Op Zoek naar de Tijdvogel
Wat?
Vervolg
Wie?
Vincent Mallié + Régis Loisel / Serge Le Tendre
Huh?

"Tenzij er meer nodig zijn", lieten we Régis Loisel in augustus 2013 nog besluiten waarom de voorheen als vierdelige prequelcyclus van Op Zoek naar de Tijdvogel uiteindelijk zes delen zal tellen... En ja, hoor. Loisel lijkt ook hier een Magasin Généralleke uit te voeren want de cyclus krijgt er een extra deel bij om alle elementen de benodigde uitleg te geven waarom ze van belang zijn in de cyclus waarmee het allemaal begon.
Zeven te verschijnen albums dus. In dit geval is coscenarist Serge Le Tendre de schuldige voor het extra deel. Hoewel Vincent Mallié de eerste platen van deel 4 al had getekend, keerde Le Tendre op zijn stappen terug omdat er te veel aandacht ging naar nevenpersonages, zoals Mara's vader, en de sekte die later nog meer ter sprake komt. Het album moest meer rond Bolster en de Jager draaien want in dit deel komt het bewuste gevecht voor die een wig dreef tussen beide personages en de aanleiding gaf voor de vete van de Jager met zijn voormalig leerling Bolster. Het gevecht kent dan ook een verrassende afloop. Mallié mocht herbeginnen en tussendoor verhuisde hij ook nog waardoor deel 4 lang op zich liet wachten.
Le Tendre gaf ook nog mee dat Loisel nog steeds van plan is het afsluitende album, een dik one-shot, over de gebeurtenissen nà de zoektocht te tekenen. Dat album moet redelijk snel na het einde van de prequelcyclus verschijnen. Mocht een van beide heren voortijdig het loodje leggen, dan heeft de ander het recht om de serie te vervolgen. De scenarist stelde ons ook gerust dat er geen bijkomende spin-offs of parallelle reeksen komen. Geen jonge jaren van de Tijdvogel op de schoolbanken naar het voorbeeld van De Kleine Robbe, waar Loisel en Le Tendre nochtans wel eventjes voor het plezier over brainstormden. Ai ai...

We hadden er ons ondertussen al bij neergelegd dat de tweede cyclus van Op Zoek naar de Tijdvogel met een extra deel wordt uitgebreid. Uiteindelijk moet Voor de Zoektocht zeven delen tellen. Maar Régis Loisel en Serge Le Tendre hebben er een nieuw probleem bij. Vincent Mallié wil eerstvolgend twee albums van zijn andere serieDe Grote Dode tekenen, nota bene op scenario van Loisel. Hij verklaarde tegenover de twee scenaristen dat hij niet weet of hij daarna nog zin heeft om de Tijdvogel te tekenen. Loisel en Le Tendre kiezen eieren voor hun geld en zijn momenteel openlijk op zoek naar een nieuwe tekenaar. Voor het duo is het geen probleem als deze tekenaar de resterende albums afwisselt met zijn eigen productie. Hij of zij wordt dan de vierde tekenaar na Domnique Lidwine, Mohamed Aouamri en Vincent Mallié. Door al die wisselingen schiet het niet echt op met de cyclus. Lidwines album verscheen in 1998!
Maar waarom tekent Loisel dan niet zelf de overige albums? Die oplossing is blijkbaar geen optie. Loisel beloofde om enkel de derde cyclus te tekenen, een dik one-shot over een oudere ridder Bolster. Daarin zal ook Hermelijn terugkeren.


Nieuws sinds februari 2014