Op Zoek naar de Tijdvogel
Wat?
Vervolg
Wie?
David Etien + RĂ©gis Loisel / Serge Le Tendre
Huh?

Régis Loisel en Serge Le Tendre zijn karig met het geven van informatie over welke tekenaar het vervolg zal tekenen van de zevendelige prequelcyclus Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht nadat Vincent Mallié het even voor bekeken houdt om De Grote Dode verder af te werken. Maar nu is er ineens een onverwachtse doorbraak over de derde cyclus. Die sequel zal Après la Quête de l'Oiseau du Temps (Na de Zoektocht van de Tijdvogel) heten en het zou al in 2016 verschijnen, maar niet getekend door Loisel.
Loisel liet al jarenlang uitschijnen dat hij dit extra dikke one-shot zelf zal tekenen, maar daar is volgens Le Tendre verandering in gekomen. Het scenario over een oudere ridder Bolster met een terugkeer van Hermelijn is al ver gevorderd. Eind mei was er al één pagina van getekend met nog eens vier die snel zouden volgen. De tekenaar? David Etien.
Op scenario van Djian (tevens de coscenarist van De Grote Dode) tekende de Franse tekenaar drie delen van Chito Grant (2004-2008) terwijl hij momenteel goede punten scoort met het zesde deel van Les Quatre de Baker Street, eveneens op scenario van Djian met Olivier Legrand als coscenarist. Les Quatre de Baker Street voert drie jonge detectives in spe op die onder bescherming staan van een andere detective die in hun straat woont en voor wie ze wel eens hand- en spandiensten leveren: Sherlock Holmes.
Etien is de vijfde tekenaar in het universum van Op Zoek naar de Tijdvogel na Loisel, Dominique Lidwine, Mohamed Aoaumri en Mallié.


Nieuws sinds juni 2015