Daedalus Saga Uitgaven Uitgeverij L  
 
Kalender

Op deze pagina lichten we je graag in over of lopende tentoonstellingen, maar ook over interessante niet-commerciële initiatieven die te maken hebben met strips.

Spring verder naar:
Expo: Midam
Expo: Merho, de Kiekeboes en Merksem
Expo: Juanjo Guarnido

Contacteer ons gerust als jij iets kenbaar wil maken!
Opgepast: wij maken geen reclame voor stripfestivals en -beurzen.

 
Expo: Midam tot 7 maart 2021
03/10
TOP
Midam
Om de coronavoorzorgsmaatregelen na te leven, is het reserveren van toegangstickets verplicht om de expo te kunnen bezoeken.
Klik hier voor alle praktische info


Expo: Merho, de Kiekeboes en Merksem tot 31 oktober 2020
20/09
TOP
Merho
"Merho, het ontstaan van de Kiekeboes en de gemeente Merksem zijn nauw met mekaar verbonden. Op die plek is het voor Merho allemaal begonnen. Ontdek Merho en de link met Merksem tijdens de Kiekeboes expo. Van het amateurtoneel over toneelgezelschap Thaleia en het Merksems Kamertheater tot Poppenspel Kiekeboe. Dat laatste vormde de basis voor de bekende stripreeks.

Al vrij jong wilde Merho striptekenaar worden: 'Ik herinner me nog dat ik op tram 3 zat en over de brug van het Sportpaleis reed. Thuis speelde ik poppenkast en het enige wat ik las waren strips. Opeens kreeg ik een ingeving. Ik ga bekend striptekenaar worden! Dus niet gewoon striptekenaar maar een bekend striptekenaar. Zo simpel ging het.'

In de bib hangen talloze Merho memorabilia én twintig unieke potloodtekeningen van de Kiekeboes op verschillende bekende Antwerpse plekken.

Merho, de Kiekeboes en Merksem is vanaf tot zaterdag 31 oktober te bekijken in Bib Park. Je kan de expo bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.
Bibliotheek Park • Van Heybeeckstraat 28A, 2170 Merksem
www.bibpark.be • Facebook.com/bibliotheekpark • Instagram.com/bibpark


Expo: Juanjo Guarnido tot 8 november 2020
06/06
TOP
Juanjo Guarnido
"Juanjo Guarnido is een auteur die al snel zowel binnen- als buitenland wist te veroveren met zijn talent. Deze striptekenaar, die we vooral kennen van zijn topreeks Blacksad, wordt in 1967 geboren in Spanje. Zijn passie voor strips krijgt al vroeg vorm en na zijn studies in de beeldende kunsten in Granada en verschillende bijdragen aan fanzines, trekt hij naar Madrid. Daar werkt hij mee aan enkele televisiereeksen, voor hij uiteindelijk aan de slag kan in de Walt Disney Studio's in Montreuil. Samen met Juan Díaz Canales als scenarist ontwerpt hij zijn eerste album Ergens tussen de Schaduwen (Dargaud, 2000), waarin hij de lezer meeneemt naar het Amerika van de jaren 1950. Privédetective John Blacksad is geboren. De dierenreeks telt momenteel vijf delen en ontelbare aficionados in verschillende landen, want de reeks bestaat in heel wat vertalingen. Guarnido valt op door zijn aquareltekeningen en slaagt er wonderwel in om veel gevoel in zijn tekeningen te verwerken. Van de mysterieuze schaduwen die de steegjes in somberheid hullen tot de speelse lichtjes die New Orleans doen opleven: allemaal knappe voorbeelden van hoe het penseel van de maestro de lezer helemaal in het verhaal trekt. Guarnido is ook de tekenaar van Tovenarij (Dargaud), een verhaal van Teresa Valero dat de avonturen vertelt van een feetje in het land der heksen. De laatste jaren wijdde hij zich met Alain Ayroles als scenarist volledig aan het one-shot Het Goud van de Zwendelaar (later dit jaar te verschijnen bij Uitgeverij L), dat helemaal in het teken staat van de Spaanse Gouden Eeuw en de Nieuwe Wereld. Van de eerste schetsen tot de uiteindelijk platen, deze tentoonstelling geeft u een inkijk in de fascinerende wereld van een groot hedendaagse auteur!"

Om de coronavoorzorgsmaatregelen na te leven, is het reserveren van toegangstickets verplicht om de expo te kunnen bezoeken.
Klik hier voor alle praktische info

Klik hier voor het dossier als pdf


TOEKOMST
Te Verschijnen
Op Stapel
TOPPERS
13 x XIII
14-18
De 25 bekendste konijnen
20 jaar Arcadia, 20 topstrips
25 jaar Vrije Vlucht
30 jaar Kiekeboe
49 Kanjers van Oranje
50 jaar De Rode Ridder
60 jaar De Rode Ridder
60 jaar Nero
70 jaar Kuifje-weekblad
80 jaar Robbedoes
Aantrekkelijkste Heldinnen Top 540
Asterix Top Six
Batmanspecial
BelgenTop 100
De Blauwbloezen Top 49
De Grenzeloze Top 500 (2010)
De Grenzeloze Top 500 (2012)
De Honderd Hoogtepunten van Willy Vandersteen
De Rest van de Wereld Top 50
FransenTop 100
Jaartoppers
Jommeke Top 10
De Kiekeboes top-15 (M/V)
Koppeltjestop 20
Napoleon in de strip
ReeksTop 50
Robbedoes
Schrijvers over Strips
Schurken- & Feeksentop
Star Wars
Suske en Wiske: 70 stroken in 70 dagen
Urbanus Top 15
De Wereld rond Franquin
Westernstrips