Steven Sterk
Wat?
Comeback
Wie?
Pascal Garray + Luc Parthoens / Thierry Culliford
Huh?

De Franse verfilming van het Steven Sterk-album De Rode Taxi's was een flop. Er kwam een Franse herdruk van het album met toegevoegd katern waarin een blikje achter de schermen van de film wordt verschaft. Uitgever Le Lombard zag er al langer brood in om een gloednieuw avontuur van Steven Sterk uit te geven. Sinds december 2014 week konden de lezers van het weekblad Spirou dat nieuwste avontuur in voorpublicatie lezen. Het album wordt in 2015 verwacht.
De titel van het veertiende album is Le Gorille Blanc (De Witte Gorilla) en is getekend door Pascal Garray op scenario van Luc Parthoens en Thierry Culliford. Stevens vriendjes zijn allen op vakantie en verveelt zich. Taxichauffeur Jaap Pijpers heeft een tombola gewonnen en mag gratis op safari om in het Afrikaanse land Mulundi The Big Five te gaan spotten. Ook een zoektocht naar de grote witte gorilla staat op het programma, maar die lokale legende staat er gewoon bij in de reiscatalogus. Ook Steven mag mee. In de luchthaven herkennen we op de achtergrond Natasja en Walter uit de stripreeks Natasja van François Walthéry die als assistent van Peyo ooit zelf Steven Sterk tekende. Op het vliegtuig ziet Steven zijn oom Ponnes terug. Hij gaat in Mulundi als lijfwacht voor de president werken. De president zette de jacht in op smokkelaars van wilde dieren en krijgt nu van hen doodsbedreigingen. Al snel zien we dat het vliegtuigje, dat Steven en Jaap moet verder vliegen, wordt gesaboteerd. Dit is het werkelijke begin van het avontuur.
Steven Sterk heeft nooit hetzelfde succes gehaald als De Smurfen of Johan en Pirrewiet, maar de dertien albums haalden toch een gezamenlijke verkochte oplage van negen miljoen exemplaren wereldwijd. Het voorgaande album, John-John, dateert van 2004. Enkele albums in de reeks zijn nooit herdrukt en zijn tegenwoordig moeilijker te vinden.


Nieuws sinds december 2014