Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Stripinvasie

Klik verder naar de eerder in augustus verschenen albums bij de volgende uitgeverijen:
Arboris
Ballon Comics
Big Balloon Publishers
Bries
Christelijke Tijdschriften BV
Casterman
Daedalus
Dargaud
Dark Dragon Books
Dupuis
Glénat
Hachette
De Harmonie
Le Lombard
Lucky Comics
Microbe
Prestige
RW Uitgeverij
Sherpa
Silvester
Standaard Uitgeverij
Standaard Uitgeverij / Marvel
Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
Stichting Uitgeverij Strips
Syndikaat
Uitgeverij De Boemerang
Uitgeverij De Fontein
Uitgeverij De Leeuw
Uitgeverij L
Uitgeverij 't Mannekesblad
Uitgeverij Personalia
De Wakkere Muis
Raadpleeg ook de verschenen strips van
2017: augustusseptemberoktobernovemberdecember
2018: januarifebruarimaartaprilmeijunijuli
 
Arboris
26/08
TOP
De Complete Tanguy en Laverdure 7: De Maand van de Vampier: 15. De Vleugels van de Vampier - 16. Het Hol van de Vampier - Het Vliegtuig dat Zijn Piloten Vermoordde (Jijé + Jean-Michel Charlier) (HC/216p/€59,95) (luxe met ex-libris)
> Luxe-editie met ex-libris op tweehonderd genummerde exemplaren. De gewone editie verscheen enkele weken geleden. Het Vliegtuig dat Zijn Piloten vermoordde is een door Jijé geïllustreerde roman van Jean-Michel Charlier dat nu voor het eerst in het Nederlands verschijnt en wordt vervolgd in de volgende integrale.


Ballon Comics
05/08
TOP
• Jommekes Knotsgekke Moppenboek (-Jef Nys-) (SC/96p/€4,95)
• Jommekes Stapelzotte Moppenboek (-Jef Nys-) (SC/96p/€4,95)
> Twee pocketjes met moppen en spelletjes, af en toe geïllustreerd.

Leren Lezen met Jommeke
• Jommeke: Fil Maakt een Grap (Philippe Delzenne + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom en de Bal (Sarina Ahmad-Nys
+ Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom en de Hoed (Philippe Delzenne
+ Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom en de Vliegende Bol (Philippe Delzenne + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)

• Jommeke: Jom in het Bos (Sarina Ahmad-Nys + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
• Jommeke: Jom Zoekt de Schat (Sarina Ahmad-Nys + Jenny Hillen) (HC/30p/€6,99)
> Nieuwe collectie met geïllustreerde leesverhalen voor de jongste lezertjes waarin Jommeke, Filiberke, Annemieke en Rozemieke respectievelijk Jom, Fil, An en Roos worden genoemd. In de leesboekjes voor de allerjongste lezers staan namelijk enkel woorden met één lettergreep en zonder hoofdletters. Gobelijn en Anatool worden omschreven als "de professor" en "de boef". Alle covers zijn van Philippe Delzenne, een van de twee tekenaars van de reguliere stripserie. De drie leesboeken die zijn getekend door Jef Nys' kleindochter Sarina Ahmad-Nys zijn beduidend minder goed getekend.


Big Balloon Publishers
05/08
TOP
Disney Comics
• Cars 3 (diverse auteurs) (SC/56p/€4,95)
> Het verhaal van de nieuwste productie van Disney en Pixar als film.


Bries
26/08
TOP
Een Boek Waarmee Men Vrienden Maakt (Lukas Verstraete) (HC/208p/€35,00)
> "Door een brutale straatoverval verliest een man zijn identiteit en een koffertje met belangrijke inhoud. Lukt het hem om beide terug te vinden? Een Boek Waarmee Men Vrienden Maakt bevat vleugjes avontuur, humor, religie en cultuur. Het is een strip over goed en kwaad, met een knokpartij of vijf, een verliefde kat, een filosofisch gesprek met een duif, metamorfoses, een auto-achtervolging en een schrijver die niet altijd de touwtjes in handen heeft." Nog niet overtuigd? Lees dan dit interview met Lukas Verstraete. Dit album werd mede mogelijk gemaakt dankzij een crowdfundingcampagne die snel het beoogde bedrag bij elkaar schraapte.


Casterman
05/08
TOP
Het Bloed van Lafaards 4: Een Hels Onderzoek (Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€15,95)
> Met De Grote Zeeslagen wenkt een nieuw avontuur voor Jean-Yves Delitte. Hij zet nog wel een punt achter het onderzoek in Het Bloed van Lafaards, hoewel hij niet zelf die beslissing heeft genomen. Daags na een goede evaluatie bij het Franstalige moederbedrijf van Casterman kreeg de tekenaar alsnog te horen dat de reeks wordt stopgezet. De twee tweeluiken zijn wel netjes afgerond, maar op de laatste pagina staat een cliffhanger en een aankondiging van een deel 5 dat er niet zal komen. "1666. Op bevel van koning Charles II onderzoekt majoor Pike de mysterieuze moorden langs de oevers van de Thames. Een van de slachtoffers is de hertog van Wokingham, eminent lid van het Hogerhuis en een vertrouweling van de koning. Het lijkt alles van een roofmoord te hebben, maar schijn bedriegt. Zou er achter de afschuwelijke daad geen samenzwering tegen de koning schuilen? Sommigen maken gebruik van de chaos om voorrechten en geld in te pikken. Eeuwige vijand Frankrijk blijft uit de schaduw van het complot en wrijft zich in de handen bij de dreiging boven de Britse kroon. Rest de vraag of majoor Pike ongeschonden uit dit verhaal komt. Zijn ijver valt immers niet bij iedereen in goede aarde."
De Nieuwe Avonturen van Snoesje 1: Het Geheim van Melanie Distel (Netch + François Corteggiani) (SC/32p/€4,95)
> Nadat Raymond Macherot het weekblad Kuifje inruilde voor Robbedoes, waar hij goede vrienden als André Franquin en anderen terugvond, kostte het hem eerst een commerciële flop (Poezekat) voor hij met de nieuwe dierenreeks Snoesje in hetzelfde vaarwater van zijn eerdere creatie Chlorophyl kwam. Dupuis gaf tussen 1967 en 1985 elf albums uit. In het weekblad stonden meer verhalen, maar die raakten niet allemaal gepubliceerd. In 2006 startte liefhebbersuitgeverij Flouzemaker een nieuwe reeks avonturen van het muisje die voortaan door André Taymans werden getekend, het eerste nog op scenario van Macherot die in 2008 overleed. Deze albums verschenen enkel in het Frans. Deel 3 was in feite een heruitgave van Het Kleine Circus met extra pagina's om het verhaal een extra inleiding en einde te geven. Na vijf albums was deze comeback alweer voorbij. In 2011 en 2012 bundelde Casterman alle Snoesje-verhalen van Macherot in vijf Franstalige integrales. Nu start Casterman zelf met een nieuwe reeks van Snoesje, getekend door Netch, een medewerker van Midam voor de reeks Game Over, op scenario van François Corteggiani die ook het laatste album van Taymans had geschreven. Hij schrijft trouwens ook mee aan de reeks Vertongen & Co, de spin-off van F.C. De Kampioenen. Het album is prettig geprijsd (4,95 euro) voor 32 pagina's, dus goedkoper dan Urbanus, F.C. De Kampioenen en De Rode Ridder. Deel 2, De Vampier en de Winkel van de Prins, staat al op de backcover aangekondigd. Het verhaal van deel 1: "Ver weg van de moderne maatschappij met haar oorlogen, hongersnood, genetisch gemanipuleerde groenten en kabeltelevisie lijkt alles peis en vree in het feeërieke bos van Snoesje en haar vrienden. Tot Flouzemaker een vreemde affiche tegen zijn snavel krijgt aangewaaid. Daarop prijkt de lelijke tronie van de ergste tovenares ooit. Snoesjes verloofde Taboem bekijkt de affiche en raakt erdoor in een banvloek. Hoe kunnen ze die vloek in hemelsnaam ongedaan maken?"
De Roofdierenclub 2: Het Feest (Steven Dupré + Valérie Mangin) (SC/48p/€7,95)
> Het Feest is het tweede en laatste deel van het tweeluik De Roofdierenclub door Steven Dupré en Valérie Mangin. "Londen 1865. Terwijl de heren in hun clubs achteroverleunen na alweer een succulente maaltijd, werken de armeluiskinderen zich dood in hun fabrieken. Jack, een jonge schoorsteenveger met grijpgrage handjes, wil al die roofdieren maar wat graag lik op stuk geven. Zeker de angstaanjagende boeman die zijn vader heeft vermoord. Het toeval brengt hem in contact met Liz, een heel jonge erfgename van een groot fortuin. Hun ontmoeting verandert zijn leven. Van de goorste steegjes van Londen tot de meest selecte salons: hun onschuld moet al gauw plaats ruimen voor pure terreur."
Waar de Mieren Heen Gaan (Michel Plessix + Frank Le Gall) (HC/64p/€17,95)
> Waar de de Mieren Heen Gaan is een verrassend one-shot van Michel Plessix (De Wind in de Wilgen) en Frank Le Gall (Theodoor Cleysters). "Waar gaan ze toch heen, die lange slierten mieren die onvermoeibaar door de straten van zijn dorp en door het woestijnzand slingeren? Wat is hun mysterieuze bestemming? Veel liever dan naar school te gaan, volgt de kleine Saïd geduldig het spoor van de mieren op zoek naar het antwoord. Maar verder dan de fontein durft hij ze niet te volgen. Dat mag niet van moeder. Tot op een dag een norse oude man hem toesnauwt hem te volgen... voorbij de fontein! Het is het begin van een magisch avontuur waarin Saïd, samen met de sprekende geit Zakia, djinns lik op stuk geeft, betoveringen doorprikt, de liefde ontdekt en eindelijk een échte grootvader vindt. Een prachtig en poëtisch verhaal voor kinderen én voor grote mensen die het dromen nog niet verleerd zijn."


Christelijke Tijdschriften BV
26/08
TOP
Ivo en de Vikingszoon 3: De Vijand Overzee (Roelof Wijtsma) (SC/80p/€7,95)
> "Na vele avonturen in het land van de Noormannen neemt Ivo zijn Vikingvrienden Leif en Inga mee naar zijn eigen land. Maar ook daar loert gevaar: Ivo's dorp is in handen gevallen van heer Gunther, die de Vikingen haat om wat ze hem ooit hebben aangedaan. Heer Gunther neemt Inga gevangen om zo haar vader, Vikinghoofdman Skard, naar zijn kasteel te lokken... Ivo en zijn vrienden moeten Inga zien te bevrijden voordat heer Gunther zijn wraakzuchtige plan voltooit." Roelof Wijtsma tekent ondertussen ook nieuwe verhalen van de voetbalstripreeks Roel Dijkstra. Zijn avontuurlijke jongerenreeks Ivo en de Vikingszoon is een grote aanrader. Voor 7,95 euro krijg je hier trouwens een dik album voor in de plaats.


Daedalus
26/08
TOP
Lady Spitfire 4: Desert Air Force (Maza + Sébastien Latour) (SC/56p/€7,95)
> Laatste deel, vorige maand al verschenen als hardcover.
De Vier van Baker Street 1: De Zaak van het Blauwe Gordijn (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (SC/56p/€7,95)
De Vier van Baker Street 2: Het Dossier Raboekin (David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian) (SC/56p/€7,95)
> Softcoveredities van de vorige maand verschenen hardcoveralbums.
Yin en de Draak 1: Hemelse Schepsels (Yao Xu + Richard Marazano) (SC/56p/€7,95)
> Yin en de Draak wordt een trilogie geschikt voor jong en oud. Voor de Chinese tekenaar Yao Xu (die werkzaam is als tekenfilmmaker en voor een gameontwikkelaar) is het zijn eerste strip voor onze contreien. Dat doet hij op scenario van Richard Marazano. "Shanghai 1937. Yin verbergt zich, zonder toelating van de oude Li, haar grootvader, in het vissersbootje wanneer hij uitvaart. Midden in de nacht vangt de oude man een vreemd en krachtig dier in zijn netten. Yin luistert naar haar hart en bevrijdt haar grootvader voor het zware dier hem meesleurt! Uit de zee rijst onder hun verschrikte ogen plots een vreselijk en oeroud monster op, dat een indrukwekkend en prachtig goudgeel licht uitstraalt. Maar Yin is een schalks en schrander meisje dat nergens bang voor is... zelfs niet voor een gouden draak!"

1800
• Sherlock Holmes & de Tijdreizigers 1: Het Tijdraster (Laci + Sylvain Cordurié) (HC/48p/€17,95)
> De collectie 1800 heeft ondertussen al heel wat tweeluiken over detective Sherlock Holmes gebaard, telkens met een fantasy- en/of horrortoets. "Januari 1894. Eén jaar en zes maanden nadat hij James Moriarty en Taher Emara overwon, ondervindt Holmes nog altijd de nawerking van deze zaak. Hij is moe en leidt een teruggetrokken leven in zijn schamele boekhandel ergens in het hartje van Londen. Dit rustig voortkabbelende leventje bevalt hem uitstekend, maar dan komt koningin Victoria roet in het eten gooien. Zij wil hem bij haar in dienst. Want Aaron McBride, een licht gestoorde wetenschapper, komt na twintig jaar opnieuw boven water en alles lijkt erop te wijzen dat hij een aanslag in de hoofdstad voorbereidt. Hiermee vangt voor Holmes een schokkend onderzoek aan, een onderzoek dat zijn kijk op de werkelijkheid drastisch zal veranderen..."

Plankgas
• 11. 24 Uren van Le Mans 1: 1964-1967: Het Duel Ferrari-Ford (Christian Papazoglakis / Robert Paquet + Denis Bernard) (HC/48p/€17,95)
> "In 1963 wil Ford, de emblematische, Amerikaanse constructeur, zijn imago veranderen en een nieuw soort klant veroveren, jonger en dynamisch. Er wordt dus besloten zich in de autosport te gooien, waar de Europese constructeurs hun adelbrieven behaalden, en daar Ferrari op eigen terrein uit te dagen! Voor de editie 1964 van de 24 Uren van Le Mans buigen de beste ingenieurs zich over een ongezien model: de GT 40. De snelle, maar weinig betrouwbare Fords moeten jammer genoeg al snel baan ruimen voor de beruchte Ferrari 275P's. Maar de Amerikanen hebben hun laatste woord nog niet gehad en komen de volgende jaren terug! Van 1964 tot 1967 dagen de twee constructeurs mekaar onophoudelijk uit en hun duel geeft de wedren van Le Mans een van zijn meest mythische perioden!" Op de cover staat helaas nog de Franse titel: "le" moet "het" zijn.

Zij Schreven Geschiedenis
Karel de Grote (Gwendal Lemercier + Clothilde Bruneau / Vincent Delmas / Geneviève Bührer-Thierry) (HC/56p/€17,95)
> Dit album over Karel de Grote is getekend door Gwendal Lemercier die fantastische bijdrages leverde aan Durandal, Elfen, Godenschemering en Orakel. "Na het overlijden in 768 van Pepijn de Korte, de eerste Karolingische koning, werd Karel de Grote koning van de Franken. Vanuit zijn positie als erfgenaam van een belangrijk landsheer slaagde hij erin om de machtigste heerser van Europa te worden en tijdens deze fenomenale opgang een nieuw politiek systeem uit de grond te stampen. Hij was een overtuigd christen en zou heel zijn leven lang één groot doel nastreven — dat hij naar buiten toe als een uitsluitend religieus streven voorstelde: de christelijke maatschappij overal zo sterk mogelijk bevorderen, met alle militaire en culturele middelen die hem ter beschikking stonden. Hij schoof zichzelf naar voren als beschermer van de pauselijke waardigheid. Deze charismatisch veroveraar en doorwinterde machtspoliticus wist zich te omringen met de grote intellectuelen van zijn tijd. Hij was incarnatie van een uniek tijdvak in de Europese geschiedenis, met als hoogtepunt zijn kroning tot keizer in Rome, op 25 december 800."


Dargaud
05/08
TOP
De Bank 6: 1882-1914 - Derde Generatie: De Koloniale Tijd (Stéphane Bangier + Pierre Boisserie / Philippe Guillaume) (SC/60p/€9,95)
> De Bank 6 is het slot van het derde tweeluik over de derde generatie van de rijke bankiersfamilie Saint-Hubert die wordt gevolgd. "De Bank is niet alleen razend spannend, je steekt ook wat op over hoe onze moderne maatschappij functioneert en welke rol de banken speelden aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog."
Blueberry: Integrale Editie 4: 10. Generaal Geelkop - 11. De Mijn van Prosit - 12. Het Spook van de Goudmijn (Jean-Michel Charlier + Jean Giraud) (HC/172p/€29,95)
> De vierde integrale van Blueberry bundelt zomaar eventjes Generaal Geelkop en het tweeluik De Mijn van Prosit en Het Spook van de Goudmijn, drie van de beste verhalen in de reeks.
De Laatste Grens 4 (Icar + Léo) (SC/48p/€7,95)
> De Laatste Grens 4 is het laatste deel van de sf-reeks waarvoor Léo het scenario verzorgde. "Niets verloopt zoals gepland op de planeet Tau Ceti 5: Jane en John, twee huurlingen die de kolonisten van deze verloren gebieden te hulp zijn gesneld, moeten niet alleen afrekenen met een rijke eigenaar maar ook met onverwachte fauna."


Dark Dragon Books
02/09
TOP
Angor 1: Vlucht (Dimitri Armand + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€8,95)
Angor 2: Mansioeran (Dimitri Armand + Jean-Charles Gaudin) (SC/48p/€8,95)
> Angor is een fantasyreeks in vijf delen die tussen 2008 en 2013 bij het Franse Soleil verscheen. De albums verschijnen in vertaling enkel in softcover. Dimitri Armand werkte zich de laatste paar jaar in de kijker als tekenaar van de reboot van Bob Morane en het westernone-shot Sykes op scenario van Pierre Dubois met wie hij momenteel een nieuw one-shot maakt. Jean-Charles Gaudin is al een oudgediende in het fantasygenre. Hij schreef onder meer Marlysa, De Boeken van de Zieners, De Feul, Phœnix en Er Was Eens... De Mens. In Angor maken we kennis met drie jongeren die hun miserabele bestaan in een dorpje in het uitgestrekte koninkrijk Angor proberen te ontlopen door hun lot in eigen handen te nemen. Als leden van de onderste kaste is hun toekomst al uitgestippeld als landbouwers en veehoeders, maar ze dromen over ridders, avontuur en vrijheid. Na een bloedig treffen tussen twee ridders vinden ze een magisch medaillon. Dankzij het medaillon kunnen ze gelijk welke leeftijd aannemen die ze willen. Het betekent het begin van een lange reis en heel wat gedonder.
• Arelate, de Kronieken van Neiko 3: Carmillia (Laurent Sieurac+ Alain Genot / Laurent Sieurac) (SC/56p/€8,95)
> Laatste deel van de tweede cyclus.
• De Avonturen van Babbel & Boef: In de Prehistorie (Federico Bertolucci + Fréderic Brrémaud) (HC/32p/€9,95)
• De Avonturen van Babbel & Boef: In de Zee (Federico Bertolucci + Fréderic Brrémaud) (HC/32p/€9,95)
> Twee nieuwe prachtig geïllustreerde en leerzame stripboeken voor kinderen en gretig meelezende volwassenen. Lees hier een bespreking van de vorige verschenen boekjes. Door de auteurs van Love.
• Pirates of the Caribbean 2: Dead Man's Chest (Giovanni Rigano / Igor Chimisso / Silvano Scolari / Andrea Cagol / Stefano Attardi / Carlotta Quattrocolo / Marco Ghiglione / Kawaii Creative Studio + Stefano Ambrosio) (SC/48p/€8,95) (heruitgave)
• Pirates of the Caribbean 3: At World's End (Giovanni Rigano / Igor Chimisso / Silvano Scolari / Andrea Cagol / Stefano Attardi / Carlotta Quattrocolo / Marco Ghiglione / Kawaii Creative Studio + Stefano Ambrosio) (SC/48p/€8,95) (heruitgave)
> Na de stripversie van de nieuwste Pirates of the Caribbean-film Salazar's Revenge geeft Dark Dragon Books de eerdere verstrippingen van de vorige films opnieuw uit.
• Star Wars Remastered: Episode II - Attack of the Clones (Jan Duursema + Henry Gilroy) (SC/152p/€14,95)
> Hele dikke softcover.
• Steam Noir - Het Koperen Hart 1 (Felix Mertikat + Benjamin Schreuder) (SC/64p/€8,95)
• Steam Noir - Het Koperen Hart 2 (Felix Mertikat + Verena Klinke) (SC/64p/€8,95)
> "Een gebroken planeet. Aardschotsen die door de atmosfeer drijven. Machines met een ziel en mensen zonder geweten. Stoomkracht, groteske machines en bovennatuurlijke fenomenen, maar boven alles een geheimzinnig Dodeneiland dat de wereld van de levenden teistert." Pure steampunkserie van Duitse makelij. Deze reeks werd in het Duits voltooid na vier delen en is gebaseerd op het rollenspel Opus Anima.
• Vikings: Godheid (Staz Johnson / Richard Elson / Andrea Mutti + Cavan Scott) (SC/112p/€14,95)
> "Eens was hij een eenvoudige boer, maar als legendarische Vikingstrijder en koning heeft Ragnar Lothbrok nieuwe obstakels te overwinnen in Vikings: Godheid. Ragnar heeft een ongemakkelijk bondgenootschap gesloten met koning Ecbert van Wessex. Dat zorgt voor wantrouwen en tweedracht, zelfs met zijn eigen strijders. Als hij de opdracht van koning Ecbert aanneemt om mensen van zijn eigen soort aan te vallen, moet Ragnar beslissen aan wiens kant hij nu eigenlijk staat en afrekenen met de machten die tegen hem opstaan... Dit verhaal speelt zich af tussen seizoen 2 en 3 van de tv-serie Vikings."
• Yuna 3: De Schaduw van de Tarrask (Ma Yo + Jacques Lamontagne) (SC/48p/€8,95)
> Laatste deel van de knap getekende fantasyreeks.

Dark Dragon Games Collection
Dark Souls: De Adem van Andolus (Alan Quah + George Mann) (SC/112p/€14,95)
> "Terwijl haar koninkrijk uiteenvalt in chaos en dood, gaat de geharde krijger Fira op pad voor een gevaarlijke zoektocht naar een laatste redmiddel. De bondgenoten zijn schaars, de kampvuren uitgebrand. Eindeloze golven demonische en draconische vijanden kruisen haar pad. Slechts met behulp van een ondoorgrondelijke ziener is ze in staat om het vuur op te rakelen dat weer voor licht in haar wereld moet zorgen mits ze bij dat streven niet het onderspit delft! Een onmisbaar, volledig nieuw verhaal als one-shot, dat zich afspeelt in de wereld van de zeer populaire RPG-games."


Dupuis
05/08
TOP
De Avonturen van Buck Danny "Classic" 4: Duivelseiland (Jean-Michel Arroyo + Frédéric Marniquet / Frédéric Zumbiehl) (SC/48p/€7,95)
> Duivelseiland rondt het tweede tweeluik in de "Classics"-spin-off van Buck Danny af. "September 1945. Nadat hij met zijn vliegtuig in noodweer belandde, is Buck op een mysterieus eiland gecrasht. Het wordt bevolkt door koppensnellers. Op datzelfde moment ontvouwt het rebellenleger van de 'spoken van de rijzende zon', onder leiding van generaal Osho, verder zijn duivelse plannen. Met de hulp van niet alleen Mo-Choung-Young, de wrede Miss Lee en de vreselijke dokter Ishii, maar ook generaal Hessler en zijn mannen, bereidt Osho een allesverwoestende aanval voor op de westkust van de Verenigde Staten. Daarvoor wil hij onderzeeërs en een gigantische bommenwerper inzetten."
• De Blauwbloezen 51: Een Steekje Los bij Stark (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
De Blauwbloezen 54: Miss Walker (Willy Lambil + Raoul Cauvin) (SC/48p/€6,95) (herdruk)
Guust 1: Eerste Flaters (André Franquin / Jidéhem) (HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
Guust 2: Hoed Je voor Flaters (André Franquin / Jidéhem) (HC/56p/€16,95) (geremasterde heruitgave met ex-libris)
> Dit moet wel de ultieme Guust-reeks zijn. In twintig delen en een later te verschijnen deel 0 met daarin de prille eerste stapjes van Guust Flater worden alle gags in chronologische volgorde gebundeld op een groter formaat dan de vroegere albums in softcover. Het afgedrukte resultaat zag er nooit beter, scherper en gedetailleerder uit, want de oorspronkelijke drukfilms werden geremasterd en de gags opnieuw ingekleurd en geletterd. De hele reeks bevat bovendien alle geïllustreerde artikels, losse illustraties, publiciteit en andere zaken uit het weekblad Robbedoes. In de eerste twee albums alleen al staan dingetjes die nooit eerder in album verschenen, bijvoorbeeld een hertekende gag. Deze hardcoverreeks verschijnt in een eenmalige oplage van tweeduizend exemplaren met per album een ex-libris. Zoveel Guust- en Franquin-fans zijn er heus wel. Maandelijks verschijnen er nieuwe delen.
Yoko Tsuno 28: De Tempel der Onsterfelijken (Roger Leloup) (SC/48p/€6,95)
> In de eerste thematische integrale van Yoko Tsuno werden een eerste selectie verhalen met Vineanen gebundeld. Ook in deel 28 zijn de Vineanen weer van de partij. "Yoko krijgt een bericht van Khany die haar hulp inroept. Samen met Emilia snelt ze naar Loch Castle, niet naar de cottage maar naar de restanten van een middeleeuws kasteel. Daar ontdekken ze een krijtgrot waar cisterciënzer monniken in de vijftiende eeuw een klooster hebben ingericht. Ze stuiten er op Lathy die hen vertelt dat Zarka, de dienares van Lucifer, wil dat Yoko haar vervoegt. Maar ook Khany zit in de rats: uit vrees ontdekt te worden, leidt ze de Vineanen steeds verder weg onder het aardoppervlak, tot diep in de grot waar Zarkâ de plak zwaait... Maar hoe daar geraken? Misschien kan Yoko's nieuwe vriendin Isolde de weg tonen?"


Glénat
05/08
TOP
De Grote Zeeslagen 2: Trafalgar (Denis Béchu + Jean-Yves Delitte) (HC/48p/€16,95)
> De reeks De Grote Zeeslagen is onlangs te water gelaten. Zeevaartspecialist Jean-Yves Delitte is hier de kapitein van, maar hij tekent lang niet alle albums. Volgens een interview selecteerde hij een dertigtal beroemde zeeslagen uit de geschiedenis waar hij en een select clubje collega's mee aan de slag gaan zolang ze niet te water gaan. Denis Béchu tekende het tweede album, op scenario van Delitte, over de slag van Trafalgar (1805). "Napoleon wil de Engelsen op hun eigen grondgebied verslaan en verzamelt zijn troepen aan het Kanaal. Vice-admiraal De Villeneuve krijgt de opdracht de Royal Navy van de Engelse kust weg te lokken om de doorgang vrij te maken. Maar dan moet de keizer zijn troepen helaas in allerijl naar het oosten sturen waar oorlog dreigt uit te breken. De Frans-Spaanse vloot, onder leiding van De Villeneuve, zoekt zijn toevlucht in Cádiz, achternagezeten door Horatio Nelson. Een confrontatie lijkt niet meer te vermijden. Voor De Villeneuve staan zijn eer en carrière op het spel. Hij besluit de handschoen op te nemen: hij heeft meer en beter uitgeruste schepen dan de Royal Navy… Maar levert dat hem ook de zege op? De slag bij Trafalgar ging de geschiedenis in als de grootste overwinning van de Royal Navy en de meest smadelijke vernedering voor de Franse zeemacht."


Hachette
05/08
TOP
Asterix 24: Asterix en de Belgen (Albert Uderzo + René Goscinny) (HC/128p/€49,00) (luxe) (heruitgave met extra dossier)
> Groot formaat, kwaliteitspapier en linnen rug met het volledige verhaal in kleur, een reproductie van alle originele platen van Albert Uderzo en nog een achtergronddossier van dertig pagina's op de koop toe. Voortaan zullen met mondjesmaat jaarlijks Asterix-albums in deze uitvoering verschijnen. In oktober volgt nog zo'n luxe-uitvoering van het gloednieuwe Asterix 37: Asterix en de Race door de Laars.


De Harmonie
02/09
TOP
• Peter's Zeurkalender 2018 (Peter van Straaten) (SC/366p/€15,00)


Le Lombard
05/08
TOP
Kinderen in het Verzet 1: Eerste Acties (Benoît Ers + Vincent Dugomier) (SC/48p/€7,95)
> Van het duo Benoît Ers en Vincent Dugomier zijn de laatste twee delen van De Duivels van Alexia jammer genoeg niet vertaald geraakt en ook hun daaropvolgende reeks Hell School (drie delen bij Le Lombard) bleef onvertaald. Treuren heeft geen zijn en ons verzetten tegen hun nieuwste reeks net zo min, want de Tweede Wereldoorlog doet het altijd goed als onderwerp. Dan gaan we er met goede moed vanuit dat Kinderen in het Verzet wel volledig vertaald wordt. "Juni 1940. Het Franse leger kan de Duitse stoottroepen niet langer afhouden. Een deel van de bevolking vlucht naar het zuiden. Maarschalk Pétain tekent een staakt-het-vuren met nazi-Duitsland en neemt de leiding van het bezette Frankrijk op zich. In een klein dorpje in het oosten van Frankrijk zijn twee jongens en een meisje, alle drie net dertien geworden, niet van plan om dat over hun kant te laten gaan. Als de Duitse soldaten door de straten marcheren, slaan de jongens hun ogen niet neer zoals de andere dorpsgenoten. Nee nee, borst vooruit! Met hun drieën beramen ze kleine verzetsdaden om zo aan alle doemdenkers te tonen dat Frankrijk misschien wel een slag heeft verloren, maar de oorlog nog lang niet!"
Rani 6: Veroordeelde (Francis Vallès + Alcante naar de tv-reeks van Jean Van Hamme)
(SC/48p/€7,95)
> In Veroordeelde heeft Jolane intussen de touwtjes strak in handen in het bordeel waar ze zelf ook werkte. "Maar dan speelt haar verleden opnieuw op. Ze moet op de vlucht slaan, maar krijgt daarbij een klap op het hoofd waardoor ze haar geheugen kwijt is. Moederziel alleen in het onmetelijke Indië en zonder enige herinnering of houvast moet ze op zoek gaan naar nieuwe bondgenoten..."

Derde Stroming
• I.R.$. 18: Kate's Hell (Bernard Vrancken + Stephen Desberg) (SC/48p/€7,95)
> Kate's Hell is het slot van het negende tweeluik van de financiële thriller I.R.$. "Nu hij is afgezwaaid bij de IRS stelt Larry Max zijn talenten ten dienste van een privé-investeringsmaatschappij. Veranderde de beste agent van de Amerikaanse belastingdienst plots van kamp? Of is hij aan het infiltreren? Wat zijn plannen ook zijn, alles verdwijnt naar de achtergrond als hij plots een telefoontje krijgt dat zijn wereld overhoophaalt: 'Hallo, Larry? Gloria hier...'"


Lucky Comics
05/08
TOP
• Lucky Luke 37: Apache Canyon (Morris + René Goscinny) (SC/48p/€6,95) (herziene herdruk)
• Lucky Luke 56: De Verloofde van Lucky Luke (Morris + Guy Vidal) (herziene herdruk) (SC/48p/€6,95) (herziene herdruk)


Microbe
02/09
TOP
PAKKET: Orbital: 1. Littekens - 2. Breuken - 3. Nomaden - 4. Ravages (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (SC/56p/€18,95) (heruitgave)
> Kennismakingspakket tegen een zeer aantrekkelijke prijs: 18,95 euro in plaats van 35,80 euro! Deze verhalen verschenen eerder bij Dupuis in softcover, maar ze zijn nu opnieuw geletterd en vormgegeven om aan te sluiten met de gloednieuwe vertalingen die maandelijks zullen verschijnen in zowel soft- als hardcover. De HC van deel 1 is alvast een feit, samen met het voorheen nooit vertaalde deel 5.

Orbital 1: Littekens (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (HC/48p/€19,95) (heruitgave)
Orbital 2: Breuken (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (HC/56p/€19,95) (heruitgave)
Orbital 5: Gerechtigheid (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (SC/56p/€8,95)
Orbital 5: Gerechtigheid (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (HC/56p/€19,95)
> Toen het eerste album van Orbital in 2007 verscheen, schoven we onze lade met complimenten ver open. "Het charmante van deze strip is zijn vertrouwd coherent universum. Het is één groot eerbetoon aan alle gekende sf-strips. Het zwarte ei van De Incal, de aardse legerkostuums en buitenaardsen van Enki Bilal, de ruimteschepen uit De Technovaders, de Jävloden figureren ook in Konvooi, de confederatiedirecteur kennen we uit Ravian,... " Bij deel 2 gooiden we de verwijzingen naar ander sf-spul verder open door Orbital ook met films als Starship Troopers en The Chronicles of Riddick te vergelijken. Maar het had ook voldoende originele elementen om het niet zomaar af te serveren als een samenraapsel van andere sf-verhalen. Elk nieuw deel werd beter. Jammer dat Dupuis besliste om de vertaling na twee tweeluiken voor bekeken te houden. De verkoop was weliswaar gezakt (hoewel niet drastisch) tot het voor hen niet meer interessant genoeg was om voort te zetten. In het Frans liep de reeks gewoon door. In januari 2017 laatstleden verscheen deel 7 en in 2018 wordt het slot van het vierde tweeluik verwacht. De lagere verkoop voor een grote uitgeverij is nog steeds een prima oplage voor een kleinere uitgever. En zo waagt de nieuwe uitgeverij Microbe de gok om de sf-reeks van Serge Pellé en Sylvain Runberg opnieuw te lanceren en de niet-vertaalde albums alsnog uit te geven. Microbe wil vooreerst de complete reeks in een gelimiteerde oplage van niet meer dan 299 genummerde hardcoveralbums uitgeven in vier maanden tijd. Dat betekent dus dat de vier bij Dupuis verschenen albums opnieuw in een hard jasje verschijnen en ook opnieuw als softcover, maar dan met een nieuwe lettering en op het formaat van de nieuwe uitgaven. De delen 5, 6 en 7 verschijnen daarbovenop ook in softcover voor wie de eerste vier delen al had en de reeks liever in slappe kaft voortzet.
Orbital 6: Verzet (Serge Pellé + Sylvain Runberg) (HC/56p/€19,95)
> Samen met de hardcover van deel 2 en de softcover van het nooit door Dupuis vertaalde deel 5 verschijnt nu het slot van het derde tweeluik in gelimiteerde hardcover. In oktober zijn alle zeven in het Frans verschenen delen door Microbe opnieuw uitgegeven in zowel soft- als hardcover. Deel 8 verschijnt volgend jaar.


Prestige
26/08
TOP
Byron P.D.: Het Portret (Rodrigo Luján + Alberto Moreno) (HC/48p/€14,95)
> One-shot van 48 pagina's door de Argentijnse kinderboekenillustrator en striptekenaar Rodrigo Luján en Alberto Moreno. "Londen, 1880. In een vreemd antiekwinkeltje kopen advocaat Denton Wingham en zijn vrouw Katrina een vrouwenportret. Door de geheimzinnige gebeurtenissen die volgen, raakt onze held bij de zaak betrokken: Ian Byron, psychisch detective en lid van de duistere orde der Wachters. Het schilderij blijkt een zestiende-eeuwse vloek te herbergen van een heks, terdoodveroordeeld door een voorouder van Denton. Tegelijk waart in Londen ook een machtige demon, Azidahaka, rond. Beide zaken blijken met elkaar in verband te staan. Eén dader is verantwoordelijk, maar wie? Zolang Byron daar niet achter is, loopt het echtpaar Wingham groot gevaar. De tijd dringt, als Byron tegenover zijn grootste vijand tot nu toe komt te staan."
Murdervale (Vicente Cifuentes) (HC/56p/€14,95)
> Met het werk van Vicente Cifuentes maakten we onlangs nog kennis. Hij is de tekenaar van de H.G. Wells-verstripping De Oorlog der Werelden (waarvan op 6 september het slot verschijnt), maar hij tekent ook mee aan comicreeksen zoals Superman. Het one-shot Murdervale schreef en tekende hij zelf. "De relatie van Victor en Sara staat onder druk. Daarbij helpt het niet dat hij door zijn stressvolle baan bijna nooit thuis is. Als Victor instort tijdens een ruzie met Sara, is dat een wake-up call. De huisarts adviseert rust, dus gaat het stel op een broodnodige vakantie. Een autorit zonder doel voor ogen. Onderweg horen ze over een dorp dat zo afgelegen ligt dat het niet eens op de kaart staat: Murdervale. Het is er inderdaad rustig, misschien wel te rustig. Is Murdervale wel wat het is? Victor krijgt hallucinaties van de medicijnen die hij slikt. Of hangt dit samen met de vloek die een oude vrouw ooit over het dorp uitsprak? Door hun dagelijkse hel te ontvluchten, lijken Victor en Sara in een veel ergere hel te zijn beland. Ze moeten nu niet strijden voor hun relatie, maar voor hun leven."


RW Uitgeverij
12/08
TOP
• Fables Deluxe 8 (Mark Buckingham / Steve Meialoha / Andrew Pepoy + Bill Willingham) (HC/228p/€29,50)
• Wonder Woman: De Ware Amazone (Jill Thompson) (HC/80p/€19,95)
> In augustus zitten verschillende partijen bij elkaar om de aanpak en te verschijnen titels van RW Uitgeverij te bespreken. Er zijn al wel summiere aankondigingen tot half 2018, met één tot twee strips per maand, maar daarin staan geen lopende reeksen in het The New52-universum vermeld, wel een zoveelste reboot van populaire reeksen als Batman, Superman, Wonder Woman en anderen in het Rebirth-universum. Reeksen als Fables en Preacher lopen nog wel door. Ook voor onze eigen communicatie blijven we dus voorlopig dus met vragen zitten.


Sherpa
02/09
TOP
De Ogen van de Kat (Mœbius + Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€39,95)
De Ogen van de Kat (Mœbius + Alejandro Jodorowsky) (HC/56p/€65,00) (luxe met andere cover + prent)
> Eerste twee heruitgaven van klassieke albums van Mœbius, het alter ego van Jean Giraud, de nogal legendarische tekenaar van Blueberry. Alle albums verschijnen op groot formaat in een oplage van 400 exemplaren. Er verschijnt ook telkens een luxe-editie op slechts 75 exemplaren met een alternatieve cover en een genummerde prent erbij. Het zijn superieure heruitgaven van Is Mens Lekker? onder de nieuwe titel Wat Is het Heelal Toch Klein, een bundeling van zes kortverhalen, en het tekstloze De Ogen van de Kat, waarin Mœbius uiterst gedetailleerd te werk gaat zoals de gravuretekenaars uit de negentiende eeuw. Er zullen in totaal zeven dergelijke albums verschijnen. Ondertussen legt de uitgeverij zich nog steeds toe op groot uitgevoerde albums van Blueberry die zelfs al afnemers vinden in Frankrijk.
Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 9: 22. De Vermisten van 'De Zwarte Valk' - 23. Het Verdoemde Goud van Huacapac - 24. De Stad van de Dood (Jijé / Lorg / Christian Gaty + Jean-Michel Charlier) (HC/176p/€24,95)
Roodbaard - De Schrik van de Zeven Zeeën 9: 22. De Vermisten van 'De Zwarte Valk' - 23. Het Vervloekte Goud van Huacapac - 24. De Stad van de Dood (Jijé / Christian Gaty + Jean-Michel Charlier) (HC/176p/€60,00) (luxe met piezografie)
> Na de dood van Jijé nam zijn zoon Lorg het tekenwerk van De Vermisten van 'De Zwarte Valk' over. Vanaf dan, tot deel 30, nam Christian Gaty het over en dat deed hij prima. In december staat de tiende integrale gepland met daarin de reguliere albums 25, 26 en 27 met de (aangepaste) titels Piraten in Indische Wateren (het laatste van Jean-Michel Charlier die werd opgevolgd door Jean Ollivier), De Bruid van de Grootmogol en De Vrijbuiter van de 'De Genadeloze'. Na deze integrale moeten er nog twee volgen met respectievelijk de reguliere delen 28, 29, 30 (integrale 11) door Christian Gaty en Jean Ollivier en 31, 32, 33, 34 (integrale 12) door Marc Bourgne en Christian Perrissin. De spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard (vijf delen door Daniel Redondo en Christian Perrissin) zal daarna ook nog verschijnen in één of twee integrales.
Wat Is het Heelal Toch Klein (Mœbius) (HC/56p/€39,95)
Wat Is het Heelal Toch Klein (Mœbius) (HC/56p/€65,00) (luxe met andere cover + prent)
> Zie uitleg bij De Ogen van de Kat.


Silvester
02/09
TOP
PAKKET: Cosa Nostra - Het Ware Verhaal deel 13+14 (Erwan Le Saëc + David Chauvel) (HC/48p/€29,95)
> Beide delen tegen 29,95 euro in plaats van 33,90 euro. Tijdelijk aanbod!
PAKKET: Merlijn - De Profeet deel 1+2 (Pierre-Denis Goux + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€29,95)
> Beide delen tegen 29,95 euro in plaats van 33,90 euro. Tijdelijk aanbod!

Aslak 5: Het Dodenverblijf (Emmanuel Michalak + Fred Weytens / Hub) (HC/48p/€16,95)
> Het Dodenverblijf is het vijfde en tevens voorlaatste album van de fantasyreeks Aslak. "De bemanningen van de Aslak en de Markvard staan oog in oog met de reuzin Hel in haar immense ijspaleis. Ze zullen een epische strijd moeten leveren en sommigen zullen hun leven moeten opofferen, zodat de anderen hun weg kunnen vervolgen. Zij moeten de schurk Skeggy terugvinden, die de poort van het Walhalla heeft weten te openen met behulp van het kostbare boek... Ligt de weg naar huis nu voor iedereen open?"
De Avonturen van Betsy 1: De Vloek van de Atalante (Jérôme Phalippou + Olivier Marin) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Het zit in de familie. Na De Autoreportages van Margot krijgt ook Margots nicht Betsy een eigen reeks. Het scenario is opnieuw van Olivier Marin, de tekeningen zijn van Jérôme Phalippou die in dezelfde tekenstijl werkt als Emilio Van der Zuiden en Callixte. "Betsy is een nieuwsgierige en onbevreesde jonge vrouw. Voor haar is er, uitgedaagd door haar nicht, niets leuker dan zich halsoverkop te storten op het achterhalen van de geschiedenis van een auto, waar een merkwaardig geheim aan lijkt te kleven. Het gaat om een Bugatti Atalante, die haar vader, een garagehouder, gevonden heeft toen hij, op verzoek van een industrieel en verzamelaar uit de streek, op zoek ging naar antieke auto's. Deze auto lijkt echter de bezitters ervan in grote gevaren te brengen."
Cosa Nostra - Het Ware Verhaal 14: Murder Inc. (2/2) (Erwan Le Saëc + David Chauvel) (HC/48p/€16,95)
> Silvester pikt de op historische feiten gebaseerde maffiareeks Cosa Nostra weer op. Deel 14 van de achttiendelige reeks is tevens het slot van het tweeluik Murder Inc. "Het leven lacht Kid Twist en zijn vrienden toe. Deze criminele bende, die door de journalisten al gauw 'Murder Inc.' wordt genoemd, oefent een ongekende terreur uit in de centrum van Brooklyn. Maar de overlast die de leden veroorzaken strekt zich verder uit dan dit betrekkelijk kleine gebied: in de vier windstreken van het land worden moorden gepleegd. Toch is hun laatste uur geslagen..."
De Engelsman die niet van Vuurwapens Houdt 4: Het Recht van de Sterkste (Paul Salomone + Wilfrid Lupano) (HC/64p/€16,95) (met kunstdruk)
> "Amerika rond 1900. Het Congres wordt gedomineerd door miljonairs. Zij staan op het punt de Dawes-wet aan te nemen. Die wet maakt de plundering van duizenden hectaren grond van de indianen mogelijk. Tegelijkertijd helpt de jonge NRA, opgericht om het wapenbezit te stimuleren, het Congres met het voorbereiden van wetten die alleen het belang van de NRA dienen: meer wapens! Terwijl in de banken steeds vaker het getik van een nieuwe machine te horen is, lopen onze helden tegen een meedogenloos heen-en-weergedoe aan. Het spel kan nog alle kanten op gaan!" Vierde en laatste deel. Van scenarist Wilfrid Lupano verschijnt later dit jaar ook het vierde album van de geliefde reeks Krasse Knarren.
• Hemel in Strijd 3: Alarm in Syrië (Olivier Dauger + Philippe Pinard) (HC/48p/€16,95)
> Van Hemel in Strijd zijn de eerste twee delen tegelijk verschenen (lees hier onze bespreking). Het vervolg van de vierdelige reeks is inmiddels ook beschikbaar. "Juni 1941. De Britten, bijgestaan door de vrije Franse strijdkrachten van generaal de Gaulle, vallen Libanon en Syrië aan, Franse mandaatgebieden onder het bewind van Pétain. In de hemel trekken de Dewoitines, getooid met de Vichy-kleuren, ten strijde tegen Hurricanes en Tomahawks: blauw-wit-rode Franse kokardes tegen rood-wit-blauwe Engelse."
• Legende van de Scharlaken Wolken: Izuna 3: Namaenashi (Carita Lupattelli + Saverio Tenuta) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Van Saverio Tenuta verschijnt het vervolg van het door hem geschreven Izuna en het door hem getekende en geschreven Het Masker van Fudo. Beide horen thuis in het universum van zijn eerdere Legende van de Scharlaken Wolken. Izuna 3 is de start van de tweede cyclus die ook in twee delen zal verschijnen. "Vele jaren zijn verstreken sinds Aki een zwarte Izuna werd. Door de duisternis op te sluiten in haar eigen lichaam kon ze verhinderen dat de duivelse Daigon de hele wereld onderwierp. Dankzij haar offer kon een kleine mensengemeenschap blijven samenleven met de goddelijke Izuna. Maar door de opname van de jonge wees Daisuke wordt de vallei der Izuna, die nu nog onder haar bescherming staat, bedreigd door gevaar.
Het Masker van Fudo 2: Regen (Saverio Tenuta) ((HC/48p/€16,95)
> "In het middeleeuwse Japan vindt de arme jongen Shinnosuke een vreemd houten masker. Dat geeft hem de kracht om zijn familie te verdedigen, maar ook meer dan dat... Twee donkere spleten op de plaats van de ogen en de lippen verhullen het bleke, zachte gelaat van Nobu Fudo. Het zijn de onheilspellende trekken van het houten masker dat hij draagt sinds zijn jeugd, toen hij nog Shinnosuke heette… Hij was een arme jongen met een vurig karakter, die ervan droomde een machtige samoerai te worden. Het geweld tegen zijn zusje voedde zijn woede en zijn strijdlust. Totdat..." Het eerste deel van het vierdelige Het Masker van Fudo verscheen in maart (lees hier onze bespreking).
Merlijn - De Profeet 1: Hengist (Pierre-Denis Goux + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
Merlijn - De Profeet 2: Wedergeboorte (Pierre-Denis Goux + Jean-Luc Istin) (HC/48p/€16,95)
> Silvester heeft al redelijk wat reeksen in de catalogus die rond figuren van koning Arthur draaien: Arthur - Een Keltisch Epos, Prins Valiant en Merlijn bijvoorbeeld. Van Merlijn verscheen al de spin-off Merlijn - Queeste naar het Zwaard en het was altijd de bedoeling dat er nog drie bijkomende Merlijn-reeksen zouden komen. Merlijn - Cyclus van de Pendragon (over Arthurs regeerperiode) en Merlijn - Cyclus van de Graal (over Arthurs einde) hebben we nog te goed, maar deze maand start alvast de vijfdelige reeks Merlijn - De Profeet (over koning Arthurs geboorte), het directe vervolg op Merlijn - Queeste naar het Zwaard. Topscenarist Jean-Luc Istin blijft de scenarist. De tekeningen zijn van de hand van Pierre-Denis Goux (Dwergen, De Meester-Inquisiteurs, Mjöllnir). "Jaren gingen voorbij sinds de oorlog om Avalon. Na de dood van opperkoning Constantijn erft zijn zoon de troon. Die wordt overdonderd door staatszaken en is erg kwetsbaar. De Picten en de Saksen profiteren ervan om de Bretonse dorpen te plunderen en te verbranden. Bedwyr, een jongen van een jaar of tien, is machteloos getuige van een Saksische aanval op zijn dorp. Hun leider, Hengist, hakt zijn hand af en laat hem achter met zijn pijn. Bedwyr heeft het aan Merlijn te danken dat hij deze beproeving overleeft. Een Merlijn die leeft als een heremiet, diep in het woud..."
• De Orde van de Drakenridders 19: Tegengif (Patrick Bourin-Gagné + Ange) (HC/48p/€16,95)
> In de algemene verkooptop-100 zagen we in juni ineens De Orde van de Drakenridders 18 op plaats 100 opduiken. Dat is een hele prestatie voor een hardcoveralbum, want enkel de verkoop in winkelketens en supermarkten wordt in die lijst van Boek.be bijgehouden. Silvester smeedt het ijzer terwijl het heet is en presenteert deel 19, getekend door Patrick Boutin-Gagné. Het verhaal grijpt terug naar de gebeurtenissen in deel 2. "Akanah en Eleanor, nu jonge Drakenridders, zijn nog steeds even onuitstaanbaar. Ze houden van alcohol, feesten, geld, losbandigheden, vriendschap en kunnen mannelijk gezelschap best waarderen. Voor zover het kan tenminste, want ze moeten maagd blijven. Na een bijzonder schandelijk incident besluit de Tweede van de Orde van de Drakenridders streng te zijn en stuurt de twee heldinnen op pad met een moeilijke opdracht, en met mogelijk een tragisch einde. Zullen Akanah en Eleanor eindelijk de betekenis van zelfverloochening en opoffering begrijpen?"
Orion 1 (Jorge Miguel + Eric Corbeyran naar de roman van Julia Verlanger) (HC/48p/€16,95) (met kunstdruk)
> Orion is een sf-tweeluik op scenario van Eric Corbeyran naar het werk van de Franse sf-schrijfster Julia Verlanger (1929-1985) naar wier werk Dark Dragon Books al het dubbeldikke Retroworld uitgaf. "'Kasteloos!' Het oordeel valt op het moment dat het gloeiende ijzer een brandmerk zet op de arm van Kolhen. In plaats van zijn krijgerstatoeage draagt de jongeman nu het kruis van de paria's, de 'kastelozen', zoals ze op de planeet Orion-XB 12557 heten. Kolhen is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen en wraak te nemen op degenen die hem in de val hebben gelokt. Hij weet te ontsnappen en ontmoet op zijn zoektocht een myserieuze vrouw met gouden haar, die over vreemde, krachtige wapens beschikt. Ze vertelt hem dat ze afkomstig is van een verre planeet: de aarde."
• Pin-Up Wings Stickerset 1 (Romain Hugault) (€9,95) (mapje met tien stickers)
• Pin-Up Wings Stickerset 2 (Romain Hugault) (€9,95) (mapje met tien stickers)
> Twee stickersets met elk tien "lekkere pin-ups en vliegtuigen" voor de fans van Romain Hugault (van wie later dit jaar Angel Wings 4 verschijnt), pin-ups, vliegtuigen, stickers of een beetje van dat alles.
• Prins Valiant 28: Jaargang 1964 (Hal Foster) (HC/56p/€8,95)
> Tien jaar geleden (!) kregen klanten van stripwinkels de kans om zich in te tekenen op de luxereeks van Prins Valiant. Het kostte Silvester uiteindelijk zoveel jaar om de reeks op groter formaat met telkens twee jaargangen per album af te ronden. In het laatste kwartaal van dit jaar komen namelijk de laatste twee delen van de klassieker van Hal Foster uit. In het laatste dubbelalbum 18 staat jaargang 1971 en een lijvig dossier. Ondertussen loopt de reeks op regulier formaat, met telkens één jaargang per album, ook nog verder.Deel 28 van de 35 voorziene albums is nu een feit. "De machtige graag Brecey van Bretagne heeft altijd alles gehad wat zijn hart begeerde. Na het zien van Aleta's schoonheid weet hij het zeker: zij wordt van hem! Tijdens een toernooi doet hij er dan ook alles aan om zich van prins Valiant en zijn zoon Arn te ontdoen..."
UUR U 9: Apocalyps in Texas (Bojan Kovacevic + Fred Duval / Jean-Pierre Pécau) (SC/56p/€8,95)
> Softcovereditie van de in maart verschenen hardcover.
UUR U 10: De Kennedy Bende (Colin Wilson + Fred Duval / Jean-Pierre Pécau) (HC/64p/€16,95)
> Van tekenaar Colin Wilson loopt bij Silvester nog steeds de spannende reeks Wonderball. Hij is ook de tekenaar van het tiende album van de conceptreeks Uur U die door zijn Wonderball-kompanen Fred Duval en Jean-Pierre Pécau wordt geschreven. "1947. Aan de vooravond van zijn kandidaatstelling als president, stuurt Joe Kennedy zijn zoons op weg om een lading drank op te halen uit Nouvelle-Orleans, sinds de Amerikaanse onafhankelijkheid de Franse hoofdstad en de thuishaven voor alle smokkelaars van het land. Maar doordat de maffia, een sheriff en een beroemde actrice erbij betrokken raken, zou deze trip van de twee broers weleens hun laatste kunnen zijn..."
• De Verborgen Geschiedenis 31: De Meesters van het Spel (Igor Kordey + Jean-Pierre Pécau) (HC/56p/€16,95)
> Voorlaatste album. Daarna gaat de reeks verder met afgeronde verhalen per album. "11 september 2001: er zijn vijf vliegtuigen gekaapt door terroristen — niet vier, zoals iedereen denkt te weten. Die vijfde heeft de opdracht om de Air Force One, het presidentieel toestel van de VS, in de lucht te doorboren en zo de Amerikaanse regering te onthoofden. De vicepresident lijkt deel uit te maken van het complot. Als hij eenmaal aan de macht gekomen is, heeft hij alle gelegenheid om een Derde Wereldoorlog te beginnen. De Zwarte Monniken hebben de vicepresident een plan daarvoor ingefluisterd, want het is hun laatste kans op het voltooien van hun missie."


Standaard Uitgeverij
12/08
TOP
• F.C. De Kampioenen 95: Maurice de Zwijger (Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden) (SC/32p/€5,99)
> "Maurice gedraagt zich vreemd. Pascale weet niet waar hij mee bezig is. Hij verdwijnt soms voor uren naar de zolder. Wat is er aan de hand? Niemand die het weet en Pascale maakt zich zorgen. Burgemeester Freddy Van Overloop heeft grote plannen voor een ringweg rond zijn stad en hij brengt Balthazar Boma op de hoogte. De plannen hebben echter grote gevolgen voor de Kampioenen. De ringweg zou over hun veld lopen... Bieke ontdekt dat Maurice een pop heeft gekocht in een poppenwinkel. Ze begint aan de geestelijke gezondheid van Maurice te twijfelen. Maar Maurice zwijgt."
De Smurfen 36: De Smurfen en de Paarse Bonen (Pascal Garray + Alain Jost / Thierry Culliford) (SC/48p/€5,99)
> Laatste album van tekenaar Pascal Garray. Hij overleed in januari op 52-jarige leeftijd, snel na het vaststellen van een hersentumor. Het verhaal: "De winter is hard geweest voor onze blauwe vrienden en ze hebben niets meer om te eten. Een tovenaar geeft hen kleine paarse bonen die altijd en overal kunnen groeien. Maar kunnen de Smurfen op alleen droge bonen overleven? Smulsmurf probeert een aantal nieuwe bonenrecepten uit en de Smurfen zijn helemaal verkocht. Ze eten alleen nog maar bonen: als ontbijt, lunch en avondmaal. Maar kan een Smurf wel overleven op niets anders dan bonen?"


Standaard Uitgeverij / Marvel
12/08
TOP
• All New X-Men 009 (Brandon Peterson / Mahmud Asrar / Brent Anderson / James Campbell + Brian Michael Bendis) (SC/72p/€6,99)
• Iron Man 009 (Luke Ross / Scott Hanna / Rick Magyar / Joe Bennett / Cliff Richards / Derlis Santacruz + Kieron Gillen) (SC/104p/€6,99)
• The Superior Spider-Man 009 (Giuseppe Camuncoli / Humberto Ramos / John Dell / Victor Olazaba + Dan Slott / Christos Cage) (SC/72p/€6,99)
• Uncanny Avengers 009 (Gabriel Hernandez Walta / Javier fernandez / Salvador Larroca / Daniel Acuña / Paul Renaud + Cullen Bunn / Rick Remender) (SC/120p/€6,99)
> Deze maand verschijnen de laatste, extra dikke nummers van Iron Man en Uncanny Avengers. De verhaallijnen zijn afgesloten. Volgende maand ronden de delen 10 en 11 van zowel Wolverine als The Superior Spider-Man de reeksen af en dan worden de vertalingen van Marvel door Standaard Uitgeverij opgedoekt.


Standaard Uitgeverij / Stribbel Strips
12/08
TOP
De Smurfen 36: De Smurfen en de Paarse Bonen (Pascal Garray + Alain Jost / Thierry Culliford) (HC/52p/€65,00) (luxe met ex-libris)
> Luxe-editie met linenn rug in een genummerde oplage van 150 exemplaren met vier extra pagina's met schetsen, coverstudies en een losse illustratie. Bijgevoegd zit een ex-libris van de cover.


Stichting Uitgeverij Stripstift
12/08
TOP
• Stripschrift 451 (diverse auteurs) (SC/44p/€7,50)
> Een cover van Kees Sparreboom leidt een artikel met interview in, als bonus zijn er vijftien strookjesstrips over Maarten van Rossem en Midas Dekkers. Verder is er aandacht voor het faillissement van Strip2000, vormgeving in de Tweede Wereldoorlog, Kuifje, de collectie Louvre-strips waarvan Bernar Yslaires De Hemel boven het Louvre een vertaling is en vaste nieuws- en recensierubrieken.


Syndikaat
02/09
TOP
De Ridder 1: Kruistocht in Lederhose (Frodo De Decker) (SC/48p/€8,95)
> In diverse tijdschriften (P-magazine, Eppo, Veronica Magazine) is sinds vorig jaar een altijd geharnaste ridder opgedoken van tekenaar Frodo De Decker, tevens de auteur van de tekstloze stripreeks Otto die in album verscheen bij Syndikaat. Diezelfde uitgeverij publiceert het eerste album van De Ridder met de titel Kruistocht in Lederhose. De Ridder is een amusante gagreeks over, tja, een ridder die ons al meermaals verraste en ons aan het lachen bracht. Het wemelt van de knipogen naar andere stripfiguren en personages uit films en andere populaire cultuur.
Smikkelen & Smullen (Abe Borst / Esther van de Bund) (SC/48p/€8,95)
> "In Smikkelen & Smullen staan lekkere recepten, gemaakt en verstript door Abe Borst en Esther van de Bund. U vindt hier heerlijke gerechten en handige kooktips verpakt in vermakelijke tekeningen overgoten met een sausje van smakelijke grapjes."


Uitgeverij De Boemerang
12/08
TOP
• The Champions 28 (Gürcan Gürsel) (SC/48p/€7,95)
• Rooie Oortjes 48 (Alberto + Gurcan Gürsel / Rob Harren) (SC/48p/€7,95)


Uitgeverij De Fontein
02/09
TOP
De Tijdreizen van John Blake 1: Aan Boord van het Spookschip (Fred Fordham + Philip Pullman) (SC/160p/€15,00)
> Verstripping van de avonturenromanreeks voor jongeren door Philip Pullman van wie de trilogie Het Gouden Kompas momenteel in stripvorm bij Sherpa verschijnt. "Wetenschapper Blake experimenteert met het ombuigen van tijd en verliest daarbij zijn zoon John. Sindsdien bevaart spookschip de Mary Alice de zeeën van vroeger en nu, met John aan boord. 1493, 1634, 1768; de Mary Alice is er geweest. Dat is niet zonder gevaar, want er zijn kapers op de kust die haar tijdreisgeheim willen ontrafelen. Magnaat Carlos Dahlberg bijvoorbeeld, die alles inzet op de vernietiging van de Mary Alice. Maar wie het verleden aanvalt, zet de toekomst op het spel."


Uitgeverij De Leeuw
12/08
TOP
• Garfield Dubbel-album 39 (Jim Davis) (SC/64p/€7,95)
• Garfield Pocket 100: Al Zolang Bezig?(Jim Davis) (SC/96p/€5,95)
• Garfield Vakantieboek (Jim Davis) (SC/64p/€6,95)
> Spelletjesboek met geen enkele strip van Garfield erin.


Uitgeverij 't Mannekesblad
26/08
TOP
• Piet Pienter en Bert Bibber 27: Het Geval Warwinkel (Pom) (SC/56p/€10,00) (heruitgave met nieuwe cover)
> Sinds tekenaar en vormgever Ben Seys de lay-out van de albums voor zijn rekening neemt, zijn ze heel wat kwalitatiever dan wat Uitgeverij 't Mannekesblad vroeger publiceerde. Ben tekent ook telkens een nieuwe cover. Achteraan het album is een artikel op één pagina en een advertentie, geïllustreerd door Ben Seys, toegevoegd.


Uitgeverij L
26/08
TOP
• Agent 327 dossier 6: Dossier Zondagskind (Martin Lodewijk) (SC/48p/€8,95) (herdruk)
• Agent 327 dossier 6: Dossier Zondagskind (Martin Lodewijk) (HC/48p/€18,95) (herdruk)


Uitgeverij Personalia
26/08
TOP
• StripGlossy 5 1/2 (diverse auteurs) (SC/36p/€4,95)
> Speciale editie met alleen maar aandacht voor Jan Kruis als eerbetoon aan de op 19 januari 2017 overleden auteur van onder meer Jan, Jans en de Kinderen. Net van deze reeks staat er geen beeldmateriaal in omdat de rechthebbende partij geen toestemming verleende of wilde meewerken met de redactie van dit mooie nummer.


De Wakkere Muis
02/09
TOP
• Geronimo Stilton 13: De Eerste Samoerai (Ennio Bufi / Mirka Andolfo + Leonarda Favia) (SC/48p/€7,95)
> "Professor Volt is in alle staten als hij ontdekt dat de piratenkatten weer een reis door de tijd aan het maken zijn en de geschiedenis naar hun poot, eh, hand willen zetten! Hij aarzelt geen moment en vraagt de Stiltons om de katten als de wiedeweerga achterna te reizen. De reis brengt hen dit keer naar Japan in het jaar 1603, de tijd waarin machtige opperbevelhebbers stukken land verdeelden onder hun trouwe volgelingen. En je raadt het al: de piratenkatten willen maar wat graag zo'n waardevol stuk grond in hun klauwen krijgen zodat ze het later voor grof geld kunnen verkopen! De Stiltons vermommen zich als heuse samoeraikrijgers en gaan geen enkel gevaar uit de weg om de plannen van de doortrapte katten te dwarsbomen..."


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips