Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in november verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Ballon Comics
Blake en Mortimer
Casterman
Dargaud
Dupuis
Les Éditions Albert René
Gemeente Puurs
Glénat
De Harmonie
Le Lombard
PerspectivesArt9
Saga Uitgaven
Scratch Books
Sherpa
Silvester
Soul Food Comics
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Stockmans
Stripgids
Syndikaat
Uitgeverij Cliché
Uitgeverij Favoriet
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij De Leeuw
Uitgeverij L
Uitgeverij 't Mannekesblad
Uitgeverij Personalia
Watch It!
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2017: december
2018: januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovember
 
Arboris
25/11
TOP
De Complete Brammetje Bram 1: Piraten in Zicht!: Knevel de Killer - De Schatten van de Noer-Akhs - De Zonnekoning van de Mato Grosso (Eddy Ryssack + Frans Buissink) (HC/176p/€24,95)
De Complete Brammetje Bram 1: Piraten in Zicht!: Knevel de Killer - De Schatten van de Noer-Akhs - De Zonnekoning van de Mato Grosso (Eddy Ryssack + Frans Buissink) (HC/176p/€59,95) (luxe met prent)
> Vorig jaar schreef medewerker Wouter Adriaensen voor de rubriek Weetje v/d Week een overzichtsartikel over de piratenreeks Brammetje Bram. Van de zowat duizend platen die Eddy Ryssack tekende is er namelijk maar een fractie vertaald en in album verschenen. Het artikel werd opgemerkt door de uitgeverijen Hauwaerts, die al langer met het idee speelde om het werk van Ryssack opnieuw uit te geven, en Arboris, die prompt een coverontwerp maakte voor wat De Complete Brammetje Bram moset worden. Er is zelfs interesse in Duitsland gekomen. Uit een eerder persbericht: "Sommige stripreeksen groeien uit tot klassiekers, die tientallen jaren nadat een eind aan hun productie gekomen is nog altijd worden herdrukt of opgenomen in mooi uitgevoerde bundelingen. Andere worden na hun glorietijd vergeten, omdat ze gedateerd zijn geraakt of de kwaliteit bij nader inzien toch wat tegenviel. En héél af en toe wordt er een reeks herontdekt, die eigenlijk altijd over het hoofd is gezien, maar een integrale uitgave meer dan waard is. Zo'n reeks is Brammetje Bram van de zwaar onderschatte Antwerpse tekenaar Eddy Ryssack (1928-2004). Door de rusteloze bestaansgeschiedenis van de serie is maar een klein deel van de avonturen van Brammetje Bram ooit in boekvorm verschenen, terwijl een flink aantal verhalen zelfs nog nooit in het Nederlands is gepubliceerd. Ook in het buitenland is het nog nooit gelukt alle verhalen als boek uit te brengen. Vanaf 2017 gaat daar gelukkig verandering in komen! Zowel Brammetje Bram als Eddy Ryssack zullen eindelijk de aandacht gaan krijgen die ze verdienen, dankzij de inspanningen van maar liefst twee uitgeverijen, namelijk uitgeverij Arboris en uitgeverij Hauwaerts. Bij uitgeverij Arboris zal een serie bundelingen in harde kaft verschijnen, De Complete Brammetje Bram, met daarin chronologisch alle vijftien lange en circa dertig kortere verhalen die Ryssack getekend heeft voor (achtereenvolgens) de bladen Sjors, Zack en Wham!. Elke bundel krijgt een uitgebreid dossier dat speciaal voor deze bundelingen wordt geschreven en veel achtergrondinformatie over het ontstaan van de verhalen, over de tekenaar en de tekstschrijvers, de publicatiegeschiedenis, enzovoort, zal bevatten. Twee van de drie verhalen in het eerste deel zijn al direct verhalen die in het Nederlands nog nooit in album zijn uitgegeven. Het originele offsetfilmmateriaal hiervan blijkt (dankzij een reddingsactie van Het Stripschap samen met het stripdocumentatiecentrum van de Universiteit van Amsterdam) zelfs nog bewaard te zijn gebleven en kan voor deze uitgaven gebruikt worden, wat de drukkwaliteit ten goede zal komen." Intussen is al wel Knevel de Killer in zwart-wit met bonusmateriaal bij Hauwaerts verschenen (lees hier onze bespreking) die ook nog twee Uit de Archieven van Eddy Ryssack-delen op stapel heeft.


Ballon Comics
18/11
TOP
• Dance Academy 4 (Crip + Béka) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
Dance Academy 6 (Crip + Béka) (SC/48p/€6,95)
(herdruk)
• Dance Academy 10 (Crip + Béka) (SC/48p/€6,95)
> Het was al een tijdje geleden en de auteurs hebben ondertussen de gelijkaardige reeks De Hartendiefjes gelanceerd, maar deze maand verschijnt alsnog een nieuw album van Dance Academy, het tiende alweer. Het koppel achter het pseudoniem Béka heeft intussen ook een spin-offalbum geschreven over de jonge jaren van de graaf van Rommelgem uit de reeks Robbedoes en Kwabbernoot dat dezer dagen wordt getekend door David Etien (De Vier van Baker Street, Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht).

• Game Over 8: Cold Case (Adam + Midam / Adam) (SC/48p/€6,95)
(herdruk)
• Jommeke 75: Prinses Pott (Jef Nys) (SC/48p/€5,95)
(herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 134: De Prinsen van Snoby (Jef Nys) (SC/48p/€5,95)
(herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 218: Het Blauwe Prieeltje (Jef Nys) (SC/48p/€5,95)
(herdruk met nieuwe coverlay-out)
• Jommeke 251: Schattenjagers in Bokrijk (Gerd Van Loock) (SC/48p/€5,95)
(herdruk met nieuwe coverlay-out)
> Respectievelijk de twaalfde, zesde, derde en tweede druk.
• Jommeke 287: Het Kistje van Sir Pimpeldon (Philippe Delzenne)
> "Het oude kasteel van Sir Pimpeldon uit De Witte Bolhoed ligt er verloederd bij. Emily Cook, een verre achternicht van de edelman, vindt dat zo jammer dat ze er haar intrek neemt. Ze is toch van plan om een boek te schrijven, dus ze kan wel wat afzondering gebruiken. Bovendien is zo'n verlaten spookkasteel de gedroomde plek om een griezelverhaal te bedenken. Inspiratie zat... tot de spoken net iets té onstuimig worden..."
Sisters 1: Een Gezellige Bende! (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
(herdruk)
Sisters 3: Zij Is Begonnen! (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
(herdruk)
• Sisters 5: Wat 'n Schatje! (William + Christophe Cazenove) (SC/48p/€6,95)
(herdruk)


Blake en Mortimer
18/11
TOP
De Machine Jacobs (Pierre Sterckx) (HC/184p/€39,95)
> Schrijver en cultuurcriticus Pierre Sterckx gaf jarenlang kunst- en geschiedenisles. In 1965 ontmoette hij Hergé met wie hij goed bevriend raakte. Hij werd zelfs zijn persoonlijke kunstadviseur en werkte mee aan tal van publicaties rond Kuifje en Hergé. De Machine Jacobs verschijnt postuum, want Sterckx overleed in mei 2015. In het 184 pagina's tellende boek analyseert Sterckx het werk van Edgar P. Jacobs en dan vooral diens succesreeks Blake en Mortimer. Sterckx' hoogdravende teksten en diepgravende analyses blinken niet uit in leesbaarheid, maar het biedt inzichten aan volhardende lezers. Voor de rest is het een subliem kijkboek met heel veel illustraties, al dan niet vergroot om details te tonen.


Casterman
18/11
TOP
Corto Maltese 14: Equatoria (Rubén Pellejero + Juan Díaz Canales) (HC/80p/€20,00)
> Dit is het tweede album van het Spaanse duo Rubèn Pellejero en Juan Díaz Canales die de reeks van Hugo Pratt overnam. Dit jaar is het trouwens vijftig jaar geleden dat de reeks voor het eerst verscheen. We vinden Corto terug in Afrika en er komt ivoorhandel aan te pas. Van dit album verschijnt ook een luxe in zwart-wit met ex-libris en veertig extra pagina's.


Dargaud
18/11
TOP
• Arthus Trivium 3: De Jonge Gevangene (Juan Luis Landa + Sandro Raule) (SC/48p/€7,95)
> Laatste deel van de eerste cyclus.
Batman - The Dark Prince Charming 1 (Enrico Marini) (SC/72p/€9,95)
> Enrico Marini kreeg de unieke kans om een wens uit zijn kindertijd te realiseren: Batman tekenen. Zolang hij zich hield aan de regels van het Batman-universum kreeg hij vrij spel. Het vervolg verschijnt in de lente van 2018. Batman voert in het verhaal andermaal strijd tegen zijn grootste nemesis The Joker. Bruce Wayne alias Batman onderzoekt de kidnapping van een vreemd, jong meisje door The Joker. Beiden hebben een specifieke band met het kind waardoor het een persoonlijke zaak wordt. Batman moet diep in de onderwereld van Gotham duiken en een race tegen de klok ondernemen om uit te zoeken waar het meisje zich bevindt. Volgende maand verschijnt een hardcovereditie met acht extra pagina's. DC Comics, bij wie de Amerikaanse editie verschijnt, promootte Marini's flamboyante tekenstijl en zijn filmische vertelling en steldeThe Dark Prince Charming voor als een nieuwe visie op Gotham. Na zijn Batman-tweeluik tekent Marini De Schorpioen 12 die de cyclus rond de negen families afsluit. Daarna gaat Stephen Desberg met een andere tekenaar in zee voor een nieuwe cyclus waarvan het ritme hoger zal liggen terwijl Marini af en toe one-shots zal tekenen én schrijven die zich een beetje buiten de lopende reeks zullen afspelen.
De Expeditie 3: De Heilige Tranen van Nyabarongo (Marcelo Frusin + Richard Marazano) (HC/56p/€15,95)
> Deel 2 verscheen in 2014. Deel 3 is het voorlaatste deel. "Kort na de onderwerping van Egypte door de Romeinen, stuit een centurie op een bootje op drift. Aan boord vinden ze het lijk van een zwarte man. Op hem documenten in een onbekende taal, juwelen in zeldzame metalen en kostbare edelstenen. Geen twijfel mogelijk: ergens moet nog een andere rijke en machtige beschaving bestaan! Centurion Caïus Bracca mag geen officiële expeditie op poten zetten en besluit dan maar om het heft in eigen handen te nemen. Hij overtuigt tien mannen te deserteren en stuurt ze onder leiding van Marcus Livius op expeditie naar het fabelachtige rijk... Slechts drie van hen bereiken uiteindelijk de bestemming en Marcus Livius is de enige die terugkeert en hun ongelooflijke avontuur kan navertellen."


Dupuis
18/11
TOP
• De Blauwbloezen 36: Quantrill (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• De Blauwbloezen 47: De Nancy Hearts (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
• Guust 7: Flaters Schade (André Franquin / Jidéhem) (HC/56/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
• Guust 8: Flaters bij de Vleet (André Franquin) (HC/48p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
• Guust (André Franquin / Jidéhem) (SC/60p/€34,95) (in hoesje)
> Dupuis vergat schromelijk deze titel aan te kondigen en kort na onze aankondiging en de eerste leveringen naar stripwinkels raakte dit kleinood vliegensvlug uitverkocht. Ook de Franse editie van net geen tweeduizend exemplaren is al uitverkocht en wordt al aan twee-drie keer de oorspronkelijke prijs aangeboden. Dit is een heruitgave van het allereerste albumpje van Guust Flater in een oplage van 444 exemplaren. Het oblongalbum hoort in een hoesje van licht karton. De oorspronkelijke versie verscheen in 1960. Het was een onooglijk albumpje, niet groter dan een stripstrook, gedrukt op restanten papier en enkel in het Frans met niets meer dan de titel Gaston. Volgens de overlevering dachten veel boekhandelaars dat het om een presentje van de uitgeverij ging waardoor ze het gratis uitdeelden. In werkelijkheid deed één warenhuis in Charleroi dat. André Franquin had niet eens een contract afgesloten voor dut album. Hij bestempelde het als "een vrijblijvende poging om wat plezier te maken" dat hij had bedacht om kinderen de kans te geven de gags onder de schoolbank te lezen. Winkeliers vonden dat niet zo'n goed idee omdat door het kleine formaat op strookjesformaat de albumpes makkelijk gestolen raakten. De oplage bedroeg volgens de Matla-catalogus vermoedelijk 350 exemplaren. Vandaag is het een peperduur collector's item. De Nederlandse, voormalige stripspeciaalzaakeigenaar Hans Matla gaf dit albumpje in 1980 voor het eerst in het Nederlands uit ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Stripantiquariaat Panda. De oplage bedroeg slechts 500 exemplaren als geschenk voor vaste klanten en relaties.
Guust: Gefeliciflaterd! (Marc Legendre / Merho / Daan Jippes / Pieter Hogenbirk + Herman Roozen / Lectrr / Ilah / Jan Bosschaert / Luc Cromheecke + Sti / Gerben Valkema / Gerard Leever / Jean-Marc van Tol + Bastiaan Geleijnse & John Reid / Hanco Kolk / Michiel de Jong / Aimée de Jongh / Willy Linthout / Pieter De Poortere / Kim Duchateau / Karl / Randall Casaer / Wauter Mannaert / Carll Cneut / Wilbert van der Steen / Stedho / Milan Hulsing / Ken Broeders / Eric Heuvel / Serge Baeken / Griffo / Kenny Rubenis / Charel Cambré / Hec Leemans / Floor de Goede / Steven Dupré / Romano Molenaar / Jonas Geirnaert / Thomas Du Caju / Wim Swerts / Michaël Vincent / Philippe Delzenne / Peter de Wit / Maarten Vande Wiele / Mark Borgions / Floris De Smedt / Conz / Urbanus / Nix / Robert van der Kroft) (SC/56p/€7,95)
Guust: Gefeliciflaterd! (Marc Legendre / Merho / Daan Jippes / Pieter Hogenbirk + Herman Roozen / Lectrr / Ilah / Jan Bosschaert / Luc Cromheecke + Sti / Gerben Valkema / Gerard Leever / Jean-Marc van Tol + Bastiaan Geleijnse & John Reid / Hanco Kolk / Michiel de Jong / Aimée de Jongh / Willy Linthout / Pieter De Poortere / Kim Duchateau / Karl / Randall Casaer / Wauter Mannaert / Carll Cneut / Wilbert van der Steen / Stedho / Milan Hulsing / Ken Broeders / Eric Heuvel / Serge Baeken / Griffo / Kenny Rubenis / Charel Cambré / Hec Leemans / Floor de Goede / Steven Dupré / Romano Molenaar / Jonas Geirnaert / Thomas Du Caju / Wim Swerts / Michaël Vincent / Philippe Delzenne / Peter de Wit / Maarten Vande Wiele / Mark Borgions / Floris De Smedt / Conz / Urbanus / Nix / Robert van der Kroft) (HC/56p/€14,95) (met andere cover)
> In februari vierde Guust Fater zijn zestigste verjaardag. André Franquin publiceerde in juni 1991 de laatste gag van Guust, de Belgische stripmaker overleed in 1997 aan een hartaanval. Maar zijn creatie is nog lang niet vergeten. De laatste jaren zijn er nog nooit zoveel nieuwe uitvoeringen, heruitgaven en speciale edities van Guust verschenen. Ook over stripmaker Franquin en zijn œuvre verschijnen jaarlijks nieuwe Franstalige boeken. Franquin is bij een grote schare fans en onder zijn collega's nog steeds een hooggewaardeerde tekenaar. Tientallen Vlaamse en Nederlandse stripmakers brengen hulde aan de jarige Guust in het unieke album Gefeliciflaterd! dat in softcover (met een cover van Gerben Valkema) en hardcover (met een cover van Milan Hulsing) uitkomt. Dit album is specifiek voor de Nederlandstalige markt gemaakt. In het Frans verscheen eveneens een hommagealbum in twee uitvoeringen: een reguliere editie en een dubbel zo dikke uitgave met extra commentaren van de auteurs die een bijdrage leverden. De cover is van Marc Delaf (Mooie Navels) wiens Guust griezelig dicht bij het origineel ligt.
Jerome K. Jerome Bloks 26: Het Mes in de Boom (Alain Dodier) (SC/60p/€7,95)
> "Het Sint-Winokscollege op een regenachtige avond. De kleine Charlotte Demeester is niet thuisgekomen. 's Ochtends heeft haar moeder haar nog afgezet aan de schoolpoort, maar ze is nooit in de klas opgedaagd. Haar vader, de baas van de oom van Jerome Bloks, staat op ontploffen. Is Charlotte gevlucht? Ontvoerd? De politie weet niet waar te beginnen. Jerome Bloks staat op het punt om op vakantie te vertrekken als zijn oom hem inlicht over de verdwijning. Hij bergt zijn vakantieplannen op en trekt samen met Babette uit op onderzoek. Dat brengt sommige mensen in lastige papieren. Van je familie moet je 't hebben, zegt men weleens..."
• Lucky Luke 7: Dr. Doxey's Elixer (Morris) (SC/48p/€6,95) (herziene herdruk)
• Millennium Saga 2: De Nieuwe Spartanen (Belén Ortega + Sylvain Runberg) (SC/60p/€9,95)
> Vervolg van de trilogie.
• Op Weg naar Compostella 4: De Vampier van Bretagne (Jean-Claude Servais) (HC/80p/€16,95)
> De weg naar Compostella is nog niet volledig afgelegd. Jean-Claude Servais moet na de tussenstop in Bretagne in deel 4, he teinde van de eerste cyclus, nog drie albums tekenen.
Robbedoes door... 12: Tulpen uit Istanboel (Hanco Kolk) (HC/xxp/€49,95 (luxe)
> Luxe-editie van het hilarische album, aangevuld met schetsen en ander bonusmateriaal.


Les Éditions Albert René
04/11
TOP
Asterix 37: Asterix en de Race door de Laars (Didier Conrad + Jean-Yves Ferri) (HC/128p/€49,00) (luxe)
> Het complete verhaal, heel wat artikels met schetsen, voorstudies, illustraties en diverse meer die samen een making-ofkatern vormen, de niet in de softcover opgenomen aankondigingspagina waarin Obelix de hoofdrol opeist in het nieuwe verhaal en daarbovenop ook nog eens het complete verhaal in potloodversie. Dat alles op groot formaat tegen 49 euro in een oplage van duizend exemplaren.


Gemeente Puurs
25/11
TOP
• Het Spook van Pukema (Luc Morjaeu / Christian Verhaeghe + Luc Morjaeu / Bruno De Roover) (SC/40p/€6,00)
• Het Spook van Pukema (Luc Morjaeu / Christian Verhaeghe + Luc Morjaeu / Bruno De Roover) (HC/40p/€49,95) (luxe met ex-libris)
> Dit album werd gemaakt naar aanleiding van het 725-jarig bestaan van de gemeente Puurs. Suske en Wiske-tekenaar Luc Morjaeu maakte dit verhaal en het is met toestemming van Standaard Uitgeverij een half Lambik-verhaal geworden. Hij speelt de hoofdrol met de Puurse figuur Kleine Wannes. Ze reizen door de tijd om de originele keure met de gemeenterechten van Puurs te zoeken. De schurk Vwajoe wil daar een stokje voor steken. Aansluitend staan achtergrondpagina's over Puurs. De gemeente Puurs bezit de totale oplage, maar een voorraadje is ook beschikbaar via stripspeciaalzaken. De luxe-editie was kort na verschijnen al uitverkocht, ook de softcover kent geen onuitputtelijke oplage.


Glénat
18/11
TOP
De Jeugd van Mickey (Tebo) (HC/80p/24,95)
Mickey Mouse: Zombokoffie (Régis Loisel) (HC/76p/€24,95)
> Jawel! Glénat vertaalt alsnog de Mickey Mouse-hommagealbums die de voorbije jaren met heel veel succes in het Frans verschenen. Het Franse Glénat bezit de vertaalrechten op de strips van Disney en kreeg de uitzonderlijke toestemming om afwijkende albums te laten maken door diverse auteurs. Zo mochten Régis Loisel, Tebo, Cosey en Nicolas Keramidas op scenario van Lewis Trondheim elk een album maken. Het succes viel zelfs de Amerikanen op die volgens de Franse uitgever zelf een collectie hommages door Amerikaanse tekenaars aan het uitwerken zijn. Ook in het Frans zullen er meer albums verschijnen. Cosey wil een verhaal maken over Minnie Mouse, Tebo wil er nog een over de jeugd van Mickey maken als rechtstreeks vervolg op zijn eerste strip en Loisel twijfelt nog of hij een tweede album zal maken, maar dan met Donald Duck in een hoofdrol. In elk geval mag je je verwachten aan spetterend plezierige albums die we al vaak hebben voorgesteld. Cosey won begin dit jaar trouwens de grote prijs van de stad Angoulême voor zijn œuvre terwijl Tebo (die een Robbedoes-one-shot als project heeft) de jeugdprijs won voor zijn Mickey Mouse-album. Van Loisel verschijnen dit najaar vier albums als tekenaar of als scenarist: Mickey Mouse, het vervolg van Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht, de tweede integrale van Magasin Général en De Grote Dode 7. Deze laatste is het voorlaatste album en het bevat veel onthullingen.
• Shadow Banking 4: Hedge Fund Blues (Éric Chabbert + Eric Corbeyran / Sylvain Lacaze) (HC/48p/€15,95)
> Voorlaatste deel van de reeks die de fictieve oorsprong van de financiële crisis uit 2008 blootlegt. In dit deel zijn Maureen en Mathieu na hun onfortuinlijke avonturen in Griekenland vastberaden het schandaal uit te brengen. De wereld moet weten dat er een georganiseerde, globale, financiële crisis aankomt. Maar tegen welke prijs? Hun speurtocht kostte nu al het leven aan naasten? Bovendien worden ze op de hielen gezeten door de politie én huurmoordenaars van hun tegenstanders.
Titeuf 14: Vooruit, Broekjes! (Zep) (SC/48p/€6,95)
> Na een album waarin Titeuf als jongvolwassene was te zien, maakt Zep van de overmatig gekuifde Titeuf weer een jochie dat met vele vragen zijn omgeving beschouwt. Nu loopt hij wel helemaal verloren in een betoging tegen nucleair afval tussen mensen die zelf lopen te stinken. Hij heeft de indruk dat je vandaag over alles een mening moet hebben, maar het valt niet mee de juiste keuze te maken in een wereld die almaar ingewikkelder wordt. Gelukkig zijn er nog zijn vrienden en internetfilmpjes die alles uitleggen.


De Harmonie
25/11
TOP
• Sigmund: Zevenentwintigste Sessie (Peter de Wit) (SC/72p/€9,90)
> "Emoties zijn dokter Sigmund niet vreemd. We zíjn immers onze emoties, nietwaar? In de psychologie kennen we vijf basisemoties, de vijf B's: bang, boos, bedroefd, beschaamd en blij. Dit zijn ongeveer ook de gevoelens die patiënten van onze eenogige psychiater doorlopen tijdens een consult. Als ze eenmaal weer buiten staan, zijn ze dolblij! Deze zevenentwintigste bundeling bevat weer een groot aantal sessies waarin de emoties soms te hoog oplopen."
• Van 9 tot 5 2: Gezelligheid 3.0 (Dirk van de Wiel) (SC/80p/€12,50)
> "Iedere werkldag, stipt om 9.00 uur verschijnt er een nieuwe Van 9 tot 5-strip op Facebook, Twitter en Instagram. De botte managers, brallende studenten, bakfietsmoeders en hipsters in de populaire strip hebben inmiddels al bijna zestigduizend volgers!" Dit is de tweede bundel na Echt Episch Dit.


Le Lombard
18/11
TOP
Het Rijk 2: De Tempelmeester (Olivier Boiscommun + Sylvain Runberg) (SC/56p/€7,95)
> "In dit tweede deel komen Isaac, Octavia en Pantacrius samen met de drie kinderen aan bij de Shrine. Maar om het mysterieuze heiligdom te mogen betreden, moeten de huurlingen eerst nog de nodige offerandes vinden. Alleen zo zijn ze veilig voor het nakende onheil..."
• Maxentius 3: De Zwarte Zwanen (Carlos Rafael Duarte + Romain Sardou) (SC/56p/€7,95)
> "Het jaar 535. Maxentius en Offelus reizen door de keizerlijke provincies. Intussen beraamt de legendarische sekte van de Zwarte Zwanen vanuit Italië een ongekend complot om het rijk ten val te brengen. Laait de eeuwige oorlog tussen Romeinen en barbaren weer op? Maxentius, spion van Theodora, weet het zeker: zelfs duizenden mijlen van Constantinopel hangt de schaduw van de keizerin over de geschiedenis..." Slot van de trilogie.
De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 7: De Tijdberg (Frédéric Vignaux + Xavier Dorison / Mathieu Mariolle) (SC/56p/€7,95)
De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 7: De Tijdberg (Frédéric Vignaux + Xavier Dorison / Mathieu Mariolle) (HC/56p/€13,95)
> Na de eerste vijf delen door Giulio De Vita (die wilde stoppen op een hoogtepunt) en invaller Roman Surzhenko tekent Fred Vignaux (Sneeuw - De Oorsprong, Vercingetorix, De Roep van de Legenden) voortaan deze serie die sinds deel 6 wordt geschreven door Xavier Dorison en Mathieu Mariolle. De cover is als vanouds van Grzegorz Rosinski. Deel 7 is volgens het schema op de laatste pagina van de verschillende Thorgal-albums het voorlaatste album voor de reeks samenvloeit met de hoofdreeks en de parallelreeks over Wolvin. In De Tijdberg is het enige doel van Kriss haar zoon Aniel terug te vinden die aan de andere kant van de wereld gevangen zit. Om hem sneller te bereiken, is ze zelfs bereid via de mysterieuze Tijdberg te gaan, maar deze kortst mogelijke weg houdt opofferingen en gevaren in. Ondertussen gaat Jolan een duel aan met Magnus. Wie het pleit wint en overleeft, erft het koninkrijk van zijn rivaal.


PerspectivesArt9
11/11
TOP
Stille Meisjes (Sibylline Meynet + Salomé Joly / Sibylline Meynet) (HC/104p/€17,50)
> "'Zal ik je 'ns pakken met je hoge hakken?" Woorden die zomaar geroepen worden wanneer ze voorbijloopt. Maar ze doet alsof ze het niet hoorde. Dat doet ze altijd. Achteraf bekeken is het niet zo erg... Eigenlijk is het zelfs lachwekkend. 'Ze', dat is Ana, Maya, Zoé, Julie. Het is je vriendin, je dochter, je zus, je verloofde. Het is jij en ik. En... het gebeurt elke dag. Het gebeurt zo vaak dat ze haar jurkje liever ruilt voor een lange broek. Om niet langer gereduceerd te worden tot een object... Salomé Joly, de schrijfster van dit verhaal, weet waarover ze praat. Ook al is dit niet haar verhaal. Ze liet de getuigenissen rijpen en vertrouwde ze toen toe aan deze bladzijden. Op die manier kon ze het onaangename gevoel van de meisjes die dit meemaakten beter overbrengen. Met dit boek streeft ze een droom na. De droom dat men niet langer normaal vindt wat niet normaal is... Als ik een jurkje draag, betekent dat niet dat iedereen zich maar hoeft te bedienen. Sibylline Meynet: 'Toen mij de vraag gesteld werd of ik het verhaal van Salomé wilde tekenen, heb ik niet geaarzeld. Ik wilde illustreren waar mijn zussen, vriendinnen en ikzelf maar al te vaak mee te kampen hebben. Het zijn situaties waar we dagelijks in verzeild geraken, situaties die jammer genoeg als 'normaal' beschouwd worden. Ik wilde dit boek maken omdat het belangrijk is dat jongens en meisjes beseffen dat belaging onaanvaardbaar is. We hoeven geen stille meisjes te zijn... En ja, ook jongens mogen erover praten."


Saga Uitgaven
18/11
TOP
Dag en Heidi 1: Het Rode Licht (Jeff Broeckx + Marie De Winter) (SC/40p/€8,95) (heruitgave)
> Bij Saga Uitgaven verschenen al luxes en een gloednieuw verhaal van Dag en Heidi, nu wordt het tijd voor een heruitgave van de reeks in softcovervorm. Het Rode Licht (het tiende verhaal in de reeks dat in 1972 in Zonnestraal werd voorgepubliceerd) verscheen in 2008 al eens als deel 44 in de Collectie Fenix. Vanaf volgend jaar wordt ook Jeff Broeckx' andere jeugdserie Sloeber heruitgegeven.
• Garfield Compleet 5: 1986 tot 1988 (Jim Davis) (HC/320p/€29,95)
Stille Woorden 1: De Reus en de Stripster (Frédéric Blier + Laurent Galandon) (HC/56p/€19,95)
> Stille Woorden is luchtig van toon en heeft opnames voor een erotische film die voor clandestiene vertoningen is bedoeld als een thema. Het speelt zich af in 1927 toen de cinema nopg in volle opkomst was. "Omdat hij zich ongeliefd voelt in zijn familie verlaat Célestin het platteland om naar de hoofdstad te trekken waar hij zijn kinderdroom hoopt te realiseren: films maken! Maar als onbeduidende notarisklerk, zonder referenties of kennis, blijkt dat een lastig project te zijn. Ondanks de tips van zijn vriend Anatole Fortevoix, een voormalige kermisomroeper en nu directeur van een bioscoop, die hem op het hart drukt terug naar het notariaat van zijn vader te gaan, vindt Célestin een plaatsje als assistent-decorateur in een filmstudio. De leerling-regisseur krijgt door onverwachte ontmoetingen in burleske omstandigheden een eerste kans. Hij is vastbesloten zijn droom te realiseren, via een omweg..."
Voyeur: Erotische Kortverhalen uit Playboy 1 (Horacio Altuna) (HC/120p/€29,95)

> De titel Voyeur, met de ondertitel Erotische Kortverhalen uit Playboy, zal als iets nieuws in de oren klinken, maar eigenlijk betreft dit een eerste integrale bundeling van Horacio Altuna's Opwindende Gebeurtenissen. Voor deze integrale reeks, die ook in het Spaans en Frans verschijnt, zijn de originele platen opnieuw ingescand, vertaald en geletterd. Het album bundelt 24 komische en altijd erotische kortverhalen en een twintigtal pagina's nooit eerder gepubliceerde "indiscrete schetsen" op honderdtwintig pagina's. De Playboy-strips van Altuna bleken in meerdere landen van publicatie (onder meer in de Spaanse en Nederlandse editie) de meest gewaardeerde rubriek... na de Playmate van de maand weliswaar. In de Verenigde Staten was men bij de uitgeverij ook heel enthousiast over Altuna's werk, maar de tekeningen waren te expliciet om ze in de Amerikaanse editie van Playboy te mogen publiceren.

Collectie Bamboe
• De Erectie 2 (Lounis Chabane + Jim) (HC/72p/€19,95)
> Slot van het tweeluik. In januari en februari verschijnen de softcoveredities en in mei volgt al de vertaling van Jims Een Nacht in Rome 3.
De Meesters van White Plain 1: Verbonden door Haat (Antoine Giner-Belmonte + Edouard Chevais-Deighton) (HC/56p/€19,95)
> In juni verscheen bij Saga Uitgaven het one-shot Liefde en Haat over de vriendschap tussen een blank en een zwart jongetje eind jaren 1920 en hoe hun relatie en omgeving evolueerden in de jaren daarna. In het tweeluik De Meesters van White Plain gaan we wat verder terug in de tijd, een aantal jaar voor en tot het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog. Van liefde of vriendschap is er geen sprake. "1837, Henri Berthier, eigenaar van de White Plain-plantage en lid van de Democratische partij in Louisiana, staat op het punt vader te worden. Terwijl zijn vrouw Sally het kind baart, weerklinkt een schot. Elf jaar later is Charles, het kind dat die avond werd geboren, de perfecte vertegenwoordiger van zijn klasse: een arrogante kwajongen met een superioriteitsgevoel, vooral tegenover slaven. Zijn bloed kookt wanneer hij achter de hechte band komt tussen zijn moeder en Mozes, een jonge zwarte die even oud is als hijzelf." Straf werk van de nu nog onbekende heren Antoine Giner-Belmonte en Edouard Chevais-Deighton die zich volgens ons beter een vlotter bekkend pseudoniem aanmeten.


Scratch Books
25/11
TOP
Bible of Filth (Robert Crumb) (HC/336p/€30,00)
> "Robert Crumbs uitzinnigste seksuele fantasieën zijn bijeengebracht in deze geheel nieuwe, herziene editie van de klassieker Bible of Filth. Deze prachtig verzorgde Engelstalige uitgave, met een sobere cover, leeslint en gedrukt op bijbelpapier, doet niets vermoeden over de inhoud: Crumbs meest expliciete comics uit onder meer Snatch, Jiz, Zap, XYZ, Big Ass en Uneeda. De eerste, gelimiteerde editie van Bible of Filth uit 1986, die nooit is uitgebracht in Amerika, is al jaren zeer gewild onder verzamelaars. Uitgeverij Scratch Books brengt eindelijk een nieuwe editie met daarin honderdvijftig pagina’s extra materiaal van het evangelie volgens Crumb, die in de collectie van geen enkele stripliefhebber mag ontbreken."
Familieziek (Peter van Dongen naar de roman van Adriaan van Dis) (HC/128p/€24,90)
> Peter van Dongen (bekend van Rampokan en vanaf volgend jaar ook Blake en Mortimer) bewerkte de roman van Adriaan van Dis. "Onder de dreiging van de Koude Oorlog bereidt een vader zijn zoon voor op een grimmige toekomst. De vader, beschadigd door een vorige oorlog, trekt de jongen steeds meer mee in zijn fantasiewereld. Het boek vertelt het verhaal van een gezin uit Nederlands-Indië dat probeert te aarden in Nederland, hun nieuwe thuisland. Het is ook een portret van een vader-zoonrelatie die gekleurd wordt door trauma's en angst, en een portret van een zoon die te midden van dit alles langzaam zijn eigen weg zoekt."
New York Boek (Joost Swarte) (HC/120p/€27,90)
New York Boek (Joost Swarte) (HC/120p/€125,00) (luxe met ex-libris)
> "Twintig jaar geleden publiceerde Joost Swarte zijn eerste illustratie in het legendarische tijdschrift The New Yorker. Sindsdien heeft hij daar meer dan vijftig illustraties aan toegevoegd, acht covers en meer dan honderd andere bijdragen. In 2008 ontving Swarte een Award of Excellence van het Amerikaanse tijdschrift Communication Arts voor zijn cover Summer Reading. In New York Boek presenteert Scratch Books een compleet overzicht van alle illustraties voor The New Yorker, samen met tot nu toe ongepubliceerde schetsen, voorzien van commentaar van de kunstenaar. Een prachtig boek van de Hollandse meester van de klare lijn."


Sherpa
25/11
TOP
Zen Zonder Meester (Frenk Meeuwsen) (SC/288p/€19,95)
> "Auteur Frenk Meeuwsen (1965) werkte drie jaar aan deze semi-autobiografie over zijn ervaringen met zen en spiritualiteit. In 55 korte hoofdstukken, die zich zowel in Europa als in Japan afspelen, beschrijft hij zijn belevenissen en zijn zoektocht naar verdieping en doet dat vooral met heel veel humor. Meeuwsen ontpopt zich als een rasschrijver en getalenteerd tekenaar... Zen zonder Meester is een boek waar je in blijft lezen!"


Silvester
11/11
TOP
Angel Wings 1: Burma Banshees (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€16,95) (herdruk)
Angel Wings 4: Paradise Birds (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
Angel Wings 4: Paradise Birds (Romain Hugault + Yann) (HC/48p/€29,95) (luxe met andere cover, display en prent)
> Behalve de reguliere editie met een tijdelijk verkrijgbare kunstdruk op A3 verschijnt er van Angel Wings 4 ook een luxeversie op 444 exemplaren met een alternatieve cover, een A4-prent en een grote display van een Corsair-vliegtuig. De korte inhoud van Angel Wings 4, de start van de tweede trilogie: "Ergens boven de Stille Oceaan, ten noorden van Nieuw-Guinea. Aan het stuur van een Grumman J2F-5 'Duck' zit Angela McCloud. Ze vliegt pin-up girl Betty L¥utton, een aan amfetaminen verslaafd leeghoofd, van basis naar basis om de troepen te vermaken. Het oude zeevliegtuig wordt aangevallen door twee Japanse vliegtuigen, maar dankzij de tussenkomst van twee Corsairs, weet de 'Duck' te ontsnappen. Ze keren terug naar het eiland Ulithi, een waar paradijs op aarde waar mariniers tot rust kunnen komen. Daar start Angela haar onderzoek naar de dood van haar zus."

• Atalanta - De Legende 9: Het Geheim van Herakles (Manu Grey + Crisse) (HC/48p/€16,95)
> In de reeks Atalanta - De Legende zoeken Jason en de Argonauten het befaamde Gulden Vlies en in deel 9, Het Geheim van Herakles, krijgen ze het eindelijk te pakken! "Maar Atalante voelt zich nu heel eenzaam en verlaat haar medeavonturiers om zich aan te sluiten bij de Amazones in Cappadocië. Zal ze zich daar eindelijk op haar plek voelen? En welke nieuwe gevaren zal ze onderweg tegenkomen?"
Cognac 2: Dood in de Arena (Luc Brahy + Eric Corbeyran / Jean-Charles Chapuzet)
> Vervolg van de trilogie, nu ook als softcover.
Drakenbloed 1: Voorbij de Nevel (Guy Michel + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95) (herdruk)
Drakenbloed 4: Druïde Iweret (Guy Michel + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95) (herdruk)
• Hemel in Strijd 4: Operatie Torch (Olivier Dauger + Philippe Pinard) (HC/48p/€16,95)
> Laatste deel. "In november 1942 ontscheept een indrukwekkende Brits-Amerikaanse strijdmacht in het door Vichy bestuurde Noord-Afrika. De Franse escadrilles die worden ingezet tegen de geallieerde vliegtuigen blijven doorvechten tot het staakt-het-vuren. Na de ondertekening van de wapenstilstand wacht de piloten van beide zijden een zware test: samen een escadrille vormen, ondanks de wederzijdse wrok en verwijten."
• De Legende van de Scharlaken Wolken 2: Als Bladeren in de Wind (Saverio Tenuta) (HC/48p/€16,95) (herdruk)
Merlijn - De Profeet 3: Uther (Bojan Vukic + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95)
> Een bespreking van de twee eerste delen van Merlijn - De Profeet kan je hier lezen. Deel 3: "Op een nacht doden Picten in opdracht van Vortigern koning Constant. Vertigern hoopt zo de troon te nemen en over Bretagne te heersen. Maar Uther Pendragon, de broer van Constant, keert terug uit Letavia en is vastbesloten de stammen te verenigen en komaf te maken met Vortigern. Ahes is terug in Tintagel. Ze bewoont het lichaam van Morgane. Allebei wonen ze samen in één en hetzelfde lichaam. Tezelfdertijd versterkt de vriendschap tussen Bedwyr en Lancelot en hun avontuur krijgt de allures van een initiatie. Merlijn schaart zich aan de zijde van Uther en vertrouwt hem het zwaard Excalibur toe..."
• Operatie Overlord 5: De Pointe du Hoc (Christian Dalla Vecchia / Davide Fabbri + Bruno Falba) (SC/48p/€7,95)
> Softcoverversie van de eerder verschenen hardcover.
De Orde van de Drakenridders 4: Brisken (Philippe Briones + Ange) (HC/48p/€16,95) (herdruk)
Orion 2 (Jorge Miguel + Eric Corbeyran naar de roman van Julia Verlanger) (HC/48p/€16,95)
> Slot van het tweeluik. Hier komt nog een verzamelbox van.
Rimpels (Paco Roca) (SC/48p/€19,95) (herdruk in SC)
• De Verdwaalde Kapitein 2 (Jacques Terpant) (SC/56p/€7,95)
> Slot van het tweeluik, nu ook als softcover.

Wollodrïn 7: Het Vuur van Wffnïr (1/2) (Jérôme Lereculey + David Chauvel) (HC/56p/€16,95) (met kunstdruk)
> De delen 7 en 8 van het voorlaatste tweeluik van Wollodrïn verschijnen respectievelijk deze en volgende maand. Bij deel 7 hoort een kunstdruk en beide albums zullen binnenkort ook in een verzamelbox verkrijgbaar zijn. "Met dit verhaal wordt het Wollodrïn-universum uitgebreid met een initiatievertelling, die toont dat de jeugd van een Ork in niets verschilt van die van een mensenkind. Iedere lente word en jonge Ork-krijgers voor hun vorming op krijgstocht gestuurd tegen de naburige clans. Een van hen is Winhbor, wiens nachten worden geteisterd door een verwoestende draak. En overdag wordt hij gekweld door zijn zus Wïnhart. Ze wordt aangeduid om hen te vergezellen, maar weet niet dat Wïnhbor en zijn vrienden een plan smeden dat hun allen in een vloedgolf van tranen en verderf zal storten…"
Wonderball 4: De Fotograaf (Colin Wilson + Fred Duval / Jean-Pierre Pécau) (SC/48p/€7,95)


Soul Food Comics
11/11
TOP
Münchhausen en Freud: De Waarheid over het Liegen (Bernd Kissel + Flix) (SC/192p/€19,95)
> One-shot van de Duitse stripmakers Bernd Kissel en Flix. Het is de eerste vertaling van hun werk. In eigen land is Flix een van de best verkopende auteurs. Onlangs raakte ook bekend dat hij een specifiek voor de Duitse markt bedoelde Robbedoes maakt zoals wij er hier ook een hebben van Charel Cambré en Marc Legendre. Dit one-shot is het eerste album van Soul Food Comics dat volledig fictief is met een klassiek te noemen tekenstijl. De uitgeverij beschouwt het daarom als een titel voor een breder publiek, voor jong en oud, en onomwonden als een ideaal cadeau... de feestdagen naderen stilletjes aan, weet je wel. Dit is de korte inhoud: "Londen 1939. Midden in de nacht landt een verwarde, oude man met een zelfgebouwde luchtballon op het dak van Buckingham Palace. Hij praat Duits en beweert van de maan te komen. Is het een spion? Heeft hij zijn verstand verloren? Of vertelt hij de waarheid? In dat laatste geval beschikt hij misschien over kennis die van cruciaal belang kan zijn voor de Britse luchtmacht. Gelukkig is er iemand die de waarheid kan achterhalen: de in Londen in ballingschap levende dokter Sigmund Freud. Met veel charme en zwier weten Flix en Kissel de avonturen van de Baron van Münchhausen te bewerken tot een moderne, grappige en aandoenlijke vertelling."


Standaard Uitgeverij
18/11
TOP
• De Avonturen van Urbanus 176: De Zweetvoetmannen (Willy Linthout met assistentie van Steven de Rie + Urbanus / Willy Linthout) (SC/32p/€5,99)
> "De Urbanussen willen afgeraken van nonkel Fillemon. Zo laten ze hem achter in het Sprookjesbos en daarna in de vondelingenschuif. Wanneer hij uiteindelijk in het bejaardentehuis belandt, voert dokter Schrikmerg experimenten op hem uit en verandert nonkel Fillemon in een superheld."
• F.C. De Kampioenen Special: 20 Jaar Kampioenenstripsspecial : 69. Vertongen Vampier - 71. De Verdwenen Kampioenen - 72. Xaverius de Grote (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden en Wim Swerts) (SC/120p/€9,99)

> Feestspecial met drie verhalen, spelletjes en extra's waarin de planeet Xaverius aan bod komen.

• De Kiekeboes Special: Snowbusiness: 18. Bing Bong - 63. Moet er nog Sneeuw Zijn - Een Witte Kerst - 82. De Aqua-Rel (Merho) (SC/144p/€12,99)
> Special zonder spelletjes of extra's met twee lange en twee kortere 'sneeuwverhalen'.
Red Rider 2: Teufelsberg (Stedho + Lectrr) (SC/56p/€7,99)
> "De strijd lijkt gestreden. B'Hal heeft bijna alle scherven in zijn bezit en is klaar om het Einde der Tijden in te luiden. Merlijn is de laatste verdedigingslinie tegen het kwade, maar zijn verslavingen weerhouden hem ervan het gevecht aan te gaan. Ook Red vlucht weg van het gevecht, uit angst dat het verleden zich zou kunnen herhalen." Vervolg van de trilogie. Het slot verschijnt volgende maand.
• Suske en Wiske 342: De Zwarte Zwevers (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (SC/48p/€5,99)
> "Wanneer Suske en Wiske met Lambik naar een Spaans karveel duiken, ontmoeten ze Faya, een onderwaterwezen. Die smeekt onze vrienden mee te gaan naar Humidus, de stad onder water. Daar zullen ze trachten Yoezina te redden, de vriendin van Faya. Deze is door Faya's vader - de koning van Humidus - veroordeeld tot een dodelijke duik in het kwallenbad. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Contact met mensen uit de bovenwereld is ten strengste verboden en onze helden moeten hun aanwezigheid strikt geheim houden. Wanneer de missie mislukt en hun lot heel onzeker wordt, willen onze vrienden vluchten. Maar dan staat er een verrader op die een staatsgreep wil plegen waardoor vele levens in gevaar komen! Een ingrijpen van Suske en Wiske wordt onvermijdelijk..."
• Urbanus Vertelt: Mieleke Melleke Mol 26: Het Bravekindertjeskoek (Dirk Stallaert + Urbanus) (SC/32p/€5,99)
> "Mieleke krijgt van de aardbeienboer een leesboek, met als titel Het Bravekindertjesboek. Daar kunnen Mieleke, Melleke en Mol veel uit leren. Ze gaan er meteen mee in bad zitten en het duurt niet lang of het boek valt in het water. De kaft is nat en komt los van het boek. Maar wat blijkt, er zit een tweede kaft onder met als titel Het Stoutekindertjesboek. Dat vinden onze rakkertjes natuurlijk veel spannender. Ze willen alle guitenstreken uit het boek echt uitproberen, en dat loopt behoorlijk mis..."


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
18/11
TOP
Red Rider 2: Teufelsberg (Stedho + Lectrr) (HC/60p/€65,00) (luxe met ex-libris)
• De Rode Ridder Trilogie: 246. Dodendans - 248. De Drakar des Doods - 249. De Satansvrucht (Claus D. Scholz + Claus D. Scholz / Peter van Gucht) (HC/96p/€350,00) (luxe met ex-libris en originele plaat)
> Tweede luxetrilogie in een oplage van honderd genummerde exemplaren. Bij de eerste negentig exemplaren hoort een originele plaat die onder gesloten omslag wordt verkocht.
• Suske en Wiske 342: De Zwarte Zwevers (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€65,00) (luxe met ex-libris)
• Suske en Wiske 342: De Zwarte Zwevers (Luc Morjaeu + Peter Van Gucht) (HC/52p/€99,99) (superluxe met ex-libris)


Stockmans
11/11
TOP
• Het Beste van Jan Bosschaert (Jan Bosschaert) (HC/216p/€50,00)
> "De meeste mensen kennen maar een bepaald aspect van kameleon Jan Bosschaert, die op zijn zestigste verjaardag kan terugblikken op een uitgebreid oeuvre. Hoog tijd dus voor een boek waarin alles wat hij in die periode 'bij mekaar getekend, geschilderd, gekrabbeld, gegomd, gepend en geprutst heeft' samenkomt, zoals hij het zelf graag verwoordt. Jan vindt zichzelf in de eerste plaats een verteller die met lijnen leven op papier schept. Zijn eigen wereldje creëren of af en toe die van een ander aanvullen met zijn fantasie. Met veel humor, een streepje tristesse of met een boodschap. Soms heel eenvoudig, met een paar krabbels, maar altijd met een onmiskenbaar vakmanschap. Kijk mee met een bont gezelschap van schrijvers, acteurs, journalisten, muzikanten en collega's die vertellen over hun ervaringen met de mens en de kunstenaar Jan Bosschaert. Ontdek de verborgen parels van Bosschaert die hij speciaal voor dit boek uit hun schuilplaatsen haalde. Maak kennis met de (strip)tekenaar, de illustrator en de schilder!"


Stripgids
04/11
TOP
• Stripgids (diverse auteurs) (SC/132p/€14,99)
> Na het kennismakingsnummer van de vernieuwde formule dat te koop was tegen 9,90 euro wordt de prijs nu opgetrokken naar 14,99 euro. De cover is deze keer minder alternatief en is het werk van Dirk Stallaert. Het tweede nummer besteedt onder meer aandacht aan Pieter De Poortere, Tobias Schalken, Phaedra Derhore, Marc Legendre, Pieter Fannes, Frederick Van den Stock, Ilah, Marcel Ruijters, Dirk Stallaert, Randall Casaer en Merho. Het vorige nummer bevatte ook een uitgebreid dossier over Nix, een van de vaste redactieleden. In nummer 2 worden 36 pagina's gewijd aan een ander vast redactielid, Judith Vanistendael."


Syndikaat
25/11
TOP
• Acception 1: #Losers (Coco Ouwerkerk) (SC/48p/€8,95)
> "Acception speelt zich af op een scholengemeenschap en zit vol realistische tienerproblemen van nu. Centraal staan de buitenbeentjes Arcus, Gale, Iris en Maud. Ieder van hen heeft een bijzonder leven en sommigen zelfs een dubbelleven. Acception is een strip voor tieners tussen de 12 en 16 jaar oud. Dit eerste deel draait om Arcus, Gale, Maud en Iris die op school te maken krijgen met de tienerproblemen van zichzelf en die van anderen. We zien hoe ze problemen krijgen en weer oplossen, vrienden maken en hun onzekerheid de baas worden. En de belangrijkste les die ze leren op school? Blijf jezelf en accepteer wie je bent. Coco Ouwerkerk is striptekenares en studeerde in 2016 af aan de HKU. Het meest kenmerkende aan haar werk is haar felle kleurgebruik, waardoor haar strips een toegankelijk karakter hebben. Ze heeft al een aantal publicaties op haar naam staan, publiceerde in het blad KOE en in het Japanse popcultuur magazine Aniway. Met dit album krijgt het grote publiek eindelijk de kans om kennis te maken met het werk van Coco."
• Beestjes 8: Vinex (Schwantz) (SC/48p/€8,95)
> Afgelopen zomer nam de Nederlandse versie van het dagblad Metro afscheid van de strookjesstrip Metro. Er kunnen nog wel albums van verschijnen, voortaan bij Syndikaat, terwijl Schwantz naar nieuwe voorpublicatiemogelijkheden zoekt. De vorige albums verschenen bij Silvester en Strip2000.
• Eugène 8: Eugène en die Dikke (Jan Dirk Barreveld) (SC/48p/€8,95)
>
De dikke, naamloze bijfiguur neemt alvast ene prominente plaats op de cover in.
• Swamp Thing 9: Nein, Nein, Nein! Is Gek! (Floris Oudshoorn) (SC/48p/€8,95)
> Deze strookjesstripreeks is een van de reeksen die door Syndikaat is overgenomen van Strip2000. Daarvoor nog verscheen de reeks bij Silvester.


Uitgeverij Cliché
11/11
TOP
• Tom Poes 4: En het Toverboekje (Marten Toonder) (SC/36p/€8,95)
• Tom Poes 4: En het Toverboekje (Marten Toonder) (HC/36p/€16,95)
> Behalve in een gebundelde uitvoering bij Panda verscheen dit verhaal niet eerder in albumvorm en is opnieuw ingekleurd door en van een cover voorzien door Tim Artz.


Uitgeverij Favoriet
18/11
TOP
Jan van Haasteren Collectie
• 1. De Argonautjes: En het Water van de Styx (Jan van Haasteren + Patty Klein) (SC/48p/€12,50)
> Al een tijd geleden verschenen in Nederland, maar nogal laat aan de Vlaamse distributeur Pinceel geleverd voor een verdere verkoop in Vlaanderen, is dit album van De Argonautjes, het enige album van tekenaar Jan van Haasteren, bekend van de puzzels. De Argonautjes is een creatie van Dick Matena en Lo Hartog van Banda voor Pep. In het stripweekblad verschenen tussen 1968 en 1974 twaalf avonturen die in aantal pagina's varieerden. Dick Matena schreef avontuur 10 en 11, het laatste verhaal was het werk van Jan van Haasteren en Patty Klein en verscheen tot nu toe nooit in album. Bij Oberon verschenen van De Argonautjes vijf albums in zwart-wit en één in kleur. Rijperman had het ambitieuze plan om in hun Dick Matena Collectie alle verhalen van De Argonautjes in album uit te geven (met covers van Gerben Valkema) in hardcover, maar dat plan strandde na vier albums door een onvoldoende verkoop. Uitgeverij Favoriet beperkt de uitgave tot 250 exemplaren in softcover tegen 12,50 euro net zoals de andere albums die het al uitgaf.


Uitgeverij De Boemerang
11/11
TOP
• The Champions 18 (Gurcan Gürsel) (SC/48p/€7,95) (herdruk)


Uitgeverij De Leeuw
11/11
TOP
• Garfield Dubbel-album 40 (Jim Davis) (SC/60p/€7,95)
• Garfield Dubbel-album 41 (Jim Davis)
(SC/60p/€7,95)
• Garfield Pocket 101: Een Stoere Bink (Jim Davis)
(SC/96p/€5,95)
• Garfield Pocket 101: Lacht het Laatst (Jim Davis) (SC/96p/€5,95)


Uitgeverij L
25/11
TOP
• Argus 2017 - Het Nieuwsoverzicht van 2017 in meer dan 200 Cartoons (René Leisink) (SC/64p/€7,95)
Agent 327: Hulde aan de Jubilaris (Mars Gremmen / Fred de Heij / Michiel Offerman / Gerben Valkema / Remco Polman / Wilfred Ottenheim / Kees de Boer / Kim Duchateau / Eric Heuvel / René Uilenbroek / Danker Jan Oreel + Mars Gremmen / Fred de Heij / Robbert Damen / Gerben Valkema / Remco Polman / Wilfred Ottenheim / Frans Hasselaar / Ger Apeldoorn / Ruud Straatman / Willem Ritstier / Henk Kuijpers) (SC/48p/€8,95)
• Douwe Dabbert 13: De Heksen van Eergisteren (Piet Wijn + Thom Roep) (SC/48p/€8,95)
• Douwe Dabbert 13: De Heksen van Eergisteren (Piet Wijn + Thom Roep) (HC/56p/€18,95) (met dossier)
> "Niemand hoeft het te wagen het duingebied tussen de dorpen Juttersbaai en Kriekenlach te betreden. Wie dit toch doet wordt vreselijk gestraft. Het gevolg hiervan is dat enkele mensen al jaren tegen hun wil in de duinen gevangen worden gehouden. Douwe Dabbert betreedt ondanks de waarschuwingen van de dorpsbewoners het verboden gebied en raakt hierdoor ook opgesloten. Lukt het hem om aan de toverkunsten van de heksen van Eergisteren te ontsnappen?" Enkel de hardcovereditie bevat een dossier met weetjes.
January Jones 9: Heroïne voor Hanoi (Eric Heuvel) (SC/48p/€8,95)
Trollen van Troy 22: De Trollenschool (Jean-Christophe Mourier + Christophe Arleston) (SC/52p/€8,95)


Uitgeverij 't Mannekesblad
04/11
TOP
• Piet Pienter en Bert Bibber 1: In het Spoor van Sherlock Holmes (SC/56p/€10,00) (heruitgave)
> Digitaal gerestaureerde heruitgave van het allereerste verhaal. Ben Seys tekende een nieuwe cover.


Uitgeverij Personalia
18/11
TOP
• StripGlossy 6 (diverse auteurs) (SC/132p/€8,95)
> Aimée de Jongh is gasthoofdredactrice van dit nummer en aan haar werk worden diverse artikels en interviews gewijd. Ze nodigde Kenny Rubenis (Dating for Geeks) uit voor een dubbelinterview. We krijgen ook een voorsmaakje van haar knappe Guust-hommage dat is opgenomen in het hommagealbum dat volgende week bij Dupuis verschijnt. Verder ook aandacht voor Red Knight (een eerste spin-off van De Rode Ridder) en Red Rider, een exclusief stripverhaal van Donald Duck en enkele voorpublicaties.
• StripGlossy 7 (diverse auteurs) (SC/132p/€8,95)
> Nummer 6 werd laat geleverd via stripspeciaalzaken, nummer 7 is precies op tijd. Voor elk nieuw nummer van het Nederlandse StripGlossy nodigt de redactie een Nederlandse of Vlaamse gasthoofdredacteur uit aan wie heel wat aandacht wordt gewijd. Charel Cambré (Amoras, Filip & Mathilde, Jump) is de gasthoofdredacteur van dit nummer. Speciaal en exclusief voor dit nummer tekende Cambré een parodie op zijn eigen De Kronieken van Amoras op scenario van Marc Legendre.


Watch It!
11/11
TOP
• So Far No Good (Bart Vliegen) (SC/32p/€5,95)
> Strips, geïllustreerde leesverhalen en columns die in de underground baden. Verschijnt als een comic die "in het beste geval" twee keer per jaar zal verschijnen.


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips