Konvooi
Wat?
Vervolg
Wie?
Philippe Buchet + Jean David Morvan
Huh?

Deel 13 is het tweede deel van een trilogie en is een album met verdikke veel vaart en actie. Wat wil je ook: er wordt geraced met sensationele bolides.
Volgens Jean David Morvan diende een tweeluik van Comanche als model voor deze cyclus binnen de reeks: De Wolven van Wyoming en De Hemel Is Rood boven Laramie. Wraak lijkt dus het hoofdthema. Toch is elk van de drie albums van de trilogie als een afgerond verhaal te lezen. Nävis doet deze keer haar ding zonder dat er een bijzondere missie mee is gemoeid. Ze werkt voor eigen rekening en dat brengt haar dus in deel 13 op een racecircuit waar ook reality tv mee is gemoeid.
In afwachting van Konvooi 11 bij Arboris kijken we al enkele albums vooruit. Bij de Franse uitgeverij Delcourt verschijnt binnen twee weken deel 14 van de populaire sf-reeks. Daarin krijgt de mooie Nävis te maken met een meedogenloze en ultragevaarlijke huurmoordenaar, haar verschrikkelijkste opponent tot nu toe. Het album zet tevens een punt achter de lopende cyclus die Nävis eventjes buiten de wet stelde. Vanaf deel 15 schiet de reeks uit andere startblokken door een grote openbaring die al in deel 3 is voorbereid. Tegelijk verschijnen twee andere albums. Het ene is encyclopedisch opgevat en ontcijfert de hele reeks en het universum van Konvooi. Het andere album tekent iemand anders dan Philippe Buchet.

Je kent de sf-serie Konvooi (11 van de voorlopig 15 delen vertaald, in het Frans Sillage genoemd), wellicht de spin-off Konvooi - De Jeugdjaren van Nävis (4 van de 5) en misschien de kortverhalenspin-off Kronieken van Konvooi (1 van de 6). In 2014 komt daar Sillage Cronos (Franse titel) bij. Het scenario is van Konvooi-bedenker Jean David Morvan. Het tekenwerk is toevertrouwd aan Pierre-Mony Chan, in vertaling gekend van Cross Fire (1 van de 6). Deze maand en in juni geeft Saga Uitgaven de delen 2 en 3 uit van Cross Fire. Over de inhoud van Sillage Cronos is nog maar weinig bekend.


Nieuws sinds april 2013