Neil Gaiman
Wat?
Diverse titels
Wie?
diverse tekenaars + Neil Gaiman
Huh?

Behalve het vervolg van de Deluxe-uitvoering van Neil Gaimans Sandman zijn er ook nog bewerkingen van twee romans van de beroemde schrijver en scenarist.
The Books of Magic is een vierdelige reeks waarin een jongen voorbestemd is om 's werelds grootste tovenaar te worden. Hij wordt in de wereld van de magie geïntroduceerd door de Trenchcoat Brigade (de Phantom Stranger, Doctor Occult, Mister E en John Constantine). Alleen is er nog onduidelijkheid over zijn onbesliste lot. Zullen zijn krachten het goede of het kwade dienen? Er waren lange tijd plannen voor een verfilming, enkele jaren voordat het eerste Harry Potter-boek werd gepubliceerd. De wereldberoemde reeks over de tovenaarsleerling kent trouwens heel wat gelijkenissen met Gaimans boek.
Neverwhere bestaat als roman, comic, toneelstuk en radiohoorspel, maar het begon allemaal als een Britse tv-reeks. BBC Two zond de afleveringen uit in 1996. Het decor is London Below, een magisch rijk dat naast het vertrouwde Londen bestaat en dat als London Above wordt aangeduid. In London Below lopen allerlei fantasiewezens rond: monsters, middeleeuwse personages, maar ook gewone mensen die wonderlijke dingen overkomen. Gaimans romanbewerking werd vertaald als Niemandsland.


Nieuws sinds juli 2014