit / Ilah / Kim Duchateau / Max Tilgenkamp / Nicolas Vadot / Fritz Van den Heuvel / Steve Michiels / Joris Snaet / Clou / Fred / duBus / Kanar / Sondron / Cost met teksten van Gilles Dal) (SC/180p/€21,99)
> Belgische kunst bewerkt door vijfentwintig cartoonisten die verbonden zijn aan de organisatie The Cartoonist. Gilles Dal schreef enkele begeleidende teksten.TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel