Figaro
Wat?
Nieuwe start
Wie?
Steve Van Bael
Huh?

Vorig jaar was er nog sprake van dat Steve Van Bael zijn door Standaard Uitgeverij stopgezette reeks Figaro kon voortzetten bij het Nederlandse Strip2000, maar dan onder de nieuwe reeksnaam De Figaro's met jongere versies van de hoofdpersonages. Dat plannetje ging niet door en nu is het Vlaamse Saga Uitgaven gaan lopen met de reeks. In 2014 zullen vooreerst heruitgaven verschijnen van de eerste zes albums met hertekende covers en een paar extraatjes binnenin. Hierboven zie je alvast de nieuwe covers van deel 1, Het Masker van de Wereld, en deel 2, Biechtgeheim. De delen 1 en 2 zijn voorzien voor april, de delen 3 en 4 voor mei en de delen 5 en 6 voor juni.
Een gloednieuw deel is gepland voor eind augustus. De Groene Schedels is een herwerking van het verhaal dat Van Bael had geschreven voor De Figaro's. Steve Van Bael geeft meer uitleg: "Er worden in een psychiatrische kliniek lichtgevende groene schedels gevonden. Bij nader onderzoek komen de detectives van Figaro tot een bizarre en verontrustwekkende ontdekking en worden er lijken ontdekt in Aarschot, eveneens met lichtgevende groene schedels... En een personage uit de reeks Figaro zal helaas aan zijn einde komen..."
Figaro is niet het enige project waar Van Bael momenteel zijn tanden in zet. Er is ook nog Iris, de babe met de bolronde kont waar diverse publicatieplannen rond bestaan. En over andere projecten moet nog onderhandeld worden. Het moge duidelijk zijn dat we het laatste nog niet hebben gezien van de Vlaamse stripauteur.


Nieuws sinds december 2013