De Orde van de Drakenridders / Marie der Draken
Wat?
Vervolg
Wie?
diverse tekenaars + Ange
Huh?

Het speciale aan De Orde van de Drakenridders 12 is dat het een rechtstreeks vervolg is op het album waar het allemaal mee begon. De missie van ridder Jaïna en haar schildknaap Ellys die op weg waren om een draak te doden, liep uit op een tragedie. "Vijftien jaar later is Ellys getrouwd en leeft ze in de zuidelijke landen. Ze is gelukkig, of althans bijna, totdat de geruchten haar leven beginnen te beroeren. De doden. De verdwijningen. Een Draak. Is het de vervloeking van de Veill? Of de kans op een nieuw begin? Ellys kan haar verleden niet meer ontlopen." Tekenaar van dienst is Brice Cossu en laat Dark Dragon Books van hem nu net de tweede cyclus van Verloren Paradijs (eveneens op scenario van Ange) in de stellingen hebben. De eerste twee delen daarvan verschijnen in juni, de resterende twee delen verwachten we in november.

Brice Cossu zal na deel 12 en het nog te vertalen deel 14 (waar ook Alexis Sentenac en Christophe Palma aan meetekenden) ook nog deel 16 tekenen dat een religieus accent kent. Deel 17 en 18 vormen een tweeluik en zijn het werk van Vincent Vax (die ook deel 13 tekende). Eind 2014 is in het Frans een maritiem verhaal van Christian Paty (tekende tevoren deel 5) gepland en vervolgens een album van nieuwkomer Alexe (Lancelot) dat zich in een winterlandschap afspeelt. Er zou ook nog een album komen dat getekend wordt door een collectief van tekenaressen want al bij al gaat de serie toch over maagdelijke drakenbevechters. Maar dit project schiet niet op.

Voor Thierry Démarez, die inmiddels serieus doorbrak als tekenaar van Alex Senator en ook de in het Nederlands uitgegeven integrale editie van De Laatste Trojaan zag verschijnen, begon het met een album in de reeks De Orde van de Drakenridders en vervolgens de nevenreeks Marie der Draken. In het Frans staat de teller op vier delen. Er is nog één album nodig om de reeks te voltooien. Door een paar kwesties liet Démarez Marie der Draken even vallen. Inmiddels zijn die kwesties uitgeklaard, hij werkt momenteel deel 5 af dat eind 2013, begin 2014 moet verschijnen in het Frans. Alex Senator 2 wordt dan in september 2013 verwacht.


Nieuws sinds mei 2013