Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
StripFacts

Alle aankondigingen op deze pagina gebeuren onder strikt voorbehoud. Wijzigingen op de planning van de vermelde uitgeverijen zijn altijd mogelijk.

Updates van 6 maart:
Dark Dragon Books in kwartaal 2
Idefix, Asterix en Netflix
Binnenkort bij Scratch Books
De jeugd van Marie uit Een Nacht in Rome als volgend project voor Jim
Overname voor Boekenbeurs
Glénat zwicht niet voor onlinepetitie met oproep tot censuur
Superman-filmreboot met zwarte Superman
Raadpleeg ook het nieuws van de afgelopen twaalf maanden:
2020: april • mei • juni • juliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
2020: januarifebruarimaart
 
Dark Dragon Books in kwartaal 2
27/02
TOP
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Je vindt alle aangekondigde albums met alle details van de uitvoering ook terug in Te Verschijnen. Mis jouw exemplaar niet! Vooruitbestellen kan via deelnemende stripspeciaalzaken.
In april publiceert Dark Dragon Books de eerste twee delen van de zesdelige superheldenreeks Doomsday Clock, in juni volgen de delen 3 en 4, alle in softcover, door het duo Gary Frank en Geoff Johns. Deze complete minireeks is te lezen als een sequel op het veelgeprezen Watchmen, hoewel de scenarist en diens uitgever het daar aanvankelijk oneens over waren. Johns beschouwde het liever als een standalone-verhaal, weliswaar met personages uit Watchmen én klassieke DC-reeksen met overlappingen tussen het Watchmen Universe en het DC Universe. Tegelijk vormt Doomsday Clock een sluitstuik voor de verhaallijnen in de DC-universa The New 52 en DC Rebirth. Aan beide werelden waagde RW Uitgeverij zich in vertaling, maar die doofden allebei uit zonder voltooid te raken.
Het verhaal speelt zich zeven jaar na de gebeurtenissen in Watchmen af. Adrian Veidt (Ozymandias) wordt beschouwd als een massamoordenaar en is een vluchteling geworden. Hij heeft een nieuw plan opgevat om zijn eens zo geliefde wereld te redden en daarvoor moet hij Dr. Manhattan terugvinden. In samenwerking met een nieuwe Rorschach en de dodelijke personages Mime en Marionette belandt hij in het DC Universe, dat zelf op het punt staat in elkaar te stuiken. De spanningen lopen internationaal hoog op door de Superman Theory, waarbij de Amerikaanse regering ervan wordt beticht supermensen te creëren om zijn wereldwijde nominatie te handhaven. Wat doet Dr. Manhattan in dat universum?


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
House of X / Powers of X is een vierdelige minireeks die Dark Dragon Books in mei in vertaling start met de eerste twee delen van elk 80 pagina's in softcover (9,95 euro per deel). Ze zullen ook als premium pack te koop zijn met een extra album met daarin coverillustraties. Dat pakket kost je 29,95 euro.
De voorstelling: "Mutanten zijn de toekomst en die toekomst begint nu! In House of X en Powers of X draait alles om de geheimen uit het verleden, het heden, de toekomst en de verre toekomst van de mutanten. Het begint allemaal wanneer Charles Xavier zijn masterplan onthult dat mutanten uit de schaduw van de mensheid moet halen en weer voor het voetlicht brengt..."


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Voor wie van Simon Hardy houdt of net zo goed een reeks als Lefranc kan smaken, is De Avonturen van Professor Baltimont misschien wel een aanrader. In mei verschijnen de eerste twee door Jal geschreven en getekende delen. Elk album is een compleet verhaal. Ze verschijnen vooreerst als hardcover. "Oktober 1838. De Engelse brik The Beatrice is op weg naar het Verenigd Koninkrijk met aan boord de sarcofaag van de farao Mykerinos. Om nogal obscure redenen verdwijnt het schip nabij Cartagena (Spanje) in zee, en neemt de sarcofaag van de beroemde koning van Egypte mee de diepte in. 1952. De getalenteerde natuurkundige Professor Baltimont voltooit zijn werk van een speciaal edelgas genaamd Zargon. Dit gas kan de mens laten ademen in tot dusver ontoegankelijke zeediepten en opent daarmee perspectieven voor het veroveren van alle onderzeese gebieden van onze planeet. De Amerikaanse miljardair Edward Hugues doet een beroep op Baltimont en vraagt hem of hij wil helpen bij een waanzinnig project, namelijk de sarcofaag van Mykerinos vinden."


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
De geweldige actiethriller Jagen op Ramirez verschijnt later dan eerder aangekondigd. Als goedmakertje voor de start van de driedelige reeks krijg je een gratis artprint bij het album (enkel bij de eerste uitzet). De reeks verschijnt enkel in hardcover. Deel 1 telt 144 pagina's. " Wat als de dodelijkste huurmoordenaar van heel Mexico eigenlijk een stofzuigerreparateur uit Arizona zou zijn? Jagen op Ramirez speelt zich af in Falcon City, Arizona en volgt Jacques Ramirez, een man die werkt bij Robotop, het toonaangevende bedrijf in huishoudelijke apparaten in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Jacques is efficiënt, grondig en discreet. Dat laatste is gemakkelijk: hij is ook stom. Maar alles verandert wanneer twee leden van een van Paso del Rio's grootste drugskartels Jacques tegenkomen en geloven dat hij de dodelijke huurmoordenaar is die hen in het verleden heeft verraden: de meedogenloze Ramirez. Zou het kunnen dat de legendarische schoonmaakman van het kartel echt een stofzuigerexpert is? Nu ze hem hebben gevonden, zullen de mannen van het kartel er alles aan doen om deze verrader te doden..."

De bikkelharde thriller Jazz Maynard loopt helaas ten einde. In juni komt deel 7 uit. Het album is als premium pack ook te koop met een genumerd dossierschrift vol illustraties en een artprint.


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Deze twee integralen hebben we eerder aangekondigd: Nahomi en De Droom van Jeruzalem. We herhalen hieronder onze oudere informatie.

n 1980 creeërde het duo Crisse (Het Kristallen Zwaard, Atalante, Kookaburra) en Michel de Bom (Ragebol) de charmante Oosterse fantasyreeks Nahomi voor het weekblad Kuifje. De verhalen over een Japanse prinses, die dankzij magische noten wensen in vervulling kan laten gaan, waren Crisses eerste noemenswaardige strippublicaties na het verhaal Ocean's King dat hij in 1979 in het weekblad Robbedoes publiceerde. Er volgden drie goedkoop uitgevoerde albums in de jaren 1980 en in 1989 raakte Crisses carrière pas echt goed gelanceerd dankzij de heroïc fantasyreeks Het Kristallen Zwaard. Die laatste reeks werd al in een klein uitgevoerde integraal uitgebracht door Dark Dragon Books. De Franstalige integraal dateert van in 2009. Daarin staan niet alleen de drie lange avonturen, maar ook het vierde, onvoltooide verhaal en vier niet eerder in album verschenen korte verhalen uit Kuifje en Super Kuifje. Daar hoort uiteraard ook een dossier bij met vele illustraties.

De helft van het historisch gesitueerde vierluik De Droom van Jeruzalem was al vertaald door Dupuis in de collectie Impressie(s) die geen — komt-ie! — blijvende impressie naliet. De collectie werd opgedoekt en liet wat onvoltooide reeksen na. De complete reeks verschijnt vooralsnog in het Nederlands, nu als integrale editie. Van tekenaar Lionel Marty verschenen de laatste paar jaar de one-shots Liefde en Haat en Road Therapy bij Saga Uitgaven terwijl hij ook een bijdrage leverde aan de conceptreeks De 7 Wonderen bij Daedalus. Philippe Thirault schreef onder meer Macao (eveneens verschenen bij Dark Dragon Books), het geweldige O'Boys, Shanghai Dream en Terug naar Belzagor. De inhoud: "Drie helden. Een genadeloze vrouw, een onvoorwaardelijke Godsfanaat en een jongeman die zijn krachten niet de baas kan. Samen vormen ze een hecht trio in de strijd, maar ook in de liefde. Karlis Oresund leidt een leger kruisvaarders door Turkije. Om Jeruzalem te kunnen bereiken, moet hij met zijn mannen een aantal strategische plaatsen innemen. De troepen van Karlis houden er een hels tempo op na om als eersten Antiochië te bereiken. Maar hun route door de bergen is al even gevaarlijk als de nimmer aflatende aanvallen van de Turkse boogschutters. Daarnaast krijgt het leger van God ook nog te maken met angst en honger. De knappe Istvana werpt zich in de armen van Karlis terwijl bij Hermance de twijfel toeslaat. Kan hij zijn lot wel aan?"


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
De trilogie De Dominanten is het werk van Marcial Toledano (Ken Games, WW 2.2) en Sylvain Runberg (Orbital, Warship Jolly Rogers). In mei komen de eerste twee delen uit. "Wat als de grootste bedreiging voor de mensheid zichzelf is? In de nabije toekomst is er een raadselachtig buitenaards ras naar onze planeet gekomen. Niemand weet waar deze 'indringers' vandaan komen of wat hun doel is omdat ze geen interactie hebben met mensen. Wat we wel weten, is dat de nabijheid van sommige ervan reacties op individuen en hun omgeving uitlokt: misselijkheid, hysterie, migraine, uitdroging... In het midden van deze onrust staat Andrew, ervan overtuigd dat hij zijn hele familie verloren heeft. Hij weet niet dat zijn dochter, Amanda, nog leeft en dat zij zich op haar beurt heeft aangesloten bij een bijzonder gewelddadige groep verzetsstrijders…"


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
De Duitse tekenaar Ingo Römling werkte mee aan diverse Star Wars-reeksen. Met zijn landgenoot Peter Mennigen dokterde hij zijn eigen reeks Malcolm Max uit die in diverse anden loopt. De albums zijn lekker dik (72 pagina's) en zijn een aanrader voor wie van paranormale mysteriën houdt. "In 1889 ging er in Londen niets goed. Een reeks angstaanjagende moorden heeft de stad in de greep van de angst gebracht. Helaas slaagt zelfs de executie van de vermeende moordenaar, bijgenaamd The Poet oftewel De Dichter er niet in, om het tij van geweld en bloedvergieten te keren. Het geheime genootschap Custodes Lucis (Wachters van het Licht) vertrouwt het onderzoek toe aan Malcolm Max, expert in paranormale zaken en demonenjager."


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
De trilogie De Muur, door Mario Alberti, start in april met de uitgave van de eerste twee delen. "In een post-apocalyptische toekomst rest de wereld niets meer dan puin en verlatenheid. De beschaving is verdwenen en de mensheid leeft van plunder- en rooftochten. In deze hel doet Solal, een jonge en bekwame man, alles wat hij kan om zijn zus Eva, die aan een ernstige luchtwegaandoening lijdt, te beschermen. Maar als hun medicijnvoorraad opraakt, hebben ze maar één hoop: naar de 'Muur' gaan, een gigantische, onneembare vesting die wordt bewaakt door monsterlijke robots. In dit asiel zou een gemeenschap van machtige mensen leven, beschermd tegen de rest van de wereld, met alle middelen die nodig zijn om te overleven ... Maar wie weet wat er werkelijk in de 'Muur' verborgen is?"


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
De Spaanse tekenaar Pau heeft meer in zijn mars dan de vierdelige reeks De Sage van Atlas & Axis. En ook in die andere strips zijn de personages dieren. In het tekstloze Baboon! brengt hij ons naar de jungle. "Na de dood van zijn geadopteerde luipaardmoeder dwaalt een weesbaviaan door het wild op zoek naar gezelschap en zijn oorsprong. De baviaan stuit op de troep bavianen waarvan hij oorspronkelijk is geroofd en hij wordt verliefd op een wijfje uit de troep. Aanvankelijk afgewezen, verslagen en verstoten door de alfabaviaan van de troep, traint de weesbaviaan zijn vechtkunst om zijn plaats te verdienen in het dierenrijk.3

In Curtiss Hill staat een grotere strijd centraal. "Curtiss Hill is een miljonair, filantroop en een beroemde coureur voor hondenrennen. De sleutel tot het succes van Curtiss ligt bij zijn ingenieur, een kat met motorenexpertise wiens inventiviteit ervoor zorgt dat zijn raceauto's onverslaanbaar zijn. Maar op de dag voor de grootste race van het seizoen wordt hij vermist! Het gerucht gaat dat hij ten strijde is getrokken! Ondertussen zit Curtiss een freelance fotojournalist achterna en probeert hij de waarheid achter zijn rijkdom te achterhalen. Terwijl Curtiss zijn vriend zoekt, escaleert een burgeroorlog tussen katten en honden. Al snel zullen de vier elkaar ontmoeten en begint de belangrijkste race van hun leven voor leven, gelijkheid en vrijheid! "


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Tekenaar Patrick Boutin-Gagné kennen we nog van zijn bijdrage aan de reeks De Orde van de Drakenridders en De Zielenvreter. Scenarst Serge Le Tendre is dan weer de bekende scenarist van onder meer Op Zoek naar de Tijdvogel en Chinaman. Samen maakten ze het tweeluik Terence Trolley dat in juni in het Nederlands verschijnt. "Multinational Panaklay heeft twaalf jaar geleden een onderzoekslaboratorium gefinancierd om de buitenzintuiglijke waarnemingen van zeer jonge kinderen te onderzoeken voordat hun fontanel, de 'opening naar de hersenen', sloot. Norton, een van de projectleiders, was verontwaardigd over de uitbuiting van deze kleintjes en heeft het laboratorium gesaboteerd voordat hij ontsnapte met twee van de meest veelbelovende kinderen. Tien jaar later heeft Panaklay het spoor van Norton teruggevonden. Norton roept de hulp in van zijn neef Terence Trolley. Niemand is zich ervan bewust dat de vreemde krachten van de kinderen aan het ontwaken zijn en dat ze alles op hun kop zullen zetten... "


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Het 136 pagina's dikke one-shot 300 Gram verschijnt in zwart-wit en alleen bij de eerste uitzet zit een gratis artprint. Het historisch gesitueerde album is van Karl T. en Damien Marie, die tevoren De Keuken van de Duivel maakten. De Franse auteurs buigen zich over het lot van een meisje uit Amsterdam en verweven dat met het onfortuinlijke lot van De Vliegende Hollander. "1643. Agnes, een jong grietje uit de straten van Amsterdam, probeert te overleven door epicine te verkopen, maar als ze de 300 gram die ze aan de geldschieter verschuldigd is niet meer kan terugbetalen, gaat alles mis... Ze probeert te ontsnappen aan haar achtervolgers. Haar enige redding is om te verdwijnen in het hart van de slavenmarkt van de Nederlandse hoofdstad. Ze geeft haar vrijheid op, ze geeft haar lichaam aan een man die het een tijdje zal kunnen beschermen. Maar wat brengt Agnes ertoe om haar waardigheid op te offeren? Ondertussen doorzoeken Engelse spionnen de sloppenwijken van de stad om meer te weten te komen over een mysterieuze kapitein Van der Deken, die namens de Nederlandse reders ongelooflijke overwinningen behaalt op hun vloot. Een reeks vernederingen die koste wat het kost moet worden beëindigd. Bereid je voor op alles en wees getuige van de geboorte van de mythe van De Vliegende Hollander…"

Operatie Market Garden: De Fluitspeler van Arnhem speelt zich eveneens af in Nederland. "Nederland 1944. De grootste luchtlandingsoperatie van de geallieerde strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog, Operatie Market Garden, volgt op de succesvolle landingen in Normandië. Er waren meer dan 100.000 soldaten bij betrokken en het tactische doel was om een reeks bruggen over de belangrijkste rivieren van Nederland in te nemen en zo Duitsland de genadeslag toe te dienen. Dit is de achtergrond van het aangrijpende verhaal rond een spion van de geheime dienst die ontsnapt aan de Gestapo. Hij wordt opgejaagd, en zijn zoon en twee commando's worden gerekruteerd om hem te zoeken... De melodie van een fluit vormt de rode draad in het verhaal. Het is een essentieel boek voor degenen die de Tweede Wereldoorlog met belangstelling volgen. De auteur documenteert met ongelooflijke precisie de veldslagen en de ontwikkeling van een operatie met de relevantie van de landingen in Normandië. Het realisme van de oorlogsscènes zorgt ervoor dat de lezer zich erin ondergedompeld voelt..."


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Zoals eerder gemeld heeft Dark Dragon Books de collectie Explora van Glénat in het Nederlands overgenomen. Hun derde vertaling — na het door Paul Teng getekende Livingstone en het onlangs verschenen James Cook deel 1 — voert de ontdekkingsreizigers Robert O'Hare Burke en William John Wills op. Tekenaar Fabio Pezzi en Nathalie Sergeef duiken hiervoor opnieuw down under na hun tweeluik DownUnder. " De eerste oversteek door Australië! In 1860 gaf de Royal Society of Victoria ontdekkingsreiziger Robert O'Hara Burke, bijgestaan door landmeter William John Wills, de opdracht om een expeditie van 18 man te leiden en de oversteek te maken van Zuid- naar Noord-Australië, van Melbourne naar de Golf van Carpentaria. 2.800 kilometer door het onbekende, aangezien het binnenland van Australië nog nooit door Europese kolonisten was verkend. Maar vanaf het begin werd de expeditie van Burke en Wills geplaagd door interne strijd, misrekeningen en grove beoordelingsfouten. Desondanks zal de vastberadenheid van de mannen hen naar het andere uiteinde van het continent brengen... Maar tegen welke prijs? De Explora-collectie vertelt het verhaal van de expeditie van Burke en Wills, de eerste zuidelijke oversteek van Australië die eindigde in een tragedie. Tussen interne spanningen, ontmoetingen met de Aboriginals, dorre woestijn en vijandig moeras, beleef je een reis die even moeilijk als fascinerend is, een menselijk avontuur om een nieuwe wereld te ontdekken."

Moord op de Tsaar is een integrale editie van een in het Frans verschenen tweeluik van Thierry Robin (Koblenz) en Fabien Nury. "Moskou, 17 september 1904. Op het voorplein van het paleis van de gouverneur-generaal van Moskou zwaait een opstandige menigte met stokken, stenen en rotte groenten. Op het balkon laat gouverneur Sergei Alexandrovich zijn zakdoek vallen. Een gebaar met voorbedachten rade of een ongelukje? Dit is hoe dan ook het signaal: de soldaten schieten op de menigte. In een explosieve politieke context, waarin de mensen zich organiseren om te vechten tegen het autocratische regime, markeert deze handeling het doodvonnis van de groothertog."


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Goed volk voor de verstripping van de Agatha Christie-detectivereoman En Toen Waren Er Nog Maar... naar de oorspronkelijke roman (wij citeren) Ten Little Niggers. Het werd de best verkochte roman uit haar carrière. Callixte verstripte in deze reeks eerder Moord op de Nijl en je kent hem wellicht ook als tekenaar van De Autoreportages van Margot. Scenarist Pascal Davoz bewerkte eerder het leven van Napoleon Bonaparte tot een vierdelige stripreeks die in kwartaal 2 als integraal verschijnt bij Casterman. "Acht gasten op een eiland, samen met een paar bedienden. Niemand kent iemand. Een grappig rijmpje, dat over de dood van tien soldaten gaat... De storm nadert, de spanning is op zijn hoogtepunt. Wat kan deze vreemde ontmoeting teweegbrengen? En wanneer komen de gastheren, meneer en mevrouw O'Nyme?"

In juni komt deel 3 uit van Pierre Boisseries Het Epos van de Vrijmetselaars. Elk album is een compleet verhaal, telkens getekend door een andere tekenaar. Deel 3 is het werk van Vincent Wagner (Mysteries, Wild River). "Op 24 augustus 1572 was de Schotse architect William Schaw in Parijs getuige van het bloedbad van Saint-Barthélemy. Hij blijft diep verbluft achter door deze bloedige gebeurtenissen. Is er alleen geweld om geschillen op te lossen? Deze vraag zal William voor altijd kwellen en de koers van zijn lot bepalen. Na bijna tien jaar in Europa te hebben rondgetrokken, ontmoet William een vreemde weduwe die hem een fragment van Salomo's tempel toevertrouwt. Voor hem is dit een teken. Want door het heilige fragment aan hem toe te vertrouwen, geeft de weduwe hem ook een missie: de Schotse vrijmetselaars verenigen en onder de controle van de koning plaatsen. Om dit doel te bereiken, ontdekt William het bestaan van een mysterieus en oud broederschap van vrijmetselaars waarin Schaw de humanistische voorschriften zal herkennen die hij altijd al heeft willen uitdragen..."


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
In juni komt het laatste deel van de trilogie Jim Hawkins uit. Het album is ook te koop als premium pack met dossierschrift en artprint. "De schat van Flint lijkt Jim Hawkins niet ver weg. Maar Kong John Silver heeft maar één doel: de kaart terughalen. Een begeerde kaart die nog niet al zijn geheimen heeft onthuld. Naarmate de twee kampen vorderen, vermenigvuldigen de vreemde verschijnselen zich: wat als een geest het eiland bewoont? Wat als Flints geest zijn goud nog steeds beschermde? En is er tenslotte echt een nestei? Als er een schat is, valt nog te bezien wie van Silver of Jim die als eerste zou ontdekken."

Oproer wordt het vijfde en tevens voorlaatste deel van de knappe sf-reeks Kolonisatie. "Commodore Illyatov heeft besloten om Milla en haar team te integreren in de mysterieuze Shadow Unit. Het doel van dit team: vanuit de schaduw opereren om zo de geheimen van de verlaten schepen te ontdekken en de betrokkenheid van de Raiders, de Agency en de Atils bij het mislukken van het oorspronkelijke kolonisatieplan te onthullen. Tijdens hun eerste missie als schaduwagenten overmeestert Milla's team een groep Skimmers met waardevolle bezittingen, waaronder de coördinaten van een verloren schip. Terwijl Milla op onderzoek uit gaat, moet de commodore een onopgeloste kwestie oplossen: hoe kwam deze kleine groep aan zulke belangrijke informatie? Is dit een teken dat de vijand ook in zijn gelederen is geïnfiltreerd?"


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Van de erotische reeks Achilles verschijnt het derde en laatste deel.

Ook van Mirka Andolfo's Mercy verschijnt de ontknoping. "Terwijl de gemeenschap van Woodsburgh zijn laatste geheimen prijsgeeft, krijgt Lady Hellaine eindelijk haar zin. Het machiavellistische plan dat ze al die jaren zorgvuldig heeft voorbereid, loopt ten einde en we ontdekken eindelijk haar ware bedoelingen. Maar een kleinigheid verstoort de geest van de mysterieuze jonge vrouw: wat zijn deze nieuwe gevoelens die ze heeft? Zou ze echt kunnen liefhebben?"


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Het historisch-educatieve Rum Erfgoed vervolgt met deel 2. "Achttiende eeuw. Uit angst voor de ongebreidelde macht door de rijkdom van zijn koloniën, legt Lodewijk XIV een totaalverbod op de productie en handel van rum op. Voor Jean Rouen en de andere planters betekent dit ook de komst van een nieuwe rentmeester op het landgoed. De angst is dat het zal vervallen tot een ruïne... tenzij een heel volk zich verenigt op een gedenkwaardige avond: de Gaoulé, de dag dat Martinique bijna onafhankelijk werd."

Solo Legatus gaat verder in deel 2. Het album is ook te koop als premium pack met totemdisplay en een genummerde én gesigneerde artprint. "Wanneer Legatus eenmaal verdwenen is, wordt zijn gedachtegoed verheerlijkt door vele duizenden inwoners en is zijn ideaal doorgedrongen tot alle denkende soorten, wat een sociale- en gedachtenrevolutie veroorzaakt. Wat niemand kon voorzien, is dat een nieuwe manier van leven nog meer complicaties teweegbrengt. Alles raakt in een stroomversnelling, hoewel de komst van deze nieuwe manier van samenleven ook een oplossing zou kunnen bieden. Hoe het ook zij, er staat iets op ontploffen..."


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books is al de uitgever van de fantastische Batman-minireeksen White Knight en Curse of the White Knight, allebei van tekenaar en scenarist Sean Murphy. In mei verschijnt de door Murphy voor Klaus Janson geschreven White Knight-special Von Freeze, een Batman-one-shot waarin Azrael een schokkend geheim uit de nalatenschap van de familie Wayne blootlegt. Daarmee wil hij zijn nieuwe werkgever The Joker helpen in zijn vermetele plan om Gotham City de afgrond in te storten. Het 56 pagina's tellende Von Freeze zal ook te koop zijn als premium pack met het derde en laatste deel van de trilogie Curse of the White Knight met een exclusief dossierschrift erbij. De prijs voor dit pakket met drie uitgaven erin zal 29,95 euro bedragen.


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Three Jokers deel 3 sluit de minireeks van Batman af. Kies zelf je covervariant. Ze staan hierboven afgebeeld.

Van Marvel Action Avengers (een reeks voor kinderen) komt een vierde album uit.


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
 
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Van eerder in hardcover verschenen albums komen nu ook softcoveruitvoeringen. En wel van de volgende albums:
• De Agatha Christie-verstripping De Zaak Styles.
Berlijn Wordt Ons Graf deel 1 en 2 (de reeks zal drie delen tellen). Beide delen zullen ook samen te koop zijn als premium pack met totemdisplay en artprint.
• De eerste twee delen van de vijfdelige luchtvaartreeks Normandie-Niemen Oostfront Squadron.
• De delen 11 en 12 van de duikbootreeks U-47.


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
In kwartaal 2 biedt Dark Dragon Books een hoop complete reeksen of cyclussen aan als pakket met een sleeve errond. Een overzicht (tussen haakjes staat de uitvoering softcover of hardcover vermeld):
• Een tweede collector's pack van verstrippingen van Agatha Christie brengt de drie Hercule Poirot-verhalen Dood van een Huistiran, Moord op de Nijl en Het ABC-Mysterie samen. (SC)
• Van Avatar - De Legende van Aang verschijnen twee collector's packs met elk drie albums. (SC)
Batman: Damned deel 1-2-3 (SC)
Batman: White Knight deel 1-2-3 (SC)
• Onder de titel Nieuwe Wereld worden de twee one-shots El Nakom en De Nieuwe Wereld samengebracht. Beide verhalen spelen zich enkele eeuwen geleden in Midden-Amerika af. (HC)
Harleen deel 1-2-3 (SC)
Jazz Maynard deel 1-2-3 (SC)
Marvel Action Avengers deel 1-2-3 (SC)
Segmenten deel 1-2-3 (SC)
Shi Xiu deel 1-2-3-4 (SC)
Simon Hardy deel 1-2-3-4 (SC)
Spider-Man: Life Story deel 1-2-3 (SC)
Star Wars: Rebelen & Rovers deel 1-2-3 (SC)
• Twee delen van Thor en het complete verhaal Black Widow (SC)
Het Verzet deel 1-2-3-4 (SC)


Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books
Dark Dragon Books distribueert als vanouds ook buitenlandse artboeken zonder daar zelf de uitgever van te zijn. Een overzicht van wat er via de Nederlandse uitgeverij te bestellen is:
Daya door Daniel Landerman — 350 pagina's, 50 euro
Endzone door Cromwell (Anita Bomba, Minettos Desperados, Sergeï Wladi) — 228 pagina's, 40 euro
Los Ángeles door storyboardtekenaar Sylvain Despretz, een leerling van Jean Giraud/Mœbius (zie ook deze aankondiging) — 424 pagina's, 55 euro
Muse door James Martin — 350 pagina's, 55 euro
Pin Up Girls door Pedro Pérez (de tekenaar van het erotische Trizia) — 96 pagina's, 30 euro

(
Bron: Dark Dragon Books / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)


Idefix, Asterix en Netflix
06/03
TOP
idefix
idefix
idefix
Later dit jaar wordt een strip met Idefix in de hoofdrol verwacht. Het scenario komt van Matthieu Choquet. Hij is een van de schrijvers van de 52-delige 3D-geanimeerde tv-reeks over Idefix die dit jaar op tv te zien zal zijn. Het verhaal speelt zich af in Lutetia (Parijs) voordat het hondje Asterix en Obelix ontmoette. De strip wordt getekend door Jean Bastide (Bollie & Billie, De Oorlog van de Sambers). Inmiddels liet tekenaar Philippe Fenech (BFF's) weten dat hij als tekenaar ook deel uitmaakt van het team. Enkele staaltjes van zijn kunnen krijg je hierboven te zien. Hier vind je onze oudere berichtgeving over de animatiereeks en de strip van Idefix.

Over animatiereeksen gesproken. Deadline meldt dat Alain Chabat, de regisseur van de succesvolste Asterix-film Missie Cleopatra (tevens een van de succesvolste Franse films aller tijden), voor Netflix een 3D-geanimeerde minireeks van Asterix zal maken. Het verhaal is gebaseerd op het album De Strijd van de Stamhoofden en komt in 2023 op de streamingdienst. De minireeks zal in Franrijk geproduceerd worden. Dominique Bazay, de Frans-Canadese baas van Netflix' animatieafdeling, groeide op met Asterix en bespreekt al jaren mogelijke tekenfilmbewerkingen van de stripreeks voor Netflix.
(
Bron: Philipe Fenech / Deadline / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)


Binnenkort bij Scratch Books
06/03
TOP
Stad van Klei
Systeemvoorkeuren
Je vindt alle aangekondigde albums met alle details van de uitvoering ook terug in Te Verschijnen. Mis jouw exemplaar niet! Vooruitbestellen kan via deelnemende stripspeciaalzaken.
Half maart verschijnen bij Scratch Books twee albums. De heruitgave van het meesterwerk Stad van Klei, door Nederlander Milan Hulsing, betreft een jubileumuitgave. Het is namelijk tien jaar geleden dat de eerste editie in softcover bij Oog & Blik | De Bezige Bij verscheen, net in het jaar dat de Arabische Lente in Egypte, de woonplaats van Hulsing, uitbrak. De nieuwe editie verschijnt in harde kaft, de afdrukken zijn geremasterd en er zit aansluitend een extra dossier bij waardoor het aantal pagina's van 134 is uitgebreid naar 168! Scratch Books hantert voor deze uitgave ook hetzelfde formaat als de andere albums die het van Milan Hulsing uitgaf, De Smokkelaar en de spin-off Spaans Rood.

Systeemvoorkeuren is een tweede vertaling van een one-shot van animatietekenaar Ugo Bienvenu na zijn eerdere Sukkwan Island. Hier kan je een animatie bekijken van het sf-verhaal over de innige reatie die ontstaat tussen een draagrobot en het kind dat het gedragen heeft. De inhoud: "In de niet al te verre toekomst moet opslagcapaciteit vrijgemaakt worden voor de sociale mediaposts van de massa. Dientengevolge sneuvelen gedigitaliseerde culturele erfstukken omdat ze te zelden geraadpleegd worden. Met gevaar voor eigen leven probeert Yves Mathon daar een stokje voor te steken. Met grote gevolgen voor zijn ongeboren kind."
(
Bron: Scratch Books / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)


De jeugd van Marie uit Een Nacht in Rome als volgend project voor Jim
06/03
TOP
Marie
Dat het personage Marie uit de vierdelige reeks Een Nacht in Rome een eigen leven leidt, moge wel duidelijk zijn door de vele, vele (pin-up-)illustraties die tekenaar Jim al van haar heeft getekend. Ook in stripvorm komt de geliefde Marie terug. Met bovenstaande tekening van een jongere Marie kondigde Jim aan dat hij een scenario aan het uitwerken is over Maries jeugd.
(
Bron: Jim / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)


Overname voor Boekenbeurs
06/03
TOP
Het gaat niet goed met Boek.be, de organisator van de Antwerpse Boekenbeurs. De vzw, die negen personeelsleden tewerkstelt, zit diep in de schulden en de termijn die bescherming bood tegen haar schuldeisers is afgelopen. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen stelde inmiddels een advocate aan om alle bezittingen van Boek.be te verkopen om zoveel mogelijk schuldeisers te kunnen vereffenen. Daar horen ook contracten bij die Boek.be met uitgeverijen afsloot. Tot 19 april kunnen geïnteresseerde overnemers zich melden met een aanbod om de organisatie van de Boekenbeurs over te nemen. De steden Kortrijk en Gent hebben zich al kandidaat gesteld, terwijl Antwerpen de jaarlijkse hoogmis voor literair Vlaanderen niet zomaar uit handen wil geven. Het valt dus nog even af te wachten wie de volgende Boekenbeurs kan organiseren en waar die zal plaatsvinden.
(
Bron: eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)


Glénat zwicht niet voor onlinepetitie met oproep tot censuur
06/03
TOP
Niala
Niala, een erotische strip met zes korte verhalen door Christian Rossi en Jean-Christophe Deveney, moet in het Frans nog verschijnen op 10 maart bij Glénat, hoewel een onlinepetitie dat wil beletten. De uitgeverij wordt namemijk verweten seksistisch, racistisch en vrouwonvriendelijk te zijn.

Het personage is een zwarte vrouw die in de Afrikaanse jungle als Tarzan leeft en is opgegroeid tussen de bobono's waar ze wijze lessen leerde. Ze krijgt te maken met westerse kolonialen, geestelijken, avonturiers en avonturiersters waarbij Niala hen zou verzekeren van pleziertjes als beloning voor hun gevaarlijke reizen, maar die tegelijk een oplossing bieden voor onderlinge verschillen en vooroordelen. Zo luidt het toch in de oorspronkelijke voorstelling van het album op de site van Glénat en talloze verkoopsites.

Een twitteraar stoorde zich aan die voorstelling. Hij vond het een herneming van principes uit racistisch geachte stripverhalen uit de jaren 1950 en dat Niala volgens hem herleidt wordt naar een seksobject dat fetisjisme en seksisme in de hand helpt. Dat leidde naar een petitie die verzoekt het album te schrappen en al een paar duizend keer is ondertekend.

NialaGlénat antwoordde inmiddels zelf op de initiatiefnemer door te stellen dat niet de heldin, maar de kolonisators, geestelijken en hun zogezegd beschaafde wereld belachelijk worden gemaakt. Niala geldt integendeel als een parodie op de stereotype strips uit de jaren 1950 door bewust clichés daaruit op te pikken en uit te kleden. Glénat nodigde als besluit uit om het album bij de verschijning te lezen en zich pas dan een mening te vormen, los van de ontstane polemiek. Intussen paste de uitgeverij de voorstelling van het album daags nadien wel aan. Nu wordt de vrouw Niala voorgesteld als een vrije heerseres over de jungle. Dat ze is opgevoed door apen staat er niet meer bij en de westerlingen worden meteen gepresenteerd als bekrompen, bespottelijke mensen.

Hoe dan ook kon Glénat zich in feite geen betere reclame wensen. Het album circuleerde dezelfde dag als de ontstane polemiek nog op zeer hoge plaatsen in verkooplijstjes van grote webshops. Het album verschijnt ook in een gelimiteerde zwart-witeditie.
(
Bron: Le Figaro / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)


Superman-filmreboot met zwarte Superman
06/03
TOP
Superman
Er komt een zoveelste Superman-reboot met J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Star Wars, Mission Impossible) aan het roer. Daarvoor wordt nagedacht over een zwarte Superman, zoals er ook een voorkomt in DC's Multiverse, een alternatieve wereld waarin bekende superhelden een compleet andere invulling krijgen of een andere gedaante aannemen. In die verhaalijn beleeft Calvin Ellis, een zwarte Superman, avonturen op Earth-23, een van de vele werelden uit het Multiverse. Daarin is hij een president van de VS, gemodelleerd naar voormalig president Barack Obama.
(
Bron: Deadline / eigen nieuwsgaring Stripspeciaalzaak.be)


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips